Jump to content

Orion

Члан
 • Број садржаја

  345
 • На ЖРУ од

Everything posted by Orion

 1. AVGANISTANCI OD TALIBANA BEŽE U PRIŠTINU: Osmanijeva potvrdila - rade sve što im narede Amerikanci WWW.NOVOSTI.RS PREDSEDNICA privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani saopštila je danas da je dala...
 2. ЗЛОЧИН БЕЗ КРИВЦА И КАЗНЕ: Навршава се 18 година од убиства двоје и рањавања четворо српске деце крај реке Бистрице у Гораждевцу WWW.NOVOSTI.RS ОГОРЧЕН сам јер још не знамо ко је тог 13. августа 2003. пуцао на моје другове и мене...
 3. Orion

  Politicke (ne)prilike u Srbiji

  Zbog svojevremenog prisustva srpske žandarmerije u toj državi. Tadić smatra da "to nije bilo sjajno iskustvo za makedonski narod."
 4. Orion

  Politicke (ne)prilike u Srbiji

  Ne optužuj čoveka za "laž", samo zato što nisi zapamtio sva Tadićeva izvinjenja. Boris Tadić se izvinjavao nekoliko puta. Prvi put u Sarajevu 2004. godine, potom u Zagrebu 2007. godine. 2010. godine je uputio izvinjenje za Ovčaru. Tadić je 2014. godine, izjavio da oseća krivicu zbog toga što se nije izvinio makedonskom narodu dok je bio predsednik Srbije, pa je izvinjenje uputio kao bivši predsednik. Jedan mali osvrt.... Nataša Kandić je izvinjenje Borisa Tadića građanima hrvatske, ocenila kao najozbiljnije izvinjenje izgovoreno na ovim prostorima, dok je sramno napala češkog predsednika Miloša Zemana, zato što se izvinio za učestvovanje njegove zemlje u NATO bombardovanju SRJ 1999. godine.
 5. Znaš ti vrlo dobro čemu on služi, ali se praviš naivan. Tvoja tvrdnja da je Oluja udruženi zločinački poduhvat hrvatskih i srpskih vlasti je zlonamerna poluistina i sa njom vredjaš sve nevino stradale srpske civile, koje je pokosila hrvatska šovinistička ruka i rasistička NATO agresija. Vredjaš i ljude čija je rodbina stradala u zločinačkoj oluji, a tu pripadam i ja. Ti ćeš da mi palamudiš u kom svetu ja živim i kako to nema veze sa realnošću. Stradanje Srba i to po drugi put, od zagriženih ustaša i zapadnih fašista, strašno je i ogromnih razmera. Posećujem grobove mojih časnih predaka, a nekima samo zapalim sveću, jer ne zna im se za grob. I da ti saopštim još jednu činjenicu. Svi oni Srbi koji su pod zemljom, ostavili su više života na zemlji, nego hrvatski dželati koji su im oduzeli živote i svu njihovu imovinu spalili i uništili, jer i danas nakon 26 godina, sve je trnje, šiblje i pustoš. Pusta zemlja! Tvoje opravdavanje glavnih šefova ratne kuhinje, može da prodje kod klinaca koji uopšte nisu upućeni u sve patnje srpskog naroda. I dalje tvrdim, činjenice ukazuju da je "oluja" bila udruženi zločinački poduhvat hrvatskih vlasti, NATO pakta, EZ i pojedinih jedinica muslimanske vojske (Armija BiH), kao i vojske hrvata u BiH (HVO). I da, takodje su mi draži dobronamerni Hrvati kojih ima malo, nego zlonamerne, pakosne ucepine i zlonamerni hrvati.
 6. Pusti te prazne priče i to otrcano "patriJota", nego se osvrni na činjenice. Priprema operacije "oluja" trajala je dve godine i u tome su im uveliko pomagali Amerikanci i ostali. Takođe, poznato je da su penzionisani američki generali izvršili obuku hrvatske vojske. SAD, Nemačka i ostale članice NATO pakta, svesrdno su naoružavale hrvatske snage, uprkos embargu na uvoz oružja. RSK se u to vreme nalazila pod zaštitom OUN. Zeleno svetlo za etničko čišćenje i genocid nad srpskim stanovništvom, dao je izaslanik SAD-a, Ričard Holbruk. Ričard Holbruk se sastao sa Tudjmanom u Zagrebu 02.08.1995. U zoru, pre početka dejstvovanja daleko brojnijih hrvatskih snaga, četiri aviona američke ratne mornarice su raketama tipa HARM uništili radarsko postrojenje srpske vojske Krajine kod Udbine i Knina. Nakon toga su hrvatski zločinci krenuli sa proterivanjem i ubijanjem Srba, aktivirajući pešadiju, artiljeriju, oklopno-mehanizovane jedinice i avijaciju. Spaljena su čitava naselja, sela, ubijani srpski civili na kućnim pragovima, pljačkanje srpske imovine, granatirane čitave kolone srpskih civila, ubijana deca, žene, starci... Operacijom "oluja", pripadnici hrvatske vojske, policije i HVO, uz odobrenje SAD i učešće NATO alijanse, kao i učešće pojedinih jedinica muslimanske vojske, za samo par dana su proterali gotovo celokupno srpsko stanovništvo sa područja Banije, Like, Korduna i severne Dalmacije. To su činjenice. Streljanje srpskih zarobljenika - Dvor na Uni https://youtu.be/hkpKgaBj-XA
 7. Jedno je šta bi ti voleo i koje je "pravo ime" za "oluju" po tvojim merilima, a sasvim drugo su činjenice na terenu. Činjenice ukazuju da je "oluja" bila udruženi zločinački poduhvat hrvatskih vlasti, NATO pakta, EZ i pojedinih jedinica muslimanske vojske (Armija BiH), kao i vojske hrvata u BiH (HVO).
 8. Orion

  Српска у бојкоту

  Sve te izjave idu u pravcu da se srpski narod, predstavnici srpskog naroda, srpska vojska, Republika Srpska, kao i država Srbija, etiketiraju kao genocidni. Narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamović, tvrdi: "da je došlo do ponovnog rađanja i širenja zločinačke svesti da se interesi jednog naroda i jedne države mogu ostvarivati genocidom, etničkim čišćenjem i drugih ratnih zločina nad Bošnjacima. Nakon što su potvrđene sve presude Haškog tribunala svako dalje negiranje i veličanje genocida nad Bošnjacima, te negiranje pravosnažnih presuda od strane političkih predstavnika srpskog naroda i državnog rukovodstva Srbije zapravo predstavlja njegovu najveću kolektivizaciju." Nije šija nego vrat!
 9. Orion

  Српска у бојкоту

  Upravo tako. Svi ovi napadi i pritisci na Srbe i Srbiju su sinhronizovani. Sve je to podvala zapadnih imperijalističkih sila, jer genocid ne može izvršiti pojedinac, već neke državne institucije, organizacije... Zapadne sile rade na tome da prvo etiketiraju VRS kao genocidnu, a zatim da RS proglase kao genocidnu tvorevinu. Naravno, time opravdavaju NATO bombardovanje srpskih položaja '90-ih, jer protiv "genocidaša" treba primeniti silu. Usput traže povezanost Srbije i njenih institucija sa navodnim "genocidom" u Srebrenici, a to rade preko Haga, da bi u neko skorije vreme krenuli sa ogromnim pritiscima, izolacijom, mnogobrojnim ucenama i na kraju rasparčavanjem Srbije. Trebalo bi dobro da slušamo šta nam poručuju sa okupiranog KiM, jer iza tih izjava stoje njihove gazde, tj. glavni neprijatelji Srbije i srpskog naroda. Vjosa Osmani Sadriu: "Sada nema sumnje da je namera Miloševića, Mladića i ostalih koji su deo tog režima bio genocid." Albulena Haxhiu: "da za ovaj zločin nije kriv samo Mladić, već i sama Srbija kao odgovorna i planer ovog genocida." Trebalo bi se ozbiljno osvrnuti i na izjave predstavnika političkih partija i nevladinog sektora iz Sandžaka. Jasmina Curić, predsednica BNV, izjavljuje: "da očekuju da se otklone posledice nastale teritorijalnim osvajanjem silom, genocidom i etničkim čišćenjem od strane srpskih oružanih snaga." Narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamović, tvrdi: "da je došlo do ponovnog rađanja i širenja zločinačke svesti da se interesi jednog naroda i jedne države mogu ostvarivati genocidom, etničkim čišćenjem i drugih ratnih zločina nad Bošnjacima. Nakon što su potvrđene sve presude Haškog tribunala svako dalje negiranje i veličanje genocida nad Bošnjacima, te negiranje pravosnažnih presuda od strane političkih predstavnika srpskog naroda i državnog rukovodstva Srbije zapravo predstavlja njegovu najveću kolektivizaciju." Predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović: "Genocid je strašan zločin koji ne sme proći nekažnjeno." Sulejman Ugljanin smatra da Skupština Srbije treba usvojiti njihov prijedlog rezolucije o Srebrenici... "Mere koje slede moraju biti efikasne i pokazati da će zločin genocida biti najstrožije kažnjen, a teritorijalna osvajanja etničkim čišćenjem proglasiti ništavnim. SDA Sandžaka je podnela Skupštini Srbije Rezoluciju o Srebrenici i tražimo da se stavi na dnevni red i usvoji". Predsednica NO "Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda" Semiha Kačar: "Odgovornost za genocid nije moguće izbeći. Srbija, njene institucije i predstavnici vlasti moraju prekinuti sa praksom negiranja genocida u Srebrenici i konačno usvojiti deklaraciju o genocidu u Srebrenicu."
 10. Božena, zar nemamo gomilu izdajnika i prodanih duša? Ko je još isporučio svog bivšeg predsednika i svoje generale i heroje koji su branili svoju državu i svoj narod? Šta je Srbija učinila da zaštiti srpske heroje?..... Kada je trebalo da se upada, lomi i pali Skupština Srbije, onda se okupila velika masa ljudi... Gde su bili svi ti ljudi, taj narod, kad su isporučeni generali koji su branili svoju državu od okupatora? Da li su zabranjeni protesti protiv Zapada i njihovih zločina? Gde je ta masa dok je trajalo izricanje sramnih presuda samo Srbima u Hagu? Zašto su pojedinci na sav glas optuživali Slobodana Miloševića za izdaju i pad SAO Krajine, a niko nije postavio pitanje šta Milan Babić radi u Beogradu, dok traje pad Krajine? I zašto je svedočio protiv Miloševića? Imamo časnog generala Lazarevića koji je branio svoju otadžbinu od agresora, ali imamo i generala Perišića koji je špijunirao u korist SAD. Miroslav Mlinar iz Benkovca, koga su napali nožem '90. godine, dolazi iz Australije 1999. godine u Beograd i tokom NATO bombardovanja zgrade RTS-a, pomaže ranjenim i povredjenim radnicima. Postavlja svoja ledja pod prignječeno telo Milovana Jankovića, dok se čuju zlikovački avioni koji se spremaju za drugi napad. To je heroj. Ali, imamo i Borisa Miloševića koji ide na proslavu zločinačke "oluje", a toliko Srba poubijano i izvršeno etničko čišćenje nad njima. Milo Djukanović je nekada govorio "kako su Crnogorci ponosni na srpsko poreklo i crnogorsku državnost", da bi danas govorio o "velikosrpskom nacionalizmu", da je SPC "instrument velikosrpskog nacionalizma"... Govorio je da je Kosovo "bedem srpskog i crnogorskog naroda", a kasnije priznaje jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova i da će uspostaviti "najbolje moguće diplomatske odnose sa Kosovom." Tragedija srpskog naroda koji se borio punih deset godina, nastupila je nakon 5. oktobra 2000. godine. Došlo je do okupacije Srbije, pada Srbije i rasparčavanja srpskog naroda, poniženja, pljačkanja, uništavanja. Svi izdajnici su trebali da odgovaraju pred zakonom i sudovima za izdaju države i naroda, a i time bi se dao primer drugima koji bi isto pokušali da urade. Narod mora da se čuva od izdajnika, da reaguje adekvatno na postupke onih koji su uništili državu, opljačkali narod, stavili ga na stub srama i nametnuli mu osećaj krivice po direktivi glavnog NATO okupatora. Kako da se narod sačuva ako ne sudi izdajnicima niti zna kako da se izbori sa njima? Ozbiljni i odgovorni narodi kažnjavaju izdaju svoje države i svoga naroda. Mi to nismo uradili i zato nam se sve ovo i dešava.
 11. Petar Božović, veliki glumac i veliki čovek, u čiju sam se čovečnost davno uverila, kroz ulogu Žike Valense u sceni filma "Noć u kući moje majke", dao je najbolji opis...
 12. Ma, kakvo "bratstvo", nije ga nikada ni bilo, već samo interesi.
 13. Orion

  General Ratko Mladic

  Ne, kopitar, nisu to činjenice. Činjenice su da svu odgovornost za rat i zločine, kao i rasturanje SFRJ, snose tadašnja rukovodstva Slovenije i Hrvatske. Martin Špegelj i Josip Boljkovac, dogovaraju se kako će "pokasapiti", jer imaju međunarodno priznanje za to.... "pogotovo otkad je ova kurva pobedila u Srbiji... Milošević?... Da... Samo nam Amerikanci drugi dan kad je on pobijedio ponudili su pomoć, a do tada su sve špekulirali"... "ubijati, na licu mjesta".. Ilegalno naoružavanje hrvatske i hdz-a 1990. godine... Franjo Tudjman u govoru otvoreno priznaje da su hteli rat... Stjepan Mesić i njegov govor u Australiji.. Davljenje makedonskog vojnika u Splitu, drugi makedonski vojnik je ubijen Napadi na pripadnike JNA - Slovenija Ubijanja vojnika JNA na graničnom prelazu Holmec? https://youtu.be/5zkz9N9IyuI Streljanje srpskih zarobljenika - Dvor na Uni https://youtu.be/hkpKgaBj-XA Ubijanje vojnika JNA, srpskih civila https://youtu.be/6cT4iSV3luU Crne mambe https://youtu.be/Xp_7aCLInT8 Zločin nad Srbima - Miljevački plato https://youtu.be/ajVPIR07kdo Zločin na Koranskom mostu Likvidacija porodice Zec Ima toga još puno.... To su činjenice!
 14. Marko Milačić je jasno iznosio činjenice.
 15. Orion

  Napredna zona sumraka

  Nije prvi put...Vlada Mirka Cvetkovića je svojevremeno isto uvela sankcije Belorusiji. Da li ste reagovali? Da li ste se bunili? Trebalo bi se podsetiti i nedavno upućenog otvorenog pisma Vladimiru Bilčiku, od strane opozicione SSP, u kome se pozdravlja njegova osuda Aleksandra Lukašenka, ali i postavlja pitanje zbog čega Bilčik, kao izvestilac EP podržava predsednika Republike Srbije, jer Vučić lično dočekuje Aleksandra Lukašenka na aerodromu uz najviše državne počasti? U pismu se navodi da je Aleksandar Lukašenko bio počasni gost Narodne Skupštine Srbije i da jedino u Evropi, Aleksandar Vučić i njegov režim blagonaklono gledaju na Aleksandra Lukašenka i njegov način vladanja Belorusijom. Iz sadržaja ovog otvorenog pisma SSP, nije teško zaključiti koje mere bi oni da su vlast preduzeli kad je u pitanju Lukašenko i Belorusija. Meni se ne svidja uvođenje bilo kakvih sankcija. Mi ne znamo niti smo upućeni u sve te pokvarene, licemerne, zlonamerne i prljave igre svetskih moćnika iza kulisa. Ne znamo pod kakvim se sve pritiscima i ucenama nalaze državnici i rukovodstva malih država, ali zato oni dobro znaju. Nije tek tako Lukašenko izjavio da Belorusija ima normalan odnos prema situaciji u kojoj se Srbija nalazi i što se tiče saradnje sa EU i sa Evroazijskom unijom. Za Lukašenka je Srbija ključni trgovinski i ekonomski partner Belorusije na Balkanu. Lukašenko razume da ako jedna zemlja dobije ultimatume po pitanju saradnje sa EU i Evroazijske unije, odluka je na toj zemlji i da mora da gleda svoj interes. Zato je i izjavio : "Ako bude bilo isplativo i zgodno za vas, uz taj ultimatum da sarađujete sa EU, vi ćete da sarađujete sa EU. Ako je bolje za vas da radite sa Evroazijskom unijom, onda će vaša saradnja ići na stranu Evroazijske unije." On dobro razume sve šablone i pravila tih ultimatuma. Zna kada, kako i na koji način se primenjuju. Pojedine grupe građana države Srbije, pokazuju veliku dozu dvoličnosti, licemerja i sklonosti ka osudjivanju. Ako se lider i predsednik Srbije usprotivi pritiscima i ucenama, i ne pristaje na ultimatume globalista, onda ga ti isti svetski moćnici nazivaju "balkanskim kasapinom", a te grupe građana ga nazivaju najvećom štetočinom i izdajnikom. Ako se pojave drugi lideri Srbije i pristanu na sve ucene globalista, čak i da sramno isporuče sopstvene ljude koji su časno branili svoju otadžbinu od najsramnije agresije nakon Drugog svetskog rata, i to agresije 19 zemalja NATO pakta, njih ne nazivaju izdajnicima, a oni to realno i jesu, već nekakvim "demokratama" i "ljudima koji streme evropskim vrednostima". Lidere koji pokušavaju da balansiraju i izbegnu sve zamke ucena, takodje nazivaju izdajnicima i pogrdnim imenima. Kako god okreneš, ne valja. Uvek je prisutna samo kritika, a nigde osvrt na rešenje koje bi donelo dobrobit srpskoj naciji i državi Srbiji.
 16. Svi ovi napadi i pritisci na Srbe i Srbiju su sinhronizovani. Trebalo bi se ozbiljno osvrnuti i na izjave predstavnika političkih partija i nevladinog sektora iz Sandžaka povodom presude Ratku Mladiću, jer to su najave budućih poteza zlih imperijalističkih sila Zapada. Jasmina Curić, predsednica BNV, osim što pozdravlja presudu Ratku Mladiću, između ostalog izjavljuje: "da očekuju da se otklone posledice nastale teritorijalnim osvajanjem silom, genocidom i etničkim čišćenjem od strane srpskih oružanih snaga." Narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamović, osim što optužuje nosioce najviših državnih funkcija Srbije pa i pojedince, da veličaju Ratka Mladića, kao i da negiraju "genocid", tvrdi: " da je došlo do ponovnog rađanja i širenja zločinačke svesti da se interesi jednog naroda i jedne države mogu ostvarivati genocidom, etničkim čišćenjem i drugih ratnih zločina nad Bošnjacima. Nakon što su potvrđene sve presude Haškog tribunala svako dalje negiranje i veličanje genocida nad Bošnjacima, te negiranje pravosnažnih presuda od strane političkih predstavnika srpskog naroda i državnog rukovodstva Srbije zapravo predstavlja njegovu najveću kolektivizaciju. Dakle, od danas je odgovornost na svim političkim predstavnicima srpskog naroda da se svojim ponašanjem i delovanjem opredele da li je u Hagu presuđeno pojedincima ili čitavom srpskom narodu. Danas su se, također, stvorili svi uslovi i da se u Skupštini Srbije pod hitno razmotri i usvoji Rezolucija o genocidu nad Bošnjacima u Srbiji koju su poslanici SDA Sandžaka izradili i predavali već nekoliko puta." Predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović: "Genocid je strašan zločin koji ne sme proći nekažnjeno." Sulejman Ugljanin smatra da Skupština Srbije treba usvojiti njihov prijedlog rezolucije o Srebrenici... "Mere koje slede moraju biti efikasne i pokazati da će zločin genocida biti najstrožije kažnjen, a teritorijalna osvajanja etničkim čišćenjem proglasiti ništavnim. SDA Sandžaka je podnela Skupštini Srbije Rezoluciju o Srebrenici i tražimo da se stavi na dnevni red i usvoji". Predsednica nevladine organizacije "Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda" Semiha Kačar: "Odgovornost za genocid nije moguće izbeći. Srbija, njene institucije i predstavnici vlasti moraju prekinuti sa praksom negiranja genocida u Srebrenici i konačno usvojiti deklaraciju o genocidu u Srebrenicu." A, šta poručuju sa okupiranog KiM... Vjosa Osmani Sadriu: "Sada nema sumnje da je namera Miloševića, Mladića i ostalih koji su deo tog režima bio genocid." Albulena Haxhiu: "da za ovaj zločin nije kriv samo Mladić, već i sama Srbija kao odgovorna i planer ovog genocida." Samo da se podsetimo reči Slobodana Miloševića : "Ne napadaju oni Srbiju zbog Miloševića, nego napadaju Miloševića zbog Srbije." I sad imamo ovo neprijateljsko izglasavanje u Crnoj Gori. Pošto je Crna Gora izglasala "rezoluciju o genocidu u Srebrenici", to je putokaz za ono što tek sledi u državama regiona, a to je izglasavanje Zakona o zabrani negiranja genocida. Ne bi Zapadni Sauron uništio ni SFRJ, niti bi uništavao decenijama Srbiju i srpski narod, da nema ovde svoje Crne jahače, Orke, Golume i Nazgule.
 17. Kako Amerika, Velika Britanija i Nemačka, preko NATO pakta upravljaju kao Sauron iz Mordora... "Jedan Prsten da svima gospodari, jedan za svima seže. Jedan Prsten da sve okupi, i u tami ih sveže!"
 18. Violetta Valery, Djordje ti je napisao jako dobre savete i smernice, dobro razmisli o njima. Koliko sam razumela, ta vrsta straha kod tebe traje tri godine, to nije mali period. I kroz sve to prolaziš sama. Realno, to ti je greška, jer strah je nezgodan protivnik i može te odvući još dublje i dalje. Sagledavajući sopstvene greške i promašaje, imamo šansu da kroz njih učimo i da se kroz neka nova iskustva popravljamo. Možda si upala u zamku perfekcionizma i otuda strah od promašaja, grešaka i loših izbora?
×
×
 • Креирај ново...