Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Trifke

Члан
 • Број садржаја

  7648
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  30

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
 2. Волим
  Trifke је реаговао/ла на Ćiriličar у Видовдан грчком калуђеру који је опседнут епископом Иринејем Буловићем: Максуз селам из Србистана - надамо се да су мама и тетка, дечко и мачка добро   
  Одговор Видовдана грчком калуђеру који је опседнут епископом Иринејом Буловићем
  Ваш проблем је што та самопрокламована власт патријарха Вартоломеја не вреди ни три метра около његове канцеларије, а камоли у целој Цркви. Српска црква није крива што то нико никад неће прихватити, ни у Атини, а камоли ван грчког говорног подручја.  
  Надамо се да су мама и тетка, дечко и мачка добро. Максуз селам из Србистана од редакције сајта Видовдана!

   
  Драги и уважени оче архимандрите Романе,
   
  Веома нас је обрадовала чињеница да редовно пратите рад нашег сајта. Заиста нам је жао што се мучите с преводом, али у овом тренутку наше могућности не дозвољавају верзију сајта на грчком. Надамо се да ваши пријатељи, који говоре српски али мрзе Србе, барем знају да Вам преведу тачно и коректно.
   
  Пре свега, желимо да Вас утешимо и уверимо да Српска црква нема никакве намере да свргне Цркву Цариграда с било каквог привилегованог положаја. Потпуно напротив, Српска црква жели и покушава да сачува положај који је бивша Велика Христова Црква у Цариграду имала током последњих  хиљаду година у Православној цркви. Историја је избрисала ту славну и мученичку Цркву, а у последње време тренутни патријарх Вартоломеј учинио је све да и те остатке првенства части и угледа уништи.
  Српска црква нема проблем са Црквом Цариграда, него Црква Цариграда има проблем да убеди Српску цркву да има неке привилегије власти о којима код нас нико никад ништа није чуо вековима.
   
  Сви напори Српске цркве иду ка томе да се односи унутар Православља врате на стање пре нечувених, неканонских и издајничких деловања патријарха Вартоломеја у Украјини. Нажалост, изгледи за такво решење су веома мали. Московити, како их Ви називате јасно су рекли да више никада неће пристати да турски патријарх из Истанбула, како они вас називају, икада више има било какву власт и привилегије. Укратко, покушали сте да узмете више него што вам припада, па сте изгубили и оно што сте имали. Иако смо због обе стране жалосни, и покушавамо да задржимо неутралан став, нажалост ми вам помоћи не можемо. Сами пали, сами се убили.
   
  Посебно морамо да нагласимо да српски народ и Српска црква највише воли грчки народ и Грчку цркву у целини (у свим њеним аутономним и аутокефалним црквеним организацијама). Управо та љубав нас обавезује да вам не помажемо у пропасти и срљању у амбис, у који вас је увео ваш Патријарх народа, како га називате.
   
  Српска црква није крива за његове наопаке процене и лоше одлуке у Украјини, када сте признали као православне свештенике људе који су сами себе рукоположили моштима светих. Српска црква али пре свега њена пуноћа – народ не прихвата ни никакве “икономије” према непокајаним расколницима и сличним парасинагогама. Познато Вам је да Српска црква у С. Македонији насупрот себе има потпуно канонску јерархију, и деценијама одбија да прихвати било какве икономије и компромисе који би подразумевали избегавање прихватања кривице за раскол и приношења покајања, и остаје при том ставу по сваку цену. Под притиском и државних власти, и “московита” и фанариота. То је некима у Вашој Цркви тешко да схватите, јер мислите да папски прерогативи које је сам себи доделио патријарх Вартоломеј могу да бришу и пишу векове историје и предања, и да принцип икономије може да се примењује као дресинг за салату, опционо и по укусу. То код нас тако не функционише нити може да прође, ми смо крвљу платили нашу православну веру. Ако нас историја и време већ сломе и натерају да прихватимо силу и безакоње, будите уверени да то сигурно неће бити неки неопапа из Истанбула.

  Ваш проблем је што та самопрокламована власт патријарха Вартоломеја не вреди ни три метра около његове канцеларије, а камоли у целој Цркви. Српска црква није крива што то нико никад неће прихватити, ни у Атини, а камоли ван грчког говорног подручја.  
  Други велики проблем Цариграда јесте да генерално не познајете српску и словенску реалност. Све што сте хтели да урадите и остварите могли сте да сте имало познавали наш менталитет и верску праксу, али за то не кривимо Грке, него Словене који су вас погрешно наводили. На пример, Вама није јасно да Иринеј Бачки није митрополит, а има власт и верника више него 50 цариградских митрополита заједно. Срби никада нису трчали нити имали претензије за испразним титулама и умишљеним почастима које из њих произилазе. Зато ласкаве титуле које грчки митрополити и патријарси користе, код многих Срба су увек изазивали подсмех, иако смо се трудили да поштујемо историју и обичаје. Ипак, оног тренутка кад су неки Грци помислили да велике и звучне титуле значе и носе неку практичну и конкретну власт, наш подсмех је постао гласан смех који проузрокује једна добра комедија. Зато се Вама чини да смо ми незахвални и издајице Мајке, а заправо многима од нас је жао што Мајка не зна за стид, иако искрено морамо да признамо да вам се многи заиста смеју. Патријарх вашег народа је постао патријарх грчке комедије. Довољно је само видети шта вам на дневној бази ради украјински патријарх Филарет.
   
  Текст који критикујете има неке идеје и историјске податке, на које врло радо можете одговорити, а ми ћемо са радошћу објавити Ваш текст. Код нас нема цензуре и диктатуре, наш патријарх није Вартоломеј. Ипак, пријатељски Вас желимо упозорити да избегавате термине националисти, издајице, непојкајани расколници, јеретици итд јер код Срба такође изазивају подсмех будући да је генерални утисак да се ти термини односе искључиво на Вартоломеја и његову клику, па би се могло десити да Ваш текст буде несхваћен.
   
  Надамо се да су мама и тетка, дечко и мачка добро. Максуз селам из Србистана од редакције сајта Видовдана!
  Видовдан
  https://vidovdan.org/info/odgovor-vidovdana-grckom-kaludjeru-koji-je-opsednut-episkopom-irinejom-bulovicem/
   
 3. Свиђа ми се
 4. Свиђа ми се
  Trifke got a reaction from АлександраВ in WIKILEAKS OTKRIO: Vučić i Stefanović su pristali da priznaju Kosovo, da bi ostali na vlasti!   
  WIKILEAKS OTKRIO: Vučić i Stefanović su pristali da priznaju Kosovo, da bi ostali na vlasti! | Dnevna Gazeta
  DNEVNAGAZETA.COM Povodom reagovanja ministra odbrane Aleksandra Vulina na jučerašnju izjavu predsednika Dveri Boška Obradovića i konferenciju za medije u...  
 5. Радостан
  Trifke got a reaction from GeniusAtWork in WIKILEAKS OTKRIO: Vučić i Stefanović su pristali da priznaju Kosovo, da bi ostali na vlasti!   
  WIKILEAKS OTKRIO: Vučić i Stefanović su pristali da priznaju Kosovo, da bi ostali na vlasti! | Dnevna Gazeta
  DNEVNAGAZETA.COM Povodom reagovanja ministra odbrane Aleksandra Vulina na jučerašnju izjavu predsednika Dveri Boška Obradovića i konferenciju za medije u...  
 6. Свиђа ми се
  Trifke је реаговао/ла на Desiderius Erasmus у Raskol se zahuktava   
  "Neki pokušavaju da poreknu svoje porijeklo, da nam kažu da su i sami rođeni bez majke, ugrađeni u Crkvu bez Tomosa, bez Glave.
  Jedino što nam još nije rečeno – a ipak je sve mogućee – da je Hristos rođen na njihovom mjestu (u Srbiji) i da je odatle Crkva započela?!..."
   
  Који је ово врхунски безобразлук! Шта, хоће да каже да је Христос рођен у Истанбулу и да је одатле Црква започела?
 7. Свиђа ми се
  Trifke је реаговао/ла на srb_Lo у Raskol se zahuktava   
  Овај Архимандрит Романос постаје Вартоломејев главни расколник . Најбоља је изјава мале Србије са 7.000.000 становника . Он изгледа још није схватио да је пропала Византија и да Грка нема ни 15.000.000милиона у Свету(Грчка,Кипар,Дијаспора) а да држе 3 Патријаршије и две Архиепископије . 
 8. Љут
  Trifke got a reaction from Vrzino kolo in Glas iz Vaseljenske patrijaršije: „Imajte na umu, dragi očevi i braćo iz SPC – istorija nije konačno napisana”   
  Glas iz Vaseljenske patrijaršije: „Imajte na umu, dragi očevi i braćo iz SPC – istorija nije konačno napisana”
  WWW.ANTENAM.NET    
 9. Љут
  Trifke got a reaction from Vrzino kolo in Raskol se zahuktava   
  Glas iz Vaseljenske patrijaršije: „Imajte na umu, dragi očevi i braćo iz SPC – istorija nije konačno napisana”
  WWW.ANTENAM.NET    
 10. Свиђа ми се
  Trifke је реаговао/ла на Milan Nikolic у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Додик није дао сагласност за долазак Мила Ђукановића у БиХ
  У Сарајеву је одржана сeдница Председништва БиХ, након које се медијима одбратио српски члан Председништва Милорад Додик.
  Додик је нагласио да није дао сагласност за долазак председника Црне Горе Мила Ђукановића у посету БиХ.
  - Имајући у виду дешавања у Црној Гори, мислим да треба сачекати с тим - рекао је он.
   
  https://www.novosti.rs/вести/насловна/република_српска.652.html:845353-Додик-није-дао-сагласност-за-долазак-Мила-Ђукановића-у-БиХ
   
 11. Свиђа ми се
  Trifke је реаговао/ла на Zoran Đurović у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Моја рођена сестра Зорка је синоћ била у литијама у Подгорици. Толико о овима што не знају где су шупљи.  
 12. Хахаха
 13. Свиђа ми се
  Trifke је реаговао/ла на Ромејац у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  А ми проповедамо Христа распетога, Јудејцима саблазан, а Јелинима лудост...
  Овај човек је на штакама прешао много километара учествујући у Литији од Пепића (близу Плава), све до Берана!
 14. Свиђа ми се
 15. Свиђа ми се
  Trifke је реаговао/ла на Bonsenjo у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Sve i kada bi Crkva odlucila da prekine sa litijama, narod bi nastavio. Povezali smo se u viber grupe po gradovima i vidi se da su svi odlucni da idu do kraja. 
  Ima DPSovaca koji idu na litije i tako ohrabruju ostale koji cute (straha radi judejskoga)
  Ovo sam Gospod pokrece ovaj narod koji je godinama bio prevaren i izmanipulisan od svih izuzev Crkve.
 16. Волим
  Trifke је реаговао/ла на Bonsenjo у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Писмо Митрополита Амфилохија премијеру Душку Марковићу: Постојећи Закон, а не непостојећи уговор, представља узрок актуелних друштвених проблема | Православна Митрополија црногорско-приморска (Званични сајт)
  MITROPOLIJA.COM ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ Господин Душко Марковић, предсједник Подгорица  ... A pominje se i SPC u Crnoj Gori, za one koji su bili zabrinuti i branili Mitropoliju od Mitropolita 😄
 17. Свиђа ми се
  Trifke је реаговао/ла на The Godfather у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Mali Seselj u savetu Evrope, povodom situacije u CG
   
 18. Свиђа ми се
  Trifke је реаговао/ла на RYLAH у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Само да се отклони једна недоумица: Европски савет за спољне послове је невладина организација, тинк тенк тим. Са звучним именима, свакако, али ништа више од невладине организације, могуће и лобистичке групе, са називом који је замишљен да им да неку ауру битности.
  Нас овде могу да импресионирају нека имена која су у тој невладиној организацији, али код њих је таквих организација на стотине. И сигурно да нису без утицаја било каквог, али имам утисак да им се овде дало много више важности него што заслужују.
 19. Свиђа ми се
  Trifke got a reaction from Pontifex Emeritus in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Vidim večeras na FB profilu Lava Lajovića postavio ikonu apostola Pavla i napisao ovo ispod:
  UPOZORENJE ❗Prije upotrebe "molebana i litija", konsultovati se sa
  Poslanicom svetog apostola Pavla Rimljanima 13:1-4:
  „Neka se svaka duša pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.
  Zato, ko se suprotstavlja vlasti, protivi se Božjem uređenju, a oni koji mu se protive navući će osudu na sebe. Jer onih koji vladaju ne treba se bojati kad se čini dobro, nego kad se čini zlo. Dakle, ako ne želiš da se bojiš vlasti, čini dobro, pa ćeš dobiti pohvalu od nje.Jer ona je Božji sluga za tvoje dobro. Ali ako činiš zlo, boj se, jer ne nosi mač bez razloga. Ona je Božji sluga, osvetnik koji iskaljuje njegov gnjev nad onim koji čini zlo."
  Šta reći na sve to osim: "Laki je malo nervozan!"   
   
   
 20. Хахаха
  Trifke got a reaction from Fotina444 in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Vidim večeras na FB profilu Lava Lajovića postavio ikonu apostola Pavla i napisao ovo ispod:
  UPOZORENJE ❗Prije upotrebe "molebana i litija", konsultovati se sa
  Poslanicom svetog apostola Pavla Rimljanima 13:1-4:
  „Neka se svaka duša pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.
  Zato, ko se suprotstavlja vlasti, protivi se Božjem uređenju, a oni koji mu se protive navući će osudu na sebe. Jer onih koji vladaju ne treba se bojati kad se čini dobro, nego kad se čini zlo. Dakle, ako ne želiš da se bojiš vlasti, čini dobro, pa ćeš dobiti pohvalu od nje.Jer ona je Božji sluga za tvoje dobro. Ali ako činiš zlo, boj se, jer ne nosi mač bez razloga. Ona je Božji sluga, osvetnik koji iskaljuje njegov gnjev nad onim koji čini zlo."
  Šta reći na sve to osim: "Laki je malo nervozan!"   
   
   
 21. Волим
  Trifke got a reaction from Рисбо in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Vidim večeras na FB profilu Lava Lajovića postavio ikonu apostola Pavla i napisao ovo ispod:
  UPOZORENJE ❗Prije upotrebe "molebana i litija", konsultovati se sa
  Poslanicom svetog apostola Pavla Rimljanima 13:1-4:
  „Neka se svaka duša pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.
  Zato, ko se suprotstavlja vlasti, protivi se Božjem uređenju, a oni koji mu se protive navući će osudu na sebe. Jer onih koji vladaju ne treba se bojati kad se čini dobro, nego kad se čini zlo. Dakle, ako ne želiš da se bojiš vlasti, čini dobro, pa ćeš dobiti pohvalu od nje.Jer ona je Božji sluga za tvoje dobro. Ali ako činiš zlo, boj se, jer ne nosi mač bez razloga. Ona je Božji sluga, osvetnik koji iskaljuje njegov gnjev nad onim koji čini zlo."
  Šta reći na sve to osim: "Laki je malo nervozan!"   
   
   
 22. Хахаха
  Trifke got a reaction from Vladan :::. in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Vidim večeras na FB profilu Lava Lajovića postavio ikonu apostola Pavla i napisao ovo ispod:
  UPOZORENJE ❗Prije upotrebe "molebana i litija", konsultovati se sa
  Poslanicom svetog apostola Pavla Rimljanima 13:1-4:
  „Neka se svaka duša pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.
  Zato, ko se suprotstavlja vlasti, protivi se Božjem uređenju, a oni koji mu se protive navući će osudu na sebe. Jer onih koji vladaju ne treba se bojati kad se čini dobro, nego kad se čini zlo. Dakle, ako ne želiš da se bojiš vlasti, čini dobro, pa ćeš dobiti pohvalu od nje.Jer ona je Božji sluga za tvoje dobro. Ali ako činiš zlo, boj se, jer ne nosi mač bez razloga. Ona je Božji sluga, osvetnik koji iskaljuje njegov gnjev nad onim koji čini zlo."
  Šta reći na sve to osim: "Laki je malo nervozan!"   
   
   
 23. Свиђа ми се
  Trifke got a reaction from The Godfather in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Vidim večeras na FB profilu Lava Lajovića postavio ikonu apostola Pavla i napisao ovo ispod:
  UPOZORENJE ❗Prije upotrebe "molebana i litija", konsultovati se sa
  Poslanicom svetog apostola Pavla Rimljanima 13:1-4:
  „Neka se svaka duša pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.
  Zato, ko se suprotstavlja vlasti, protivi se Božjem uređenju, a oni koji mu se protive navući će osudu na sebe. Jer onih koji vladaju ne treba se bojati kad se čini dobro, nego kad se čini zlo. Dakle, ako ne želiš da se bojiš vlasti, čini dobro, pa ćeš dobiti pohvalu od nje.Jer ona je Božji sluga za tvoje dobro. Ali ako činiš zlo, boj se, jer ne nosi mač bez razloga. Ona je Božji sluga, osvetnik koji iskaljuje njegov gnjev nad onim koji čini zlo."
  Šta reći na sve to osim: "Laki je malo nervozan!"   
   
   
 24. Волим
  Trifke је реаговао/ла на Банатски деран у Raskol se zahuktava   
  Ово македонче што каже да није нормално имати 4 епископа за 300 људи.. А да ли је нормално да Васељенски патријарх са седиштем у 
  данашњем Истамбулу са тек којом хиљадом више верних кроји и прави расколе у целом Православном свету ?
 25. Волим
  Trifke је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Побуна родитеља: Заокрет у случају „Штрумпфови“, деца свих нација — у шоку
  RS.SPUTNIKNEWS.COM Родитељи деце која су цртала Штрумпфове на тробојци траже да се суспендована Рада Вишњић врати на наставу...  
×
×
 • Креирај ново...