Jump to content

MirjanaM3

Члан
 • Број садржаја

  11
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Broken in Ваша искуства у раду са ђацима - улазна тема   
  Evo iz aspekta učenika
   
  U osnovnoj školi sam imala mladog veroučitelja. On me je i "uveo" u pravoslavlje, jer pre 8. razreda sam u crkvu išla samo za Badnje veče, i to pred kraj službe, samo da se družim i gledam vatromet. -.- Sa nastavnikom smo pričali o svemu i svačemu. Nije nas smarao nekim predavanjima (da pišemo molitve neke i da ih učimo napamet za ocenu...kao da bi neko to uradio uopšte... ) već nam je pričao neka životna iskustva kroz koja nam je približio veru i Boga. Bukvalno, počnemo da pričamo o školskoj tabli i na kraju časa mi pričamo o Bogu, pojma nemam kako. I mnogo mi je značilo što me je podržao kad sam prvi put postila. Baš se interesovao, raspitivao se, a ne samo "nek je srećno" i to je to. I poklonio mi je Novi zavet i neke ikonice što sam izdržala dugo da postim. Ne znam, jednostavno se od početka prema nama postavio kao prijatelj, a ne neki smarač, i mi smo ga tako i prihvatili. Pa šta više, kad poslednji dan školske godine, veronauka 7. čas, a drugarica i ja sedimo u klupi i čekamo nastavnika, jedine. Tad nam je čas trajao sat i po. Eto, baš imam lepo iskustvo što se njega tiče. I, iako je samo 9 godina stariji od nas, uvek sam prema njemu imala neizmerno poštovanje a i dan danas je tako. 
   
  A kad sam otišla u srednju školu, prvo mi se profesor nije dopao. Imao je neke meni strane stavove i bio je potpuno iskren, bez dlake na jeziku. Verovatno sam se u njegovim pričama pronalazila, pa me je nervirao i nisam ga volela. I nisam htela da učim Simvol vere. 
  E posle je u drugoj godini došao drugi profesor. Dobričina, kad ga vidi čovek prosto dobije potrebu da bude bolji. Međutim, nije on taj "savremeni" tip, pa je bio malo dosadan, nije umeo da nam priđe. 
  E, sad u trećoj se vratio profesor Dejan, koji je bio i u prvoj. I za divno čudo, ja tog čoveka sad tako jasno shvatam i pronalazim se opet u njegovim rečima, ali više nisam ljuta na njega. Samo me tera da se menjam na bolje. Ove godine je i on opušteniji, pa više pričamo o svakodnevnim stvarima. I baš mi je postao drag. 
   
  I baš volim veronauku! 
 2. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Pontifex Emeritus in Coldplay   
  http://youtu.be/DeLT0g0t25Q
  Много волим Колдплеј. У ком год да сам расположењу, могу да их слушам. А и проналазим се у доста песама. <3
  Sent from my EBM755ND using Tapatalk
 3. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Олимп in Обраћате ли пажњу на стисак руке....?   
  Нисам до сад размишљала о томе, ал' кад погледам, стварно ми засмета кад се неко поздрави онако "офрље", тек да те пипне. К'о да ћу га појести. -.-
  Sent from my EBM755ND using Tapatalk
 4. Волим
  MirjanaM3 је реаговао/ла на Ђуро Станивук у Smrtna kazna - da ili ne?   
  Нисам за враћање...иако сам у први мах помислио да бих био....али јесам за дуго и детаљно батинање у фазону "дан мрмота"
 5. Волим
  MirjanaM3 је реаговао/ла на Млађо у Savremena iskusenja i mladi   
  МОЈА РАЗМИШЉАЊА 2
    Секс и апстиненција и у браку и пре брака треба да буду ствар љубави, с тим што пре брака та љубав има почетну фазу и треба да тежи ка трећем елементу који јој даје пуноћу и који проузрокује њено даље развијање, раст и усавршавање. Уколико остане искључиво на нивоу чулности и емоционалности – онда је то блуд .
    Љубав у брачној заједници је категорија вечности, јер је утемељена на Божјој љубави која је савршена и вечна. Наслада коју пружа сексуални однос може се у иконичном смислу прихватити као предукус вечног блаженства, мада и уздржање указује на есхатолошки начин живота . Све нам ово говори да ако за циљ свога живота не изаберемо Христа и ако сваку своју делатност и стваралаштво не вежемо за Христа имаћемо реалност промашеног начина живота у коме ћемо покушавати да задовољимо своју потребу за љубављу и за вечним животом на погрешан начин. Тај начин је заправо начини нашег постојања, а он мора имати неки темељ. Ако се определимо за то да темељ тог нашег начина постојања буде задовољење чулне природе, односно да сваку заједницу градимо на основу психолошких осећаја или пак неких природних законитости, онда треба имати у виду да је крајњи производ тих законитости – смрт. Да ли желимо смрт?
    Са друге стране, ако нагласимо да оно за шта треба првенствено да се вежемо није створена природа , него вечно Живи и Истинити Бог, онда Он постаје темељ нашег начина постојања не укидајући природне законитости нити их забрањујући, већ им дајући прави смисао и праву меру. Посматрајући из ове перспективе читаву проблематику сексуалних односа, жеља да живимо у заједници са Богом, а то значи већ сада и овде живети опредељен да је тај однос са Богом пресудан за наш начин постојања, открива нам да секс није грех све до момента док он не преузме улогу кормилара у нашим животима. Чињеница да свети оци посматрају полно сједињење мушкарца и жене као последицу и производ пале огреховљене људске природе, говори само да га они као феномен не укидају, већ да указују да то није начин превазилажења смрти.
    Ако говоримо о сексу пре склапања брачне заједнице, говоримо о односу који се одвија ван заједнице са Богом . Питаће се неко: Па зар је Бог такав тиранин да нам забрањује да се волимо, да уживамо, да учествујемо у нечему што је тако лепо и предивно...? Наравно да нам то Бог не забрањује, али нас позива да као Његова вољена бића схватимо да нам истинску вечну и непролазну радост и задовољство не може пружити ништа што свој темељ има у створеној природи, ништа што се не одвија у заједници са Њим, јер је Он тај који нам једини може подарити да се вечно радујемо радошћу неизрецивом. Ко није истински чврсто везан за Бога и ко не живи пуним црквеним литургијским животом, и поред тога што му ови горе исписани редови звуче јако логично не може најбоље ни схватити ни прихватити због чега треба да се уздржавамо од секса пре брака.
  Међутим, ово до сада је било можда мало једнострано посматрање ове проблематике. Данас живимо у свету где смо на сваком кораку притиснути предозираним садржајима порнографије који нам се на различите начине сервирају и свесно или несвесно или подсвесно изазивају нашу већ узаврелу полну природу. Треба имати у виду и то да се не можемо у потпуности позивати на евентуалне каноне који санкционишу полне преступе и који су доношени у сасвим другим временима и околностима. Прошло је оно време када су девојке и младићи ступали у брачне воде у периоду када полност по природи треба да се активира. То време није универзално и од особе до особе варира. Узима се да је то период од 16 до 25 године нпр. (у просеку). Људска природа и без разноразних спољашњих изазивача тражи своје. Незахвално је данас говорити о уздржању пре брака када се дуго студира, када многе околности (оправдане и неоправдане) утичу на то да млади људи што дуже одлажу тај догађај ступања у брак, када су многи млади до те мере физички блиски да је немогуће зауставити тај вулкан који се у датом моменту распали, када долази до тога да родитељи губе контролу над својом децом и не васпитавају их адекватно, што доводи до тога да се чак и границе световног морала драстично померају, тако да многи момци и девојке до момента ступања у брак бивају истрошени и онда почињу да трагају за нечим новим што ће изнова осмислити њихов живот. То осмишљавање везано је, понављамо, за начин постојања. Дакле, да ли ћемо да постојимо као искључиво биолошка чулна бића или као комплетне оригиналне и непоновљиве личности које су створене да у нераскидивој заједници са Богом живе вечно. У веома замршеном сплету изузетно компликованих ситуација и животних изазова може се јавити и следећа стварност: Из страха да не изгубим вољену особу ступићу са њом у сексуални однос. Не улазећи сада у једну дубљу анализу управо поменутог става који можда и не изражава пуну истину, рекао бих да проблем не постоји тамо где нема макар и елементарне црквености. Зашто би некога обавезивао тамо неки савет Цркве о апстиненцији, кад тај неко не слуша Цркву ни када Црква саветује да треба да се пости, да треба недељом и празником да се сакупљамо у храму, да треба да се молимо Богу, да не треба да завидимо, да псујемо, да мрзимо, да треба да чинимо добра дела, да не оговарамо и не осуђујемо, да не лажемо, да се исповедамо, да се причешћујемо...? И заиста, какве користи од уздржања има онај који не живи у заједници са Богом? Он ће од уздржања само имати фрустрације и тескобе, јер не треба заборавити да нас све што радимо без Бога и благослова Божјег и из љубави према Богу води ка бесмислу живота и привременој радости која се изгуби и распрши као пара.
  Проблем се јавља онда када су млади људи у дилеми: Угодити Богу или угодити себи (телу). Покушаћемо да покажемо како су ове противречне ствари ипак под извесним околностима помирљиве. Не настојимо да снисходимо померајући границе црквеног етоса, већ да управо имајући у виду тај црквени етос који нам указује да постоји нешто што се зове онтологија живота, откријемо оно што је Бог нама открио: Он је љубав. Безгранична љубав. Тај човек ма колико да је грешан, Господ га воли и жели заједницу са њим. Уколико се тај човек окренуо Богу и не жели да га изневери, а при томе је свестан да има један проблем који га спречава да ту заједницу у потпуности оствари, Бог таквога прима у свој загрљај и покушава да га научи да истински воли и да се истински радује. Шта то у пракси значи. Момак и девојка су увидели да је секс ван брачне заједнице грех, али они због извесних околности нису још у ситуацији да буду у браку, али желе, са друге стране, да живе у Цркви и да се сваке недеље причешћују. По некој устаљеној логици ово је недопустиво. Али ако оваквом пару посаветујемо да док год имају односе пре брака не могу да се причешћују, бојим се да би их одгурнули и од Христа и од Цркве. Одговорност је велика! Сваки случај је наравно прича за себе, али ако се ти људи заиста искрено воле, а то не треба никако занемарити, ваља их упутити на борбу коју не могу водити сами. Тек кад се сједине са Христом добијају великог Помоћника у борби против искушења, па чак и ако поново и поново падну, постоји света тајна покајања... То је тешка борба која се не добија преко ноћи, али ако желимо да будемо пријатељи Божји треба да будемо храбри па чак и ако се деси да нас искушење савлада, да не одустајемо него да идемо даље. Не треба то схватати као једини и највећи грех . Ако је секс заснован на међусобној љубави макар и само између момка и девојке треба у њему видети добар темељ да се та љубав развије у ону која никада неће престати.
  То није могуће остварити Ван контекста једне здраве црквености и тежње да се Бог изабере слободно као једини темељ и орјентир и једина Личност која нам пружа савршену сигурност.
  Дакле, као закључак овог одељка треба рећи следеће: Секс као природни феномен је јако здрав и потребан. Међутим, из перспективе онтолошког циља ка коме је човек упућен, ако се не остварује као тежња за пуноћом живота  представља онтолошки промашај – грех. То се управо и дешава са сексом пре брака, али ако постоји тежња да се то  превазиђе, да се путем давања себе другоме и вежбања у љубави и путем преумљења дође до Христа, свакако нам Господ неће ускратити Себе.
  Ако младић и девојка у својој дугогодишњој вези имају активан сексуални живот (или се пак повремено полно састају потакнути жељом да у том акту покажу љубав према вољеној особи), а ипак схватају да чине грех, нису далеко од оне истинске љубави коју даје Христос у заједници са Њим.
  Секс у браку је већ сасвим друга стварност. У вези са тим, данас, поготово међу црквеним људима постоји много питања и недоумица, као и много нецрквених схватања која проузрокују бројне невоље у брачном животу. Незахвално је да се овим питањима баве они који немају брачног искуства, међу којима је и потписник ових редова. Оградио бих се на почетку напоменом да је све ово што сам до сада написао и што ћу написати моје лично мишљење и покушај да начиним један текст који ће се бавити појединим проблематичним изазовима које нам саврамени живот намеће, а они који имају више знања и искуства препознаће колико у свему томе има истине и у којој мери сам допринео да се из перспективе мог личног доживљаја Цркве неки проблеми исправно сагледају.
  Нисам приметио да се код нас на српском језику појавио рад који опширно разматра и који се на један обухватнији начин бави сексуалним проблемима. Наравно, када се осврнемо на светоотачку литературу видећемо да се свети оци нису уопште толико до детаља бавили овом проблематиком. Све се своди на поштовање и преношење савета апостола Павла из прве посланице Коринћанима (7,5-6) и тумачења читавог тог одељка. То је и разумљиво, јер је немогуће такве ствари унифицирати нити им давати толики значај, када је свака особа различита и са собом носи своје специфичности и индивидуалне особености које се у брачној заједници љубављу преображавају и постају нешто што се тиче само и искључиво тог конкретног брачног пара. Апостол Павле и оци су то препознали дајући неке уопштене савете и не намећући било какве ставове остављајући самим супружницима да сами у договору одреде интензитет и учесталост и ритам који им одговара у сексуалним односима, а да при том не изгубе заједницу са Богом.
  Секс као феномен тиче се пре свега телесног, али и свеукупног задовољства и у својој суштини треба да буде догађај љубави . Ако доминира први елемент тада ми особу са којом ступамо у такав однос не посматрамо као личност, већ као објекат (средство) који нам помаже да задовољимо своју похоту. То је пут индивидуализма, дакле погрешан пут. Уколико тежимо ка томе да нам тај однос буде најпунија пројава наше љубави и међусобног јединства у пуноћи живота онда је то благословен пут, јер се на тај начин изграђује једна заједница у чијој партиципацији имамо отворен пут ка остваривању себе као оригиналне и непоновљиве личности. Како сада то препознати и разлучити?
  Супружници који живе црквеним животом као помоћ ће искористити искуство Цркве, односно Дух којим Црква живи биће водич и регулатор у заједничком спознању која мера треба да буде, како у односу између уздржања и неуздржања, тако и по многим другим недоумицама и искушењима кад је у питању сексуални живот у браку. Ради се о одговорном и слободном стваралачком приступу, којим ће супружници слободно и одговорно ослушкивати Дух Цркве, дух заједнице којој припадају, и препознаће Њиме праву меру која једино за њих двоје бива обавезујућа и спасоносна. Због тога је недопустиво да било ко споља супружницима намеће одређена правила и норме и да их саветује како ће се они понашати у својој брачној постељи.
  На почетку сам истакао да је циљ сваког човека Христос, јер само у Њему и кроз Њега превазилазимо природни начин постојања и добијамо шансу да живимо вечно. Уколико то имамо у виду све што будемо чинили, чинићемо у славу Божју, било да је у питању апстиненција, било да је у питању сексуално сједињење.
  Остаје још да ова своја размишљања разрадим и допуним. Требало би да пронађем релевантне наводе и примере из Светог Писма и из дела светих отаца као и радова савремених теолога. Жеља ми је да обрадим и питања као што су контрацепција, орални секс, положаји у сексу и многа слична питања која нам се као младим савременим људима намећу.
 6. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Пг in Coldplay   
  http://youtu.be/DeLT0g0t25Q
  Много волим Колдплеј. У ком год да сам расположењу, могу да их слушам. А и проналазим се у доста песама. <3
  Sent from my EBM755ND using Tapatalk
 7. Волим
  MirjanaM3 је реаговао/ла на Ђуро Станивук у Како зарадити новац у Србији - идеје   
  За почетак, на интернету можеш да сазнаш скоро све о фотографији, за финесе ћеш морати да прибавиш неку квалитетну литературу.
  Ја се бавим 3Д визуелизацијама у архитектури и ентеријеру и био сам принуђен да колико-толико изучим фотографију, јер је саставни део овога што радим...да не кажем да сам све о 3Д-у научио путем интернета.
  Све је на дохват руке...
   
  Што се тиче школе фотографије, прво мораш да одлучиш којом врстом фотографије желиш да се бавиш, па ћеш према томе бирати и школу, којих свакако, има мали милион. Има неких "интерактивних", па онда викенд школа фотографије, онлајн варијанти и сл. и то са издавањем којекаквих сертификата који коштају неке смешне износе...наравно, има и озбиољнијих школа а све зависи шта ти треба... 
  Свако иоле озбиљније фото друштво има неке курсеве које можеш да похађаш...
 8. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Млађони in Како зарадити новац у Србији - идеје   
  Ја сам све затварала очи пред овим лошим стањем. Све сам мислила "добар сам ученик, бићу добар студент, имаће за мене посла". Ал' кад ме одбише за стипендију, а добио је дечко чији тата има плату 2000е, увидела сам где иде ово друштво.
  Ал' не предајем се ја. Верујем да ће бити боље. А до тад ћемо се сналазити како знамо. :-)
  Него да питам, пошто видим да се овде људи у свашта разумеју... је л' постоји нека школа за фотографе? Евентуално неки курс, ал' да се добија сертификат?
  Sent from my EBM755ND using Tapatalk
 9. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Juanito in Како зарадити новац у Србији - идеје   
  Шта у овој нашој Земљи може да се пониди младима као посао, а да то није берба малина и сл?
  Ја имам сад скоро 18 година, а треба да се школујем још 7 + стажирање. Што практично значи да ћу прву плату примити са 27 година, ако Бог да. Шта ће моји грдни родитељи до тад? :-)
  А имала сам разне идеје, тј. имам их још увк, ал' немам паре да започнем било шта. И кад кренем нешто са неком цркавицом коју скупим од џепарца, увек се испостави да то није довољно. :-( Једино ми преостало - гитару на раме па у подземни пролаз на зелењаку. :-D
  Sent from my EBM755ND using Tapatalk
 10. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Млађони in Како зарадити новац у Србији - идеје   
  Шта у овој нашој Земљи може да се пониди младима као посао, а да то није берба малина и сл?
  Ја имам сад скоро 18 година, а треба да се школујем још 7 + стажирање. Што практично значи да ћу прву плату примити са 27 година, ако Бог да. Шта ће моји грдни родитељи до тад? :-)
  А имала сам разне идеје, тј. имам их још увк, ал' немам паре да започнем било шта. И кад кренем нешто са неком цркавицом коју скупим од џепарца, увек се испостави да то није довољно. :-( Једино ми преостало - гитару на раме па у подземни пролаз на зелењаку. :-D
  Sent from my EBM755ND using Tapatalk
 11. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Данче* in Обраћате ли пажњу на стисак руке....?   
  Нисам до сад размишљала о томе, ал' кад погледам, стварно ми засмета кад се неко поздрави онако "офрље", тек да те пипне. К'о да ћу га појести. -.-
  Sent from my EBM755ND using Tapatalk
 12. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from *Blue* in Обраћате ли пажњу на стисак руке....?   
  Нисам до сад размишљала о томе, ал' кад погледам, стварно ми засмета кад се неко поздрави онако "офрље", тек да те пипне. К'о да ћу га појести. -.-
  Sent from my EBM755ND using Tapatalk
 13. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Crnokosa in Обраћате ли пажњу на стисак руке....?   
  Нисам до сад размишљала о томе, ал' кад погледам, стварно ми засмета кад се неко поздрави онако "офрље", тек да те пипне. К'о да ћу га појести. -.-
  Sent from my EBM755ND using Tapatalk
 14. Волим
  MirjanaM3 је реаговао/ла на JESSY у Нешто што ми је важно...   
  ...знање и успомене су вредности које нам нико не може одузети, зато учи и памти.....
   
   

 15. Волим
  MirjanaM3 је реаговао/ла на JESSY у Нешто што ми је важно...   
  ...Буди отворена за сагледавање другачијих мишљења, слушај људе кад ти се обраћају, не суди им одмах јер само тако ћеш доћи до раста личности. Питај се, лутај , тражи нове путеве....
   

 16. Волим
  MirjanaM3 је реаговао/ла на Ђуро Станивук у Обраћате ли пажњу на стисак руке....?   
  Никада не размишљам о томе али се увек изненадим када неко тако наступи...некако инстиктивно ми засмета...
 17. Волим
  MirjanaM3 је реаговао/ла на *Blue* у Антистрес тема :D   
  gledati decu dok spavaju 
   

 18. Волим
  MirjanaM3 је реаговао/ла на JESSY у Како спознати своје грехе и борити се против њих?   
  Пазите овако, сваки грех саплиће човека, да ли умно, да ли физички, узмимо просту једну ствар која је свакодневно присутна, неко каже попићу једну, две чаше, није то страшно, али ако се две попију, трећа ће доћи на ред, па онда се каже четврта и пета никоме не смета, то се певало. И шта ћемо онда? Значи моје мишљење је да треба грех сваки зауздати, или му дати једну границу до које сме да иде и ни милиметар не попуштати, ако пређемо ту границу одмах се исповедити и казати духовнику да си погазио своју сопствену заповест, а није ти нико то наредио. Важно је да Бог види твоју ревност, да се трудиш, а не шта ме брига! Алкохолизам је порок који изазива трагичну ситуацију и последице. Алкохоличар је жив али је мртав, има име да је жив али је мртав. А да не говоримо сад о развратном понашању где људи руше свој углед и углед породице, и на крају најстравичнија ствар, упропасте све, ближње, и богатство што су стекли, и углед пред људима. Или, то се исто често дешава, неко је занимљив, насмејао се некој жени и она њему, и не стану на томе и дође до катастрофе такве да просто он не зна да се извуче из тога, постаје роб самоме себи а био је газда, био је господин а постао је ништа. Ама људи, ја гарантујем 95 посто пада морала, и физичкога, и материјалнога у људима руши се усред греха. Грех проузрокује сваку невољу над човеком, и болест, болести се јављају, то је скоро проф. Јеротић рекао овде, свака болест, свака бол је психосоматске природе, ту се слажем с њим. Значи, не може друкчије ни настати, то мора човек да схвати, здрав човек, поносан, фин, леп стаде у Едемски врт и све му се покоравало, био је прекрасан, сличан Богу и онда кад је почео да грамза дошао је у ситуацију малтене да се боји шушња кад шушти крај њега. Замисли цара који влада васионом а боји се шушња, грех проузрокује слабост, страх, беду невиђену, грех је лоша појава, он долази од стране негативне силе, тј. сатане, он тера човека да греши јер је и сам због греха пао, због непослушности Божијим заповестима, он је почео полако да се горди и изгубио свест о својој висини. Нормално, дошао је у стање похлепе, незадовољан је, и зато он тако урла и напада на људе и дању и ноћу, помућује умове људске. Неко каже, нема мира, неко каже зле мисли ме муче, неко каже не зна шта му се дешава, неко не може да спава, све је то услед греха, а сатана је грех сервирао као предлог и човек га усвојио, а није морао да га усвоји и да греши, где пише да сам ја ноћас морао у коцкарницу да идем и да се коцкам и прокоцкам имање, таман посла. Све је то сатана предложио, ја сам испунио, дакле, нема он ту власт над тобом ако ти не прихватиш.

  Архимандрит Стефан Вучковић
   
  извор
 19. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Arsenija in Упознајмо се - представимо се   
  Zdravo svima! Ja sam Mirjana - očigledno...  imam 17 godina. Znam za sajt odavno, jer su moji veroučitelji moderatori, ili tako nešto. Uglavnom, registrovala sam se jer mi trebaju neki odgovori. Počela sam da postim i sa svih strana me zasipaju nekim informacijama, te ne smem ovo, te ne smem ono...tako da sam došla da vidim šta smem a šta ne, a i da saznam još neke stvari o našoj veri. 
  Prijatan dan svima! 
 20. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Јанко in Упознајмо се - представимо се   
  Zdravo svima! Ja sam Mirjana - očigledno...  imam 17 godina. Znam za sajt odavno, jer su moji veroučitelji moderatori, ili tako nešto. Uglavnom, registrovala sam se jer mi trebaju neki odgovori. Počela sam da postim i sa svih strana me zasipaju nekim informacijama, te ne smem ovo, te ne smem ono...tako da sam došla da vidim šta smem a šta ne, a i da saznam još neke stvari o našoj veri. 
  Prijatan dan svima! 
 21. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Саша од Москве in Упознајмо се - представимо се   
  Zdravo svima! Ja sam Mirjana - očigledno...  imam 17 godina. Znam za sajt odavno, jer su moji veroučitelji moderatori, ili tako nešto. Uglavnom, registrovala sam se jer mi trebaju neki odgovori. Počela sam da postim i sa svih strana me zasipaju nekim informacijama, te ne smem ovo, te ne smem ono...tako da sam došla da vidim šta smem a šta ne, a i da saznam još neke stvari o našoj veri. 
  Prijatan dan svima! 
 22. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Amour in Упознајмо се - представимо се   
  Zdravo svima! Ja sam Mirjana - očigledno...  imam 17 godina. Znam za sajt odavno, jer su moji veroučitelji moderatori, ili tako nešto. Uglavnom, registrovala sam se jer mi trebaju neki odgovori. Počela sam da postim i sa svih strana me zasipaju nekim informacijama, te ne smem ovo, te ne smem ono...tako da sam došla da vidim šta smem a šta ne, a i da saznam još neke stvari o našoj veri. 
  Prijatan dan svima! 
 23. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from kordun in Упознајмо се - представимо се   
  Zdravo svima! Ja sam Mirjana - očigledno...  imam 17 godina. Znam za sajt odavno, jer su moji veroučitelji moderatori, ili tako nešto. Uglavnom, registrovala sam se jer mi trebaju neki odgovori. Počela sam da postim i sa svih strana me zasipaju nekim informacijama, te ne smem ovo, te ne smem ono...tako da sam došla da vidim šta smem a šta ne, a i da saznam još neke stvari o našoj veri. 
  Prijatan dan svima! 
 24. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from nana in Упознајмо се - представимо се   
  Zdravo svima! Ja sam Mirjana - očigledno...  imam 17 godina. Znam za sajt odavno, jer su moji veroučitelji moderatori, ili tako nešto. Uglavnom, registrovala sam se jer mi trebaju neki odgovori. Počela sam da postim i sa svih strana me zasipaju nekim informacijama, te ne smem ovo, te ne smem ono...tako da sam došla da vidim šta smem a šta ne, a i da saznam još neke stvari o našoj veri. 
  Prijatan dan svima! 
 25. Волим
  MirjanaM3 got a reaction from Срђан Шијакињић in Упознајмо се - представимо се   
  Zdravo svima! Ja sam Mirjana - očigledno...  imam 17 godina. Znam za sajt odavno, jer su moji veroučitelji moderatori, ili tako nešto. Uglavnom, registrovala sam se jer mi trebaju neki odgovori. Počela sam da postim i sa svih strana me zasipaju nekim informacijama, te ne smem ovo, te ne smem ono...tako da sam došla da vidim šta smem a šta ne, a i da saznam još neke stvari o našoj veri. 
  Prijatan dan svima! 
×
×
 • Креирај ново...