Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Милан Грујић

Члан
 • Број садржаја

  20
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 1. Желим Вам много успеха у стварању серије. Да нас обавестите када завршите са информацијама о цени ДВД-а и где се могу купити.
 2. Хвала лепо на одговору, господине Самарџићу
 3. Да ли сматрате да је прави циљ британске ......vodimo racuna o recniku...... политике био заправо заштита католичког елемента на територији некадашње Краљевине?
 4. Тако сам и претпостављао. Ја сам читао неки есеј о Даринки Радовић и Софији Ристић на некој страници "Знаци" па сам зато питао. За мене је та страница комуњарска.
 5. Милан Грујић

  Капела Свете Петке поново на удару вандала

  Онај који је ово учинио, очито да нема чисту савест и да се не плаши Бога. Да савести има и да се плаши Бога, ово не би никада радио. То је моје скромно мишљење.
 6. Питање за господина Самарџића: ДА ЛИ ЈЕ ДАРИНКУ РАДОВИЋ СА КЋЕРИМА УБИО ЗАПРАВО ЊЕН БРАТ? Слушао сам један видео клип у коме се каже да су све три заклане по наредби њеног брата јер је обрукала фамилију. Мене занима колико је ово тачно.
 7. Као сваки школовани официр, Дража је поштовао Женевску конвенцију о ратним заробљеницима. Опет подвлачим, Дража није имао потпуну контролу над свим јединицама. Нарочито оним јединицама које су биле на крајњем западу некадашње Краљевине. Као једина легална војна формација у то доба, ЈВуО је имала право изрицања смртних казни по Законима Краљевине. Комунисти су у оно доба сматрани за паравојну формацију и као такви су прогоњени по ондашњим Законима. Комунисти су ишли на рушење уставног поретка и насилну промену власти. Како је Дража могао бити хуман према усташким јединицама које су палиле и убијале где год је било Срба? Ово може потврдити господин Самарџић када прочита.
 8. Колико је мени познато о овоме, случајеви четничке одмазде над муслиманима и Хрватима могу се сматрати Чајниче, Вран планина, околина Вргорца. Чајниче Да би се спречио одлазак Ђуришићевих четника на Неретву, Италијани отварају нови фронт на Пиви наоружавши усташку муслиманску милицију у околини Чајнича и Пљеваља. Тачније, Павле Ђуришић је покренуо операцију чишћења Санџака после нестајања Буђева које су спалили албански балисти и муслиманска милиција из Новог Пазара и побили све што су нашли да хода. Вран планина Експедициони корпус под командом Петра Баћовића је налетео кроз Вран планину на путу за Далмацију као помоћ војводи Ђујићу. Тада су напали и усташе и комунисте заједно. Тада је спаљено 15 усташких села и побијено око 700 усташа и комуниста који нису имали шансе против вишеструко јачих четничких снага. Вргорац Ради се о ликвидацији 109 Хрвата у самом Вргоцу и околини. Морам напоменути да је Дража издавао наредбе у којима најстрожије забрањује убијање цивила. Познат је случај Фоче када је пострељано неколико четника због одмазде над муслиманима. Нико није могао зауставити четнике којима су поклани чланови породице пре заузимања Фоче.
 9. Милан Грујић

  Угроженост ћириличног писма и писмености

  Видим, видим
 10. Мислио сам на Цазин, Бихаћ и те делове где је било више муслимана, Кордунаш. :good2:
 11. У време подизања устанка комунисти се нису видели нигде јер су се завукли у мишије рупе. Зашто су имали успеха у Босанској Крајини? Зато што се налазила у зони која Швабама није била од интереса, због близине Загреба, муслиманске већине у то доба и што тамо није било активних четничких јединица. Због комунистичке непромишљености у беспотребним нападима, неколико десетина хиљада Срба је завршило у јасеновачком логору.
 12. Погледао сам Вашу преписку са Ацом. Најежио сам се од онога шта сам прочитао. Типични комуњарски професор који мисли да је Тито још жив. :bleh:
 13. Милан Грујић

  Угроженост ћириличног писма и писмености

  Савршено добро владам правописом језика. Мајка ме је и те како учила како да пишем и да се изражавам.
×