Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

НиколајСвесрпски

Члан
 • Број садржаја

  198
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О НиколајСвесрпски

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан 06/22/1994

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 1. НиколајСвесрпски

  Гласно из олтара

  Дабоме И треба га ограничити да из Тврдоша не може да мрдне Са друге стране од куд знамо да се не прави по мало јуродивим? И ако може да се не шири ова тема више
 2. НиколајСвесрпски

  Гласно из олтара

  Па том логиком он то нигдје не би могао да спроводи. Он у Тврдошу нема никакву власт, и тамо је гост.
 3. НиколајСвесрпски

  Гласно из олтара

  Еп. Атанасије
 4. НиколајСвесрпски

  Гласно из олтара

  Све зависи од перспективе како ко гледа. Не видим то као ману, већ као педагошки метод. Није ријетка појава да дођемо на Литургију па топла црква, а мирише тамјан, а фино се пјева, па се ушушкамо у тој атмосфери и само уживамо чулно у том благољепију ,а фактички духом нисмо присутни ту, него у кревету. Размишљамо ко зна о чему. То не мимоилази ни свештенство. Људи смо па деси се да будемо деконцентрисани. Тако онај тамо стоји уз трпезу, сијева очима лијево-десно, размишља ко зна о чему, онда га онај до њега ребне лактом у ребра па се цимне и поклони к архијереју и дофати се служебника па произнесе возглас. А вако кад те Таса испрепада размишљаш о томе да опет шта не урадиш погрешно па пратиш службу од А до Ш.
 5. НиколајСвесрпски

  Гласно из олтара

  Морам стати у одбрану Еп. Атанасија То што ради владика Таса није ни ствар која је проистекла из неке личне сујете, па да даје себи за право да опомиње кога стигне само због тога што је образован. То што он ради је врло корисно. Он тим прекидањем, опомињањем и паркирањем служитеља, њих у неку руку препада да пазе на службу. Врло се често може видјети да владика опомиње оне који су дуго у служби. Кад год види да неком нешто прелази у навику он је ту да пресијече ту механичку радњу. Када види самоувјереног свештеника или пак увјежбан хор он ће их опомињати. Али не толико због извијесних грјешака већ због будности на служби.. То што Таса ради није ни мало наивно и произвољно , већ врло добро промишљено.
 6. Браћо и сестре зна ли неко како на грчком гласи тропар:"Јелици во Христа..."

  1. feeble

   feeble

   evo na ovom youtube linku pise: Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Xριστόν ενεδύσασθε. Αλληλούϊα

   A imas i pojanje na vise jezika

  2. НиколајСвесрпски

   НиколајСвесрпски

   Благодарим! Још кад би ми неко транскрибовао на ћирилицу било би добро. Оси ес Христон еваптистхите, Христон ендисастхе. Алилуија. Ко зна нек исправи ако му није мука. ;)

 7. НиколајСвесрпски

  Данас када постајем владика...

  Изгледа да су примили и они паре да подржавају сепаратистичке намјере. Предлажем да се овдје на Поукама отвори онлајн кладионица да предвиђамо ко је будући хорорепископ што би значајно финансијски помогло одржавање форума.
 8. НиколајСвесрпски

  Данас када постајем владика...

  Спонзор му Ђорђе Балашевић.
 9. НиколајСвесрпски

  Данас када постајем владика...

  http://eparhija-prizren.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1411%3Ahirotonija-horepiskopa-novobrdskog-i-panonskog-maksima-novakovica&catid=49%3A2015&Itemid=54 Стигао на ред још један хорорепископ. Фино ја прорекох шта ће да се деси.
 10. НиколајСвесрпски

  Дневна доза просечног верника - By Pouke.org

  Избаци стастус на ФБ: "Какве су ти мисли, такав ти је живот!" Стигао му рачун за струју, кренуо да се 'беси.
 11. НиколајСвесрпски

  Дневна доза просечног верника - By Pouke.org

  Дошао поп да пресече колач за славу. Он већ задригао од ране и мортус пијан. Поп рекао: "Христос је међу нама." Одговорио му: "Јешће и пиће!"
 12. НиколајСвесрпски

  Дневна доза просечног верника - By Pouke.org

  Разговара са школованим свештеником и убеђује га да је није правило да се каже славско кољиво већ панаија. Јер Ера пева:"Крсна слава и три прста, панаија покрај крста..." Ово је стваран разговор којем сам присуствовао. =) ЛОЛ =) Ера Ојданић носилац црквеног предања.
×