Jump to content

Milos Tijanic

Члан
 • Број садржаја

  59
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Milos Tijanic је реаговао/ла на Жељко у Савез за Србију - Pismo patrijarhu Irineju: SPC nije u vlasništvu SNS, a Vi ste poglavar čitave naše Crkve   
  Што се тиче самих изјава патријарха и других црквених великодостојника. Пре свега оно што је нама као цркви најважније јесте да се сви слажу око питања Косова и Метохије.
  Наравно свако има своје личне ставове по питању политике у Србији. И често се може чути критика од појединих епископа на рачун власти, али и на рачун опозиције и цивилиног сектора.
  Ипак овако недолично, па макар било заклоњено и Њузнетовским фазонима, понашање, и изјаве на Твитеру ни на који начин не води ни превазилажењу сукоба, нити помаже опозицији, нити руши власт. Мислим ја да сам Вучић платио бих тим грађанерима да управо тако пишу и говоре као што пишу и говоре, али на жалост они то раде бесплатно и из убеђења.
  Људи цркве требају да буду обазриви и свесни да политичари употребљавају и злоупотребљавају цркву у свом интересу и не треба да пристану на те њихове форе.
  Могу ја да се слажем или не слажем са патријархом, или рецимо често се не слажем са митрополитом Амфилохијем, као човек изнутра, као човек цркве га критикујем, али оног момента кад видим да га нападају споља, ја ћу га бранити и браним га.
  Када оца Саву Јањића нападају режимски медији, ја га браним, када патријарха нападају опозиционари браним га. Искрено ме заболе и за власт и за опозицију, мени је црква на првом месту. Питање је шта је вама црква?
 2. Свиђа ми се
  Milos Tijanic је реаговао/ла на Агница у О ПОСЛЕДЊЕМ ВРЕМЕНУ   
  " Много је боље мислити да ће наша смрт доћи пре краја света, него крај света пре наше смрти" . вл. Николај Велимировић
 3. Свиђа ми се
  Milos Tijanic got a reaction from Vladan :::. in О ПОСЛЕДЊЕМ ВРЕМЕНУ   
  Вештачка интелигенција може да претекне људску у некој уској специјализацији, решавање инжењерских проблема, шах итд. Али тзв. "Џенерик интелигенце" који би симулирао целокупно људско понашање је тек у повоју и можда за сто година нешто буде, а можда ни тад. То што појединци прогнозирају, су врло површне пројекције.
  Мени је логичније да лажни пророк буде личност, без ту неких компликација са технологијом. Колико има људи на земљи, веома је мали број правих атеиста, сви у нешто верују, и нешто очекују, тако да неће бити немогуће обманути велики број људи. А они који не верују ни у шта, ставиће печат и икону да би преживели.
 4. Свиђа ми се
  Milos Tijanic got a reaction from Vladan :::. in О ПОСЛЕДЊЕМ ВРЕМЕНУ   
  Прављење иконе звери, с обзиром да су се некад стављале на зид, слике Стаљина, Тита, не би ме чудило да се то односи на праву слику и икону, да се створи култ обожавања. Не верујем да је у питању клањање вештачкој интелигенцији или неком апстрактном објекту, идеји, енергији. Клањање вештачкој интелигенцији би могло да буде када би велика већина становништва била атеисти. Јер ко ће бити преварен, атеиста или остатак света који верује у "нешто", а којих је много више? Стварање култа личности, који ће да обожавају масе које верују у нешто ми се чини извеснијим.
 5. Тужан
  Milos Tijanic је реаговао/ла на Лазар Нешић у Разговори о политици и разним друштвеним актуелностима   
  Добро, вратимо се онда на тему ... 
  Вечерашњи протест на тргу Николе Пашића је /барем за мене/ био фијаско.
  Ево, сутра кад АВ једном потпише и Србија призна државу Косово, изаћи ће ових 500 људи од вечерас и то је то. 
  Шта год мислили о АВ и СНС, они су докторирали завођење маса и њихову анестезију. Владаће до смрти.
 6. Хахаха
  Milos Tijanic got a reaction from Ana B. in STIŽE BEBA Ana Brnabić i njena partnerka Milica USKORO POSTAJU RODITELJI   
  Значи Ана ће да глуми тату. А шта ако јој прораде мајчински инстинкти?
 7. Свиђа ми се
  Milos Tijanic је реаговао/ла на прота Бранко Тапушковић у Селаковић и Ђурић свештенству СПЦ на Косову и Метохији: "Ви сте несрећни чланови цркве"   
  Даклем, Селаковића и Ђурића позвати на покајање, уколико одбију, искључити из Цркве! Толико!
 8. Волим
  Milos Tijanic је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у Да ли се свештеници причешћују на свакој литургији?   
  Da budem jasniji.
  Priprema ti za pričešće ne treba u smislu da je uslovljena. Priprema tebi pomaže da duhovno napreduješ i ona se ne propisuje svakome isto.
  Dakle ako si već došao na Liturgiju, došao si da se pričestiš, jer ako se Hrišćanin imaš nazivati onda si ti Pripremljen.
  Dakle priprema o kojoj govorimo jeste ono što ti se dešava svaki dan, ali pošto mnogi zaboravljamo svakodnevno Boga, govorimo da se pripremimo jer propoved mora biti takva da je sve obuhvatna.
  Ne postoji uslov za pričešće osim straha Božjeg i vere a u tom strahu i veri su sadržani svi elementi dostojnosti ili nedostojnosti.
  Niko nikada strah Božji i veru nije zadobio PRIPREMOM.
  Priprema mora biti svetost naših života a ne pravila koja su propisana i svako ko se Hrišćaninom ima nazvati mora SVAKODNEVNO da bude pripremljen, jer Gospod će doći kao lopov u noć ....
  Čuvaj se grehova, ne padaj u očajanje i ako ih imaš. kaj se svakodnevno a ne samo kad se PRIPREMAŠ i ti nemaš razloga da ti neko ne blagoslovi odlazak na pričešće jer ako to učini onda je neposlušan Crkvi a i ti sa njim ako budeš njemu poslušan.
  Dakle razlika je u tome što ne sme da postoji zabrana a da nije Hristova a koliko će se ko puta pričešćivati je stvar pojedinca i savesti njegove. Mislim da sam bio jasan.
 9. Волим
 10. Волим
  Guest
  Milos Tijanic got a reaction from Guest in Najveća pretnja u 21. veku: Stvara se klasa 'beskorisnih ljudi'   
 11. Волим
  Milos Tijanic got a reaction from Жељко in Етичка куповина   
  Можда се народ не потрише, зато што то ради неко дете тамо далеко, друге боје и културе. Подсети ме на ситуацију са терористичким нападом у Паризу, када су сви реаговали, а рецимо за сличне и горе ствари у Африци су готово равнодушни.
 12. Волим
  Milos Tijanic је реаговао/ла на GeniusAtWork у Ko je kriv za snažan antivakcinaški pokret u Srbiji   
  Па не бих баш рекао. Корумпирано здравство је сигурно један од фактора, али не и једини. И сигурно није главни узрок.
   
  Главни узрок је поплава антивакцера преко интернета, чињеница да скоро сви данас имају интернет али већина нема навику да проверава информације које нађе тамо, и народ који се пали не разне параноидне теорије завера, "има ту нечега...", на разне надри и обичне лекаре који су провалили фармакомафију и постали усамљени борци против глобализма и либерализма, и слично (на оним протестима против вакцинисања се често појављују плакати који немају везе са вакцинама, типа чиповање и еугеника, и онда је јасно о чему се ту ради). На несрећу, антивакцери су одлично организовани и хватају нове жртве сваког дана и нико не може да им стане на пут, а поготову не држава Србија коју тематика уопште није интересовала - овај тренд одбијања вакцинисања деце сигурно није од јуче - све док некоме није било у политичком интересу да се нешто уради, а онда једино чега су се сетили је претња одузимањем деце и дебеле новчане казне. И тако су добили оне митинге против вакцина. А тога ће бити све више и биће све гласнији.
 13. Волим
  Milos Tijanic got a reaction from Иван ♪♫ in Етичка куповина   
  Можда се народ не потрише, зато што то ради неко дете тамо далеко, друге боје и културе. Подсети ме на ситуацију са терористичким нападом у Паризу, када су сви реаговали, а рецимо за сличне и горе ствари у Африци су готово равнодушни.
 14. Волим
  Milos Tijanic је реаговао/ла на Tumaralo. у VUČIĆU, STIDI SE! Država nije htela da plati otkup za otete u Libiji   
  Vecita dilema xD ima mesto i za jedno i za drugo zavisi od okolnosti. Npr. kada si odgovoran za druge ne mozes da ostanes krotak. Mada to je vise oblast duboke mistike nego prakticnog delovanja.
   
  "Budimo mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi" vise odgovara praksi xD
 15. Волим
  Milos Tijanic got a reaction from Жељко in VUČIĆU, STIDI SE! Država nije htela da plati otkup za otete u Libiji   
  Да ли треба да будемо бунџије или кротки?
   
  Једини скорији светао пример видим са Исландом. Немци су се показали у случају Сноуден, отупљени потпуно, па и Енглези.
 16. Волим
  Milos Tijanic got a reaction from Жељко in Шта вам највише смета код политичара у току предизборне кампање?   
  Генерално ми смета негативна кампања, као и застрашивање, ако не гласате за нас, биће смак света.
  Немам ништа против разних обећања, 1000е и сл.
 17. Волим
  Milos Tijanic got a reaction from Рапсоди in Шта вам највише смета код политичара у току предизборне кампање?   
  Генерално ми смета негативна кампања, као и застрашивање, ако не гласате за нас, биће смак света.
  Немам ништа против разних обећања, 1000е и сл.
 18. Волим
  Milos Tijanic је реаговао/ла на nedeljko у Коалиција Двери - ДСС   
  КОАЛИЦИЈА „ДВЕРИ- ДСС- САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ- БОШКО ОБРАДОВИЋ“ ПРЕДАЛА ИЗБОРНУ ЛИСТУ
   

  Коалиција Демократске странке Србије и Двери, предала је десетог марта патриотску изборну листу Републичкој изборној комисији. Прва на листи биће председница Демократске странке Србије, Санда Рашковић Ивић док ће други на листи бити лидер Двери, Бошко Обрадовић. Изборна листа је симболично предата у пет до дванаест, а на кутијама је исписана порука #срећа која ће бити званичан слоган ове изборне кампање.
  Председница ДСС-а, Санда Рашковић Ивић је изјавила да је коалиција „Двери- ДСС“ нешто тотално другачије што се налази у политичкој понуди Србије. „Ми смо за економски патриотизам, ми смо за социјалну правду, за јачање положаја породице и жене, ми смо за наставак преговора и разговора о Косову и Метохији у УН, ми смо за више Русије а мање ЕУ. Ми смо против придруживања Србије Европској Унији и НАТО“, изјавила је Санда Рашковић Ивић и закључила да ће наша кампања бити позитивна, да ћемо бирачима понудити праву ствар и верујемо да ће то народ препознати.
  Лидер покрета Двери, Бошко Обрадовић рекао је да бирачи на овим изборима имају за кога да гласају, да нису сви исти и да не морају више да бирају између Вучића и Пајтића, да имају трећи пут у заједничкој патриотској коалицији Двери- ДСС. „Срећа заиста долази, и наша коалиција на овим изборима јесте срећа за Србију“, закључио је Обрадовић.
   
   
  http://www.dss.rs/koalicija-dveri-dss-sanda-raskovic-ivic-bosko-obradovic-predala-izbornu-listu/
 19. Волим
  Milos Tijanic је реаговао/ла на Жељко у Маја Гојковић у посети Ирану.   
  Maja Gojković u zvaničnoj poseti plemenu Padaung
 20. Волим
  Milos Tijanic је реаговао/ла на Рапсоди у Духовно мртви запад и духовно живи исток   
  Свети Николај Жички / Изнад  Истока и Запада /

   

  Балкан се налази земљописно између Истока и Запада а идејно стоји изнад Истока и Запада.

  Која је то идејна сила што спасава Балкан да не буде и идејно између него га уздиже изнад Истока и Запада?

  То је вера православна и само вера православна. Сви остали чиниоци, као земљописни положај, култура, наука, муслиманство, политика, земаљске тежње и аспирације, држе Балкан између Истока и Запада. Вера православна пак уздиже га изнад Истока и Запада, и само вера православна.

  Ништа није несносније него налазити се између. Ако би се идејни, то јест православни Балкан покорио земљописном Балкану и остао између Истока и Запада, личио би на оног магарца из бајке, који је цркао од глади између два пласта сена.

  На жалост, православни Балкан је од почетка 19. века до сада веома личио на оног легендарног Буридановог магарца, који је липсао од глади између два пласта сена, не знајући коме пласту да приђе. Час му се један пласт чинио већи и слађи час други. Изнемогао од шетње од једног пласта до другог, он је пао и липсао. И сав свет се насмејао магарцу као магарцу.

  Балкану прети смрт од глади због многих брбљивих језика који га именују између. Или ће липсати од глади између Азије и Европе или ће га једна од тих сила ајкулски прогутати, ако се не буде дигао изнад. Изнад Истока и Запада.

   


   
 21. Волим
  Milos Tijanic got a reaction from LogosAgape in Da li se u Srbiji samuje zbog nerealnih očekivanja?   
  Да ли је могућ брак из љубави?
   
  http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Porodica/JednomZaCeoZivot/JednomZaCeoZivot02.htm
 22. Волим
  Milos Tijanic got a reaction from Никола Поповић in Da li se u Srbiji samuje zbog nerealnih očekivanja?   
  Да ли је могућ брак из љубави?
   
  http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Porodica/JednomZaCeoZivot/JednomZaCeoZivot02.htm
 23. Волим
  Milos Tijanic got a reaction from Рапсоди in Da li se u Srbiji samuje zbog nerealnih očekivanja?   
  Да ли је могућ брак из љубави?
   
  http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Porodica/JednomZaCeoZivot/JednomZaCeoZivot02.htm
 24. Волим
  Milos Tijanic је реаговао/ла на Ignjatije у Бројите ли калорије?   
  Ti tzv. seceri samo varaju organizam da luci insulin bez potrebe. Vise puta prevaren moze i prestati sa tim.
  Cuvaj se pope
 25. Волим
  Milos Tijanic got a reaction from nana in Srbija prva na meti islamista? VIDEO   
  Кад помену политичаре, мени одмах на памети она експлозија 3500 тона муниције у војном складишту код Параћина, пре десетак година. Нама терористи много и не требају, ствари екплодирају саме од себе.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...