Jump to content

Milos Tijanic

Члан
 • Број садржаја

  59
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Milos Tijanic

 • Рођендан 02/24/1975

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Крушевац

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kodvel.co.rs
 • Skype
  milos_tijanic

Скорашњи посетиоци профила

1457 посетилаца

Milos Tijanic's Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

36

Форумска репутација

 1. И кладионице су се некако умножиле има их на сваком кораку. Да су илегалне, много мање људи би се кладило.
 2. Вештачка интелигенција може да претекне људску у некој уској специјализацији, решавање инжењерских проблема, шах итд. Али тзв. "Џенерик интелигенце" који би симулирао целокупно људско понашање је тек у повоју и можда за сто година нешто буде, а можда ни тад. То што појединци прогнозирају, су врло површне пројекције. Мени је логичније да лажни пророк буде личност, без ту неких компликација са технологијом. Колико има људи на земљи, веома је мали број правих атеиста, сви у нешто верују, и нешто очекују, тако да неће бити немогуће обманути велики број људи. А они који не верују ни у шта, ставиће печат и икону да би преживели.
 3. Прављење иконе звери, с обзиром да су се некад стављале на зид, слике Стаљина, Тита, не би ме чудило да се то односи на праву слику и икону, да се створи култ обожавања. Не верујем да је у питању клањање вештачкој интелигенцији или неком апстрактном објекту, идеји, енергији. Клањање вештачкој интелигенцији би могло да буде када би велика већина становништва била атеисти. Јер ко ће бити преварен, атеиста или остатак света који верује у "нешто", а којих је много више? Стварање култа личности, који ће да обожавају масе које верују у нешто ми се чини извеснијим.
 4. Жиг може да буде биометријски а и не мора. Некако ону теорију да ће да уграђују имплант рфид ми се не чини извесним. Он је величине зрна пиринча, а да се угради у чело, има да штрчи. Још ако удари челом у зид може и да га поквари. А са друге стране суботари и остали у Ам би једва дочекали нешто такво. Мислим да мора да дође до неких великих катастрофа, земљотреса, или ограниченог нуклеарног рата, да завлада глад и онда нека војска да уведе режим, типа тачкица у другом светском рату, те да те глад натера да се пећатираш. А да се то деси полако, без рата и катастрофа, тако што ће народ да се кува као жабе, медијски и сл., да се упреподоби и да преузима добровољно жиг да би лакше фунцкионисао, не верујем.
 5. Мислим да још нисмо близу, свет мора много да полуди, да би могло да се изведе жигосање. А, не верујем ни да ће жиг бити микрочип, више ми делује, да ће то бити нека врста тетоваже, да ли високотехнолошке са неком нанотехнологијом, хемијом или неке простије, као што су каубоји радили не знамо.
 6. Значи Ана ће да глуми тату. А шта ако јој прораде мајчински инстинкти?
 7. Стршљен има слабији отров од пчеле, али мало више пече. Пчеле су вековма имале за непријатеља меду, па зато и јачи отров. Стршљни по природи нису агресивни, као рецимо осице. Не дира те ако га пустиш да одзунза своје и оде. Сем што су велики и брује више, ако ниси алергичан на отров, онда нема бојазни. Послато са FIG-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију
 8. Некада давно сам читао књигу Роботичка револуција од Питера Скота. Говори у прилог томе да је могуће очекивати рат, као што је пратило сваку технолошку револуцију. Има доста анализа о томе како се смањује број "Blue collar" (физичких радника). Америка има одређене механизме и ресурсе како да се бори са тим, углавном се своди на измишљавање неких послова које финансира држава. Чак је могуће и да један торнадо у Америци њима направи више користи него штете, мало повећа бдп, ангажује раднике... Проблем ће бити са сиромашнијим државама, које западају у све већу кризу и које немају ресурсе да на тај начин решавају незапосленост. На памет ми пада "Касандрин пут", како Сандра ради као дизајнер/моделар у виртуелном свету. Претпостављам да ће сектор забаве расти и ту ће бити још доста посла за наредне деценије. Тренд иде ка побољшаваљу вештачке интелигенције из године у годину. Сваке године неки број послова бива замењен "роботима". Оно што не може бити замењено је креативност, стваралаштво. Негде сам прочитао да већ и посао спортског коментатора преузима машина. У будућности ће сигурно постојати велики проценат људи чији ће рад ће бити непотребан и који неће бити у стању да се уклопи. Богатије државе ће бити принуђене да грађанима дају неки “џепарац” да покрећу економију, трошећи на храну и забаву, и да чувају мир - да награђују послушност.
 9. Или неко ми заузме моје име и презиме, па морам да додам неки број испред имена или презимена, а онда заборавим где сам додао број, па се само нервирам.
 10. А што би корисничко име садржало име и презиме? Шта када се особа уда и промени презиме? Име и презиме су променљиве , а корисничко име не треба да буде подложно променама.
 11. Једини проблем сам имао што нисам уочио да је на страни за пријаву у питању чекбокс за Потрди, барем на мобилној верзији не личи - испуњена наранџаста коцкица. Па сам прво чекао мејл за потрду, а кад није стизао, онда сам променио лозинку и случајно закључио да треба кликнути потврди.
×
×
 • Креирај ново...