Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

ИгорМ

Члан
 • Број садржаја

  1289
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  ИгорМ је реаговао/ла на obi-wan у Да ли сте знали? (разне занимљивости)   
 2. Свиђа ми се
  ИгорМ је реаговао/ла на obi-wan у Да ли сте знали? (разне занимљивости)   
 3. Оплаках :))
  ИгорМ је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 4. Хахаха
  ИгорМ је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 5. Хахаха
  ИгорМ је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 6. Радостан
  ИгорМ је реаговао/ла на obi-wan у Тема јасна из прве поруке   
  https://www.facebook.com/700808363283174/photos/a.701165193247491/2505953429435316/?type=3&eid=ARBtPUYrQ1bJwEl8TF-K0SnwJ3EEeJDeR6QECnN_Klo5AwgIugEIFDbp9ImnVCwkiFzrE6zvduXYFE6G&__tn__=EEHH-R
 7. Волим
  ИгорМ got a reaction from Aleksandra_A in Свети Старац Порфирије Кавсокаливит – житије и поуке   
  Живот је непрекидна борба. Човек обавезно треба да се гради  духовно.
  Цитат из књиге 100 питања православном психотерапеуту можда не погађа сасвим одговор али ће свакако помоћи разумевању горе изнетог. 
   
  "Као професионални психотерапеут могу да тврдим следеће: по духу нехришћанска психотерапија, која је данас тако широко распрострањена, уопште није безазлена, већ често има погубно дејство на човекову душу. Сетимо се питања из Јеванђеља: "Може ли слијепац слијепца водити?", иза ког одмах следи јасан одговор: "Неће ли оба пасти у јаму?" (Лк 6, 39). Човекова душа се просвећује, умудрује и исцељује само благодаћу Божијом. "
 8. Оплаках :))
  ИгорМ је реаговао/ла на Tristatri у Raskol se zahuktava   
  Точка Бифуркации.mp4
 9. Свиђа ми се
  ИгорМ је реаговао/ла на Хаеул у PARIZ U PLAMENU - Gori katedrala Notr Dam   
  @АлександраВ Опростите, али какав тачно проблем имате с написаним?
  Одбијам да учествујем у шовинистичкој фарски која смрт шачице плаћених пљувача (Шарли ебдо) ставља изнад стотина хиљада и милиона мртвих у Југославији, Авганистану, Ираку, Либију, Сирији. Слично је и овде. Већ се могу прочитати цмиздропојке српских антисрба, који роне сузе због ове трагедије, а за нашу трагедију на КиМ немају суза. 
  Зато, свака част Малагурском! Ако мислите да је ово "неукусно" или шта већ, сетите се с ким овде имамо посла. Француска, поред свих других зала које нам је нанела, је пре свега пар месеци пљунула у лице нашим жртвама и јунацима Првог светског рата, и није презала од тога да једну комеморацију претвори у пропагандно-маркетиншку платформу. Зашто онда ми да се стидимо и устручавамо - и чега, тачно?
 10. Хахаха
 11. Хахаха
  ИгорМ је реаговао/ла на АлександраВ у Тема јасна из прве поруке   
 12. Хахаха
  ИгорМ је реаговао/ла на АлександраВ у Тема јасна из прве поруке   
 13. Волим
  ИгорМ је реаговао/ла на АлександраВ у Православље и бизнис   
  Исто. 17 година сам провела у Министарству одбране, дуго времена радила у управном делу, давала све од себе да будем и добар радник и добар човек. У време када сам била на позицији да управљам људима било је најтеже. Апсолутно неразумевање претпостављених и неуважавање моје потребе да помогнем људима, да их разумем, да будем блага, да приђем свакоме најпре као човеку а тек онда као некаквом делу формацијске организације. Покривала сам људе како и колико сам могла, али такав однос се не прашта. Исто као и што ми је милион пута направљен прави мали пакао на послу, када бих исказала намеру да идем кући на време иако је инсистирано од мене да остајем дуже готово свакога дана, и да ми је ипак породица најважнија. Притисак је био огроман. Када сам била приморана да у једној потпуно сулудој ситуацији изигравам утеривача дугова неких неизмирених дугова за специјализације жена које су отишле на породиљско у време школовања (специјализација које су плаћале), и када сам покушала да то изведем на један људски начин, да саслушам, да пронађем начин да се то реши а да се те жене не излажу ономе чему су већ биле изложене да не износим сада детаље, била сам буквално уцењивана, вређана и изложена претњама, буквално нисам смела чак ни емпатију да покажем. Нисам то могла и отворила сам боловање. Када сам се вратила била сам изложена невиђеној психичкој тортури од стране тадашње начелнице. Крила сам и крала да будем нормална према људима. Доживела сам да ми та иста начелница пред десетак људи, колега и странки каже - Забрањујем ти да будеш љубазна. Ето, тек тако.
  Милион пута нам је читано наређење о забрани ношења "религиозних обележја" и то смо морали да потпишемо. Мислим, нико то није фермао, ко је носио крстић и слично свакако је носио, ко је имао икону у канцеларији није је склањао, али је тај осећај да ти неко тако нешто наредбом забрањује је био баш ружан, најблаже речено.
  Свака прослава је била "на роштиљу" и у време поста. Ја сам се бунила и кажем шефу - ја исто дајем паре (када смо скупљали за нпр. Нову годину и сл) а блејим у храну, мени да се купи посно. И онда купе мени нешто посно, а сви преврћу очима и као сада ја нешто измишљам. На крају сам престала и да учествујем у тим "слављима". И онда се и ти изолујеш а и они те изолују. И то се увек осети.
  Кажеш да не верујеш у хороскоп - гледају те као чудака. Прекрстиш се - гледају те као примитивца. Замолиш да не псују Бога - изопше те из разговора. Тражиш да изађеш раније с посла на Бадњи дан, јер сви излазе раније 31. децембра, и кажеш да те не интересује Нова година али ти је важно да Бадњи дан проведеш са породицом - намерно те натрпају послом да чак изађеш и касније с посла. И тако, превише је тих примера.
  А онда, ту је и политика. Политички подобни те буквално поседују. И не можеш им ништа. Ту бих имала роман да напишем.
  Разбољеваш се и на крају не знаш ни где си ни чији си.
  Дала сам отказ.
  И кренула да радим приватно, за једну госпођу. Одрадила све у фулу, зарада је била ок, све је било лепршаво до момента када је та особа почела да показује апсолутно све исто као и ови претходни. Чак, пре неког времена, отворен захтев (забрану) да се било како јавно експонирам. Било како! Типа - ни на приватном ФБ профилу да се не изјашњавам, ни политички, ни РЕЛИГИОЗНО! Да, тако ми је речено. Није ни обична песма дозвољена. Међутим, читаво време, ја сам за њу један "енергични ован", наравно хороскоп је ок.
  И њој сам дала отказ.
  Шта даље, не знам. Тешко је, новац је неопходан. Видећу, биће како буде. Али, ја нећу престати да се изјашњавам, "религиозно" нарочито. Схватам ту цену и свесно пристајем на то.
  Даће Бог да радим и зарадим за хлеб деци, а да притом Њега не морам да кријем испод тепиха. Јер, Он је мој дом.
 14. Оплаках :))
  ИгорМ је реаговао/ла на goranger у Православље и бизнис   
  Pređi u rkc 
 15. Свиђа ми се
  ИгорМ је реаговао/ла на obi-wan у Отићи или остати у оваквој Србији?   
  Naravno, to sam i rekao - svako cini kako misli da je bolje. A ja rekoh svoje misljenje.
  Oni su se patili u mnogo raznovremenih generacija, i ne samo da nisu odustali, nego su postali jos tvrdji i istrajniji. To bi, siguran sam, bila njihova poruka i nama danas. Da su ikad imali sumnje u to sto rade i kako istrajavaju, sasvim je izvesno da nikad ne bi davali svoje zivote za to.
  I sto se mene tice - osnovni uzrok stanja u kome smo danas i jeste ta slabovoljnost mnogih, nespremnost da se ulozi napor za zajednicki nam boljitak. Ili jos jasnije (a gledano ocima jevandjelskog etosa) - samoljublje i sebicnost. Pajsije Svetogorac je dobro nazvao ljude svog vremena (kraj 20. veka) "JA pokolenje". To je koreniti uzrok naseg danasnjeg valjanja po kaljugi.
 16. Волим
  ИгорМ је реаговао/ла на obi-wan у Отићи или остати у оваквој Србији?   
  Za mene je, vidis, to jedan i isti dug. Sad, kako kome.
  I da slusas zenu vise. 
 17. Волим
  ИгорМ је реаговао/ла на WiseMan у Тема јасна из прве поруке   
  Slon pametiniji od čoveka
   
 18. Оплаках :))
  ИгорМ је реаговао/ла на АлександраВ у Тема јасна из прве поруке   
 19. Хахаха
  ИгорМ је реаговао/ла на obi-wan у Da li igrate kompjuterske igrice i koje?   
  https://www.facebook.com/E.M.Attridge/photos/a.588815318143502/829948487363516/?type=3&eid=ARCK1-c2dupJ4GhsCUm66U9GjSFFnBzkbywvOQTf4o5qZarjahrClJFpgb1g-J8aoo3B5cn72JrPTPfG&ifg=1
 20. Свиђа ми се
  ИгорМ је реаговао/ла на obi-wan у Истраживање космоса и васионски летови - општа тема   
  https://www.bbc.com/news/science-environment-47873592
  First ever black hole image released

  Astronomers have taken the first ever image of a black hole, which is located in a distant galaxy.
  It measures 40 billion km across - three million times the size of the Earth - and has been described by scientists as "a monster".
  The black hole is 500 million trillion km away and was photographed by a network of eight telescopes across the world.
  Details have been published today in Astrophysical Journal Letters.
  Prof Heino Falcke, of Radboud University in the Netherlands, who proposed the experiment, told BBC News that the black hole was found in a galaxy called M87.
  "What we see is larger than the size of our entire Solar System," he said.
  "It has a mass 6.5 billion times that of the Sun. And it is one of the heaviest black holes that we think exists. It is an absolute monster, the heavyweight champion of black holes in the Universe."
  ( ... ostatak na linku... )
   
 21. Оплаках :))
 22. Радостан
  ИгорМ је реаговао/ла на obi-wan у Тема јасна из прве поруке   
  https://www.facebook.com/osmehomdosmeha/photos/a.2104377706452485/2360591424164444/?type=3&eid=ARCW75TaN16Q5U7VdqfVjQEL8WG4lR_chPBKqr6SJMmCusBye9qgSpCPtDJSipiOGusnn6-69ve4KTLc&__tn__=EHH-R
 23. Хахаха
 24. Хахаха
  ИгорМ је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 25. Радостан
  ИгорМ је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
×
×
 • Create New...