Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

ИгорМ

Члан
 • Број садржаја

  1320
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by ИгорМ

 1. Изгледа да је ипак оборен Иран признао да је оборио украјински авион RS.SPUTNIKNEWS.COM Иранске власти признале су да је авион укарјинске компаније...
 2. Не би ме чудило да се и то десило сат након лансирања оних пројектила... пво спреман за одбрану од могућег одговора... Али... испливало је то парче снимка где неко темпирано чека да авион полети и гледа ватромет обарања?! И то руским пво системом, јер су они сада јелте бед бојсови па је штета да не буду укључени у игру. Него везано за овај снимак, где је настао и када? Не могу да пронађем више информација осим "канадска обавештајна и јутубе снимак"... па ми ништа не значи. И мало када се присетим првих снимака, види се "ватрена лопта" која пада, а овде 15 секунди након директног погодка ништа. Негде сам прочитао да је било још летова који су регуларно прошли а да је овај имао кашњење због техничког квара. Да ли негде постоји више информација?
 3. Да, покушавао сам и ја да пронађем. Ово је изјавио Иран, да има око 80 погинулих (из којих извора не знам) а Спутник пренео. Него нисам запазио (можда нисам ни довољно тражио), да ли то сада нико није постављао питање где је пво Патриот у целој причи? У односу када су амери и Израел гађали по Сирији сви су свирали о томе где је и шта ради руски и сиријски пво. Нешто ми мањка информација на ту тему па сам склон и ја да размишљам да је можда мало и дил.
 4. „Мученик Сулејмани“: У нападу на Америчке војне објекте 80 особа погинуло „Мученик Сулејмани“: У нападу на Америчке војне објекте 80 особа погинуло RS.SPUTNIKNEWS.COM Иранска војска је 8. јануара извела ракетни напад на америчке објекте у Ираку. Чувари исламске револуције (елитни одред иранске војске) назвао је ову операцију „Мученик Сулејмани“. Неки медији јављају да...
 5. Па добро бар је хришћанка (судећи бар по "Religion" статусу) има такође профил на неком крш дејтинг сајту или шта год да је: Tamildarling - Tamil Matrimonial,Tamil Matrimonials,Tamil Matrimony,French Matrimony,French Matrimonial,French Matrimonial site,French indian Bride,Indian French Brides,France tamil Girl,Tamil France Girls,Sinhala,Singalese,Tamil,Sri Lanka,thamil,thamilar matrimony, matrimonial, wedding matching WWW.TAMILDARLING.COM Интересантно када гугл претражи сличан садржај на основу сличице, сваки други резултат је неки профил на Линкедин-у са "US Army | LinkedIn"
 6. Види, не знам колико си свестан шта све библијска ерминевтика обухвата и изучава? Колико је то само живог искуства и односа са Богом сабрано кроз историју Цркве. Зато сам те и питао да ли стварно мислиш да је Црква (и верујући у Њој) на погрешном путу и да се нису спашавали кроз све ове векове, да није било обожених људи који су управо творили такву веру и живели њом, и да су сви васељенски сабори погрешни и да Црква није испуњена и вођена Св. Духом? Имаш и посебан предмет на ПБФ-у па само завири шта све обухвата: Ако си искрен (а бацио си сумњу на то још у уводу), борбу са хијенама јертичког учења препусти Цркви. Само ће те још више осакатити.
 7. Може и у инбокс, осим ако не желиш још пар тема за разговор овде
 8. Ма све је то ок, истраживати, изражавати сумњу... то је за већину нас природан пут и саставни део духовног сазревања. Ништа моје искуство није било другачије. Него поставио сам ти лагано питањце које не тражи ни цитате, ни различита тумачења, баш онако лагано за размишљање. Чисто ме занима твој кратак одговор на ова два питања:
 9. @Agnostik__ Да се надовежем на предходно питање још једним. Ако се слажемо да Црква све време није у заблуди и да верујући нису изневерени од Христоса и да се кроз Њега и у Њему спашавају, зашто би поверовао у ремикс јеретичких учења осуђених на свим васељенским саборима? А та учења још и настала (у новом руху и под другим именом) хиљаду година касније?
 10. web back-end i wordpress dev Само штребај, има доста да се учи.
 11. Не знам из којих извора, литературе (можда си спомињао раније у постовима па ћу опет прелистати)... Црквена литература је сада јако доступна а и овде имаш секцију за преузимање књига. Надам се да ћеш имати прилике да дођеш до свих одговора, неће те мучити. И зашто би се замарао новим теоријама, правцима, путевима када је само један? Не брини ти за Цркву, "ни паклена врата је нећа надвладати", можеш слободно да се посветиш програмирању, неће она ниђе Имамо слична интересовања
 12. Ето мој будући колега
 13. Брате @Agnostik__ pa зашто се ниси прво упознао са хришћанством ц ц ц... или постао атеиста као мој зет који се бај д веј сада тек више интересује за оно шта је пропустио пуким формализмом и одбацивањем напамет... Сасвим је јасно из твог уводног поста о чему желиш да разговараш и то је ок, овај формум и служи томе. Мада ми је искрено чудно да некоме може да падне на памет да је Црква све време у заблуди, Она која је изнедрила то Писмо и да се поред непроцењивог живог искуства са Богом неко окреће неким соло тумачењима. Па не заварава нас Христос све ове векове... Да ли ти заиста мислиш да су сви људи до данас били у заблуди? Добро дошао (или се добро вратио). Не знам да ли си први пут на форуму, стари члан, трол или слично, ретко пискарам па не замери и да не скрећемо са теме можеш овде одговорити -Упознајмо се - представимо се. Ако сматраш да је превише лично занемари, нема замерке. Чиме се бавиш иначе, имаш ли неки хоби, ко си?
 14. Сумњам да би се такав напад икоме исплатио... скупе су то ракете. Једна кошта скоро 1 милион $. Узми за пример да је на СРЈ '99. испаљено укупно око 1300 таквих за све време бомбардовања (негде се спомиње 2300)... Зато такви системи као што је с-300, с-400 не раде сами већ су око њих панцир, тор и слични... Покривају једни друге. Колико сам укапирао, сложен је то систем умрежене ПВО са одличним радарима и ометачима. Ни дронови не пролазе (бар су се добро показали у Сирији панцир и тор за ту врсту заштите руске базе). А још су сада активни и неки контејнер, сунцокрет и остали радари за рану узбуну на територији Русије. Лепо би било имати такав систем али... за нас скуп, можда чак и најскупљи јер би нас притискали са свих страна плус, иако је одбрамбени систем. Мени то доста говори у каквом смо окружењу и са каквим претензијама.
 15. ИгорМ

  Linux

  Ја не... Једино ми на скајпу обрнут видео ?
 16. Превише форума и оваквих тема, шетња, природа...
 17. ИгорМ

  Linux

  Mint 19.2 Користим овај дистро годинама за посао. Почевши од верзије 17.3. Заснован на Убунту и мање захтеван. Сасвим пристојан ОС...
 18. Шта пише на транспаренту који се види на тв-у на 1:31? Какве су бре ово сублимиране поруке?
 19. Мени је ово јако лабаво. Увек ме подсети на криминолошко профилисање лица где се узимају фактори који утичу на такво понашање особе и са биолошког аспекта (генетских предиспозиција, урођених склоности и слично). То не правда криминалца за учињена дела. Асоциран сам овим и на раније постављеном питању на које си ми дао своје мишљење. Да ме не схватиш погрешно, ово ми је само прво пало на памет када се позивамо на правдање слабости јер нам је "урођена". И ја лично, дакле ово је моје искуство, као и већина нас, водим своју битку са биолошким нагоном ка супротном полу од када знам за себе. И то неретко такву да није ни за јавно изношење (са изопаченим и блудним мислима или не, свеједно). Свестан сам да је већ моје наслађивање таквим мислима лоше, могу слободно рећи и грех јер води ка погрешном смеру (да не цитирам). Али шта сада да радим, да им се препустим или изборим са њима? Наравно да се борим са тим нагоном бар толико да не уништим и сачувам оно што имам (везу из које планирам брак) јер када би се не дај Боже препустио, повредио би многе и вероватно би промашио своје назначење. Да се оградим, никада не бих повредио особу са којом сам годинама у вези и љубав према њој ме спречава да то учиним. А да ли је наш однос пре брака блуд? Црква сигурно не гледа на то благонаклоно. Зато би било боље послушати ап. Павла да је боље женити се него да се успаљујемо. "На време" у брак, али то је друга тема. Све ово куцкам само из једног разлога, нема безгрешних. Треба да схватимо да је свакодневна наша борба са грехом. Па и наш однос са "партнером" (осим ако није благословен). У складу са тим живимо и боримо се само морамо бити свесни тога.
 20. Са толико дугим стажом овде на форуму даје пример свима да се може много научити уколико се жели наравно. А иначе има добра запажања. Један је од оних чије коментаре ретко прескочим.
 21. Како ти разумеш, тј које је твоје виђење, разлике мужеложништва и хомосексуалног односа? И друго, урођено, као биолошка предиспозиција, да ли сматраш и аутоматски "оправдано"? У смислу то нам је датост, па је непотребно постављати ту датост у однос преиспитивања ... Да ме не схватиш погрешно, разумем те, само питам за мишљење колико си успео да изградиш позицију у којој си. Не говорим о томе да неко треба да се бори насилно против своје природе, вероватно би само нашкодио себи, већ да покуша да разуме своју позицију из угла духовности (наслов ове теме јасно указује на то). Дигресија. Већина момака почевши од периода полног сазревања, под утицајем перверзне машинерије, средине и хиљаду других фактора, вероватно једном у животу признаје себи да одређене тежње ка супротном полу, оне најизопаченије, ипак удаљавају од суштине, сврхе и поштовања. Или не признаје. Можда је сувишно је говорити по хиљадити пут шта је грех, шта је лично мишљење а шта став и учење Цркве о овој теми. Има доста материјала и овде на форуму па ко је желео да прочита и разуме имао је могућност. Но то нас не спречава да ћаскамо. Вазда популарне теме
 22. Ок је машта али у неком другом контексту... Познати цитати Ајнштајна да је некада машта важнија од знања или да те машта може одвести често тамо где то логике не може, немају никакве везе у контексту молитве и усредсређености на познати циљ. Овде је пут само један и јасно дефинисан. Нема потребе да пуштамо машти на вољу да нас омета, понесе и одведе од усмерености ка ИХ. Зашто би га градио по својој замисли (како се Пери доима)? Или могу ли ја за себе да градим свој лик ИХ? Можда ми се свиди у хипи издању ... конташ промашај и опасност? Пост и молитва су органски део духовног живота сваког верујућег, био он монах или не... А још не знам никог да је "пролупао" од поста и молитве, напротив... Ако неко преузме тешко бреме и строге типике на своју руку тај је већ пролупао пре него се дохватио подвига
×
×
 • Креирај ново...