Jump to content

Zoran Đurović

Члан
 • Број садржаја

  13431
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  133

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Zoran Đurović got a reaction from ИгорМ in Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  Напеналио сам га у старту па ми ује писао приватно да се жали. После сам му и јавно ставио до знања. Ово је најновији пробни балон који Мило пушта да опипа пулс СПЦ: Хоће ли му или неће дати аутокефалију. 
 2. Свиђа ми се
  Zoran Đurović got a reaction from Драшко in Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  Напеналио сам га у старту па ми ује писао приватно да се жали. После сам му и јавно ставио до знања. Ово је најновији пробни балон који Мило пушта да опипа пулс СПЦ: Хоће ли му или неће дати аутокефалију. 
 3. Свиђа ми се
  Zoran Đurović got a reaction from Justin Waters in Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  Напеналио сам га у старту па ми ује писао приватно да се жали. После сам му и јавно ставио до знања. Ово је најновији пробни балон који Мило пушта да опипа пулс СПЦ: Хоће ли му или неће дати аутокефалију. 
 4. Свиђа ми се
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Justin Waters у Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  Ko su ovi? Šta propovjedaju i kakvi su im ciljevi i za koga rade?
   
 5. Свиђа ми се
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Вилер Текс у Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  А мени причају приче о томе како се неко у својој самосвести осећа...А ја испадох пијани павијан из Булајићевих филмова јер мислим да ту нема самосвести него геополитике.
 6. Свиђа ми се
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Justin Waters у Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  Odlično zapažanje! 
  To je stara strategija zapada, da na sve načine pokušaju da drže Ruse podalje od pristupa toplim morima. Ulaskom CG u NATO, najbliže dokle mogu da dopru do mora je upravo Hercegovina, to jest dio u Republici Srpskoj. 
  Zato nije slučajno da u nazivu ovog pokreta stoji i "Hercegovina". Da se zovu samo "Crnogorski pokret" bilo bi previše upadljivo, milovski, ovako sa dodavanjem Hercegovine razvodnjavaju suštinu, ali u isto vrijeme rade na stvarnju jednog dominiona na jugu koji bi odgovarao zapadnim interesima u skladu sa tom starom doktrinom. 
  Zato navijam za Kineski put svile koji će da razjebe sve te anglosaksonske i evropejske vlažne snove o povezivanju Evrope sa resursima bogatim bliskim istokom, i ujedno odsjecanje Rusije od izlaska na toplo more. 
 7. Свиђа ми се
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Justin Waters у Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  Čini mi se da nema poremećaja, nego maskirana agenda. Zapazi dve stvari: 
  CHP bi da se riješi Beogradske politike, i Milo bi. 
  CHP nije gadljiv na autokefalnu Crkvu u Crnoj Gori, ni Milo nije. 
   
 8. Радостан
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Hadzi Vladimir Petrovic у Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  Раде за велику нато Црну Гору, а истицање Херцеговачког идентитета можете да видите код тајкуна Драшковића и једног владике Босанца, ЦГ као НАТО држава треба да се шири и на Косово и на Херецеговину.
  Иначе Херцеговина је прошли рат преживјела јер су јој ланци снадбјевања и подршке ишли преко Црне Горе, она је сада фактички одсјечена јер једина комуникација са са остатком Срба у РС је тунел чемерно који се са двије авио бомбе може затрпати.
  У подјели зона утицаја Американци гледају да учвесте југ, како би Русе држали подаље од мора, стога се надати да поновно покретање приче о аеродрому у Херцеговини није само поткусиривање, јер би се тако на терену створио егал, јер би могли на тај аеродром и Руси по потреби да слете, те се народ не не би морао Милогорчити.
  Наравно Амери и Енглези хоће и да преко Грка кроз раскол одвоје Цркву, чиме би добили и пјешака...
  Није небитно како ће се према овоме поставити Турски и Њемачки вектори утицаја.
 9. Радостан
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Тражитељ у Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  Кад су основали удружење, представили су се као Срби из ЦГ који не желе да се одрекну свог црногорског идентитета, као одговор на монтенегринство. У ту причу нон-стоп убацују и Херцеговце, иако код Херцеговаца нема шизофреније око националног идентитета, а више истичу како су Црногорци и Херцеговци "једно" (а што тврди и монтенегринска идеологија) него што то истичу за Србе из Србије.
  Али како време тече, изгледа да показују своје право лице. Ја сам више пута рекао да немам никакав проблем са независношћу ЦГ, имам само проблем са антисрпством, непријатељству према Србији и псеудо-расистичком презиру према Србима из Србије.
 10. Свиђа ми се
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Justin Waters у Crnogorsko Hercegovački pokret (CHP)   
  Beogradska Patrijaršija? Gdje mu to dođe, pretpostavljam da misle na Karlovačku Mitropoliju, jer je Pećka Patrijaršija privremeno otrgunta od svoje matice:

 11. Свиђа ми се
  Zoran Đurović got a reaction from uomo del Ve.Te. in Проблем попова   
  Проблем попова


   
  Кап ми се прелила преко чаше... Попови су проблем. А зашто су проблем? Зато што они желе да буду проблем? Не, зато што су жртве и саучесници проблема.

  У преамболи се обично не износи решење или закључак. Али сам га изнео зато што не бих хтео да оправдам попове, али ни да их сасвим криминализујем. Јер су они продукт система. Но, рећи, крив је механизам, то не значи ништа. Крив је Деда Мраз! Неће бити...

  Мој случај, који је атипичан, и једноставно не може да се уклопи у један објаснитбени модел, ипак може нешто да каже. Ја сам у систему али и ван њега. И зато сада могу да се „сурово“ осврнем на њега.

  Попови су главни котачи у целом механизму. Највише их је. Мислим конкретно на СПЦ и на њу се овде односим, а не на остале ПЦ. Та пак машинерија има потребу да се новчано издржава. И терет је на поповима. Они су задовољни јер у 80% случајева зарађују боље него просечни грађани. И плаћају рекет. То се тако не назива, али су то разрези који служе за епархије. И то је највећа врлина која се тражи од поповске касте. Паре. Знати музти.

  То је систем религије. Он задовољава паству и вишу касту. Вук сит и јаганци на броју. А да ли је Исус мислио на јаганце као овце? Не бих рекао. И шта пирамидално имамо? Владика тражи паре од попа, поп од народа. Наравно да има и међу-карика (ђакони, клирици разних фела). И шта одговара попу? Послушне овце које дају паре. Што више оваца, то више руна.

  Систем функционише. Пример: Градимо цркву у селу, народ традиционално побожан, не таласати да се не би узбунио, градски отац даје све могуће дозовле за градњу, поп налази молера кога представља уметником, парохијани дају паре за „фреске“, од тога један део иде попу, други одборницима, трећи владици, а сића сликарским помоћницима, ако дође... Поп на гозби добија напрсни крст, пред владиком јагње пуњено кајмаком, музика, сви весели. Систем је савршен. Владика на сабору представља извештај како је ОН обновио или подигао или живописао цркву. И зато прима лепу плату. Колика год да је, он не плаћа из свог џепа струју. Не излази на пијацу да купи хлеба и лука... Јер то би било омаловажавање владичанског чина. Не зна колико кошта литар млека. И човек са џепарцем управља туђим животима.

  Поповима је у интересу да имају овце. Јер су попови довољно интелигентни да виде како за надређене имају људе који не живе у овом свету. И онда ни попови не таласају. Зашто би уводили неке „новотарије“ у парохији?        

     Систем власти у СПЦ је феудални. Турски. Кадија те куди, кадија ти суди. Принчеви цркве имају бесконачну власт. И немаш апелационо право. Закон о мобингу још није заживео. Као да су одвојени светови црква и држава. Због тога, ако содомзујеш или убијеш неког у цркви, то државу не интересује. А то не би смело да буде тако.

  Имају попови неке школе и интелигенције. Но, 90% њих не знају нешто друго да раде. Зато су заточеници заната. Још их стисну жене и одговорност према породици. И радили би многи нешто ново у парохији, али како се свако мало мењају владике по епархијама, не знаш какав лудак може да ти излети у то руском рулету. Умешност преживљавања.

  Кад већ попови имају памет (не баш сви, али добар део да), испада да је проблем у нечему што немају. А шта је то? Попови немају муда! Кастрирали их калуђери.

  Попови су муда продали за тањир чорбе. И зато кажем да су истовремено жртве и саучесници у злочину. Јер ово није систем који је регулисн правилима него злочиначки систем. Који губи душе. Буквално као у обреду продаје своје душе.

  Намерно се изражавам у овим терминима. Да би тама могла да каже: О чему вам говори овај безбожник? Е, ја то хоћу. У најгорем могућем облику. Да здерем кожу са овог зла ако је икако могуће. Јер, ја сам могао рећи: часним оцима, свештеницима Бога Живога, недостаје храбрости. Не, ја хоћу да ти закопам прст у око! И ништа ми не можеш. Рекао сам нешто лажно? Нисам. Ако сам рекао добро, што се буниш и што ме кудиш?

  Одмах ће да устану демагози међу владикама и да кажу како ја желим да се направи „комунистичко“ свештеничко удружење. Не, пријатељи, ја сам увек био ван комунизма. Од детета. Али се вама мора стати на пут. Ово је бласфемија. Јер колико год да је тежак грех силовања једног дечака толико је тежак и грех силовања једног свештеника. А то се дешава више него често. И други попови гледају као биволи кад лавови одвоје неко грло и растргну га...

  Да ли је вама, владике (наравно да се не односим на све), јасно да када бисмо се ми, попови, понашали према пастви као ви према нама, не би нам остало ни једног верника? Јер верници не зависе финансијски од нас. Послали би нас у мајчинске изворе...

  Приче о хришћанском персонализму су само форе које се користе за завођење простодушних. У пракси је само динар Личност. Но Исус не рече да су блажени богати. Напротив. Рекао је да се не може служити Динару и Богу. И сваки од вас је пред тим искушењем. Не надајте се да ће бити неке друге пробе. Све је овде. Један живот само имамо. И у томе у чему нас затече Господ, у томе ће нас судити. Сваки да гледа лице ближњег.

  Штитити ближњег од себе, то је чојство, по Марку Миљанову.  То се цитира често. Али не аплицира. Пророчки вапим, нас неће бити ако ово не усвојимо као принцип. Ако немамо довољно интелигентних владика, који ће урадити на систему самозаштите, да интегришу попове у систем одлучивања и контроле, ми смо изгубљени. Да се вратимо Јеванђељу, да који хоће да буде први, има свима да служи. Као што то данас ради папа Франциско. Пере ноге и женама криминалцима. Лажно? Лицемерно? - Допуштам да тако мислиш. Али нека узме сада патријарх Иринеј и свима владикама да опере ноге. Лажно и лицемерно, али нека уради. Нека узме миртополит Амфилохије да купи кило хлеба...            


   
 12. Оплаках :))
  Zoran Đurović got a reaction from haveaniceday in Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ко је тај Жељко из Италије?
 13. Свиђа ми се
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Жика у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Писао је раније на форуму. Билбија се презива.
 14. Хахаха
  Zoran Đurović је реаговао/ла на PredragVId у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  А лиснато тесто?
 15. Свиђа ми се
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Иван у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Zoki, brate, da nam dođeš na 
  Religija | Forum Krstarice
  FORUM.KRSTARICA.COM Za verujuće i one koji bi želeli da veruju. Sve o religiji i istoriji religije.  
 16. Свиђа ми се
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Bilbija у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ne podrzavam ja komunizam vec kada mi neki "libertarijanac" kaze kako su carine komunisticki pronalazak moram mu objasniti da Trump nije komunistan ali uvodi carine na Kinesku robu.
   
  A Vucica sto se tice njega napadaju ne zbog toga sto zelu u EU, sto dovodi strane investicije itd vec iskljucivo zbog toga sto je bio uz Milosevica kada se raspadala Jugoslavija. To je isti ideoloski blok od père 20 godina koji je nekada napadao M;ilosevica a danas Vucica. Onbi Vucica napadaju, ne zbog uspeha ili neuspeha u vodjenju Srbije vec iskljucivo iz ideoloskih razloga.
   
  A pored toga gledam i da im objasnim i da Milosevic nije bio komunista, ili ako je bio, bio je koliko i Milan Kucan, prvi predsednik demokratske Slovenije. Milosevic je uveo visestranacje u Srbiju i pobedjivao kao i Vucic danas, glasovima biraca ali porazeni su ga nazivali "diktatorom" podjednako kao sto danas tako nazivaju Vucica iako covek pobedjuje bez problema na slobodnim visestranackim izborima u demokratskoj Srbiji i cije  izbore i njihovu validnostn niko ziv ne dovodi u pitanje. 
 17. Оплаках :))
  Zoran Đurović је реаговао/ла на Дејан у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Када ја напишем , из мог угла, шаљивим тоном да ми је жена морала због мене гласати за Вучића, а да фамилија не сме предамним да прича против њега, а дотични господин искоментарише да је то због " зелене салате" из Јовањице у сендвичу онда ту не постоји простор да ми се лично обрати.
  Веч сам 100 пута рекао, рећи ћу и сто први, није толики проблем да се мени упућују увреде, али породицу директно или индиректно не сме нико, али нико да ми вређа. И немој такве да саветујеш да ми се лично обраћају јер то није решавање проблема, већ проблем у најави.
 18. Оплаках :))
  Zoran Đurović је реаговао/ла на jovanstanic у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Primetio sam da je moja aktuelna teološka tema od pre dva dana prvo obrisana a zatim nova ista takva zaključana. To definitivno nije zdravo.
 19. Волим
  Zoran Đurović got a reaction from TSCHeTSCHen in Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ја све казах унапред. Поуке су удариле на мене и зато их је Господ Бог казнио. Нема ту никакве мудрости. Живот је суров. А да им барем нисам писао да ће их Амфилохије угасити ако му дају за право... Ево вам га сада Амфилохије, са свим титулама које има. Ја сам набављао паре за овај сајт колико год сам могао, сада нека натерају Ђеда да одреши кесу. Хоће, мало сутра.  
 20. Оплаках :))
  Zoran Đurović got a reaction from Просечан србенда in Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ја све казах унапред. Поуке су удариле на мене и зато их је Господ Бог казнио. Нема ту никакве мудрости. Живот је суров. А да им барем нисам писао да ће их Амфилохије угасити ако му дају за право... Ево вам га сада Амфилохије, са свим титулама које има. Ја сам набављао паре за овај сајт колико год сам могао, сада нека натерају Ђеда да одреши кесу. Хоће, мало сутра.  
 21. Хахаха
 22. Хахаха
  Zoran Đurović је реаговао/ла на kopitar у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Nemoj da brineš po uskrsnuću mrtvih dobiješ sve nazad i ispriku od admina.
 23. Оплаках :))
  Zoran Đurović је реаговао/ла на kopitar у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Možda nije namjerno...
 24. Оплаках :))
  Zoran Đurović got a reaction from Родољуб Лазић in Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ја све казах унапред. Поуке су удариле на мене и зато их је Господ Бог казнио. Нема ту никакве мудрости. Живот је суров. А да им барем нисам писао да ће их Амфилохије угасити ако му дају за право... Ево вам га сада Амфилохије, са свим титулама које има. Ја сам набављао паре за овај сајт колико год сам могао, сада нека натерају Ђеда да одреши кесу. Хоће, мало сутра.  
 25. Хахаха
  Zoran Đurović got a reaction from Рапсоди in Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ја све казах унапред. Поуке су удариле на мене и зато их је Господ Бог казнио. Нема ту никакве мудрости. Живот је суров. А да им барем нисам писао да ће их Амфилохије угасити ако му дају за право... Ево вам га сада Амфилохије, са свим титулама које има. Ја сам набављао паре за овај сајт колико год сам могао, сада нека натерају Ђеда да одреши кесу. Хоће, мало сутра.  

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...