Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Zoran Đurović

Члан
 • Број садржаја

  13007
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  129

Everything posted by Zoran Đurović

 1. Није се још све збило што сам предвидео, од октобра ће и други видети.
 2. То је увек тако. У нечијим очима мудрост, у нечијим лудост. Овај пак дебејашки видео, који је кобајаги против Амфилохија, само потврђује моје најцрње сумње.
 3. Знам да си плаћен за ово што радиш. Само настави и олакшаваш ми посао. Шкрт је био Господ кад ти је делио интелигенцију.
 4. Фали ти интелигенције, прика. Немам времена да образлажем зашто је то из типика погрешно. - Тебе сам само услишио и навукао да покажем како подмукло наступаш, да кобајаги питаш, а у ствари ти је тактика као фарисеја, садукеја и књижевника: да искушаш. И ту си пропливао. Моје саучешће, а ти булазни колико год ти драго.
 5. Вероватно има и држава из које је налог. Да сам хтео да се служим оваквим средствима од првог дана бих писао под ник нејмом. Једноставно нисам из те приче. Писао сам против фанариота и кад су нам запретили рашчињењем а неки га овде призивали!:)) Мислим на цетињске и тврдошке тамбураше. Нема везе што сам писао за рачун правде - али да не кажем толико претенциозно, али свакако на линији политике СПЦ око Украјинске драме - било би битно и они би поздравили то што би ме Барт рашчинио! Сада ћемо видети да ли сам имао права око САД. За сада је очигледно да је Синод приметио муљачину, јер је наредио повлачење одлука које су амери донели, али ћемо сада видети и расплет. Владика Давид је једног од њих таргетовао и као јеретика.
 6. Не знам само како ће Риле и Понти да преживе ту чињеницу да немам дуплих налога... Добро је да си се врнуо из водица...
 7. Замолио бих @Иван Цветковић да каже овим беспризорним ликовима да сам само са једним налогом. Из Италије је моја ип адреса, ТО ЈЕ ЛАКО ПРОВЕРИТИ. Одакле је Никшићевац, то не знам. Ваљда из Никшића... Друго, Понти се упецао па почео да се копрца као риба у мрежи. Кобајаги поставља питање, а уствари куша. Такве имам и на мом фб, па онда да пренесу одговор тамо где треба. Знам јако добро шта прописују типици, али та посна питања су ми бесмислена. Немам времена да се бавим Понтијевим психозама. Морам да завршим икону за свадбу. Скоро заврших портрет Порфиријев. Није још лакиран. Дакле, није оно што је уживо.
 8. Који си ти бот! Једини си који браниш неодбрањиво! Па кад се зове неко у госте онда се пита да ли је тада слободан, а Амфилохије је знао да тада Патрић није слободан. То се знало још 30 јануара. Ја сам од тада знао да овај путује за САД. Мислио сам да се нешто митрополиту омакло. Но, није. Нити се оглашава поводом тога. На немарну бирократију у Цетињу се изговарао када је замонашио по други пут туђу монахињу. Дакле, пробај поново.
 9. Разумем да си исфрустриран... Није то лако кад Амфилохије позива у госте човека који тог дана је на другом континенту. И то је као све случајно. И зове га да води литије кад оне нису, јер се литије држе четвртком и недељом, а ово је субота. Уз то помера празник Симеона Немање са 26 на 29. А да ли ће СПЦ славити Немању 26 како каже у календарчету, или 29? И онда ми ти после тога кажеш како нисте аутоћефални?! Ма све је ок., релаксирај се дечко.
 10. Јово Капичић ти не би био раван... Зашто је Амфилохије позвао Патријарха 29ог да води литије у ЦГ, а знао је да је овај тада у САД? - Кад ми на то одговориш, онда слободно можеш да лајеш на мој рачун.
 11. Видим да витешки радиш, па док су ми везане руке спинујеш. Ниједан увредљиви надимак му нисам налепио. Лохи је од милоште, као кад Атанасија зовемо Таса, и то није увредљиви надимак. Ристо му је крштено име, па и то није увредљиви надимак. Као кад кажем Буловић. То је презиме човеку, а не нека увреда. Ја живим на Западу и овде је то нормална етикетација. Каж Бергољо, Јозеф Рацингер и нико то овде не доживљава као увреду. То су увреде само за вашу стаљинистичку свест. Немате културу опхођења. Замисли када бисмо од тебе тражили да стално пишеш презвитер др Зоран Ђуровић? То би било смешно, јер форум је неформални медиј. Ја Амфилохија називам са Владиком кад причамо приватно. И то не значи да сам га увредио јер бих то тој вашој наопакој памети значило да му унижавам чин! То што га подозревам у дилу са Ломијем, то је друга ствар и допуштена у демокрацији. Па и Буловић писа да у СПЦ нема деликта речи... или има? Углавном, ја сам деценијама уназад страдао због тог непостојећег деликта. Овде сам био жестоко нападан зато што сам подозревао и демонстрирао американце у прављењу раскола, а на крају им Синод поништи све одлуке! Испаде да сам клеветао људе, а Синоду се њихово деловање није допало! Исто сам писао о дешавањима на ПБФ, Синод истера Максима и Вилотића, ови са дружином: Перишић, Шијаковић, Кубат итд. успеше да навуку Игњатија на танак лед па да и овај падне, а сада је ситуација таква да се разматра да ПБФ изађе са БУ. И то због ових које ти симпатишеш. Прерано сте узели да свирате у фанфаре.
 12. Vučić: Nije slučajno nekome palo na pamet da od SPC u Crnoj Gori pravi Pravoslavnu crkvu WWW.VIJESTI.ME Vučić je poslije sastanka sa predstavnicima Srba iz Republike Srpske i Crne Gore zamolio rukovodstvo RS da povodom situacije u BiH poslije odluke...
 13. Само настави да овако пишеш и бан ти се смеши... Јуче и данас сам причао са В.Џ. али није за јавност. Данас ми пак Н.Р. каза да сам у заблуди ако још увек мислим да ће се тражити аутокефалија.
 14. На питање да ли то значи да прихвата преговоре једино ако се Закон повуче, Амфилохије је одговорио потврдно. „Апсолутно. Како да разговарамо о једној лажи, о неправди, која је стид и срам Црне Горе? Најсрамније нешто што се у Црној Гори догодило, то је тај Закон. Ми не можемо да разговарамо о томе. То је и њему речено. Ако хоће, он може против народа“, закључио је Амфилохије.
×
×
 • Креирај ново...