Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Zoran Đurović

Члан
 • Број садржаја

  9594
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  59

Последњи трофеј

Zoran Đurović је имао/ла садржај са највише реакција!

О Zoran Đurović

 • Ранг
  Инвентар форума

Скорашњи посетиоци профила

22231 посетилаца
 1. Умирем! Оплаках! Управо је то поступак који се давно на сабору успоставио на предлог Иринеја Буловића. Јер не могу анонимуси да подносе оптужбе. Мене је Максим 2-3 пута тако одрукао у Цариграду, али ми је сада доста. Рекао сам им: Само ако ми дате име тужитеља има да вам одговорим. Смучили су ми се. Сад само јако. Неће бити млаког приопћења с моје стране. Литл бој. Психуљина позиција је сасвим суманута. Ја критикујем Фанар и потписујем српски став, а овај луђак (како би рекли Хрвати) се позива на светосавље! И хоће да ме тужи Фанару што негирам њихов став! Човеку није добро. Овде сте сви сведоци да сам ставио своју мантију на коцку због тога што браним став СПЦ. И сваком нормалном је јасно да могу да сносим разноразне санкције. Али ја црно на бело поричем став Фанара и Максима. Не интересује ме цена. Бићу барем у руском календарчету.
 2. Досадан си, брате. Већ сам потписао да сам болестан. Нема никакве фрке. А срећан сам што ово Срби у васиони читају (то је израз из Милаша, незналицо). Никакав пак народ нисам вређао него налажем да се Максим владика рашчини. То су одвојени појмови. Ја сам цариградски поп, а још уз то из Рима! Смртоносни коктел. Зато сам предложио и образложио зашто Максима треба рашчинити. Има у Откривењу кад призивају планине да падну на њих да их покрију. Добили сте мене као страшни Суд Божији. Нећете се сакрити. Иако ће Суд Божији бити кратак. Ко вам је рекао да бежите од гнева Господњег? - Спрдам се сада са вама, али се не шалим. Не знам где ћете наћи планине...
 3. Ја сам васељенски поп. Не ти. Тако да се не заноси и не пришивај себи прерогативе које немаш. Ја сам канонски поп при Васељенској Патријаршији у Риму. Ти никад ниси био у Златоустовој Цркви нити ћеш бити икада. Прсао си кад се одајеш да себи придајеш чување Срба у Васељени. Ја сам ти лепо саветовао да се нагуташ пилулама. Која би женскиња могла да чува Србе у Васељени? Жене су биле ђакони, иако то Атанасије негира, али ја показао, али нису биле владике. Ко си ти што штитиш домове многих "Срба православних широм Васељене"? Нека жена? Владико, опусти се и представи именом. Отвори нови налог па да се правимо луди да ниси ти. Назовиу се Миша Васиљевић или Максим Бишоп, а не Психуља. Али да се поразговоримо. На перту. На брзака. Брзопотезна. Нема овде шта да се много прича. Једино да ме после узмеш за саветника. Да не лупаш овако, а што ће те довести до бријања.
 4. Немој да ме позиваш на дефлорацију. Ако немаш шта да одговориш, а прозвао сам те јасно, онда зачепи. Питања су конкретна, не знам зашто блејиш овде?
 5. Уста су твоја рекла истину! Каква је ово реч! Натерала си ми сузе на очи! Ја сам рођен на Немањиће: Милутин, Драгутин Јелена. И рукоположен сам у Савини. Не постоји ствар да нисам везан за Немањиће и католике. Плакао је Сава од радости! Тај само детаљ би завређивао један текст. Јер је превише "случајности".
 6. Помени Макси контекст, кумим те! Мене си са контекстом расконтектуализовао! ПС. Надам се да те је упала прошла.
 7. По питању Украјине сам 100% на страни СПЦ. Осуђујем и одбацујем као незаконит Томос Цариграда дат Украјини. Радим до задње капи крви за интересе СПЦ. И шта сад?
 8. Одличан ком! Да Иван и друштво прихвате одмах! Ава направи причу, али треба да се искористи. Оно што сам и написао у тексту: Није ми циљ да кажем и спасим своју душу. Тема је постала популарна и пренета у другим медијима. Рекох да радим за опште добро. Неки су се преварили и помислили да се спрдам... Зато сам их поразио. Спустили су гард.
 9. Па овде има аутентичног материјала, иако га новинари после профанишу. Но, свако ко овде учествује може да добије одговоре (осим мене кад питам Максимове). Зато ја тражим да ми се одговара на питања. Јер је то форум. Вазда био. Један пита други одговара и обратно. Овде се Психуља закле да неће да ми одговара. Ја бих је одмах бановао да сам у администрацији. Неки су чак инсинуирали да сам неко ко овде ведри и облачи. Није тако. Види се и из баналног примера да ми Ведрана черече неоправдано. Да сам неки моћник, то бих лако спречио.
 10. Јесте апсурдно. Имамо 100 попова у Риму. А ја једини:))) Никад није било Србина попа у Риму до мене! Били су у пролазу, на школовању. Ја једини као Ава Римски. Како то гордо звучи! Крштавам, венчавам, сахрањујем људе по Риму, свештам куће, водице, вршим егзорцизме а губим време и на Поукама. Има ме за све! Вршљам по Папиној епархији. Где то има? Проблем је, владико, јако једноставан, а на питања нећеш да одговараш него да тролујеш. Ако се стондираш шаком лекова, узми да одговараш по тачкама. Сасвим је небитно да ли поп Зоран Ђуровић има плаве или црне очи, косу дугу или кратку, да ли је у Риму или Паризу (који ниси добио). Зашто "аутокефалија"? Одговори и нама. Што би то било болесно питање? Ти си персониста. Личност над личностима. Ја сам у забуни што пишеш "аутокефалија". Зашто то радиш? Ипак имам некакве креденцијале да те то питам. Видиш ли која си комеНдија? Ја, као први папски доктор, немам права да тебе нешто питам? Што би неко могао да пита неког владику? Не видиш ли колико си смешан? Сва ова агонија би се брзо завршила да си узео да се препишеш јавно са мном, како си обмањивао Милојкова и Цветковића. Весели Милојко се примио на причу и помислио да може бити миротворац. Ја сам знао да лажеш, како се и показало, јер се тај дијалог није остварио. Зато и сада кажем Милојку: Не рекох ли ти да ће Максим слагати? Ти си био пун оптимизма и сл., а мени је све било већ јасно. Зашто си давао лажне наде људима? Како те није срамота? Све те преписке постоје. Ја не публикујем материјале о вама јер нећу да саблазним људе. Биће објављени постхумно, када не буде заинтересованих. Тада ће људи гледати на све ово типа, био неки Златоусти... Не радим као она битанга од Виловског који објави преписку са борбашима. Треба да се поштеде људи. Зло је ваше велико. Тешко је то сварити. Српски поп, Ава Римски, Зоран Ђуровић
 11. Да те замолим да не вређаш моја религијска осећања "благословеном тачком". Реци ми шта ти значи сентенца "Сабор је ставио тачку"?. Али да ми одговориш као теолог, не демагог. Паки, паки, зашто "аутокефалија"?. Зашто призиваш закључавање теме? Голотиња се већ видела. А имамо увек да додамо по нешто душекорисно. Максимови нису одговорили ни на један једини аргумент и то је показало на болан начин исправност његовог раскринкавања. Нису смели да се упусте у расправу јер нико овде није толико глуп да би попио та оправдања. Зато је све било ад хоминем, ако си приметио. А вероватно јеси. Него, одговори на 2 питања која сам ти поставио.
×
×
 • Create New...