Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Панарет

Члан
 • Број садржаја

  722
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Последњи трофеј

Панарет је имао/ла садржај са највише реакција!

3 Пратиоца

О Панарет

 • Ранг
  Наш човек

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

9281 посетилаца
 1. Панарет

  Serijal Duhovnici - Studio B

  Шта се десило с овом емисијом?
 2. За разлику од помпезног "византијског" обреда, испуњеног обиљем светлости, који је права свечаност вере, током којег се готово непрестано пева и моли, римски обред тежи сажетијој форми и одликује се молитвеном тишином. Ћутање, молитвена тишина је рецимо специфичан елемент римске литургијске праксе. Данас је у римски обред укључено много "нових" молитава, а посебно су ми драге "социјалне" молитве за потребите за које се не моли начелно него кроз конкретна прошења. То је још једна одлика римске, западне литургије -повесни елемент је јако изражен.
 3. Чини ми се да је свети Јован Шангајски рекао једном приликом, парафразирам: "Немојте да вас неко заводи да морате бити источни да би били православни"...Обред није само ритуал, он је целовити израз нашег односа са Богом и начина на који га примамо, на који се Он очитује у нашим животима. За леп, сажет и критички увид у смисао развоја западног обреда препоручујем књигу "Дух литургије" Јозефа Рацингера.
 4. Мислим да би требало унети неке нове, "социјалне" молитве у служебнике, примерице, за утеху и спасење оболелих од малигних болести, незапослене, за бескућнике, за старе о којима нема ко да брине, за одбачену и насиљу изложену геј омладину итд.
 5. Панарет

  Ovo što Penava radi više nije ni govor mržnje nego govor bijede

  Мирна реинтеграција Источне Славоније је добар модел решавања конфликата на Балкану. Срамотно је ово што ради Пенава, нарушавајући атмосферу у једном тако осетљивом месту какво је Вуковар и шире, Источна Славонија. Срби који живе у Источној Славонији би требало да буду достојанствени и да поштују своју домовину, Републику Хрватску. Међутим, ово што Пенава ради је недопустиво. У последњем испаду, као што је примећено и у одличном уводном тексту, објавио је идентитет деце која су седела током интонирања државне химне и прозвао читаву школу. После тога се десио и напад на српског тинејџера. Надам се да ће реаговати правобранитељка за децу у РХ.
 6. Панарет

  Да ли прељуба треба да буде криминализована?

  Mislim da je važno vređanje jasno definisati i shvatiti da ono može biti deo psihičkog nasilja,maltretiranja osobe.
 7. Панарет

  Да ли прељуба треба да буде криминализована?

  Против сам, зато што је брак добровољан однос и особа пристаје на ризике које одлука ступања у брак носи са собом. Уколико неко насилно улази у простор другог, примерице тако што га вређа, онда је нападнута особа принуђена на позицију жртве агресијом другог. То међутим није случај код брака. Особа једноставно може да се разведе и да изађе из односа у којем је изложена повређивању.
 8. Панарет

  Критика режима Александра Вучића и СНС-а

  Бојкотовати изборе дефинитивно...Мада не мислим да ће их бити ове године. П.С Лепо што се Лепи коначно спустио на земљу и почео бавити политиком
 9. Скоро да је постало део стила...Понекад свештеник не сачека ни да ђакон заврши и већ почне "свој део"...Тужно је да ми хришћани који толико говоримо о Литургији заправо смо највише сморени и отаљавамо најузвишеније ствари...Код римокатолика је друкчије, кад сам тамо одлазио на Мису био сам импресиониран колико воде рачуна да све буде разговетно и свима јасно...
 10. Зашто је уобичајена пракса у нашим храмовима да свештенослужитељи јако брзо и неразумљиво изговарају различите молитве у току Литургије и све генерално раде напето и брзо?
 11. Панарет

  MITARSTVA - da li verujete u njih?

  Верујем у неки вид митарстава, с тим што бих истакао да митарства ("пут душе") не морају да се дешавају када дође до "раздвајања" душе и тела, већ човек може још увек бити у смртном телу а да прође кроз исто.
 12. Нисам већ неко време. Моје хришћанство је мешавина свега и свачега и само је моје, лично. Не верујем у неку објективну истину тако да и неког истинског православља нема. Истинито је оно што ви таквим означите.
 13. Панарет

  Testirajte sebe: Kojoj hriscanskoj denominaciji pripadate?

  Православац (100%), па евангеличка лутеранска црква (95%). Тако и јесте
×