Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Blaža Željko

Члан
 • Број садржаја

  457
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Blaža Željko got a reaction from Сања Т. in Нестварни талент Димаша Кудајбергена - глас распона 6 октава!   
  Ja se isto navuko; slušam ga neprestano i smatram da je najbolji pevač koje sam slušao u svim segmentima. Raspon je veći od šest oktava ...dohvata basove ali i ženske soprane .. a ima pesma gde izvlači (doduše ton) d8 .. skoro pa pištaljka  Na klaviru ta dirka ne postoji  Svaka mu je pesma miks raznih stilova jer u njemu je skriveno pet - šest različitih žanrova ... a u svakom je najbolji. Čudo je ovaj momak! 
 2. Свиђа ми се
  Blaža Željko је реаговао/ла на obi-wan у Нестварни талент Димаша Кудајбергена - глас распона 6 октава!   
  Odlicna muzika i vise nego briljantno izvodjenje uzivo.
  Inace, ja npr. cesto slusam Laru Fabian, cenim dobre vokaliste, otud sam samo nastavio dalje istim pravcem...
 3. Свиђа ми се
  Blaža Željko got a reaction from obi-wan in Нестварни талент Димаша Кудајбергена - глас распона 6 октава!   
  Da. Ja ga slušam bukvalno svako veče (često izbacuju noe snimke) a upravo volim da gledam ove reakcije ljudi  Sad sam svratio ovde na kratko ... ali onače odem na youtube, stavim sluške i slušam Dimaša ..  
 4. Свиђа ми се
  Blaža Željko got a reaction from obi-wan in Нестварни талент Димаша Кудајбергена - глас распона 6 октава!   
  Ja se isto navuko; slušam ga neprestano i smatram da je najbolji pevač koje sam slušao u svim segmentima. Raspon je veći od šest oktava ...dohvata basove ali i ženske soprane .. a ima pesma gde izvlači (doduše ton) d8 .. skoro pa pištaljka  Na klaviru ta dirka ne postoji  Svaka mu je pesma miks raznih stilova jer u njemu je skriveno pet - šest različitih žanrova ... a u svakom je najbolji. Čudo je ovaj momak! 
 5. Свиђа ми се
  Blaža Željko got a reaction from александар живаљев in Александар Живковић: Притисак Стејт департмента на Православне цркве   
  Iz Amerike, sinkretističke oaze, dolazi inicijativa.. "глобалног удружења које би потпомагало вероисповедање". ??? 
  Možda će Pravoslavni narodi konačno uzeti bar delom u obzir ideju o kojoj odavno pišem po raznim forumima .. da Pravoslavne zemlje moraju napraviti neki oblik političke unije, labave konfederacije (upravo zbog ovoga su Bugarska i Rumunija preko noći "odsečene" i pripojene EU .. ali kako su ušle tako mogu i da izađu) ...bilo kakve vrste političkog tela koje bi uključivalo sve većinski Pravoslavne zemlje. Pa eto, možemo zamisliti tu konfederalnu stvarnost sa Grčkom, Bugarskom, Rumunijom, Srbijom, pa preko Crnog mora i sa Ukrajinom i Rusijom, Belorusijom. Respetkabilan "organizam" sa nuklearnim potencijalima koji bi se lakše održao u ovom svetu prevara, laži, mahinacija... jer nema greha u samoodbrani čemu su svedoci Car Lazar,  Nevski, Konstantin... etc etc
 6. Свиђа ми се
  Blaža Željko је реаговао/ла на Zoran Đurović у Горазд: „Смути“ теологија интернет смути(лаца)   
  З. Ђ. НАПОМЕНА: Добих текст од мени познате особе, али која неће да се експонира, која је интелектуалац, али којој се не допада „интелектуализам“ екипе са Теологијанет, чију научност разобличисмо. Назваћу аутора Горазд.
   
  Горазд: „Смути“ теологија интернет смути(лаца)
  Нећу бити лицемеран/на (иако ми је баш то прво пало на памет!) и рећи како последњу, страдалну седмицу Часног поста проводим у смиравању, те сећању на крсни пут Господа нашег Исуса Христа. Има присећања, истина, магловито је и поражавајуће неубедљиво. Океј, то је то за овај пост. Даћу себи форе до Великог Четвртка, па ћу се онда невољно помирити са својим пијетистичким и кукавичким вапајем за Богом живим, са својим пригушеним „Христос васкрсе“ уз кнедлу у грлу. Појешћу које јаје, радоваће ме умакање у со, знам! Па тако – док заправо маштам о јајима и првомајском (авај, првомајском!) роштиљу на обронцима Фрушке горе – гледам и прегледавам текстове који би ме надахнули на нешто живо. То је сад модерно, трагати. Правим очекивану грешку – буљим у екран и тражим такво што на интернет небу, поред попрашњавелих полица у близини. Лењост духа, нема шта!
  Елем, свакако да је прво на шта наилазим сајт Теологија.нет. (Овај коментар неће бити дуг, нити манифестација мојих интелектуалних домета, јер их немам!). Сад ће из мене нахрупити горчина, или неће... Заправо, губим вољу овим да се бавим... Но, учинићу то, дуго ме једе чемер кад сагледам размере интелектуалне еротоманије међу теолозима. Просто, толико се разљутим да не знам шта је посреди: завист или гађење. Ко ће знати, слаб је човек животињка...

  Текстови су ту. Лак је напрскан, слике обећавају, имена се нижу. Нису ми сва позната, па се набрајањем брукати нећу. Фузија науке, филма, књиге, библистике, левичарства, национализма, црквене политике – фразе се множе, реторска питања, патоси, цитатност на кило (ко умије, може и два!). Ту су и покојни, ту су и живи, па и они које нико није питао желе ли се овде наћи. Сви су део неoлибералног теолошког неба, смештени у удобне широке полице, у више примерака, спремни да их прождру пожудна уста потрошача. Теологији је слуга самопослуга – изволите! Ако љубите ијекавицу, само напријед! Ћутите дах левичарства у црквеним редовима – право мисто за вас! Падате у ватру пред поменом Косова и рода, има и за вас пића јуначкога! Навалите, само отварајте, кликћите, кликћите, скролујте! Мућ, мућ – ради нутрибулет! Ето нам смутија! Здраво је, освежавајуће, маме они листићи менте, а има и јогурта, иако је пост!
  Да ли је ово крај коментара?! Могао би бити. Већ ми се препунила чаша, надолази ми гађење на себе самог/у. Ипак, дужан/а сам да појасним с мање цинизма.  Шта је посреди? У ком је грму зец? У оном који крије најдавнији и најстрашнији грех, који се умом најбоље храни – у гордости. Ево нас, прозиремо све – стваралаштво, сарадњу науке и богословља, парохије и Цркве, појединца и Бога. Говори се о тајни, а тајна рашчеречена на ганглијама хиперинтелектуализма. Говори се о одговорности пред свим и свачим, а у целовитом прегледу садржаја нигде јасног „да“ и „не“, све је смућкано јер све пролази. Говори се о Богу и човеку, а није ли сусрет тај у драми понора без речи? Много је тема. Признајем – повремено уживам у текстовима надахнутим библистиком, у њима чујем пулс човека, рвање с Богом. У њима није све зеленкасти смути бљутав од премало и превише свега. Издвајам састојке који вреде док их машина не издроби. Али, на крају, разочаран/а сам, био/ла сам у само још једном супермаркету. Свет је тако досадан. Све је тако банално... А Христос баш ове недеље све новим чини... Бљак. Оштећено ми је чуло укуса. Присећам се. Слане су сузе. Горка је спознаја. Слатко је причешће. Изем ти све! Идем назад у цркву детињства, у којој поп лупета, бабе наричу, тамјан је јефтин, а реч је тешка. Епитрахиљ је преко главе, уздах излази из груди... Прекид. Доста је, дођи Животе!
 7. Волим
  Blaža Željko got a reaction from Aleksandra_A in Маловерност - губим веру - како победити сумњу у Бога...   
  Kako da ne Dragana. Nema čoveka u kom se vera ne koleba čak na dnevnom nivou mnogo puta. To je naš Krst. Nekom je veći nekom manji, neko pak ima neku drugu vrstu Krsta: trpljenje nepravdi, fizičko stradanje, neku bolest, ...ma nešto što mora da nosi kao trn u telu a sve radi duhovnog usavršavanja. U svakom slučaju ništa nije bez Božije volje i dopuštenja i samim tim to je već umirujuće. On i o tebi brine, misli, voli te i nastoji da ti bude uvek na pomoći - važno je samo nekom, koliko možeš, molitvicom, Liturgijom i čestitim životom ostati uz ono što teoretski znaš o Crkvenom životu.
  Nije sumnja mali Krst! Velika je to borba u srcu, veoma mučna i prepuna uznemirenosti. Znam to iz ličnog iskustva! No zahvaljujući Bogu, duhovnicima, Crkvi i Jevanđelju ..za čije se skute treba držati i rukama i nogama, neke stvari ti budu u toj borbi malo olakšane. Pa, primera radi, Apostol kaže upravo u "Himni ljubavi" (Kor. 13) da ako i sve nestane: "i proroštvo, i razum, i jezici" - ljubav nikada neće prestati ...jer Bog je Ljubav!" (Istražuj svaki dan tu poslanicu po dubini). Ljubav se u čoveku jedina nikada ne ugasi! Čak i kad sumnjaš u Boga, nije to tolika tragedija; imaš bližnje oko sebe jer u svima je Njegov obraz i podobije. Voli bližnje, one koje vidiš, i čini im dobro i budi sigurna da to činiš Bogu jer Jevanđelje i On ne lažu kad kažu: "Kad učiniste jednom od ovih najmanjih - meni učiniste." Ne pokušavaj maštom da dokučiš "kako to sad On procenjuje tvoje delo" čemu smo mi skloni po automatizmu. Tako nesvesno projektujemo svoje slabosti, nemoći i bolesti na Njega.
  Uostalom, kad gledaš bližnje kako su ih sveti oci gledali, vidiš jednu veliku tajnu pred sobom: vidiš Hrista! Ne obraćaj mnogo pažnju na pomisli sumnje! Šta te briga, nije naše da mnogo mozgamo koliko je ko pobožan pa makar mozgao i o ličnoj pobožnosti. Često sam se nalupao misleći da sam naročito pobožan a onda mi Bog kroz neke situacije pokaže koliko sam bedan i bez ljubavi; a kad nemaš ljubav - nemaš ni Njega. Ima li bednije slike od srca bez ljubavi - bez Hrista, jer je "Hristos ljubav kojom voli čovek" (+ prof. Dimitrije Bogdanović)!  Bio sam užasno hladan i sebičan u određenim situacijama a mislio sam da sam na pravom putu! Avaj, dođe neka nevolja i muka kao šamarčina koja ima za cilj da te otrezni. Ne treba to nikoga da sablazne jer Gospod je prilično strog naročito kada je gordost u pitanju. Najzad, On sam u Jevanđelju u priči o Gospodaru pristava i talentima koje im je ostavio kaže: "Znao si da sam ja čovek strog..."
  Dakle, sublimno, ne obraćaj mnogo pažnju na stanja u sebi, na to da li si ili nisi pobožna. Ne možemo mi to izmeriti jer nemamo merne instrumente, a i nije naš posao da merimo pobožnosti! Čini dela za koja znaš da su čovečna, čestita i ne opterećuj se previše analizama. Opušteno i sa poverenjem u reči Božije da "kad činimo nekom od najmanjih, Njemu činimo"! Tek u ljubavi prema bližnjima izbija na površinu stvarna slika naših srca koliko volimo Hrista makar Ga i ne videli. Upravo je On na najlepši način predočio svima koji misle da je pobožnost po sebi "gotov pos'o" rekavši: "Kako možeš reći da voliš onog kog ne vidiš a mrziš na onog kog vidiš?" 
  Prema tome, opušteno! Nemoj prelaziti neke granice ljudskih normi koje nam je Jevanđelje donelo, ne opterećuj se mnogo koliko si daleko odmakla u duhovnom životu. Mi to nikada nećemo znati. U stvari znaćemo to iz prve ruke, svi bez izuzetka, tek kad stanemo pred Gospoda ...uglavnom relativno uskoro! 
  Želim ti zdravlje i mir od Gospoda a kada se moliš Bogu seti se i mene bar krajičkom uma pa me spomeni.  :bendoff: 
 8. Волим
  Blaža Željko got a reaction from Milica Bajic in Samoca u zivotu udvoje   
  Na dobrom si mestu!  Idemo polako zajedno uz Božiju pomoć kroz to (koliko je to ovde i ovako moguće)!  
  Spomenula si depresiju  i samoubistvo i to je trenutno krupan problem ali ne i nepremostiv. Koliko je moguće, mada u konkretno tvom slučaju nije lako, moraš taj očaj, besmisao i sve jaču fizičku nemoć nekako sebi predstaviti kao objektivnu teškoću koja je trenutna .. koja nije trajno stanje; jer ..ona istinski i nije trajno stanje! O koliko samo ima sličnih priča, sebičnih "ljubavi" koje u stvari i nisu ljubav.  Danas, u modernom dobu, to je bezmalo pravilo svih odnosa..najpre bračnih. Postala si član kluba izranjavanih! Čestitam!  Biće bolje. Možda se onaj pravi krije tu negde blizu; vreme će pokazati .. malo potrpi trenutnu nevolju; kad ti se plače plači  ..samo ne očajavaj. Očaj je neprijatelj! Doći će momenat i zapevaćeš onu pesmu Snežane Savić "Nova ljubav" .. ubeđen sam. Ako ti je u imenu godište; ako si na onoj embos slici ti .. ma to je samo pitanje dana 
 9. Свиђа ми се
  Blaža Željko је реаговао/ла на Katarina1973 у Samoca u zivotu udvoje   
  Hvala na lepim recima Nije lepo cuti da nas ima mnogo ovakvih, ali nazalost, valjda je nekima “namenjeno” da i ovo prodjemo. Ocaj jeste najgori, jer je to ono kroz sta proolazim i tesko je nekad se odupreti i prihvatiti da ono u sta si verovao nije blizu istine. Ali kako ti kazes, i to mora da prodje... boli, ali mora jednog dana da prodje... Nadam se USKORO
  Hvala na svim recima podrske
  P. S. Moja slika, moje godiste...
 10. Свиђа ми се
  Blaža Željko got a reaction from Сања Т. in Samoca u zivotu udvoje   
  Na dobrom si mestu!  Idemo polako zajedno uz Božiju pomoć kroz to (koliko je to ovde i ovako moguće)!  
  Spomenula si depresiju  i samoubistvo i to je trenutno krupan problem ali ne i nepremostiv. Koliko je moguće, mada u konkretno tvom slučaju nije lako, moraš taj očaj, besmisao i sve jaču fizičku nemoć nekako sebi predstaviti kao objektivnu teškoću koja je trenutna .. koja nije trajno stanje; jer ..ona istinski i nije trajno stanje! O koliko samo ima sličnih priča, sebičnih "ljubavi" koje u stvari i nisu ljubav.  Danas, u modernom dobu, to je bezmalo pravilo svih odnosa..najpre bračnih. Postala si član kluba izranjavanih! Čestitam!  Biće bolje. Možda se onaj pravi krije tu negde blizu; vreme će pokazati .. malo potrpi trenutnu nevolju; kad ti se plače plači  ..samo ne očajavaj. Očaj je neprijatelj! Doći će momenat i zapevaćeš onu pesmu Snežane Savić "Nova ljubav" .. ubeđen sam. Ako ti je u imenu godište; ako si na onoj embos slici ti .. ma to je samo pitanje dana 
 11. Волим
  Blaža Željko got a reaction from Katarina1973 in Samoca u zivotu udvoje   
  Na dobrom si mestu!  Idemo polako zajedno uz Božiju pomoć kroz to (koliko je to ovde i ovako moguće)!  
  Spomenula si depresiju  i samoubistvo i to je trenutno krupan problem ali ne i nepremostiv. Koliko je moguće, mada u konkretno tvom slučaju nije lako, moraš taj očaj, besmisao i sve jaču fizičku nemoć nekako sebi predstaviti kao objektivnu teškoću koja je trenutna .. koja nije trajno stanje; jer ..ona istinski i nije trajno stanje! O koliko samo ima sličnih priča, sebičnih "ljubavi" koje u stvari i nisu ljubav.  Danas, u modernom dobu, to je bezmalo pravilo svih odnosa..najpre bračnih. Postala si član kluba izranjavanih! Čestitam!  Biće bolje. Možda se onaj pravi krije tu negde blizu; vreme će pokazati .. malo potrpi trenutnu nevolju; kad ti se plače plači  ..samo ne očajavaj. Očaj je neprijatelj! Doći će momenat i zapevaćeš onu pesmu Snežane Savić "Nova ljubav" .. ubeđen sam. Ako ti je u imenu godište; ako si na onoj embos slici ti .. ma to je samo pitanje dana 
 12. Свиђа ми се
  Blaža Željko је реаговао/ла на ronin у Samoca u zivotu udvoje   
  mlada si, opet ces pronaci ljubav
 13. Свиђа ми се
  Blaža Željko је реаговао/ла на Katarina1973 у Samoca u zivotu udvoje   
  Hvala za ovo mlada
  Nadam se, mrzim samocu, i prijateljstvo iskreno je uvek dobrodoslo. Ovako bas boli, kad sve “ulozis u nekog”
 14. Волим
  Blaža Željko је реаговао/ла на Katarina1973 у Samoca u zivotu udvoje   
  Hvala ti na ohrobrenju, ja prvi put pisem, pa onda...
 15. Свиђа ми се
  Blaža Željko је реаговао/ла на Flojd у Samoca u zivotu udvoje   
  Nije lose neko vreme biti sam. Nemati partnera je dobra uvertira za nalazenje partnera. Samo strpljivo i ne ocajavaj, niko nikom nista ne duguje pa ni on tebi da uzvrati ljubav. Nacicemo nekog boljeg djuvegiju.
 16. Тужан
  Blaža Željko је реаговао/ла на Katarina1973 у Samoca u zivotu udvoje   
  Ne znam da li je nekome tema zanimljiva ili se nekada osecao ovako ili mu je samo smaranje, jer je ovde na forumu da se opusti.
  Ja se osecam grozno (u prevodu depresivno, pred samoubistvo), jer moj partner, u fazi bivsi - ja trazim stan, odustao od vestacke oplodnje i sada smatra iako je i sam cekao do 47 godine, da mu je porodica bitnija nego ja, a da sam ja samo jedna negativna osoba koja njemu unistava srecne dane sa drugarima u kladionici. Jedva je docekao da ja predlozim kraj, ali ja ne mogu da se izborim da cinjenicom da cu ponovo biti sama i strah me je da cu zivot provesti sama ili ja to nesto radim pogresno.
  Izvinite ako smaram, pa onda samo zaboravite ovu temu
 17. Свиђа ми се
  Blaža Željko got a reaction from Flojd in Који аутомобил вам се свиђа?   
  bembara je bembara! Vidim da je u malom prenosu ali brate 120 sa trećom .. msm.. svaka čast! Ovaj moj deda 150 ili 160 sa lakih 3000 u petoj naravno.
 18. Свиђа ми се
  Blaža Željko got a reaction from obi-wan in Који аутомобил вам се свиђа?   
  A ako Bog da, bar tamo nekad ..ovaj "MONDEO" (praunuk moje verzije) mi igra po duši i zove me glasno  (Izeš auto ako ne možeš da mu oboriš sedišta  )


 19. Хахаха
  Blaža Željko је реаговао/ла на Flojd у Који аутомобил вам се свиђа?   
  Znaci ima o cemu da ocijukamo. Hehe Ae bro samo gas da se masina ne olenji. ?
 20. Свиђа ми се
  Blaža Željko got a reaction from Flojd in Који аутомобил вам се свиђа?   
  Rado, volim ja ovu temu (vidi se o'ma) nego muzičar sam i svako veče od 20h radim. Znači i večeras. Za 15 minuta krećem na posao.. pa te pozdravljam  
 21. Свиђа ми се
  Blaža Željko је реаговао/ла на Flojd у Који аутомобил вам се свиђа?   
  Hahaha, ljubav na prvi pogled i udah benzina haha. Ajde na temu tuning i drifting pa tamo da cakamo.
 22. Зачуђен
  Blaža Željko је реаговао/ла на Flojd у Који аутомобил вам се свиђа?   
  I neki remus o samo da ujeda, pazi sad ovo
  20181015_161342_001.mp4
 23. Свиђа ми се
  Blaža Željko је реаговао/ла на Flojd у Који аутомобил вам се свиђа?   
  Hah treca. 1.6, 105 ks. Kompakt BMW. Moze on i bolje samk ga nisam dobro razvukao. ?
 24. Свиђа ми се
  Blaža Željko је реаговао/ла на Flojd у Који аутомобил вам се свиђа?   
  Znaci na 7 vrti preko 200. Lele, sta je snaga i kubikaza. Meni na 5000 u petoj 200km.
 25. Радостан
  Blaža Željko got a reaction from Flojd in Који аутомобил вам се свиђа?   
  po gradu 9 - 10 litara. Na auto putu 6 - 7 (orijentaciono) ali ne žalim! Nema cene za zvuk koji daje kad ga pričkineš  
×
×
 • Create New...