Jump to content

Караконџула

Члан
 • Број садржаја

  1903
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Караконџула

 • Ранг
  Човек
 • Рођендан 08/15/1992

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Источно сарајевско царство

Скорашњи посетиоци профила

24796 посетилаца
 1. Има ли нешто ново на поетском небу ? :)

 2. Ђорђе Балашевић јесте одиста велики стихоклепац, човјек који има смисла за хумор, али мени није ни најмање симпатичан, јер осим у стихотворству (у којем је константно квалитетан), ни у чему другом он није постојан и самим тим не заслужује нити један грам поштовања, па тако и његова лиричка достигнућа губе на вриједности. Прво се поспрдно односио према Словенцима (ако се сјећате краја осамдесетих и почетка деведесетих), а касније ће се острвити и на нас, Србе, али су га, ипак, најбоље изанализирали људи који говоре или пишу "исправну" верзију српског језика. Марцел Хољевац је написао текст к
 3. 599304b4929e0_---.png.0861fdebb24f98a8933989874d814168.png

  :pivo:

  1. PredragVId

   PredragVId

   Јел данас караконџулин рођендан? :unbelieveble:

  2. Sanja Т.

   Sanja Т.

   Hepi, hepi ...:) 

    

 4. Сипајмо у чаше и оне су наше нема стида, нема срама када сједим међу вама драгим људима
 5. Шешир скидам, љубим руке одма' сједам, без по муке него Нешто бих ја питат' хтио ја бих рум без чаја пио?
 6. Рима спаја људе само не знам како нико није био близу ал' ме ипак ријечју тако Мени лоше иде римовање тешка пропаст мени пријети ја идем на зимовање тамо гдје су други љети!
 7. @3006, никако да напишем коју бирам... Ову другу - дискретнија је.
 8. Један мој фејсбук пријатељ је својевремено написао следеће - "Чудна шума је добра песма, ако ћете ставити палац у уста и трчати око стола док је слушате...", тј. ако сте клинац или клинцеза, ал' буквално. Додуше, ја некад пустим "Кичмину" верзију, ал' "Ју групу" - никад.
 9. https://deprofundisweb.wordpress.com/2016/12/12/u-glavi-promaja/

  У случају да ми нисте фејсбук пријатељ, онда сте много пропустили, па тек ћете сада да обратите пажњу на нову врсту хаику поезије, коју сам осмислио и дао јој назив "нехај-ику поезија" /из мали милион разлога, које ћу некад објаснити, сад немам времена/, Иван ми рече да је то нека врста сенрју авангарде. Рекох "Супер, и то ми одговара", али смо је на овом пројекту званом "Вир" назвали правим именом. (иш)Читајте овај блог, нема промашаја на њему... није што сам дописник, него стварно нема мане! :skidamkapu:

  1. Show previous comments  2 more
  2. александар живаљев

   александар живаљев

   Сјајан је Вир-блог, драго ми је да сам га упознао.

   Господе, колико паметног свијета имамо, а колико смо глупи као држава!

   Лудост наша колективистичка, посрамљује нас пред Тобом, Господе, и пред народима Твојим. Прими то као оправдање што смо у заносима својим индивидуалним, исувише мудри.

  3. АлександраВ

   АлександраВ

   Одличан Вир, одличан Иван и одличан Ти :skidamkapu:

   И одличан @александар живаљев  :skidamkapu:

   и одличан @БанеЛ :skidamkapu:

   ето.... :mahmah:

  4. Караконџула

   Караконџула

   Хвала свима на лијепим ријечима! :mahmah:

 10. Е, браво, geronymo, то су и мени неки од омиљених примјерака. Посебно у пјесми "Боље бити пијан него стар", када каже "Кад помислим на те, стара љубави, жао ми је што смо били само добри другови", а посебна је прича то што је поређење "боље бити пијан него стар" потпуно безвезно, равно оним поређењима из Алан Форда, с тим што се ту ради о сатири, а ово је требала бити као нека занимљива пјесма. Са друге стране, ова "Дигни руку" ми је одувијек била енигма. Још као и дјетету, а тад сам мислио да сам ја глуп и не контам о чему се ради, а касније сам сконт'о да је пјесма "фалична". Наиме, чи
 11. Добро је, што тема није ограничена само на турбо-фолк музику, јер сам, током година наилазио и на много бесмисленије и глупље текстове у тзв. забавној, ПОПуларној музици. Када ми шта буде пало на памет или кад нађем примјере на интернету - написаћу их овдје.
×
×
 • Креирај ново...