Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Слободан Грујић

Члан
 • Број садржаја

  8
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Слободан Грујић

 • Ранг
  Тек дошaо/ла
 • Рођендан 03/25/1985

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Можда применити трик из првих векова, осим што се сад зна да сте били на литургији,и то је то, ништа више. Не износите више из себе јер неће никоме донети користи. Како је рекао апостол -са Јелинима Јелин, са Јеврејима Јевреј... е па са земљанима будимо земљани. Живимо са њима земаљски живот,који већ живимо, а духовни живот не износимо. У њиховим очима бићемо исти као и они, а одлазак у Цркву, пост... ће изгледати као једна у низу наших приватних активности. Неко иде на спорт јер је здраво, ја ето постим, и то је то. Тек кад нас питају или се нађемо у ситуацији да изнесемо нешто из ризнице духовног живота онда треба рећи,објаснити, рецимо, суштину обреда,обичаја, али и то уз коментар да је то тако јер смо ми православци, дакле и они, и да је то наша вера само не треба да будемо површни. Можда чак буду и поносни на нас и почну да размишљају.Ето ја тако замишљам ситуацију.
 2. Драги пријатељи, као што је већ објављено у вестима нашег портала, цркви манастира Бањске код Звечана прети урушавање ако се што пре не санирају пукотине. По благослову игумана манастира протосинђела Данила, наша Црква, а то ће рећи народ Божији је позван да одговори изазову наше генерације, спасе ову светињу и преда је будућим генерацијама. Сви који желе и могу да се укључе у ширењу ове вести и уплатницом на рачун у Комерцијалној банки на број 205-62185-64 уз назнаку: СВЕШТЕНА ЦАРСКА ЛАВРА, МАНАСТИР БАЊСКА, ЗВЕЧАН О свему овоме игуман Данило је за радио Слобо Љубве рекао: http://www.slovoljubve.com/vesti/pomozimo-manastiru-banjska
 3. Баш сам се изненадио валда онај део Грузије који нагиње Русији. Мислио сам да сам једини, али самном су и Милан Ракић и Жељко. Али због толико пасоша Малте су проваљени, најлакше је тако кад је малтешка култура спој неколико медитеранских култура, па кад не могу да процене између Италије, Шпаније, Грчке... они ставе у Малту и ту нема грешке http://sreda.org/igra/result?user_url=3d2f9c677350acd544d4aef7974334f7
 4. Наслов вечерашњег предавања много наговештава, и нових сазнања као и преласка из речи у дело, правилну праксу.
 5. - Какав став треба да заузме на политичком нивоу? У оваквим условима мислим: да увек каже свој став о одлукама легитимне или ,,легитимне" власти везане за друштвени живот у земљи -ту одлуку поздрављамо и подржавамо, ову не подржавамо из разлога ... Јер Богу Божије, цару царево. И као и до сада, ако може и боље, партнерско учешће у политици живота друштва јер ко ће то боље урадити него чуварка хришћанске културе и националног идентитета, па је то и позив на одговорност. - Какав став треба да заузме на теолошком нивоу? Мислим да се за сада креће у добром смеру, само мало више стрпљења и тактичности,у љубави, унутар јерархије и посебно са народом. - Какав став треба да заузме на мисионарском нивоу? Можда мало више прилагодити реализацију теологије друштву,условима живота...а не обрнуто. Такође, мислим да је обавезан практичан мисонарски рад са младима и младим брачним паровима. - Какав став треба да заузме на финансијском нивоу? Спрам садашњег стања у држави, можда привремено решење,мислим као у првим хришћанским заједницама, сви новци на једно место (можда по епархијама) и после на равне части Претпоствљам да би се онда многи више посветили пастирском раду, и они који имају мало више и они којима заиста недостаје,па према томе и повећање плате.
 6. Лидија Миленковић није последње ОМ већ ОН -Исон. Значи не важи Омнибус а онда ни Ускрс, ух како бисмо наставили РС, можда -рскаво хахахах. Овако пошто је задња реч била Исон, ја настављам - Онисим (апостол)
 7. Хвала драги оче Иване! Сада када имам мало више времена и знања у коришћењу интернета реших и званично да се придружим заједници :cheesy2:
 8. Хвала! Највише ми се допада спасо-духовска: Божественим покровеен... :laugh:
×
×
 • Create New...