Jump to content
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

МилошБГ

Члан
 • Број садржаја

  7947
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  3

Последњи трофеј

МилошБГ је имао/ла садржај са највише реакција!

3 Пратиоца

О МилошБГ

 • Ранг
  Инвентар форума
 • Рођендан 06/24/1987

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Београд

Contact Methods

 • Facebook
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100007853702888

Скорашњи посетиоци профила

9915 посетилаца
 1. Опет није да само игуманија не управља благајном и финансијама, већ мора и да преда печат и жиг манастира новом благајнику, дакле фактички игуманија више ничим не управља. Дакле шатро игуманија и даље је на челу манастира, али не располаже ни са чим чиме би се то показало и доказало. Рецимо хипотетички постоји фирма и постоји власник фирме, њему се намеће човек други који преузима све финансије те фирме, узима пиб и печат фирме, али се каже да стари власник је и даље ту и да је он и даље власник, дакле то није природно и нормално. Зато ми је и немушто објашњење као игуманија није ништа скривила она и даље управља манастиром, само без благајне, касе, продавнице, без печата манастира, без жига манастира, па чиме онда она и даље управља? Дакле она кад хоће да сачини неки акт или нешто на шта иде печат манастира, она мора да затражи од другог лица исти а претпостављам и да јој то лице може да одбије издати, дакле нема никакве аутономије манастира и овиме је игуманија свргнута са места управљања манастиром, а да притом ми као нека шира али заинтересована јавност немамо појма што је то тако.
 2. Па јел се ради о контроли или преузимању управе и вођења манастира? Контроле су се вршиле колико чујемо годинама и вршиће се , дакле није проблем у томе, него у томе што управа и вођење манастира иде у руке ђакону а сестринство и игуманија постају покретни експонати који се ништа не питају. Притом, да ми сад као видимо да се слива огроман новац у тај манастир а да све тапка у месту, па да кажемо, неко тамо нешто муља. Али игуманија среди цркву једну, сређују се зграде,једна црква се фрескописала, направила се скроз нова црква, сређује се уређује се, издаваштво, тамо, вамо. Дакле није баш да се не види где се новац употребљава и за шта већ је очигледно.
 3. Онда је логика и да је неко наговорио ове из патријаршије да направе ову фрку, пошто је она узрок оглашавања монахиња. Кад би то тако гледали.. Борба за веру је пренела вест колико сам видео са Еспреса и Србин-Инфо, a све је кренуло са сајта Почетна XN--80AAAAHBP6AWWHFAEIHKK0I.XN--C1AVG.XN--90A3AC Православна породица - породичне вредности, pravoslavna porodica, porodične vrednosti Мислим да није проблем само новац, колики је проблем да печат и све друго манастира иде у руке ђакону, дакле кад неко има печат, благајну,жиг манастира, онда је он дакле власт у том манастиру, управник који одлучује о свему, слажеш се? Која је власт онда игуманије у манастиру ако нема ништа од тога, власт да одлучи шта ће се кувати за ручак? Притом причамо о монахињи која је у манастиру 60 година и која је у исти дошла онда када он фактички није постојао, никаква инфракструктура није постојала, црква је била ограђена у жицу итд. Дакле данашњи манастир је плод њеног рада и вођења манастира. Наравно ја да сам на месту као што нисам, ја би све препустио, али ево ја ти кажем ово је само увод у протеривање сестринства, прва степеница и то је очигледно, зато и мислим да је ово јавно иступање сестара помало невешто и немушто и можда и зачуђујуће јер знају вероватно шта им се спрема. Ђакон који води благајну, сву финансију манастира, продавницу, а приде има печат и жиг манастира у својим рукама, може са истим шта му се прохте или каже, па и да сутра лупи печат на папиру на коме би ускратили боравак у манастиру сестринству и игуманији која је тај манастир обновила и саградила све ново. Ја то тако видим, можда грешим.
 4. а јес вала, ко што су ти рекли као они не умеју саме да усмере новац у фондове, него им је потребан високоумни млади ђакон који се тим послом није никад бавио, али зато та игуманија се бави тим послом 50 година и сад су је околности прерасле. Мислим ја бих све препустио свештеницима да сам на месту игуманије и монахиња, међутим контам да им је то бојазан да ће их скроз изопштити а можда и протерати из манастира, јер лако ће се ако не буду играли по нотама појавити неки сумњив рачун или шта већ.
 5. Нема то везе са тим и мислим да сестре монахиње то онако офрље кажу, главни проблем је што су београдски свештеници част изузетцима алави за новцем, виде они гради се нова црква, откад је патријарх Павле ту сахрањен мноштво народа свакодневно долази и то боде очи њима, једноставно. Новац их је преузео. Да сам на месту монахиња дао би све што траже и склонио се у страну, али опет и разумем што се буне, неправда увек боли.
 6. Па то и јесте главна тема, чини ми се да по устаљеној пракси, иде са на ово одузимање надлежности игуманији која ће тамо очигледно бити само икебана, а онда у случају да се неко побуни а већ јесу вероватно и прогон сестринства из манастира уз наравно доказа и доказа о некој финансијској проневери што неће бити тешко с обзиром да ће сви папири бити у њиховим рукама. Ја Артемију свашта спочитавам и сматрам да су данас у заиста проблематично позицији у односу на све, али јел доказана финансијска проневера епархијског новца? јел осуђен ико а то је био главни моменат њиховог прогона из епархије Рашко-Призренске? а где је 2009 година и покретање тог процеса? Тај случај гази дакле 11 годину, а било је афера те ово те оно, на крају?
 7. Ни мени, али разумем...то што је неко монах или монахиња и што изнад себе има владику или у овом случају патријарха то не значи да немају право на мишљење и став. А ружно је све ово што се дешава, нажалост од упокојења патријарха Павла све нешто наопако од Артемија до данас, све нешто се црква тобоже чисти изнутра, а све и никад прљавија. И као да неко увек плански то ради, да се овакве ствари дешавају скоро увек у току неког поста. Ружно.
 8. Не зезај брате мили...Ти причаш оно што Сергеј Трифуновић прича. Прво огромна је бежанија са Косова и Метохије и већа него код нас, људи беже на запад јурећи за послом. Друго ја не знам што се пумпа број људи који живе на КиМ а шиптари су, а потпуно реално смањује у причама број Срба тамо. Ја сам али стварно прихватио некако здраво за готово када у медијима причају о фамозних 2 милиона шиптара на КиМ и када причају о јако малом броју Срба, о неколико хиљада и све остало. Људи Албанија, њихова матична држава има 2.5 милиона људи, а на КиМ немаш ни 1.5 милион, од кога и на оваквом стању, угњетавани, убијани, протеривани опет имаш 200-300.000 Срба. Коме је у интересу да прича другу причу, ја стварно не знам...али хипотетички шта и да нам шиптар буде премијер, па јел неко пре пар година могао да замисли да би лгбт особа била премијер, Расим Љајић који је муслиман што рече луди Шешељ још само патријарх није био, дакле сад као представити ууу замисли шиптар да буде на власти, па шта. Национална мањина можемо бити невезано за КиМ, стим што се не прича о бежанији понављам општој шиптара на запад, као и да код њих није више оно да шиптарка роди 17оро деце, имаш податке о томе. А опет наш уступке везивати са тим да нама запад нешто да...па јел наша држава потписала Бриселски споразум, дала огромне уступке који се мени лично нимало не допадају, јел заузврат обећано нешто Србима и јел то остварено, ето прошло је 7 година и ником ништа а обећали су и шиптари и запад и сад се испуњава оно што је до нас, а оно што је до њих пуј пике, може им се. Ето и ти би сад рекао ок ајде нови споразум ево вама столица у УН а ви нам опет обећајте неки уступак...ко ти жив на овом свету може гарантовати да то неће проћи опет исто као и Бриселски споразум?!
 9. Помените мог брата Жељка, вечерас је имао инфаркт.
 10. Извини али само луд човек који је несвестан своје несвестности може овако нешто да напише. Да сад у овом тренутку Србија призна Косово, да ли је то гарант да ће се они унормалити, да неће угњетавати, убијати Србе и да онда сигурно неће никад доћи до неког рата? Да ли је то знак да ће нас ЕУ и Америка напокон прихватити у пуној мери и гарантовати да ће овде кренути напокон на боље? Видиш од 2000 год, или ајд од јуна 1999 године, ми константно чинимо уступке шиптарима, ЕУ, Америци...ти уступци су били мањи, велики, већи, огромни и само једно је сигурно краја њима нема. И после свих тих уступака и после свих сагињања опет се десила 2004 година и опет су Албанци српску нејач убијали и протеривали, просто може им се. Запад је то гледао мање више ћутке, може им се. И сад ти верујеш после свега, а мрзи ме све и да набрајам а до јутра би могао, да ето оног тренутка када неко преда део територије и потпише то ( а претходно рече да је све већ готово и завршено, па не знам одједном тај потпис који није завршен постаде најбитнији), да ће се унормалити све и да ће одједном суживот Срба и шиптара постати могућ, да ће она деца из Ораховца коју туку кад изађу на дечије игралиште добити одједном слободу и остало. Опет невероватно ми је да тако размишљаш сходно свему овоме што ваљда гледаш годинама.
 11. Ако је све одлучено, онда смо ми лудаци сви, заједно са свим епископима и патријархом на челу, јер причамо о нечему што је давно одлучено и на шта је стављена тачка. Али ајд ми смо Срби луди, али луд и цео свет, амери, запад траже од нас да појачамо тачку која већ постоји и која је одавно одлучена...или ипак није. Нешто ту не пије воду.
 12. Ово стоји донекле, али само донекле, док не укапирамо ко је данас Сергеј Трифуновић. Данас је он политичар, на челу једне странке, која настоји да преузме власт у Србији, колико је то реално или нереално (или што би митрополит Порфирије рекао нисам ни за то, ни против тога) али то је тако. Његови јавни иступи су чести и јавно често иступа како би признао независно Косово, како шта би радили Срби са 1.5. милион шиптара, како је то проблем и остало, он не тражи чак ни некакву поделу, него би одмах признао Косово и то је његова политика са којом настоји да дође на власт. Дакле човек са таквим педигреом да се слика са игуманом Савом који је са друге стране заговорник Косова и Метохије као дела Србије, јесте помало чудно и свакако не баш природно, мени бар а верујем и многим другима.
 13. Мислим да је ипак сабор имао мало јаснију формулацију и став код питања КиМ, а не оно мож да бидне али не мора да значи.
 14. Па ето ни ја нисам сигуран што се у старту верује амбасадору Америке а брату не. Ово око цркве је врло саблажњујуће и ономе ко није у чврстој вери, ово лако све може да га одвуче, напросто један владика коцкар, коцка милионе, други са ђаконом живи, трећи овакав, четврти пре верује амбасадору него свом сабрату, пети прави нову цркву, шести нешто друго, лова до крова...па онда кренемо нижи клир, па какав ту тек бућкуриш има. Ја мислим да је нама потребан ресет...или напросто јака личност у овим смутним временима у чије ставове и веру се не може сумњати, ово све. па ово је бре бувљак јефтине робе који ће нас ко зна где одвести...

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...