Jump to content

Драган Мирило

Члан
 • Број садржаја

  100
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Posts posted by Драган Мирило

 1. On 3/18/2017 at 8:43, uros рече

  A sad vezano za temu: K&R je super knjiga koja je ustvari zbirka konkretnih programerskih zadataka. Cim savladate neki od koncepta odma se pise program koji to demonstrira. A primorace vas da koristite kompajler i da odete dosta blizu masine sa jedne strane, a da sve vreme mozete sve da razumete jer je jako logicno i lepo napisana.

  Posle C-a mocicete sa lakocom da naucite neki drugi high-level programski jezik i da se bacite na konkretne moderne zadatke web programiranja, ali i bilo koje druge vrste programiranja. 

  To su moja 2 centa. Ja sam krenuo da ucim obrnuto od scripting jezika da automatizujem svakodnevni posao, pa "nadole" ka masini. I dok se nisam naterao da sednem i preletim dobar deo K&R-a mnogo sam sve sporije kapirao i ucio. Dakle, ja nisam isao odozgo nagore, ali mi se posle mog iskustva cini da je to ipak najbrzi nacin da se postave jaaaako dobri temelji za kasniji mnogo brzi napredak.

  Sta mislis Grizli, mislis da je brze odmah uleteti u konkretne stvari?

  Хвала за књигу и информацију. Јел има негде овде да се купи та књига?

 2. Поздрав свима и хвала Гризли Адамс-у за постављену тему. Имао бих нека питања па ако мжете да одговорите био бих захвалан.

  1. Која је пракса актуелна код прављења сајта, користећи HTML, CSS, JS ?

  2. Који алат је најбољи за прављење сајта?

  3. Који је посао фронт и бек девелопера?

  4. Које програмирање постоји поред веб прог. ?

   

 3. Са очеве стране знам до седмог колена до 1730. године. Са мајчине до чукундеде. Најбољи сајт и форум за истраживање порекла је порекло.рс, а за оне који су пореклом из Босне и Хрватске поостоје микрофилмоване православне књиге рођених и налазе се на сајту familysearch.com

 4. Грбовник Коренић-Неорић представља најстарији сачувани препис изгубљеног Охумчевићевог грбовника. Датира из 1595. године, а открио га је Људевит Гај једном приликом док је боравио у Дубровнику.

  Сликан је на папиру формата 21 x 14,5 cm, и има 168 листова. Због године 1595. која се наводи на почетку књиге, сматра се најстаријим нашим грбовником, иако би Лондонски грбовник мога да буде у најмању руку истовремен, ако не и старији.

  Овај грбовник представља један од највећих споменика српске и илирске хералдике.

   

  2gw6rm0.jpg

×
×
 • Креирај ново...