Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

o. Miroljub

Члан
 • Број садржаја

  313
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О o. Miroljub

 • Ранг
  Интересује се

Скорашњи посетиоци профила

2386 посетилаца
 1. Свакодневна молитва преподобног јеросхимонаха Партенија Кијево-Печерског Господе Исусе Христе, Сине Божји, не допусти да сујета, самољубље, чулност, нерад и гнев овладају мноме и истргну ме од љубави Твоје. О, Господе и Творче мој, све уздање моје! Не остави ме без удела у блаженој вечности; учини да и ја, следећи свети пример Твој, будем покоран претпостављенима својим. Даруј ми ону чистоту духа и ону чистоту срца, која нас чини достојнима љубави Твоје. Теби, о Боже мој, узносим душу и срце моје! Не допусти да створење Твоје пропадне, већ ме избави од јединог и највећег зла - греха. Учини, Господе, да неспокој и жалости душе подносим са таквим трпљењем, каквом радошћу примам умиљења срца. Јер ако Ти то хоћеш, Господе, можеш да ме очистиш и осветиш. Ево, предајем себе доброти Твојој, иштући да све противно Теби из мене одагнаш, присајединивши ме збору изабраних Твојих, Господе! Узми од мене испразност духа што краде време; сујету мисли што сметајући присуству Твоме, одвлачи пажњу од молитве; ако се у молитви, ипак, удаљим од Тебе помислима својим, помози ми да ова расејаност не буде плод моје духовне опуштености, и да одвративши ум, не одвратим и срце своје од Тебе. Теби, Господу Богу моме, исповедам све грехе садашње и некада пред Тобом учињене. Опрости ми, ради светог имена Твог, и спаси душу моју, коју Си искупио драгоценом крвљу Својом. Предајем себе милосрђу Твоме, предајем себе вољи Твојој, учини са мном по доброти Својој, а не по злу и безакоњу моме. Научи ме, Господе, да управљам дела своја на славу светог имена Твога. Помилуј, Господе, све хришћане; услиши жеље свих вапијућих Теби, избави од сваког зла, спаси слуге Твоје /имена/, пошаљи им радост, утеху у жалостима и милост Твоју свету. Господе, пре свега Те молим за оне који су ме било чиме увредили, или ми зло учинили: не казни их због мене грешног, већ излиј на њих доброту Своју. Господе, молим Те за све оне које сам ја грешни ожалостио, увредио или саблазнио речју, делом и помишљу - свесно или несвесно. Господе Боже! опрости нам грехе наше и све увреде који једни другима наносимо. Изагнај, Господе, из срца наших свако негодовање, подозрење, гнев, злопамћење, свађу и све што може да засмета љубави и умањи братољубље. Помилуј, Господе, сваког иштућег помоћ Твоју. Господе, учини дан овај - даном милосрђа Твога и подај свакоме по молитви његовој. Буди Пастир заблуделих, Вођа и Светлост неверујућих, Наставник немудрих, Отац сиротих, Помоћник угњетаних, Лекар болесних, Утешитељ умирућих, и приведи нас све жељеном циљу - Теби, пристаништу и блаженом упокојењу нашему. Амин!
 2. Помаже Бог, браћо и сестре, Користим прилику да, пре него што ступимо у арену врлина Великог Поста, затражим од свих чланова Поука опроштај, уколико сам неког речима или виртуелним поступцима ожалостио или увредио. Свети Јован Лествичник упозорава: “Ко у разговору с другим људима упорно настоји да наметне своје мишљење, макар било и тачно, треба да схвати да болује од болести ђавола!“ Уз ниски поклон, молим за опроштај! Повлачећи се, колико је то у нашим околностима могуће, уз радостотворни плач покајања у тиховање и великопосне службе, од срца вам желим благословено начало свете Четрдесетнице, уз жеље да од ноћи јутрењује дух сваког члана овог сајта, Њему, Богу нашем, јер су заповести Његове светлост на земљи. “Започнимо светло време поста, и предајмо духовном подвигу, очистимо душе, очистимо тела, постећи од сваке страсти као и од јела, уживајмо у духовним врлинама које са љубављу чинимо, да се сви удостојимо видети свето страдање Христа Бога, и свету Пасху у духовној радости!“ o. Мирољуб
 3. Филмови и серије снимљени на овој локацији:
 4. Дах застаје од рајске лепоте. Всја премудростију сотворил јеси!
 5. Ево и пар слика USS Bowfin (SS-287) подморнице са торпедима:
 6. Милане, хвала на овим информацијама. Гледаћу да нађем Колову књигу за нашу универзитетску библиотеку. Изгледа импресивно.
 7. Да ли је неко од наших подробније писао о овоме?
 8. А иза репа исте летелице, сећање на Корнелију Форт.
×
×
 • Create New...