Jump to content

Гром

Члан
 • Број садржаја

  756
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Гром got a reaction from Жика in Како живети по вољи Божијој - одломци из књиге   
  одлично водиш тему. Свака част!
  Бог те благословио!
 2. Волим
  Гром got a reaction from Aleksandra_A in New Age, meditacija - mišljenja i iskustva   
  А за пушаче и алкохоличаре ниси у праву, Мене се господ Бог опоменуо кад ми је било најтеже иако сам и пушио и пио, и то не мало него подоста. И то ми још нису били најтежи греси. А Бог је то временом исчилио из мене. Био човек пушач, алкохоличар, или какав год грешник, ако тежи добру Бог ће га походити и извешће га на прави пут. а шта ће онда они који осудише такве људе. Много је гори грех користити се овим техникама на зло него грех пијења и пушења. Добар човек и ако се напије сутра ће да се истрезни, А зао је узалуд трезан целог живота. Погрешно учење о правим стварима одвешће многе са стазе спасења. Мали ли је то грех.
 3. Волим
  Гром got a reaction from Aleksandra_A in New Age, meditacija - mišljenja i iskustva   
  ''Пошто Бог има невероватну силу, он може да обнови, да излечи, може да помогне, може да открије, али та сила се активира једино ако верујемо да је то могуће.Једино ако верујемо Богу да он то хоће да уради за нас.'' Много истине и лепих и поучних ствари је она изнела, Али недостаје завршница као и код свих њуејџера. Да би човек могао да поверује да ће Бог то учинити за њега мора да има осећај да он то заслужује. А да би осећао да заслужује он мора да чини добра дела, да има љубав према ближњима па чак и према непријатељима, да има врлине, <тада ће човек имати осећај да он заслужије да му буде по вери његовој и тек тада ће Бог моћи да му испуни оно чему се нада, Јер осећања су језик којим говори Св, Дух. И ако наш осећај да не заслужујемо буде јачи од наше вере ми нећемо добити оно чему се надамо. Друго што сам приметио да она не прави разлику између ума и духа који нас покреће и креира оно ушта верујемо и чему посвећујемо пажњу. Али то није толики недостатак, увидеће и она то док се попне неку степеницу више. А увидеће и који пређу овај степеник на коме је она.
 4. Волим
  Гром got a reaction from Aleksandra_A in New Age, meditacija - mišljenja i iskustva   
  А НЕ! У мом срцу има свегас и свачега. не пристајем да ми се суди по срцу. Уосталом речено је да ће нам се вера узети у правду и де нећемо на суд ако смо искрени верници. А ако дође до суда ја сам угасио
 5. Волим
  Гром got a reaction from Aleksandra_A in New Age, meditacija - mišljenja i iskustva   
  Многи од нас чим завире мало у духовност одмах су велки духовници. Ево на примеру ''Тајне'' ; ту се говори о техникама које су засноване на принципу привлачења који функционише у свемиру. Лепо они и објашњавају да да би смо привукли добро у свој живот ми сами треба да будемо то добро. Прећутали су да ако ми нисмо у себи добро, све што привучемо у свој живот користећи се разним техникама (које иначе функционишу)
  Биће за нас зло, макар испунили све своје жеље. Јер све наше жеље су само одраз себичности и жеље да будемо већи од других. да увећамо своју вредност у очима других. Испуњавајући жеље ми постајемо све себичнији а самим ти све већи нечовек уместо да будемо све већи човек.
  А човека Човеком чине врлине, а међу њима и несебичност.  А Да би смо постали СТВАРНО ДОБРО које ће привући добро морамо чинити дела љубави према ближњима. И ето ту долазимо до правог хришћанства и до правог хришћанина који у свој живот НАДОМ привлачи стварно ДОБРО.
  Хришћанин зна да он сам мора бити оно чему се у свом животу нада, Па ако се над Љубави Божјој он сам мора да буде та Љубав.
 6. Волим
  Гром got a reaction from Aleksandra_A in Kako pomoći nevjerujućem članu porodice koji prolazi kroz iskušenje?!   
  Свет је огледало нас самих. Па тако муж у жени има огледало своје Душе а жена у мужу огледало свог разума. Док је отац мушкарцу огледалоразума а мушкарац у свом сину може видети огледало свог ума. То су мало компликовани односи и нисам извидео ствар до краја. јер Бог човеку открива оно сто он тог тренутка може да разуме, Тако мени није открио шта би кћи била и многи други наши рођаци као и комшије. Ево испричаћу вам моје искуство које би требало мало боље да осветли шта покушавам да кажем. Пре неких 20-так год. Мој отац се разболео од поремећаја мишљења. Он не чује од 6-е год. и из потребе да разуме шта људу говоре он је комбиновао оно што може да прочита са усана са својим искуствима и тако стварао претпоставке шта други хоће да кажу. Стварајући погрешне претпоставке почео је сасвим погрешно да схвата људе у то је водило у лудило. Живот поред њега постајао је немогућ. Годинама сам покушавао да му објасним да није св онако како он то види и да људи немају разлога да га мрзе па ни ми укућани, али то није давало резултата него је бивало све горе. Сваки покушај разговора се завршавао свађом. Једног дана сам сео на камен испред капије и исплакао се. Можда сам се и молио Богу мада тад нисамчитао Св. Писмо и нисам знао за Бога на овај начин. И донео сам одлуку, више нећу да покушавам да му објасним да није у праву па нек буде шта буде. Ја живи живот и нећу да више обраћам пажњу на његове лудости. Помирио сам се са судбином. Петнаест минута касније отац долази и каже да хоће да иде код лекара. Добио је терапију која га је сасвим променила. Касније кад сам почео да читам Св. Писмо разумео сам да проблем решило то што сам се ја променио тада када сам се исплакао и донео те одлуке. И да када променимо себе променимо и свет у коме живимо. Ми смо синови творца, а син творца и сам твори, само што не схватамо како то радимо. Испитујући себе, свој живот,искуства, читајући Реч Божју,ми можемо мало по мало да хватамо нит и да увиђамо како ми то утичемо на свет око нас, као и то како да мењајући себе створимо живот достојан човека.
 7. Волим
  Гром got a reaction from Aleks D. in Рад на себи у нас Хришћана (размишљања на тему)   
  Ево још нешто што би могло да баци мало светлости у ком би правцу требало да иде рад на себи
       
    МОРАЛНОСТ КАО ИЗВОР ЖИВОТА
  У последње време све више се људи окреће другим религијама  тражећи у њима везу са Богом, несвесни да заправо беже од морала на коме три монотеистичке религије инсистирају. У јудаизму и исламу морал је дат у облику закона који се мора вршити, док у хришћанству човек је слободан од закона али се од њега тражи да из љубави према ближњима испуњава морал. Хришћанство у закону препознаје лице љубави и разуме да морални закон,десет Божјих заповести, заправо осликава љубав према ближњем. Јер без морала, љубав према ближњем је само једна превара у коју себе човек доводи чинећи добра дела из своје личне користи.
  Лагао бих да кажем да се у другим религијама не помиње морал и љубав према ближњем, али се услед недостатка заповести та ствар лако превиђа, па су оне сладуњаве онима који гину.
  Три Божанска лица би смо могли да представимо и као; Законодавац(Отац), оног коме се суди(Сина) и судског извршитеља(Св. Дух). Будући да смо по образу Божјем створени то ми у себи можемо препознати та три лица, савест у којој је разум је наш законодавац, наш ум је онај коме се суди а дух који нам је од Бога дат је извршилац правде над сва три лица, јер су три лица заправо три личности једног Божанског Бића.
  Судски процес у нашем бићу је свакодневна ствар и увек траје, али се правда не извршава одмах, већ се даје време да се човек покаје и промени своје понашање, како би се избегла евентуална казна, јер она погађа цело биће. Јер и савест и дух страдају када је правда неповољна по биће коме припадају, не страда само ум који је главни кривац што је кренуло наопако.
  Будући да изван Бога не постоји ништа и све што постоји је у самом Богу, то је он свој ум поделио на безброј других бића и у свом је уму створио свет у коме ће сва та бића да живе. Да би овај свет и сва бића у њему складно  функционисао мора да се поштује закон љубави. Што не желиш себи не чини другоме. Ми не желимо да неко краде наше, да нас лажу, да нам отимају, да нам се чини сила и да на туку,да будемо преварени.... Све оно што ми не желимо себи ушло је у морал, да се не чини ни другима. Јер Бог је суд поставио да би свет функционисао по систему друштва где сви појединци треба да брину о друштву у целини. Кажњава себе онај ко ремети друштвени живот а награђује онај ко га унапређује. Гледајући своје тело ми видимо да је оно уређено као једно велико друштво у коме има разних ћелија,бактерија, и другиг организама који чине да друштво (наше тело) складно функционише. Када са намножи превише бактерија тело реагује па шаље војску(бела крвна зрнца)да среди ствар. Бактерјијама се то чини као неправда јер оне су само следиле свој природни инстикт за размножавањем. Немају разум да схвате да угрожавају цело друштво.Када се угојимо цело друштво пати јер мора да носи вишак килограма, цело друштво ради и запиње зато што се биће у целини не уздржава од хране. Цело друштво мора да запиње и да ради јер је биће коме припадају курварског духа па му треба пара за курвање, коцку,дрогу,алкохол,нови мобилни од петсто евра и ко зна шта све још не треба бићу курварског духа. Онда ум таквог бића почиње да смишља како на лакши начин да обезбеди новац за своје курварске потребе а то се одражава на морал целокупног његовог бића јер и најмања ћелија има свој ум,који је подложан кварењу. Ћелије таквог бића и саме почињу да краду и узимају од других ћелија да би имале више  за себе. Ево погледајмо ћелије рака: нормалне ћелије између себе граде протеинске цевчице кроз које резмењују храну помажући једна другу. Док ћелије рака, немају способност да изграде такве везе између себе.
  Да се вратимо на суд.  Ми свакодневно судимо о стварима и догађајима у нашем животу; ово је лепо, оно ружно, ово добро,лоше итд. У зависности од тога како смо пресудили у нама ће се појавити нека осећања. Та осећања су реакција пороте на суд. Јер као што је Божји ум подељен на безброј бића тако је и наш ум подељен на много малих умова,то су бића нашег ума. Када су бића нашег ума задовољна ни то осећамо као радост а када нису онда као тугу, страх, мржњу...Дакле бића нашег ума чине пороту која реагује на одлуке суда.Знамо и сами да стално судимо гледајући телевизију о догађајима у свету, осећања која производимо осећа Син Божји чијег смо ума део.Па ако су осећања лепа он осећа да се његова душа радује.
  Научници су открили да осећања изазивају да ћелије мозга производе одређена једињења, као и да лоша осећања терају ћелије да луче материје штетне по здравље нашег тела, а да лепа осећања чине да се луче  материје корисне за здравље нашег тела. Исто тако научници су открили да наша лоша осећања утичу и мењају нашу ДНК, као и да утичу на повећану производњу слобогних радикала коју ударају у ДНК спиралу ломећи при том делове исте. Срећа да је Благи Бог на све мислио па постоје протеини који док спавамо, и не производимо лоша осећања, оправљају ДНК ланац, иначе би смо брзо отпевали.
  Занимљиво је да има људи који не иду на суд. Кад неко у свом срцу одлучи да га више не занима дали је нешто добро или лоше, већ да ђе он да чини онако како је њему мило. Тада је такав човек као када неко не дође на суд, па нема ни пресуде, нема ни реакције пороте и таквом човеку све иде у напредак, Барем њему тако изгледа гледајући материјални план. Али деца таквога на свом суду плаћају данак док се кроз Христа не отму од оптужбама  које су им од родитеља остале.
  Језик којим говори дух су наша осећања, она су градивни материјал од кога нам дух уређује живот. Тадеј Витовнички је говорио: какве су ти мисли такав ти је живот. Јер лепе мисли доносе лепа осећања а лоше мисли које су последица лошег суда доносе лоша осећања.Наш живот,наше здравље,судбину... све одређују наша осећања која су последица нашег суда. А наш суд је последица нашег морала. Зато је и она пословица: чини добро и добру се надај.
  Зато је морал извор живота. Јер морални закон је слика љубави. Љубав која нема свој облик у моралу добија своје лице и изглед, да је могу појмити они који је траже. Каква је чија љубав(морал)таквог му је облика и живот.
   
  Свети Грал је посуда из које је пио Исус Христос са ученицима за време тајне вечере. Суд са вином. Вино представља крв Христову,а то је Љубав.
  Када се Љубав нађе на Суду, тада је Порота пијана од радости. Зато када је наш суд исправан цело тело преплави осећај радости. А када је наш суд лош тада туга, гнев... прожимају тело. Онај чији су судови добри, стално пије крв Христову, свакодневно је с Христом за путиром.
  И тако сине мој, чувај се онога што је преко овога, јер нема краја састављању многих књига, и много читање умор је телу. Главно је свему што си чуо: Бога се бој, и заповести његове држи, јер то је све човеку. Јер ће свако дело Бог изнети на суд и сваку тајну, била добра или зла.
  Књига Проповедникова глава 12 стих 12,13 и 14
 8. Свиђа ми се
  Гром got a reaction from Aleksandra_A in Шта значи бити горд? Posledice demonske gordosti   
  Јесте! Али не опрашта свима, него само онима који се покају! 
  А човек се и покајао! 
  Мислим, нема шансе да му Бог неби опростио
 9. Волим
  Гром got a reaction from Дијана. in Aтеистима је тешко да прихвате постојање смисла   
  Значи у том првобитном јајету је било бесконачно много свемира и кад је се оно распало сви ти свемири су заживели. Као и онај свемир у коме је јаје још увек јаје.
  Ко зна! толико је невероватно да би само Бог покушао тако нешто да изведе. Тек да покаже да је свемогућ  :bendoff:
 10. Волим
  Гром got a reaction from SerbCro in Lujo Bakotić ,najbolji prevod Svetog Pisma   
  Караџић
  Људи који седе у тами, видеше видело велико, и онима што седе на страни и у сену смртном, засветли видело.
  Бакотић
  народ тај који у тами седе, виде светлост велику; и онима који су сеђаху у пределу и у сенци смрти засветли светлост."
  Видело је оно што зрачи светлост, Сунце, Месец, Свећа, Сијалица. Бакотић основне ствари преводи погрешно јер видело није светлост већ извор светлости. 
  Толко о најбољем преводу.
 11. Волим
  Гром got a reaction from Nektarija* in New Age, meditacija - mišljenja i iskustva   
  Многи од нас чим завире мало у духовност одмах су велки духовници. Ево на примеру ''Тајне'' ; ту се говори о техникама које су засноване на принципу привлачења који функционише у свемиру. Лепо они и објашњавају да да би смо привукли добро у свој живот ми сами треба да будемо то добро. Прећутали су да ако ми нисмо у себи добро, све што привучемо у свој живот користећи се разним техникама (које иначе функционишу)
  Биће за нас зло, макар испунили све своје жеље. Јер све наше жеље су само одраз себичности и жеље да будемо већи од других. да увећамо своју вредност у очима других. Испуњавајући жеље ми постајемо све себичнији а самим ти све већи нечовек уместо да будемо све већи човек.
  А човека Човеком чине врлине, а међу њима и несебичност.  А Да би смо постали СТВАРНО ДОБРО које ће привући добро морамо чинити дела љубави према ближњима. И ето ту долазимо до правог хришћанства и до правог хришћанина који у свој живот НАДОМ привлачи стварно ДОБРО.
  Хришћанин зна да он сам мора бити оно чему се у свом животу нада, Па ако се над Љубави Божјој он сам мора да буде та Љубав.
 12. Волим
  Гром got a reaction from Биљана 1234 in Да ли за Бога постоји неизвесност? (Божије предзнање)   
  Размисли мало, ти не знаш шта ћеш да помислиш, Није Бог помислио твоје мисли па да не можеш да поступиш другачије. Будућу да нам је у Св. Писму ставио до знања да наше мисли утичу на судбину, то ми радећи на себи можемо изградњом своје личности и мишљења, кроз суд и правду да утичемо на судбину. Из наше позиције гледано судбина још није написана иако је Богу позната. Ја разумем да је ово мало парадоксално, али не морате да судите о нечем што нисте довољно испитали. што доносите закључке пре него размислите. Дакле из наше тачке гледано судбина још није записана јер ми нисмо још рекли све своје. Будућу Да Бог живи у вечности пред њим је судбина записана јер је он већ проживео све наше животе. Дакле судбина и постоји и непостоји зависи одакле се гледа. Из Божјег угла неизвесности нема али из нашег угла итекако је све неизвесно.
 13. Волим
  Гром got a reaction from PredragVId in Зелени зуб, или зубић, питање је сад!   
  Мисли ти шта хоћеш о мени, ал се понашај у складу са својим функцијом и у складу са именом форума. Понашај се ко православни хришћанин а не ко неки балавац. Имаш обавезу према имену сајта да будеш пристојан. Др Димирије стефановић у преводу Новог Завета не користи реч лицемери већ преводи као Претворице. Претворице или лицемери су људи који се представљају као хришћани а унутра су вуци грабљиви, имају друго лице. У овом твом испаду са Зеленим Зубом твоја маска се мало накривила па се лепо види с ким имамо посла.
  Оћеш да ме казниш? или претњом хоћеш да ми зачепиш уста?
 14. Волим
  Гром got a reaction from PredragVId in Да ли за Бога постоји неизвесност? (Божије предзнање)   
  Проблем је што ти размишљаш као створење, Ту и јесте цака, треба размишљати као божанско биће да би се ово схватило. Ограничаваш своју мисао зато се стално вртиш у круг. Пробај да гледаш мало шире, мало изван оквира свог интелекта.
   
  Рецимо пишеш књигу, па мораш да се ставиш у улогу сваког свог лика. Све што помисли лик у чијој си улози ући ће у књигу. Ако лик и промени неку одлуку и то може да уће у књигу. писац се може вратити са краја књиге да исправи нешто не почетку. И сваки пут се ставља у улогу лика којег описује.  Ми смо ликови у Божјој креацији и и свака наша мисао и одлика имаће утицај на ток којим се радња одвија. Схваташ ли сада да не постоји предодређеност иако је Богу све познато. Ми још нисмо рекли све своје.
 15. Волим
  Гром got a reaction from PredragVId in Питајте Администрацију   
  Никола провоцира Зеленог неби ли овај рекео нешто непримерено па онда :t1253: Недај се Зелени
  То му је систем изгледа, и мене је покушао на теми о зубићу да испровоцира, чак је и претио баном.
 16. Волим
  Гром got a reaction from PredragVId in Созерцавање   
  :.mislise.Добићу жуљ на мозгу од тебе
 17. Волим
  Гром got a reaction from PredragVId in Созерцавање   
  То и јесте ствар созерцавања. ја кад читам 34-у главу Језекије видим да он говори о задњем времену и о другом доласку Исуса Христа. А кад говори о пастирима који пасу сами себе  и пуштају да звери разграбе стадо, ја чујем да говори  о свештенству православне и католичке цркве који су главни кривци што је све више и више секти које као звери развлаче стадо. Црквено свештенство је пало и Господ долази да сам сачува остатак од стада. А ја вам говорим да је Он већ ту и да га све више искрених верника полако открива у себи.
 18. Волим
  Гром got a reaction from Ina Ina in Прељуба   
  Овај материјални свет верно одсликава духовни свет па је жена огледало човекове душе. И када је мушкарац курва у души, тада је његова жена курва на јави.
  Није до жене хоже ли бити верна већ до мужа. Колико је тешко наћи Човека који није курва у души толико је тешко наћи и верну жену. Сви смо продали дупе за паре па се чудимо што су нам жене неверне.
 19. Волим
  Гром got a reaction from БоКи шмекер in Lujo Bakotić ,najbolji prevod Svetog Pisma   
  Караџић
  Људи који седе у тами, видеше видело велико, и онима што седе на страни и у сену смртном, засветли видело.
  Бакотић
  народ тај који у тами седе, виде светлост велику; и онима који су сеђаху у пределу и у сенци смрти засветли светлост."
  Видело је оно што зрачи светлост, Сунце, Месец, Свећа, Сијалица. Бакотић основне ствари преводи погрешно јер видело није светлост већ извор светлости. 
  Толко о најбољем преводу.
 20. Волим
  Гром got a reaction from Markiza Justina in Прељуба   
  Овај материјални свет верно одсликава духовни свет па је жена огледало човекове душе. И када је мушкарац курва у души, тада је његова жена курва на јави.
  Није до жене хоже ли бити верна већ до мужа. Колико је тешко наћи Човека који није курва у души толико је тешко наћи и верну жену. Сви смо продали дупе за паре па се чудимо што су нам жене неверне.
 21. Волим
  Гром got a reaction from Лапис Лазули in Прељуба   
  Овај материјални свет верно одсликава духовни свет па је жена огледало човекове душе. И када је мушкарац курва у души, тада је његова жена курва на јави.
  Није до жене хоже ли бити верна већ до мужа. Колико је тешко наћи Човека који није курва у души толико је тешко наћи и верну жену. Сви смо продали дупе за паре па се чудимо што су нам жене неверне.
 22. Волим
  Гром got a reaction from Sanja Т. in Прељуба   
  Овај материјални свет верно одсликава духовни свет па је жена огледало човекове душе. И када је мушкарац курва у души, тада је његова жена курва на јави.
  Није до жене хоже ли бити верна већ до мужа. Колико је тешко наћи Човека који није курва у души толико је тешко наћи и верну жену. Сви смо продали дупе за паре па се чудимо што су нам жене неверне.
 23. Волим
  Гром got a reaction from Рапсоди in Прељуба   
  Овај материјални свет верно одсликава духовни свет па је жена огледало човекове душе. И када је мушкарац курва у души, тада је његова жена курва на јави.
  Није до жене хоже ли бити верна већ до мужа. Колико је тешко наћи Човека који није курва у души толико је тешко наћи и верну жену. Сви смо продали дупе за паре па се чудимо што су нам жене неверне.
 24. Волим
  Гром got a reaction from aliluja in Прељуба   
  Овај материјални свет верно одсликава духовни свет па је жена огледало човекове душе. И када је мушкарац курва у души, тада је његова жена курва на јави.
  Није до жене хоже ли бити верна већ до мужа. Колико је тешко наћи Човека који није курва у души толико је тешко наћи и верну жену. Сви смо продали дупе за паре па се чудимо што су нам жене неверне.
 25. Волим
  Гром got a reaction from nana in Созерцавање   
  Свети Аранђео Михаило. Наши име Михаил преводе као: Ко је као Бог? Међутим пошто је име ознака карактера требало би да се преводи као: Онај ко је као Бог. На икони он у десној руци држи мач а у левој су му теразије. Десна рука представља духовно и у питању је Мач Истине, а лева рука представља материјално и ту вага представља правду. Занимљиво је да се на Руском истина каже Правда. А то није нимало чудно јер правда извире из истине.
  Систем наших уверења, убеђења, разних искустава чини нашу Истину, и из те истине извире наш Суд кад судимо о стварима које нам се дешавају. Уз Суд иду и осећања па какав нам је Суд таква ћемо и осећања имати.  Даље; Св. Дух разуме наша осећања и она су му градивни материјал на основу кога он креира нашу судбину. Тако да судбина пошто је последица нашег суда није ништа друго него правда коју смо добили за наш суд којим смо судили.
  Тако да се на икони Св, Аранђела Михаила лешо види како материјални свет извире из духовног, Из десне руке где је мач истине извире и прелази у леву руку као правда, наша судбина које смо сами творци кроз суд којим судимо.
×
×
 • Креирај ново...