Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Tumaralo.

Члан
 • Број садржаја

  3581
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

6 Пратиоца

О Tumaralo.

 • Ранг
  Не мисли да оде

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

9331 посетилаца
 1. Pa podrazumeva se da ne postoje "spontana okupljanja" i "spontani protesti". To se vidi i po to tome što glavnu reč vode profesionalci tj. glumci (bukvalno). Al to ne znači da nam neće krenuti na bolje kada tamo Milo a vamo Vučić siđe sa vlasti. Istorija ide progresivnim tokom, dijaletkički materijalizam, ovo -ono.
 2. Tumaralo.

  Критика режима Александра Вучића и СНС-а

  Nešto se pominjala blokada auto-puta zbog ubistva žene na naplatnoj rampi... Šta bi sa tim?
 3. Tumaralo.

  Ко је Мирољуб Петровић?

  https://www.juznevesti.com/Hronika/Slucaj-Miroljuba-Petrovica-prebacen-u-Osnovno-tuzilastvo.sr.html Dakle, postojala je mogućnost ili da ga ne gone uopšte ili da ga gone za teži oblik (jer je umro čovek). Al da ga goni osnovno tužilaštvo, e kako su to formulisali da mi je znati.. Verovatno će i oni odbaciti...
 4. @Zoran Đurović Avo, jedan off topic, Bog ti pomogao! Ako znaš kojim slučajem... Odakle kalvinistima doktrina o radu i štednji i shvatanju da je materijalno stanje znak duhovnog stanja čoveka? Da li je Kalvin lično tako učio? Teško da jeste.... Beše on veliki mistik... Takva doktrina je apsolutno anti-biblijska. U tom smislu Sola scriptura FAIL
 5. Pošto znamo kako se telo formira, vidimo da tu nema neposredne intervencija Boga. Mislim, u pitanju su biološke zakonitosti. Jedino je Božja intervencija potrebna za dušu. Osim ukoliko duša proizilazi iz tela - onda nije potrebna Božja intervencija i onda je jasno zašto je duša ogrehovljena od rođenja. Ali to je onda materijalistički koncept duše.
 6. Tumaralo.

  I posle Sirije - Venecuela!

  Da ali Hristovo carstvo nije od ovoga sveta. Što se tiče ovoga sveta, bolje je hrišćaninu pod američkom okupacijom nego pod nacional-bolješevičkim režimom bilo koje vrste. Iz dva razloga: 1. Nacional-boljševizam je truo sam po sebi 2. Nacional-boljševizam navlači bes neodoljive sile (NATO-a) Dakle, ili ćeš uraditi šta NATO kaže i pokušati u zadatim okvirima da izvučeš što više ili ćeš sovjetskim praćkama gađati nevidljive avione i posle Tepiha Bombi, Gubitka Života i Uništenja Infrastrukture - svejedno uraditi šta NATO kaže.
 7. Ovo je nerelevantno jer se odnosi na PRVOG čoveka, na Adama. Ne na tebe i mene. Mi smo stvoreni začećem od oca i majke a zatim je, po verovanju, (istovremeno ili ubrzo posle kako ko uzima) Bog umetnuo tj. udahnuo dušu. Da li je Bog udahnuo već grešnu dušu ili je udahnuo bezgrešnu dušu koja je automatski pala iz nekog razloga? Da li postoji jedan Grehopad ili postoji onoliko grehopada koliko ima ljudi na planeti?
 8. Dakle nasleđuje se ogrehovljeno telo a duša trpi jer je njime okovana? Inače, naša duša, sama po sebi, je bezgrešna?
 9. Nema vere bez Božje milosti.

 10. Ako je Bog stvorio moju dušu prilikom začeća, zašto sam rođen ogrehovljen? Kako sam to nasledio greh te mi je potrebno spasenje, kada sam stvoren bez greha? Kako se to i kada, greh "zalepio" za moju, inicijalno čistu, dušu? Ili je Bog originarno stvorio moju dušu grešnom?
 11. Ne mora da znači da ako duša postoji pre začeća da je večna i da postoji sama po sebi. Možda je samo starija od zemaljskog bivstvovanja, ali svakako da je stvorena od Boga. Kao kod muslimana... Oni svakako ne veruju da postoji nešto što je jednako Alahu po bilo čemu that's for sure... U svakom slučaju, imamo biblijski osnov za to - onaj citat iz Jeremije. Takođe i ovaj citat: Jer još dok se deca ne behu rodila, ni učinila dobra ni zla, da ostane Božija naredba po izboru, Ne za dela, nego Onog radi koji poziva reče joj se: Veći će služiti manjem,Kao što stoji napisano: Jakov mi omile, a na Isava omrzoh. Rimljanima 9:11-13
 12. Da dopunim. "Pre nego te sazdah u utrobi, znah te; i pre nego iziđe iz utrobe, posvetih te ".. (Jeremija, 1:5) Ovde postoji biblijski osnov za, po mom skromnom mišljenju, jedino moguće hrišćansko opravdanje za identitet, ličnost, dušu itd u svetlu savremenih naučnih otkrića koji odriču postojanost i pripadnost bilo kakvih atributa duše. Origen je zastupao ovo back in the day, proglašen je jeretikom i tako.. (pre-existenciju su smatrali paganskom, a na primer, muslimani, koji su daleko rigidniji i bliži starozavetnom poimanju, prihvataju pre-existenciju u fullu)... Koliko ja vidim, ovo Origenovo nije nužno pre-existencija duše već govori o esenciji duše u Božjem umu dok egzistencija nastaje kasnije, začećem.
×