Jump to content

gavrosaurus

Члан
 • Број садржаја

  1251
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by gavrosaurus

 1. Дакле, дошли смо до краја пута. @Иван Ц. Одаљио сам се од форума на дан-два чисто да мало охладим главу (као кад цртате па морате да се одаљите да стекнете слику), мало спорије промислим и дошао сам до закључка да, највећим делом, тренутно форум у убрзану пропаст гура @Дејан односно његова политичка реторика и тврдоглавост. Невероватно је али чак ни @Milan Nikolic јер је видно да чак и он некад тера шегу али не и Дејан. Има ту и пар неких тролова чији мотив ми није јасан, на страну неко њихово лично незадовољство. Форум је видно изгубио на елану и достојанству кад је тако агресивно почела да се промовише напредњачка политика и низ људи је уклоњен. Буквално 1 админ и 1 члан наспрам читавог форума и (барем форумашке) јавности. Тврдоглаво. Непопустљиво. Глуво. Можда и са насладом. Некако паралелно с тим смо дошли и до гашења читавог пројекта. Напоредо са бројним аргументованим критикама владајуће странке па богами све чешће и СПЦ. На очиглед свих, како чланова тако и администрације сајта - сајт убрз(ан)о крахира. Чак и сада кад су сајту дани одбројани, човек и даље не попушта, не мири се, не осустаје, не разуме. Форум се гаси свакако, чему таква тврдоглавост, неумољивост, непопустљивост? Растерујемо људе, намерно. Да ли је икога брига? Знам одговор. Људи одлазе са Поука, видимо, што због бесмисленог бројача а могу отићи и од Православља јер је овакво непривлачно и неистинито, схватамо ли то? И опет, да ли је икога заправо брига? Знам одговор. И да, у сећању ћу да понесем труд @Драгана Милошевић која је (уместно да млати по форуму јурећи вучићеве критизере) несебично преузела тему Свакодневна читања и @JESSY јер је истински позитивна особа и члан без које би такође форум одавно крахирао која се и сад труди да допринесе заједници, не да је вија. Уз све то, моја реалност је и да није неки нарочит гушт писати графите и стихове по Лузитанији. С Богом.
 2. gavrosaurus

  Избори 2020 (21. Јун)

  Једном сам се преварио и подржао Коштуницу, док се није испоставило да он нема утробу, очито ни амбицију да му кидају утробу, а ни он другима.
 3. gavrosaurus

  Избори 2020 (21. Јун)

  Е па у реду, радујем се напредном глобализму. Једино шти су ти председника помешали данас са тачијем. У овој фарси где треба да бирам неког апаратчика већ изабраног - ни за једну.
 4. gavrosaurus

  Избори 2020 (21. Јун)

  Не, ти знаш да јесте? И то, човече, Немци, непријатељи, интереси... Какви немци, какви хрвати, Јасеновац пре неки дан? Човече, нерегуларни избори су одржани пре 5 дана, усред пандемије, РИК ни после 5 дана није дао ишта осим "прелиминарних" резултата, на више од 230 (ДВЕСТА ТРИДЕСЕТ) локација се понавља гласање због бројних нерегуларности... И сад поново прича о корони као и ти о немцима и ко зна чему у време кад треба утврдити шта се дешава са тим изборима, колико је бре људи уопште гласало? У сред Врања побеђују неки маџари, бре човече... Какви немци, какви непријатељи, побогу...
 5. gavrosaurus

  Избори 2020 (21. Јун)

  Које интересе? Какви непријатељи? "Интереси", "непријатељи", "народ"... Дај човече, каква је ово кпј/спс-овска пропаганда? Овај је гарант ишао да заступа твоје и народне интересе.
 6. Јоште мало па и Поука неста' Да нисам вид'о, пао би с места Пљуска оде, Сунца се плете вез Све ће бити слатко али Поука без Но шта мари, и даље држим час Неки Бога моле, неки АВ-у траже спас Неки мисле (питамо колону пету): Без Поука биће боље овом свету Живели ви мени, поука је кратка И мука некад уме бити слатка Бори се и даље, љубав имамо исту Бори се и моли, моли благом Христу
 7. gavrosaurus

  Noć knjige u Srbiji

  Подсетимо се да од данас почиње тродневна Ноћ књиге, они који се брину за здравље нека размотре опцију онлајн наручивања, опција је поуздана. www.delfi.rs WWW.DELFI.RS Delfi knjižare Početna | Laguna WWW.LAGUNA.RS Izdavačka kuća Laguna osnovana je aprila 1998. godine. Od skromnih početaka sa nekoliko objavljenih naslova za godinu dana došli smo do produkcije od preko tri stotine objavljenih...
 8. Опраштање од форума и форумаша може да буде само уз: Евентуално
 9. Love me forever, or not at all ... Love me or leave me, tell me no lies Ask me no questions, send me no spies
 10. Има овде много добрих људи, писмених особа, паметних и верујућих, неке сам био побројао али Форум је, мојој маленкости, почео да скапава онда кад је отеран @Ромејац По мом мишљењу, његов допринос је ненадокнадив и осећа се одсуство. Искрено, по својој слабости али и вољи, највећи број пута по логовању сам увек прво ишао на Тема јасна из прве поруке да не насмејем него на неки теолошки дневник др.мр. где пола тих грчких речи не разумем.
 11. Некако ми се подразумева да имаш омиљеног светитеља јер са ким разговараш, са ким созерцаваш, ко те по(д)учава ако не општиш са светитељима? Мени је то некако и немогуће. Сви смо, чини се, фасцинирани светим Петром и Павлом, светим Савом, светим Николом, светим Димитријем, светим Георгијем али мени је некако срцу прирастао преподобни Арсеније Кападокијски. У храму светих Вартоломеја и Варнаве у Раковици (срећна слава!) има и дивна икона и некако ми се наместило да брзо нађем и читаво житије. Кад сам по први пут се срео са њим и читао то житије, као да сам познавао ту особу, некако ми се од тада преподобни уселио у живот и и дан данас је ту, не могу да замислим своје молитве без Њега, стално се опомињем и водим Њиме. Како то све, зашто...не знам, а и не занима ме више, прихватио сам то како јесте и нека иде својим путем. Прочитајте житије, упознајте се, можда ће вас преплашити у почетку али је диван и свет старац. ПДФ је у прилогу а можете наћи и ОВДЕ. arsenije-kapadokijski.pdf
 12. Ништа није спорно, моја опаска је да немамо смирење и да смо заборавили сопствени циљ: Христос а не форумашење. Смирење а не узаврела и непромишљена реплика или отвоређно вређање. Не изузимам себе, да сам бољи и било би ми боље. И са̄м сам много пута пре дошао да, сав у пени, поделим неку политичку апсурдност и неправду него стих из Псалама али нисам зато дошао на Поуке тад кад сам дошао. А опет, ако са̄м постујем непажљиво и без поштовања и разумевања теме, мораћу брате нешто и да отрпим, и неправедно јер мораћу свакако, таква је ова наша вера и нико неће избећи трпљење ближњег ако збиља жели Царство Небеско. Шта ћу, не бежим ни на улици од сваког ко ме нервира, не могу ни овде ма како да ми смета и да не разумем нечије определење, не могу га мрзети, мајка му стара. Али треба расуђивати. Паднеш, устанеш...паднеш, устанеш, шта да радиш. Што кажу: Важно је да те Бог у трен Страшног суда затекне да стојиш. Што се тиче самог опстанка сајта, требало нам је мало времена да разумем(о) у чему је проблем и будући да лично не разумем, баталио сам и бригу око тога. Па неки су и понудили помоћ, @Milan Nikolic чак конкретно: ко, кад и колико. Ништа. Севај, Миланче. Дакле, питали смо: Ел треба пара? - Немате ви те паре. Ел треба људи? - Нисте ми ви баш неки људи. Пала је Византија, пао СССР, пала СФРЈ...СРЈ а сад и Поуке? Со здравје. И да, не жалости се јер је прошло, радуј се јер је постојало.
 13. Имао сам велику срећу и задовољство (отрцан почетак) да походим Витовницу по први пут овог јуна и гроб старца Тадеја, мислећи да је одавно "прошао рок" за упознавање са знаменитим старчићем јер има манастира које сам походио више од 5 пута а овај, ето, сад по први пут. И свидело ми се. И ако Бог да, опет ћу доћи. Мислио сам да сви знају и у потоцима притичу на гроб али разуверио сам се, на своје изненађење јер по мом дотадашњем мишљењу - сви знају за старца Тадеја, као што знају за авву Јустина, владику Николаја...опште знање. Но, није то само манастир. тј. црква и није то само гроб старца Тадеја - то је клима, то је друга зона, ту важе правила које не можемо да доживимо и схватимо неспремни, у журби или расејани. Али и тад ће старац Тадеј помоћи, хоће сигурно, зна Тај и разуме нашу потребу за исцелењем кад долази из срца. Заиста - идите и видите и: "Не узимај превише на себе бриге овога света, већ чувај свој мир и живи са Богом." што би рекао старац Тадеј.
 14. Неке ствари не капирам овде, људи се жале на третман, од других корисника па и администрације, ваљда се боје да су криво схваћени или недовољно вољени. Ово је интернет заједница, да поменем очигледно, и ви очекујете да вас нико не нападне, не осуди, па чак и криво? На страну што је ово Хришћанска заједница, замишљате ли заиста мед и млеко, виртуелни Рај? Не знам шта очекујете на Хришћанском сајту, ако је то само "слава Богу слава Богу" без дискусије и тешких речи, па и неизваганих и исхитрених...онда очекујете само мумије без мишљења или мумије које би се слагале само са вашим ставом бар један међу нама се неће тек тако сложити. Наравно да ће неко да ти каже да си глуп, импотентан, усташа, зилот, сендвичар и какав не све бедник. Па? Поново ћу казати: Не читамо довољно Житија светих.
 15. gavrosaurus

  Виртуози на гитари

  Прелепо! Истинска виртуозност!
×
×
 • Креирај ново...