Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

gavrosaurus

Члан
 • Број садржаја

  544
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О gavrosaurus

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан 05/25/1978

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Београд
 • Интересовање :
  Свети Владика Николај, авва Јустин Ћелијски, св.Григорије Палама, Господар прстенова, Песма леда и ватре, Мајаковски, Лорка, Витмен, Хемингвеј, Лавкрафт, Горан Петровић, Киш, Попа, инспектор Фрост, г.Фалични, Моцарт, Вагнер, Малер, Мориконе, Едлинг, де Лусија, ван Гог, Моне, Дали, Пикасо, Рјепин, Пекинпо, Кјубрик, Копола, Шијан, Формула 1

Скорашњи посетиоци профила

11350 profile views
 1. Радуј се, Радости наша! Радуј се, Преблага Брзопомоћнице, која молитве наше на добро испуњаваш!

 2. Заиста, свако ко је у прилици треба да дође на Литургију пређеосвећених дарова, да се мало продрма, да осети силу и посебност тих молитава.

  1. AnaLaz

   AnaLaz

   Јао, јесте. Баш је посебна. 

 3. Sax

 4. Срце чисто саздај у мени, Боже, и Дух прав обнови у утроби мојој.

  Пс. 50,12

  1. Show previous comments  1 more
  2. gavrosaurus

   gavrosaurus

   Сасвим сигурно да хоће јер ће они који су овде последњи заиста у том Царству бити први, али ми не треба да се постављамо како какве (завидне) судије ближњем већ као брату, сестри. Чистог срца. Правог духа. Тако ваљда и ближњега видимо чистим, Бога истинитим.

  3. Broken

   Broken

   Nadam se da će čežnja za Bogom biti dovoljna. Ima onih koji nisu marginalci, spolja gledano uspešni ljudi, npr. poznati pevači koji su imali "uspeh" a opet nisu bili zadovoljni možda jer su čeznuli za Bogom pa su ga tražili u drogama, alkoholu, promiskuitetnomživotu.

  4. gavrosaurus

   gavrosaurus

   Хеј, не мора тај "последњи" и "најмањи" бити неко сиромашан, изопштен из друштва, неуспешан по светским нормама. Да, вероватно заиста хоће јер "...лакше је камили проћи кроз иглене уши..." али може то бити било која особа која при срцу држи Бога пре свега а и своје ближње (нас) гледа као на самог себе па и боље. Бог зна како је и шта у људима, ми понешто осећамо и наслућујемо али и за добру процену треба чисто срце и Дух прав, за праштање, за љубав према (сагрешившем) брату или сестри. Можда су и сви ти наши старци и свети оци били прозорљиви и мудри баш због те врсте перспективе.

    

   Изнад свега, фасцинантно ми је како се и само један једини стих из Псалтира или Јеванђеља може тумачити данима.

 5. Учини ми се...

  Рептил-алтрајт - социолошки феномен, болест младих
 6. Шта ЈА тренутно слушам...

  Просто да се исцелиш од свијех рана:
 7. Постоје и овакве вести, знате: Кроз школу гитаре и певања коју бесплатно води свештеник Милован Вујовић прошло више стотина младих Пожежана http://www.politika.rs/scc/clanak/373589/Pop-muzika-pozeskog-popa
 8. Женска лепота

  Све су жене лепше и драже и просто привлачније кад имају то нешто питомо и мило у себи, то нешто пријатељско и лековито као што имају Хришћанке. Ништа ту нема мање енергије или покретљивости, ништа мање шарма или чврстине а опет некако је таква жена питома, има призрак нечег узвишенијег.
 9. Не знам да ли је оваквим "вестима" више место на Поукама, ако ћу поштено. Ваљда треба да су Живе Речи Утехе. Или да се направи тема/подфорум "Непроверене вести" па да ту бацамо овакве ствари.
 10. Нешто размишљам јутрос о "Да дође Царство Твоје" и страшне су то речи! Некако ми није било свеједно. Да, то су речи истинске наде и да, дај Боже да се Царство Твоје устроји на земљи али то је Царство правде, истине, љубави и камо ћемо ми који се нисмо још покајали и у којима још не постоји пуна снага истине, правде и љубави? Треба се запитати, заиста, срцем се преиспитати.

  1. Show previous comments  1 more
  2. Лапис Лазули
  3. gavrosaurus

   gavrosaurus

   Одлични коментари, хвала ти!

  4. Лапис Лазули

   Лапис Лазули

   Bogu hvala :)

 11. У реду, сад онако братски питам: Прочитај мој па свој пост и реци ми да ли ти има смисла то чиме си одговорила?
×
gavrosaurus - Живе Речи Утехе