Jump to content

Johanes de Silencio

Члан
 • Број садржаја

  130
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Johanes de Silencio

 • Ранг
  Интересује се

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

3941 посетилаца
 1. Није само ствар мање причати и ћутати, већ знати о чему ћутати и у томе се непрестано кориговати. Иначе, врло лепа тема ...
 2. Ако постоји игде било ко, неко ко је било када горео од искрене љубави Божије; ако постоји ико ко је задобио слатке ране од онога ко је изабрана стрела, као што пророк каже; ако постоји ико ко је био прободен љубављу, тако да чезне и жуди за њим дању и ноћу, не може да говори ни о чему сем о њему, не може да чује ни о чему сем о њему, не може да мисли ни на шта друго, те нема ни жеље ни чежње нити наде ни за шта осим за њега - ако такав постоји, та душа уистину може рећи: Имам ране љубавне (свети Григорије Ниски, Тумачење Песме над песмама, III, 8.)
 3. Мене је данас ова тема вратила из ћутања: мислим да је форум ЖРУ "изгубио" (мада, шта то уопште и значи?) одласком неких квалитетних и образованих чланова, мада то нису ови чланови који су направили нови форум, са изузетком Моцарта, да будем искрен. Ја баш нисам сигуран да ли је тај форум потребан, пошто и овде једва да активно учествује 50-так људи. Интернет није Црква и никада неће бити, ма колико неки сајт имао или немао благослова. Мислим да смо много позванији да мисионаримо у животу. На срећу, већина православних верника није толико докона да цео дан пискара по нету. Ето, ја тако мислим. Молите се више, а мање интернета
 4. Молитва није толико чин колико стање, није толико нешто што радиш колико нешто што јеси - Евагрије Понтијски
 5. Молитва није толико чин колико стање, није толико нешто што радиш колико нешто што јеси - Евагрије Понтијски

  1. javor

   javor

   možda i ovako

   ''...Kainu daj pokajanje i ne zaboravi na mene...''

   Molitva Fransoa Vijona

   Bulat Okudzava

 6. Пробао сам форумски живот и не иде ми никако. Хвала на пажњи и оволико, али се повлачим надаље, није ово за мене, превише сам несабран и расипам се. Тражим опроштај од свих које сам увредио на било који начин и помените ме некада. С Богом. Видимо се у Царству Очевом врло ускоро!

  1. Show previous comments  8 more
  2. Srdjan Kotur

   Srdjan Kotur

   Da meni napiše neko nešto kao munja, ja bih ostao. ;)

  3. Срђан Шијакињић

   Срђан Шијакињић

   Реално, муњевито бих променио одлуку. :)

  4. zlata

   zlata

   eeeeeeeee....šteta...

 7. Ово је суштина свега, тако непоновљиво речено. Иначе, цео овај део од оца архимандрита је врхунски. Немам шта да додам. +++ Пробао сам форумски живот и не иде ми никако. Хвала на пажњи и оволико, али се повлачим надаље, није ово за мене, превише сам несабран и расипам се. Тражим опроштај од свих које сам увредио на било који начин и помените ме некада. С Богом.
 8. Данас једна дивна молитва, коју вам доносим у преводу: Ти који си невидљив и скривен у мени, откриј ми Твоју прикривену тајну; покажи ми лепоту Твоју унутар мене самог, О Ти који ме створи као храм да у њему станујеш, тако да у светилишту Твоме вапити могу, из љубави према Теби, "свети, свети, свети", као славословље које гори огњем и Духом, у магоновењу које се прожима чуђењем и дивљењем, покренуто као живо узношење снагом Твога бића. Свети Јован Саба (Јован из Далијате, 8. век) Извор: The Syriac Fathers on Prayer and the Spiritual Life, Introduced and Translated by Sebastian Brock (Kalamazoo, Cistercian Publications, 1987) 362.
 9. Они који се ослобађају, по моме мишљењу, треба да себе учине савршено чистим и страним за било какве разнообразне примесе; они који се просвећују дужни су да се испуне божанском светлошћу како би се узвисили на најчистијим очима ума били способни за созерцавање; на крају, они који се усавршавају, узвисујући се над несавршенима, потребно је да постану заједничари у усавршавајућем познавању созерцаваних тајни - свети Дионисије Аеропагит, О Небеској јерархији, 3,3.
×
×
 • Create New...