Jump to content

gago.m

Члан
 • Број садржаја

  48
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Grizzly Adams у Текст "Петиције за ревизију изучавања теорије еволуције" и одговор на њега   
  Браво! Богу и паметним људима хвала! То је СПЦ коју волим.
  Волим кад се овако кратко и директно разјасне ствари. Тако треба Црква да ради, а има још неких ствари које траже овакав одговор.
 2. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Zoran Pavic у Арно Гујон путевима Арчибалда Рајса   
  Bog ga blagoslovio!
 3. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Милан Меденица :) у Православац или Србин   
  које брдо глупости на једном месту.шта то значи, да остали грађани Србије су мање Срби зато што нису Православни?
  ма најбоље  70A.gif
 4. Волим
  gago.m је реаговао/ла на suza у Православац или Србин   
  nista nisam razumjela,srbi su bili i tada kad su pokrstavani ,narod znaci za tebe ako neko pravoslavlje uzme onda je srbin,staje  kako se zovu ostali srbi inda mjesto srbi,ako sam te dovoljno razumjela ako nisam onda  neznam,moje pitanje bilo kako je Sveti savo srbin kad je bio katolik
 5. Волим
  gago.m got a reaction from Пг in Арно Гујон путевима Арчибалда Рајса   
  Још један доказ да и на западу живе људи и да нису сви наши непријатељи!Од Бога му хвала за све што је учинио за српски народ!
 6. Волим
  gago.m got a reaction from -Владимир- in Арно Гујон путевима Арчибалда Рајса   
  Још један доказ да и на западу живе људи и да нису сви наши непријатељи!Од Бога му хвала за све што је учинио за српски народ!
 7. Волим
  gago.m је реаговао/ла на SHADOWS OF THE LIGHT у Razotkrivanje najvece lazi u istoriji covecanstva   
  Lele,lele pa de nadje da udaris na svetu kravu nauke ...bice ovo sve mi se cini vrlo zanimljiva temica... greengrin
 8. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Tumaralo. у Razotkrivanje najvece lazi u istoriji covecanstva   
  Glavni razlog za gubitak vere kod ljudi je to sto se 150 godina svim sredsvima propagira jedna kolosalna laz. Kroz crtace, filmove, skole, "naucne" casopice, skole, skole, skole..Vrlo se perfidno provlaci kroz minimum tri predmeta-istorije, biologije i geografije i tako 12 godina ispiranja decijeg mozga. U pitanju je jedna teorija za koju nije prikupljen ni jedan jedini dokaz za 150 godina a toliko je prisutna SVUDA. Nije li to malo sumnjivo? Bilo je par pokusaja da se skupe skupe dokazi ali je dokazano da se radi o falsifikatima, lazima, o PREVARAMA. Nije li to jos sumnjivije?..
  Evo materijala za ljude koji su skepticni a otvorenog uma i kao takvi imaju veliki potencijal za spoznaju Boga
   
  https://www.youtube.com/watch?v=odnNPuzn-ZY&list=PL7195F6A0C28584A0&index=4
   
 9. Волим
  gago.m got a reaction from 3006 in VOZE SE U BESNIM KOLIMA, DERU ZA KRŠTENJE: Evo zašto Crkva naplaćuje svoje usluge!   
  Мог унука је у Борчи,пре пар година,крстио о.Драган и на кумово питање:"Колико смо дужни",одговорио је :"Ако имате,40 евра а ако немате,ништа"!Не треба ни све свештенике "трпати у исти кош"... и њих има и добрих и лоших као и сваком другом занимање.Стоји и да људи не иду у цркву па се "изненаде" када (обично због невоље!) напокон дођу па још "налете" на слабог свештеника ... и ето ти неспоразума!А исти ти "изненађени" људи када наплаћују своје услуге,знају итекако "олешити" муштерију коју први пут виде ... опет кажем,као и у сваком послу."Моји свештеници" су заиста скромни (знам јер сам често с њима у цркви!) и зато нам се СЛАВА БОГУ из године у годину повећава број верника,причесника,младенаца ... 
 10. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Дуња у Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем   
  @CecaV
  Оно што је за тебе и дефиниције ембрион за мене је човек.
   
  А свака част мајци која је решила да роди "ембрион са дегенерацијом 19. хромозома". То су јунаци!
 11. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Дуња у Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем   
  Извини, исхитрено сам одреаговала.
 12. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Angelarije у Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем   
  Pa, ima podosta i takvih slučajeva. U najbližoj okolini poznajem dva bračna para koji već više od 8, odnosno 10 godina čekaju da im se odobri usvajanje, ali socijalni radnici uvek nadju još po koju zamerku.
 13. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Deja Vu у Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем   
  А замисли да нико никад није чуо за стем ћелије и доктор каже да не може да спаси девојчицу јер вађење срца из здравог човека како би се пресадило болесном човеку представља убиство. Да ли је морално убити здравог човека на улици, извадити му срце и ставити болесном човеку? 
   
  И чему ти емотивни аргументи, а овамо опомињеш Дуњу за исте? Е Млађо, Млађо 
 14. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Deja Vu у Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем   
  Питање ти звучи исто као: Да ли је морално убити једног човека да бисмо спасили другог човека (али не од тога човека)? 
 15. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Дуња у Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем   
  У праву си - треба човека раскомадати у мајчиној утроби, само да то одради неко стручан - да не остане нека рука или нога тог мученика у мајчиној утроби (што се дешава), да не направи додатне компликације женици (ко да нема већ довољно мука). Или да се саструже материца темељно како касапин не би имао додатног посла или компликација.
 16. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Дуња у Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем   
  Не могу да пронађем оправдање за чедоморство ни у том случају. Зар живот болесном човеку није подједнако драг као и здравом? А ако дете нарушава комфор родитељима нека га дају некоме на одгајање - некој породици или институцији.
  На форуму постоји неколико тема о чедоморству које се баве свим питањима, па и питањем које је постављено. Ево доброг документарчића који качи и ту тематику:
   
   

 17. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Zoran Đurović у Питајте професора и свештеника др Зорана Ђуровића   
  Племенити Р2Д2, можда је некоме тешко или чак неспојиво. Ја немам проблема јер сам, како би неко рекао, спаљене савести. Не видим проблем. Наравно, шалу на страну, то се може у пасторалном смислу схватити као потешкоћа или као врлина. Ако доживљавамо хришћанство као руже и цвеће, све мирише на парфем, онда је ова моја позиција проблематична. Тврђе, а рекао бих и реалније посматрање хришћанске поруке може у овоме видети заиста неку предност. Хришћанство, допустите ми, није религија, није морални пут, него хрвање са Анђелом Господњим. Ако на страну ставимо и ту старозаветну епизоду, сетимо се Исуса који, када му Петар каже да "спусти лопту", да "слади", одговара му са: И ви сте слободни да одете.
  Опет, каноне и правила нисам схватао као осујећујуће. То не значи да препоручујем да се крше. Сам сам приредио једно издање канона. Исто видим и у сликарству. Канони су само неке смернице. Ту су и да се мењају. Али у складу са теологијом, са причом. Ако то могу да издрже, нове сликарске формулације су "оне праве". Такве су одувек и биле. Разни иконографски типови, формулације су настајали временом. Једноставно, измишљени су. Ако су били исфантазиране, нису опстали, теолошки пак утемељени бивали су "канонизовани", али не и "слеђени".
  Наука, схваћена у античком кључу је озбиљна, духовна дисциплина. Теолошко и филозофско мишљење није недисциплиновано. Славимо многе Оце као светитеље управо због њихове обдарености за рефлексију. Нема "побожности" у Против Евномија код Григорија из Нисе. То је научно дело. Када то кажем, не значи да је безбожно дело. Научни метод је ослобађајући. Ми имамо проблема са хиљаду "људских предања" којих треба да се ослободимо. Једини спасоносни метод је научни. Ако је неки научник уз то и светац, утолико боље по њега, али је он ауторитет у материји чак и као атеиста. Ово је мало тврда изјава, али је посматрам у светлу атеисте који није ни свестан да је негде теиста. На крају, и магарци су проповедали! ако се сетимо СЗ.
  Све до сада, што сам натукнуо, су теме саме за себе. Ради се о односу срце (бубрези)-разум, наука-вера итд. Модеран свет, уметност, хришћанска традиција. Но, у конкретном случају, пошто је ваше питање конкретно, моја позиција је помало некомотна, јер иако могу да се позовем на разне старе и нове епископе уметнике (нпр. Иринеј Ћирић) или научнике, опет остаје и моја позиција што се не бавим претерано комотном уметношћу, која би свима била допадљива, а да не говорим о теолошким питањима која волим да поставим.
  Дакле, бити свештеник, уметник научник не мора да значи нешто неспојиво. Неки добро све то укалапају, могу да буду и "стрејт", све је за поздравити. То је нека општа констатације. У мом случају су ствари нешто комликованије јер инсистирам на провокацији. Провокацију сматрам сјајним божанским методом, али смо ми углавном у атеистичком свету. Није "исплатива", али је волим.
  Ствари се компликују пошто убацујем јуродиви и лудички моменат. Сви пак нивои су и одвојени. Научни текстови су строго научни, тако да морам да пишем и против себе, уметнички поступак је класичан, тј. технологија се до максимума поштује, сама техника, као и трагања у изразу. Уметност је изнад тога. Колико у свему томе и успевам, то остаје на укус...    
 18. Волим
  gago.m got a reaction from PredragVId in (ВИДЕО) Ево како изгледа црква у Чернобиљу   
  Има превод,није нешто али може мало помоћи.Кликни на "титлови" па десно на подешавања и пронађи српски језик.
 19. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Драгана Милошевић у VOZE SE U BESNIM KOLIMA, DERU ZA KRŠTENJE: Evo zašto Crkva naplaćuje svoje usluge!   
  Узимате за пример бг парохије и жалите се.
  Помислите само како живе свештеници у епархији у којој омањи градови могу да се изброје на прстима једне руке. Све остало су већ опустела села.
  И опет има часних примера бесплатних "услуга".
  Мени је на пример безвезе да купујем милост Божју стављајући прљав новац на икону.. А неоцрковљен народ управо то ради..
  Дижу халабуку управо ти који не знају.
 20. Волим
  gago.m је реаговао/ла на VaSa110 у VOZE SE U BESNIM KOLIMA, DERU ZA KRŠTENJE: Evo zašto Crkva naplaćuje svoje usluge!   
  I ne samo ružno nego i tužno i ponižavajuće i deprimirajuće i ... i .... i.....
 21. Волим
  gago.m је реаговао/ла на billy2014 у VOZE SE U BESNIM KOLIMA, DERU ZA KRŠTENJE: Evo zašto Crkva naplaćuje svoje usluge!   
  Ruzno zvuci ovo Srbistan.
 22. Волим
  gago.m је реаговао/ла на billy2014 у VOZE SE U BESNIM KOLIMA, DERU ZA KRŠTENJE: Evo zašto Crkva naplaćuje svoje usluge!   
  Kosta, a krstio bi svestenik i bez evra ...
   
  Zale se ljudi koji ne znaju da li je Isus Bog ili je sin Boziji a za Svetog Duha nisu ni culi.
 23. Волим
  gago.m је реаговао/ла на PredragVId у VOZE SE U BESNIM KOLIMA, DERU ZA KRŠTENJE: Evo zašto Crkva naplaćuje svoje usluge!   
  Све је Бог дао за корист људима.
 24. Волим
  gago.m је реаговао/ла на billy2014 у VOZE SE U BESNIM KOLIMA, DERU ZA KRŠTENJE: Evo zašto Crkva naplaćuje svoje usluge!   
  Sve zapovijesti koje su od Boga donose dobro u ovozemaljskom zivotu.
 25. Волим
  gago.m је реаговао/ла на Stevan Rasic у VOZE SE U BESNIM KOLIMA, DERU ZA KRŠTENJE: Evo zašto Crkva naplaćuje svoje usluge!   
  Наплаћује се, венчање у Цркви Св. Марка у Београду сам платио 9000 дин, уколико желим и хор, доплата је 6000 дин. Крштење сам такође платио 4000. Али то је такса за Цркву,  колико схватам, те паре нису ишле свештеницима већ за потребе Цркве. Свештеник ми никада није тражио новац када долази за славу да освешта водицу а после и колач. Стварно не видим проблем у томе да постоје таксе да би се Цркве издржавале у смислу струје, воде и одржавања. 

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...