Jump to content

Hadzi Vladimir Petrovic

Члан
 • Број садржаја

  663
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Posts posted by Hadzi Vladimir Petrovic


 1. Ево одлуке Савета: spacer.png

  SERBORTH.ORG
  Serbian Orthodox Dioceses in the United States of America of the Serbian Patriarchate located in -, -  

  Ово не изгледа лоше, само да остане овако?

  Што се тиче ових нечасних напада на часне оце то се може и прогутати мира ради.

   

   

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   

   

   


 2. ако сам те добро схватио ти сматраш да је ипак потребан први (патријарх) да би се изразило јединство помесне Цркве, и она посведочила као Једна? а зашто онда сматраш да на нивоу васељенског православља није потребан први да би се изразило јединство васцеле Цркве Божије? зашто је на помесном нивоу нужан поглавар, а на општем нивоу је сувишан?

  Дервиш једно те исто као секташ и нећеш да изађеш из тога.Није неопходан у том смислу у којем је неопходан презвитер на нивоу парохије.

  Докад се год служи литургија Цркве ће бити.

  Чак и ако не буде помјесних сабора, а васељенских не мора бити никад да би Црква постојала.

  Васељенски сабор ће условити неки велики проблем а не редован живот Цркве, то утви. Да су ти сабори "негативни" за разлику од литургије.

   

  Ти да имаш осјећање за своју парохију, помјесну Цркву и правоскавну екумену (васељенску Цркву) ти би из тог осјећања разумио шта ти говорим и какву мистерију изражава јерархија.

  Погледај бар историјски како се она развила, види Дионисија и немој да вулгаризијеш јерархију да је сводиш на неку профану форму.

  Потребан је први? Па насушна је потреба и да сви будемо свети.

  Кажем ти: теби је ипак до возглављења јер ти је неко објаснио да не постојиш док ниси возлављен, што је криминал.

  И сад унутар наше Цркве просипаш католичку - папску еклисиологију.

  Неће те оправдати то што си то учио на ПВФ.

   

  У ствари насушна је потреба да се осуди таква ексијологијс и са њом повезана антропологија (учење о релативној личности)

   

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


 3.  

   

   

  Ајде ми објасни то око отварања печата?

  Како да ти објасним кад инсистираш на објективизацији Светог Писма онако како то чини "наука"?

  Али хајде, прво се замисли над светогорском изреком "боље једну књигу прочитати сто пута, него сто књига једном".

   

  Какав је то метод? Приступа ли тако "наука".

   

  Сад узми па учи тако. И иста књига коју читаш ће ти сваки пут говорити другачије, шта више некада ће ћутити, а некада ће много говорити.

   

  Кад то сконташ онда се запиташ како? Па свака је књига писмо које ти неко пише и тај неко је у дијалогу са тобом, а дијалог се или прекида или развија у вејчност.

   

  То је за почетак, по мојој скромној мјери, само да запазиш није Писмо пуки предмет науке, него са се читање различито "отвара".

   

  Препоручујем ти и да погледаш Атанасијев поговор псалтиру.

   

  Твоју горњу дефиницију науке је псеудонаучна и оригинална, склепана за овај пост, али ако већ претендујеш на научност, онда се држи неке од устаљених дефиниција и немој као ови секташи да сам себи стављаш "ореол научног мученика" него ради.

   

  Зашто помињеш свога духовника, ко је он? Неки научник?

   

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   


 4. Game over.
  Сад коначно може Православни богословски факултет да се врати у редовно стање. Кубат је показао да је камиказа, темпирани безвезни интервју у коме позива на убиство факултета. Ко нормалан може да предложи оснивање још једног факултета само за попове, кад и овај овакав кубури са студентима, и мало треба да буде укинут и уклопљен као само једно оделеље Филозофског факултета.
  Што би Патријаршија давала ону зграду неким згубиданима, који нападају Синод и Сабор, и имају небулозне идеје, уче студенте свакаквим терористичким глупостима, па онда они иду по Цркви нападају епископе свештенике и вернике да не знају ништа, не знају да служе, не знају кад се пости итд, нико ништа не зна, само на Карабурми све знају? Као такве, све их је Буловић и довео и штитио, иако нико од епископа није био задовољан са њима. Само потпун прелесник и дебил је у таквој ситуацији могао од Буловића и Порфирија да направи непријатеље. Ако постоји Нобелова награда за дебилност и недостатак предвиђања треба да је добију ови Максимијанци.
  Цркви би било исплативије да од оне зграде направи Air BnB па да издаје и узме неку лову, него да финансира Кубата.
  Хтели су хлеба преко погаче. Нико их није дирао деценијама, лупали су глупости, заносили се неким нивоом и наводном научношћу, имали супер плате, никакве резултате. Сад прозивају Буловића и Порифрија како немају књиге. Па какве књиге има Перишић? Где су књиге Игија Мидића? Која је оригинална идеја Максимова?
  Битно је да је успостављен поредак, сад би нова власт морала да поради на елиминацији Андреја Ј, Вукашина М и осталих који нису никакви теолози и немају књиге нити идеје, али су зато добар део своје каријере посветили писању чланака и текстова по Блицу и Данасу.
   
  Немам шта да додам, осим да се Кубат исправаљивао за десет и показао незрелост.

  Замисли Теологија слободна од Цркве!
  Као брани им неко да мисле, па зато не могу?
  Имали су све и то углавном не заслужено, и до чега су дошли?

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију


 5. ја тебе ништа нисам разумео, осим да ми је неко испрао мозак. а чак и да је тако, ипак имам довољно мозга да приметим како ти ниси одговорио на питање, које је иначе врло једноставно- зашто је за остварење јединства (једности) Цркве, на свеопштем нивоу довољно само међусобно “препознавање” литургијских заједница, а на помесном није довољно?

  Наравно да сам ти одговорио него како кажеш ниси разумио: говорећи о емпатији о осећању јединства (које изражава патријарх), али пошто је теби у глави само "Јединство Цркве у епископу" ти само то и примећујеш па мислиш да је то јединство: Патријарх Српски - што није него га изражава.

  Погледај мало свој живот или историју, неке догађаје, рецимо мошти Св.Василија па види који ту поредак влада и како се успоставља.

  И мани се тих пирамида то је Египат и ропство народа Божијег. То су империје.

   

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   


 6. Спорно? Он изности тврдњу да је немогућа суштина опитивања божанске суштине и енергија у светој тројици ако човек Свето Писмо тумачи и са сазнањима из филологије, историје... коју користи да схвати тачно значење речи. Јер је то схоластика каже он, али схоластика је имала своје време. То је као да подижемо неке искорењене Хришћанске покрете који су због свог карактера, могли да постоје само у своје време. Пажљиво послушај, не каже он псеудо-историчари и псеудо-филолози трују Православље. 
  Примера ради, ја сам упознат са историјом рецимо и читао сам археолошка питања везана за Јевреје у смислу археогенетике. Дал то значи да мени треба вештачко изазивање амнезије, да бих схватио Свето Писмо. Или да сам зато постао хендикепиран.
  Ти си само наложен и неталентован за теологију.

  Сад се мало љути а онда размисли шта је то таланат.

  Да ли је теологија уопште наука?
  Ако и јесте каква је њена метрологија и може ли се Писмо читати а да се печати не отворе.

  Може ли се од Светог Писма правити предмет научног истраживања и ако направиш да ли је оно и даље Свето или је истргнуто из литургијског - благодатног, ипостасног, мистеријског контекста.

  Таква истраживања могу да имају у врх главе помоћни значај, али могу и да уносе забуне.
  То је толико глупо као да узмеш Дарове па их научно испитујеш.
  О таквим искушењима говори Иринеј.
  То што неко "зна" теологију тако што је бубао, није опит нити побожан приступ.
  То би било када би неко учио поезију напамет у нади да ће постати пјесник. Или бар добити диплому да је пјесник.

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију


 7.  

   

   

   

   

   

   

  без потребе да се те литургијске заједнице повежу и у неком управном (организационом) смислу,

  Мјешаш организационе смислове, једно је оно што Господ установљује и данас (литургија) , а друго наш договор, типа устав према коме нико нема емпатију.

  На помјесном нивоу такође снажну емпатију и завјет, као и на свеправославном. Вартоломеј би по послушању Цркви требао то да изражава, то му је функција, међутим...То саосећање и осјећање јединства ће се саморганизовати тако да нико неће ни знати како се то десило, то теби коме је Иги испро мозак није јасно јер у њему имаш само пирамиду и за други облик организације не познајеш, зато што ти мистатагогија није ваљано тумачена.Тако Ти и ја се не препознајемо и никакав вид организације неће помоћи у томе, међутим ако се догоди препознавање онда ћемо бити на мјестима у коме нас мистеријски догађај затекао...

  Упореди Бечку филхармонију са диригентом, и џез бенд.

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


 8.  

   

   

   

   

   

   

  кратко речено, свеопшти (васељенски) сабор је- насушна потреба Цркве. пре свега због решавања неких богословских питања, и питања уређења односа унутар Цркве, али још више ради јачања свести да је Црква Једна. не Једна у неком метафизичком (онтолошком) смислу, него Једна у сваком смислу те речи. код нас православних се поимање Цркве завршава на средњем (помесном) нивоу. док се васељенско православље не доживљава као Црква, већ као некаква лабава конфедерација сасвим одвојених и потпуно самосталних цркава, које међусобно одржавају (или прекидају) дипломатске односе. па ти дипломатски односи између њих могу бити више или мање срдачни, а могу и да потпуно захладе. такво стање и такво поимање Цркве Христове је погубно. ако је у ранијим вековима имало неког оправдања (међусобна удаљеност, изолованост заједница, отежана комуникација), данас кад је цео свет једно велико село, отпао је сваки разлог и изговор да се Црква не само проповеда као Једна, него да се и пројављује као Једна. 

   Све зависи како схватимо то Једна, ако је једна као што је то католичка или једна као једна конкретна литургијска заједница, која препознаје "друге" литургијске заједнице као исте.

  Без васељенског сабора црква ће опстати, а ако би био сазван од стране цариградског и све га Цркве признале у статусу који он себи додјељује то би било погубно по православље. 

  На крају већ је погубно, ако остане такво кроз вријеме имаћемо два православља, јер то већ није иста вјера нити исти начин јединства и сабрања.

   

  Покојни Пеђа Ристић је причао како се медијала састајала, оду у град и некако се сви сретну.

   

  Када су их хапсили комунисти, увјек су питали ко те заврбово и кога си ти заврбово, јер комуњарама никако није ишао у тинтару горњи начин сабрања.

   

  Такав дијалог и ми водимо, о насушној потреби православне Цркве да себе разумије и да се организује као католичка.

   

  Јер ни теби не иде у тинтару организовање и природа сабрања православне цркве, него ти је до возглављења у "једном"

   

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


 9. О чему ти причаш конкретно?
  О твојој романтичној апологији недавних догађаја...

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију


 10. Нет, нет. Ја као човек доказане виспрености и стручности у широким пољима, човеку датих знања. Познајем ситуацију из перспективе која је јединственаspacer.png. Као и многи други на форуму и зато имамо ову тему твоју отворенеу са хиљаде прегледа. Уобичајено трајање операције је 3 седмице, каже Владимир Путин, после тога податци застаревају јер се мењају полтрони за даље извршење задатака... Задатак може да успе или не успе, као и да буде само диверзија. Овде то другачије испада Зоране.

  1. Имали ли основе да се тражи ЦГ аутокефалија или нема? закључак мој је да се ради о модерним фалсификатика. Али питам неке на теми свеједно? што значи да нисма глуп! Ти први си против глупости и јако озбиљан и часан човек.

  2. Јел ти видиш да је тек сада јасно, да је Максим једини натерао Синод да повуче линију према Вартоломеју? Они су насанкали фанара на тему питања покренутих у СПЦ, која су се кувала код одређених струја, тако је и спречио одвајање америчких епархија од СПЦ, које је покушано. Ти први си рекао да је главни потписник тог несаборног Устава опрао руке са себе и све натоварио на Максим који није главни у причи оснивања тих Епархија! Јел такоspacer.png.

  3. То Максима може да подигне на место будућег Патријарха, само ако се водимо логиком којом иду други у СПЦ који хоће да постану Патријарси.

  4. Амфилохије ту прави Максиму магарећу услугу са фалсификатима саборног извештаја, то не ради Максим већ Митрополија ЦГ Приморска. Тада се активира и питање Венецијаснке комисије... А најважније, као што Максиму прави магарећу услугу, тако заједно са Тасом покреће питање КиМ на неоснованим аргументима где напада Србију у корист владајуће масе у ЦГ. Максим и Лохи самим тим немају везе... Јер Амфилохије мора да покрије питање "његошеве" крстионице и других тема у ЦГ. он са тим извештајем само пребацује тензије на Максима на исти начин како је Максим Фанаре зезнуо. Па онда и пребацује на Милову владу проблематику крстионице коју народ неће као Његошеву. Онда тензије пребацује на Вучића око КиМ, супротно од дешавања и званичних докумената који су доступни.

  тако мени данас све то изгледа, кроз аргументе и доказе овде изнесена на сајту. А ти причаш о титули, па ја ајде рецимо тролујем и помињем Сбутегу који је такође фалсификован, човек је преминуо месец дана пре референдума, а наводи се да је давао подршку одвајању ЦГ иако то баш и није било тако (можда обнова Бокељске независности или аутономије али не ЦГ под Милом)spacer.png.

  Људино и научна фантастика је жанр који има свој канон, па би се твоје писање на том пољу класификовало као:

  Шупља прича

  (тенденциозно натегнита шпекулација на инсунуацијама).

   

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   


 11. то је питање за васељенски сабор. оно што ја сматрам је да Црква на сваком нивоу свог устројства мора имати првога. на основном нивоу то је епископ, на средњем нивоу то је предстојатељ (првојерарх) помесне Цркве, и на највишем нивоу то је поглавар свеопште Цркве (целе православне васељене). што се тиче места и улоге првога, његовог положаја и службе (садржаја његових дужности и овлашћења), ја нисам довољно паметан, нити сам позван, да одређујем меру. као што рекох, тиме треба да се баве саборски оци. 

  Мало и ова формула не стоји, јер једно је први у литургијској заједници. а друго "сабор заједница" на који се олако примјењују правила (првост) заједнице.

  Да ли су (помјесни) сабори конститувни за Цркву као што су литургијски, или су они прије свега "негативног" катетера настали ради рјешавања спорова и потребе суђења епископима?

  То можеш да видиш и данас, васељенски сабор је потребан Цркви да би осудила Вартоломеја или рјешила односе међу помесним саборима ( аутокефалијама) али за стваран живот Цркве она може и миленијум без васељенских сабрања епископа.

  Тако питање је да ли је сабор епископа (иако се бави питањима везаним за све заједнице) исто то што и литургијско сабрање, или нешто више, или можда ипак нешто мање и "негативно"?

   

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   


 12. пре 14 минута, Родољуб Лазић рече

  @Поуке.орг инфоУз ризик да ме неко прогласи лицемером и "преподобним" подсећам да је ово ХРИШЋАНСКИ  форум и да је овај сајт Мисионарског одељења СПЦ. Лично имам трансфер блама кад читам многе од ових порука овде. Понекад - не баш ретко -  ни по чему се не разликујемо од нехришћанских форума, што је баш тужно. 

  Рођо, мислиш да свети међу собом разговарају као примадоне или по бонтону? Како мислиш да се не разликује, па јесам ли сад нашао духовника? Гдје то има? Или ти мислиш да је то шала? Није.


 13. Пре сат времена, RYLAH рече

  А опет је много и много оних са којима комуницирам сасвим нормално, као и они са мном. 

  Шта то говори о вас пар комада, на челу са вашим гуруом? :)))

  Риле признаћу ти да ми смета то што говориш, не знам зашто, сада ћу да стварно замолим @Zoran Đurović да ми буде духовник, не да би ти био макар у нечему у праву,

  него ти није уопште лоша идеја. Па ако ме прими да имаш јаван доказ.

  Пре сат времена, Psihula рече

  Kome smeta moja savest?

  Слабо си разумјела шта сам ти јуче говорио, и то сасвим неутрално, да је тешко да чисте савјести уче толико различито.... И шта је твој одговор да сам у прелести и лајкујеш да ми је Ђуровић гуру?:aplauz:


 14.   [/url]  

   

  Риле, све је више оних са којима не разговараш и којима говориш да имају гуруе, кад год си без аргументације, па провери да се ниси завадио са собом да би био у миру са неким својим гуруем. 

  Али, хајде, да ниси мислио да ти се доставе стенограми на којима не пише архиепископ, да би ти онда дискутовао или признао да грјешиш, јер држиш да су саборски акти мјеродавнији од акта литургијског помињања?

   

   

   

   

   


 15. пре 9 часа, Zoran Đurović рече

  Не, дао вам је канонски, и то не неком епископу кога позове и каже му: Ја му дајем отпуст за тебе (јер се отпуст не даје на празно, него за одређену епархију), али ти немој да га примиш! - Ја сам то преживео на сопственој кожи, када ми је Амфилохије дао отпуст. Једноставно је позвао Пахомија и рекао му да ме не прими. Но, како се после ствар закувала

  Тако нешто, не могу да знам, али нисам сигуран да је постојала намјера да они уопште дођу у Америку, нити вјерујем да су они хтјели у Требиње, него ми се чини да се десило нешто слично.

  пре 8 часа, Psihula рече

  nije Hrišćanski, savest mi ne da da ćutim.

  Оставићу се твога мужа, али желим још само да кажем, ради ових људи који тебе знају кроз форум а њега не. Лик није ни глуп, ни необразовн, ни без хришћанског подвига.

  Питање Твоје савјести је питање свих питања! Ти си оно што ти Твоја савјест говори испредочавала овде толико пута...

  Када би форумаши то усвојили као своју Савјест, плашим се да би се као крдо свиња стрмоглавили у најближи поток - макар мало главу да охладе.

  Дакле наше савјести су веома неусаглашене што сигурно значи да је неко у дебелој прелести. Не кажем ко.

  Да ствар буде гора, ти "ажурираш" савјест са својим духовником, мислим да си рекла Атанасијем лично, и то се паралелно одвија са свједочењем Твоје савјести овде, имаш подрушку и благослов бар још неколико епископа.

  Може Ђуровић као свештено лице да ти каже да си у прелести, али мени као лаику изгледа ниси сама у томе и да су други са тобом, или да у најмању руку подгријавају свједочење Твоје савјести против Иринеја, што је иста ствар као и ова нејасноћа у вези са преласком.

  Ово је најбоља и најблажа варијанта.

  Ако тако како Твоја савјест гобори мисли и Атанасие и још група епископа, мораш да знаш да се ја не могу са тим поистовјетити, а чини ми се и добар дио Цркве, а изгледа ни савјест администратора који ти редовно банују "ангела".

  Једно је сигурно и можда једино важно а то је да је твоја Савјест руковођена, и не само твоја него и оних који другачије мисле, што значи да неко сигурно манипулише на духовном нивоу или у најмању руку, руководи а да не зна чиме.

  Таквима се мора у крај стати ко год да су, јер духовно умовање потчињавају свјетском.

   

   


 16. пре 6 минута, Psihula рече

  Vlado dragi, mi smo bili Zapadno Američki 2,5 godine. I moje stradanje je bilo svedočanstvo kako ljudi stradaju od Bačkog i ništa više .Živi bili i videli!

  Аха, контам, примљени сте као у Америку па сте "пожељели" из УСА да се вратите у Херцеговину гдје сте не својом вољом заглавили.

  Тако је формално завршено остаје само то да сте жељели у Америку и да никад нисте сањали херцеговину, али ето,,, ок.

  BALKANMP3.BA

  Branimir Stulic - Pit I To Je Amerika

   


 17. пре 31 минута, Zoran Đurović рече

  Јесте строга, али истинита. И знам целу причу. Тугу и ја једнако делим, али не допуштам ове екскурсе заблуделих људи. Зато не могу да покажем милосрдно лице, јер би им било само на горе. 

  Ако су они сами пали и сами се убили то је једно, ако им неко у томе помогао, то је нешто сасвом друго.

  @Psihula Сама си направила тему од свога страдања, мораш да схватиш да не морамо сви да видимо то на исти начин, ти износиш свједочанство и своја сазнања, али сазнања и страдања има разних и мање више свако страда у некој мјери, па немој да очекујеш да сви имамо твоју перспективу.

  Ти имаш благослов да говориш само против Бачког, али сви могу да погрјеше. Отпуст си  добила за Америку, али ниси пријем. Већ смо причали....како је могуће да рјешиш без Бачког пријем у ЗХ? Можда не контам, појасни ми


 18. Jedno, mozda glupo, piitanje. Zasto stradaju, ako ih zavitlavaju i jedni i drugi vladike pa sto moraju biti popovi? Ako ne ide, ne ide - ima drugih poslova. Ima i monaha koji odustanu od manastira pa nastave da zive, rade, idu u crkvu.

  Па тешко да има, јер се много уложи у школовање и човјек се опредјели па још ако мисли да је побожно да жена буде домаћица и да не ради, а дођу ситна ђеца, онда поп има неке привилегије и народ поштује мантију, ако је добра парохија...

  Тешко се прешалтати и почети нешто у реалном сектору са нуле.

  У овом случају колико ја знам углавном по основу њених изјава на форуму, њима је обећана Америка, али да мало пређу у Требиње док се стекну услови... Они су тражили и добили отпуст из Бачке за Јамерику, али пријема нема мислим пола деценије, те су овде по милости, без правог статуса.

   

  Сад проблем је "ако" се ти људи користе да би се пакостило Бачком, те им је лажно због тога обећана Америка а сад немају куд, него бесомучно бране онога ко их је издигао, јер ето није он то хтјео и нема парохија, а као не могу се направити или некако расподјелити.

  Можда неко мисли да је овако кориснија ова мученица коју су као и Старину гурнули напријед.

   

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   


 19. @Просечан србенда смије се она јер се чуди како је не препознајеш, јер у ма којем се виду или нику појавила она брзо презентује свој фонд од 250 рјечи,(+ 250 никова), то је једна наша овдашња тамбурашица, данас сам јој видио мужа након дуже времена, човјек страда и копни и она са њим, али само страда, боре се и нису у завидној ситуацији јер су преварени из "објективних" разлога. Те јој не узимај за зло.

  Иначе ако се и имена урачунају у рјечи и томе дода позитивна тенденција - ускоро ће бити језикословка.


 20. @Lilim По моме скромном тумечењу јеси, јер ниси добила пријем. А нигдје не мож'ш бит - што јеси. Отуд толико помињање као што ред налаже.


 21. пре 8 часа, Kritična masa рече

  Треће, ми смо у игри, а ту се карте често мењају, савези се склапају и растављају. Мени је симпа ова рука јер у овој се Лохи дистанцирао од амера. И ово је најинтересантнији круг. До сада је бранио Максима, што му ја никако нисам могао опростити, па сам му и писао да му нећу веровати све док га не стави са стране, и да до тог момента неће имати од мене никакве подршке. На њему је потез. Ја на речи не верујем, него на геста.  

  Ако је ико од људи заслужан што данашњи Дизелдорфски није Патријарх Српски онда је то Амфилохје, који се  до посљедњега часа се борио у групи да се изгура Патријарха и кад су све средили: издиже их Амфилохије...

  Сад ако неко гоће да сагледа обим те заслуге, нека само замисли да данашњи Патријарх није Иринеј него... како би се развијале ствари на Криту, у Америци итд.... То што је Ђедо и до сада као подржавао Американце,не занчи много, осамослалиће се колико је овај постао Патријарх. :ani_biggrin:

  Ову стилски фигуру изгледа да је покушао да опонаша Таса јер му Давид нешто слично пребацује, али му изгледа не лежи Ђедина финта, јер се Давид наљутио, док се на Амфија нико не љути него је уредно понавља из ситуације у ситуацију.:aplauz:


 22. А онда је мрмот завио чоколаду у фолију.  С обзиром да опет врдаш и завлачиш и немаш апсолутно ништа конкретно, као што сам и мислио да немаш, овде прекидам.

  Немам баш толико времена. 

   

  Види вратили смо се на исто ти опрет тражиш "конкретне" доказе у којима се неко декларише као подржаваоц "устава' а читав рат који букти није због устава него око мрмота и није никакав доказ. 

  Ти си подржавалац који покрива ове акције које нам се пред очима одвијају и убјеђујеш нас да сањамо.

  Немораш ни да одговараш ионако само веслаш умјесто да разговараш и то радиш свјесно.

  Ти своје конкретно задржи за свога бабу, може и духовнога.

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

   

   

   

   

   
 23. Мани се гуслања и завлачења. Дај линк где је било ко подржао устав који је споран. Ако линка нема, онда буди човек и признај да си се мало залетео у причи, и ништа спорно. 
  Немој да будеш као твој гуру па да покушаваш да завлачиш, или да побегнеш од расправе кад год ти се постави конкретно питање. 


  Риле, нико не завлачи осим тебе, ти ниси ни овде ни у животу у позицији да одређујеш начин на који неко изводи доказ, него се користиш везобразлуцима и признајеш само линк за доказ.

  Наравно сада кад су пукли ни Митрофан није био за устав, могу ти послати линк о томе и теби је то валидан доказ јер је линк?

  Већ сам ти навео да су напади на Синод и Патријарха, као и крајње безобразан напад на Порфирија у којем си ти учествовао дио подршке уставу. Могу да ти линкујем твој напад на Порфирија заједно са онима који без резерве подржавају све што један од уставотвораца напише.

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију


 24. Ниси навео апсолутно ништа у целом посту. Наводио си свашта и гуслао у одговору, али ја сам те питао конкретно: Ко је и где подржао устав америчких епархија? 
  Није срамота да кажеш да си се мало залетео и рекао нешто што си мислио да је можда тако а онда су проверио и видео да није тако, али јесте срамота да лажеш. 
  Види Риле ти адвокатским техникама веслај, али само веслаш у празно јер си на ливади, али да веслаш веслаш.
  Узми ти па негирај подршку Американцима овде, а немој да причаш чиме си се ти бавио.
  Дакле је ли још увјек пропушташ да Американце подржава ико са ове стране Атлантика?

  Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...