Jump to content

Hadzi Vladimir Petrovic

Члан
 • Број садржаја

  1929
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  11

Everything posted by Hadzi Vladimir Petrovic

 1. Па ето " насилно" су заобишли "мирне" грађане покривени панцирним декама, ваљда што им је зима било? Требали су их ваљда запалити са гумама или су се сви скупа архијереји требали Дону цјеливати десницу? Најачи су ми демонстранти против устоличења који демонстрирају у столицама, могли су мало и прилећ.
 2. Nakon sto se dobro nasmrrkao da mu se povrati "razum" i "logika" moram reci ludak sa vojskom spavaca i dilera po regionu i sirom svijeta prorokuje smrt Crkvi i kraj njene misije, i bulazni on o zloupotrebi drzavnih resursa, individum kome je drzava u sluzbi kartela i to u vrjeme kada ni on sam niti bilo ko drugi ne zna gdje pocinje kartel a prestaje drzava. Ту по дубини засјеса духовним мачем Патријарх, по дубини Цркве, по дубини сваке душе, и ако хоћете по дубини државе, нема мирне коегзистенције Цркве са мафијом, а неће бити ни са државом, нове генерације нека знају, олако смо пустили кримосе да овладају, то зло ваља сјећи у корјену. Капо ди капо тути са својим "логичким" доскочисама са бескрајним безибразлуком, за непрестаном замјеном теза, са мађуоничарски вјештом измјеном својих функцијс Капо и пресједник је Шћепан Велики, који није лажан јер је нелегално изавран, него је лажан јер је то сам изабрао, пер се.
 3. У земљи у којој се легално ваља кокаин, некако нормално дође да се постављају барикаде патријарсима. У свој богатој историји Цркве било је разних гоњења, али ово од стране нарко картела је ново. Дилери су превидили да међу архијерејима има и таквикх који размишљају одозго, да се у трон уводио +Ћулибрк ставио би Патријарха у исти систем веза и нечујно доскочио.
 4. Ово као Поуке прије годину, када је један контекст деконструисан, а други успостављен, сад се ствари непогрешиво одвијају, или можда само читају у том контексту?
 5. Шта наприча Вилотић легалиста, због Аве и авоиманих укину Сабор Совјете? Па није ли такав један совјет бранио Патријарху Иренију долазак, по чијем је налогу поп Жуловић Требиње проглашавао Митрополијом, па кад сам га питао у Цркви да није случајно лапсус направио, он рече; ми смо у "Совјету". Па се случајно на Острогу Митрополит Архиепископ помену ко Патријарх... Реално је постојала подчињеност Архиепископу, нема Совјета, нема Архиепископа... Да не набрајам даље, чуј сад избламирао се Патријарх који је очекивао потпис у БГ и не зна шта је држава, а Кривокапић држи лекције из хришћанског морала. Перверзија до перверзије: осјећају се, као што се ти осјећаш родно и полно разликован, па шта сад ту може Црква, да те вјенча за оног травестита у народној ношњи, па да онда буде у складу са својим и државним уставом? Биће ипак да ће +Јоаникије да почисти кмере, то је још најбоља варијанта.
 6. А ти си самозвани бранич, ниси кер, да ни си овај црквени кмер? Што ли Сабор одузе титиулу Архиепископа митрополиту ЦП због керова лајача? Јован Станојевић је добар избор.
 7. Надам се да ће се стати са оваквом реториком, типа Боксид и његова рука су написали...Боксид и његова рука зајдедно су... О којим је појавама ријеч? Епископски савјети су били нуклеуси аутономоја, био је пресједавајући епископског савјета који је у има више епископа саопштавао, па и имао неку врсту власти над њима као архиепископ, сада је стање дргуачије, нпр +Методије се не обраћа преко +Јоаникија или кроз Епископски савјет Синоду. Односно укидање епископских савјета је корак назад ако гледамо "Милов" пројекат ЦПЦ, односно сукоб Пећаршије и Карловачке митрполије који су покушале да изведу непријатељске службе, односно растакење СПЦ по моделу распада Југославије. Враћање на предјугословенско стање. Видјећемо ускоро око потписивања споразума, до којег ако дође, да ли ће бити условљавања да потпише Митроплит, или и Патријарх или Митрополит до варијанте један у присуству другог. Имам поуздања у лични однос Патријарха и +Јоаникија, и мислим да нико у ЦГ није незадовољан одлуком Сабора, да ли ће имати слуха за ово смирење пред њима или ће бити добили смо прст хоћемо руку, видјећемо, фотка +Иринеја и +Грише говори много, добро је да се иде на смиравање тензија, примјећујем да није изабран замјеник за Западноевропску гдје претендује тврдошки Игуман Сава, што ми је руку на срце драго, али рјешавање тога је остављено за касније, пружена је још једна шанса Америма, а на +Јоаникију је велико бреме. Не мора да се све рјеши на једном Сабору, правац је добар. Да ли ти ово мене частиш, нижим еволуционим обликом?
 8. Мени је ово хладан туш, али Амин, прихваћен је од народа, то је добро, надам се да се неће ићи аутономашким путем. Нек му је са срећом.
 9. Шта се може када ми из Тасиног и Амфилохојевог окружења највише вјерујемо +Бачком.
 10. Није ваљда тај Вујошевић био неизантересован за распоред играча и учио сбоје да додају лопте другом тиму, облаче његв дрес и пуне његов кош? Не он је мислио на непто друго. Нпр, Мило држи све полуге власти у ЦГ, дио полуга у околним државама, дио нарко тржишта, али ми нећемо са њим, макар молитвом, како мисли и гласа народ ЦГ, а Мило ће пасти када не буде има свога Судију, Пресједника Владе, Митропилита, Генерала Полиције, осим тога нама уопште није циљ да падне Мило, него да не буде његов митрополит, јер хоће да прави ЦПЦ, а ни против тога не би били да је благословено, односно да се изводи на Црквен начин. Проблем је што је неко пимјешао подлост и поквареност са мудрошћу. Тако да нису наши противници Мило и идеја ЦПЦ, нити држава ЦГ, него демони, мафија и продане душе, лаж и превара. То што је он називан ђавоиманим и обрнуто сотоном су приче за малу дјецу, била је то дуготрајна и плодна сарадња која се покушава прењети са кољења на кољено. Који је ово пут по реду да се америчким владикама даје нахкраћи рок да се врате у поредак? Трећи или пети? Колико се укупно временски налазе у том стању ван поредка? Заиста велико смирење..
 11. Није ваљда тај Вујошевић био неизантересован за распоред играча и учио своје да додају лопте другом тиму, допуштао дунстерима и противнцима да облаче његв дрес и пуне његов кош? Не он је мислио на нешто друго. Нпр, Мило држи све полуге власти у ЦГ, дио полуга у околним државама, дио нарко тржишта, али ми нећемо са њим, макар молитвом, како мисли и гласа народ ЦГ, а Мило ће пасти када не буде има свога Судију, Пресједника Владе, Митропилита, Генерала Полиције, свој бирачки списак... Осим тога нама уопште није циљ да падне Мило, него да не буде његов митрополит, јер хоће да прави ЦПЦ, а ни против тога не би били да је благословено, односно да се изводи на Црквен начин. Проблем је што је неко пимјешао подлост и поквареност са мудрошћу. Тако да нису наши противници Мило и идеја ЦПЦ, нити држава ЦГ, него демони, мафија и продане душе, лаж и превара. То што је он називан ђавоиманим и обрнуто сотоном су приче за малу дјецу, била је то дуготрајна и плодна сарадња која се покушава пренијети са кољења на кољено.
 12. Љепо кажеш чини ти се, можда јер си романтичан, молим се данашњем св Вукашину да се ожениш, бићеш реалнији. Имао је Амфи сву подршку који ови нису у стању обезбједити и шта је радио, скинуо Мила са власти, или довео и одржава? Шта смета Кривокапићу недостатак подршке да потпише, или да било шта уради против Мила, осим што се буса у груди и саставља десетерац неби ли Срби пали у севдах. О каквом ви скидању Мила причате, као што је Сабор скинуо +Григорија а он управља +Димитријем, као што дон Лука Петровић није више пресједник општине Требиње, него је поставио неког шверцера украдене робе који је напрасно докрорира и иде по Цркви глуми вјерника, то није скидање јер су задржали све полуге власти. све се пиитају и руководе, изигравају државу и Цркву.
 13. Боки твоје расуђивање је узмеш све ставиш у један кош и извучеш просјек, тако се не тражи злато нити онај јеванђелски бисер за који се све даје, него средина, медиокритет.
 14. Све је то иста тема растакање СПЦ, аутономашки покрети, или покојног Дједе предлог устава СПЦ са регионалиним организованјем и већим бројем архиепископија... Сабор ево два дана распавља о стању у америци гдје је криминално донешен устав и покушала се провићи аутономија......, Патријарх Иреинеј је ишао тамо и на заказани дан га је Ђедо који му је до тад бранио да дође у ЦГ упутио позив, јединство је обновљено на одру Амфилиховијом којом је приликом и мученички погинуо Патријарх, као и прликом извињења поконог Тасе и честитања новом патријарху, иако је он погино радећи спроћу. Ови који сад бране благословеног Кривоглавића су говорили да поп Ђура измишлја проблеме, да је све у Америци ок, ето Сабор се умјесо дан бави два тим проблемом и видјећемо да ли ће бити решења и каквог, можда ће морати оштрије јер се ови као да гледам извлаче као слине, нисмо то мислили и сл, измотавања у стлиу @Ристо Подвожњак, исти духовни некројен.
 15. По повратку у ЦГ ударио Кривокапић по десетерцу, али и из однаса према десетерцу се види да је никакав Црногорац.
 16. Ко год неће Србе преко Цркве да замајава има све потребне капацитете, не мора да буде наручито надарен као +Давид. Да ли је благословени Кривкапић тај? Да ли је +Јоаникије? Није, није успио да се огради, што сам му замјерао на почетку теме, оградио се тек кад уцјена није прошла, што није благовремено, а нисам сигуран ни да је искрено. Колико је +Јоаникије свјесно, а колико несвјесно дио ових замајавања не знам, сигурно има и једног и другог, али за позицију на кпјој се налази, а камоли за оне на које је претендовао и претендује, морао би много боље да расађује духове, да сагледа ко су људи који га стављају за свог кандидата и какве су им све намјере и мјерила, као и ко су људи који му не дају те позиције и какве су њима намјере и мјерила. Нису му сви пријатељи који га гурају нити су му сви непријатељи који га оспоравају.
 17. +Јоаникије сад кад није прошла уцјена пере руке од Кривокапића, као ономад од Даке "божијег човјека" који се супраставио законима балистике и скренуо руком снајперски метак од срца метар у страну који је упућен са 60 метара даљине. Ђе отишо Мило? Мило цијело вријеме влада уз помоћ својих Срба и србовања, ако србујеш води те Милов човјек, ако то провалиш, намеће се као Црквени ауторитет и тако се срби мајоризују. Демонтирати тај механизам значи Милов пад јер он на Србима стоји, то је све. +Јоаникије и багословени Кривокапић су настављачи те политике, зато је важно да они остану на челу Срба, јер долзак +Давида омогућује да се ова сатанска игра прекине, да се не покоравају Срби кроз Цркву за Милу, који се не покоравају изигравају се. Мило има своју војску мафијаша спавача на плати то се не да лако демонтирати, инфуилтрирао се дубоко у полиције, Цркву...итд. озвиљан је посао демонтирати ту м6лтинационалну корпорациу, која швера кокс држи пола околних земаља и у тјесној је вези са шипцима, али то није Црна Гора нити црногорски идентитет то је мафија и мафијашка суб култура, коју би сад требали признати за културу, нацију и Цркву? Да ли учествује у овоме активно или се само смјешка, добро је да си осјетио ту крајњу подлост, на крају ће се и теби очи отворити, а онда ћеш вратити филм. Понешто добро размишљаш, не може да држава Србија користи Цркву као агентуру или да преко ње просипа политику. Црна Гора треба да постоји као правна држава и Црква то подржава, али није Црква крива за стање судова или за то што је Мило дон, за Кривокапића постоји нека врста одговорности. Што се точе идентитета односно посебне културе, односно нације оно је отворено ми не препознајемо тај идентитет уз сву добру вољу, што још отежава антисрпство. Појам нације је недефинисан и онда се под њим збивају манипулације. Ја не вјерујем да Црква може бити државна, осим у смислу Небеског Царства, њу држава не може да изражава, нити она државу. Држава треба да је чува, а не прави. Никаква побједа није остварена, олако се прогласила нити је потрена побједа, потребно је само да се успостави канониски поредак, да се прекине пракса "аутекефалног"и "аутономног" понашања те да се успостави ојача правна држава у ЦГ. Коме је то ван интереса?
 18. , Шта је сад Кривокапа представник вјерног народа ЦГ? Вршилац дужности епископског савјета ЦГ, не контам? Гдје му је народ то рекао? А невјерни народ шта кога би он желио, зашто да се невјерни дискриминишу од стране државе? Шта би желио пресједник ЦГ, није ваљда само у име Владе дошао? Ред је да се и пресједник приупита, а не да се народ отуђује. Шта жели народ Патријарху ће рећи +Јоаникије, +Димитрије и други којима је то посао.
 19. Не крије ни Мило, али се зато неки истих жеља крију иза бусања у српске груди, читава ствар је сатанска, идентитет непостојећи односно антисрпство, а антисрпство је врста српства, додуше перварзна али ипак једно српство. Из таквог идентита се покушава исфингирати избукати изгласати аутокефалија да би се тај идентитет утемељио исцјелио што је немогуће, јер се ништа анти не свешта, нити се идентитети изводе инжњерингом -и брендирањем, него су суштине. Сви ови захтјеви су израз фактичке аутономије, зато +Јачиније препушта, као што су амери ставили да предлажу, тако и народ Црне Горе предлаже, а ако им се не дозволи - улица, литије и сл, не одваја се Црква од поилитике него напротив, страсно и остаршћено се разматрају црквена питања и истичу захтјеви, чиста партизанија, револиционарно дјеловање, преврат атак и пуч. Кривокапић је жива слика и прилика збивања у ЦГ, са њега се да изчитати све: Професор на богословији пресједник владе са благословом и пет гласача који уцјењује Цркву због онога за шта се наводно борио... и све оксиморон до оксиморона, за @Ристо Подвожњак и његову "елиту" : Човјек Цркве, као што је и подвожњак човјек Павла иза чије се слике покушава скрити.
 20. Нема шта да тражиш не негирам ниједну ријеч, постоји та тенденција јавно подржавана Ђукановићем, ти си одоздо сви се знате, испитај везу Ђукановић Кривокапић и Кривокапић +Јонаикије па нам реци шта си закључио, Јоаникије наставља Ђедино дјело. +Ђедо и +Таса су умрили млади, по мени могли су још да живе, мој таст њихов врсник са шећером и три стента, преживи Корону. добио је мождане ударе али све се санира, за њега се молио Ава и још неки, боље му је да живи, за њих је изгледа било боље да иду. Видићемо како ће се даље развијати та политика око еманципације ЦПЦ, по мени изгледа да се ствари покушавају прогурати на нецрквен начин, по систему циљ оправдава средство, међутим какво средство такав и исход, превара, лаж, лукавства могу довести само до пропасти пројекта ЦПЦ или раскола, мени је то савршено јасно, многима изгледа није, можда зато што се бавим умјетношћу па знам да се на фолове и фазоне не праве свете иконе, не прави се ни Црква, а ви ме наставите посипати катраном па перијем... можда сам духовно незрео, али из начина опхођења према Цркви види се колико је ко Црквен, нема оправдања. Мислим толерише мало морген, морао сам се селити из Требиња и у Цркви ме гледају ко бјелу врану, и још ћу бити гоњен, али Слава Богу, лако је теби у јавном дискурсу подобан 100%, али мени се чини да сам сретан на литургији и награђен свакојако, можда сам у прелести, али Ви што сте једноумни са Кривиокапићем или мозга немате или сте до сржи покварени, јер он је Мило Радовић.
 21. Видиш ти си неправилно иницирам, па си прјетио да ћеш у католике, па ти се снисходило и до краја ћеш бити проблем звог те иницијације, уопше не видим начин да се извадиш. +Јоаникије је дио те уцјене, јер могао је да каже: Само преко мене мртвог, кад тако наступате према Цркви нећу да будем митрополит, на жалост то ће морати да пројави неко други који вјерује другачије него ти и Кривокапић. Када би не дај Боже +Јоаникије путем уцјене био инициран, он би доживио пад а не успјех и низао би проблем за проблемом јер би мислио да тако може, покварио би му се духовни компас, ако већ није. Какве везе има закон о имовини СПЦ са избором, шта они нам дају нашу имовину ако изаберемо њиховог човјека или обрнуто? Ради се о наставку утврђивања државности ЦГ, кроз осамосзаљивање МПЦ у ЦПЦ, нисам начелно против тога, али то мора да се уради на црквен начин, не партизанијом и мафијом, не уцјенама, преваром, лажним србовањем, не знам како, нека питају Саву Немањића он зна, а видим да је по здравље духовно и тјелесно опасно ићи насупрот том путу, ако сте рјешили да пропадате шта се ту може. Многи су хтиући самосталност забршили изван, ево и ја би хтјео да мислим самостално и оргинално, али мало мало ослањам се на друге помињем и призивам у помоћ, Његоша, Василија, Хајдегера, Џонија... Не ваља Вам работа, добро размислите да ли ревнијете за Цркву или против ње и да ли су Вам поуздани орјентири. Опасно је.
 22. Која је улога +Јоаникија у овом условљавању зна ли неко, да ли се успротивио да се се Црква условљава?
 23. Лијепо, то си хтио је рећи да је свака идологија непријатељ вјере па макар се та идеологија називала православлље или светосавље, када је идеологија она није православље, све се то на крају своди на разликовање метафизике и вјере, ти си један такав облик крстио са ДБвјера, ок, јер је у питању идеолошка индоктринација а не отровење, занчи ту се збива држава као идеологија, антрополошки: психологија и онтологија као свјетоназор, ту нема нити може бити Христа и Цркве, итд, све се слажем само што бих додао да постоји палета идеологија, између осталих и научна. Тако нешто си хтио рећи али рекао си и ово Али си додао и друге стране службе па хајде, и њихове "идеолошке вјере" односо дискурсе. То је све на идеалној равни "теолошки", у реалности (историји) је другачије имаш традицију утицаја, ако СПЦ амерички генерал означи као непријатеља, шта да чинимо да одемо теткици или касирки да се обратимо за помоћ, или у војску Републике Српске, када страна агентура дјелује према СПЦ домаћа треба да се не мјеша? Ствари си врло компликоване, не знам до краја, али погледај колико се Патријарх промјенио у лицу. Питао бих те и ово како ако већ разликујеш идеологију и вјеру, како подржаваш некога коме се пјевају пјесме типа "Љубичице бјела"?
 24. Текст је смеће, СПЦ назива Црквом Србије итд, али оно што Мачковића наводи личи на Мачковића.
×
×
 • Креирај ново...