Jump to content

verum est in beer

Члан
 • Број садржаја

  6227
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  9

Последњи трофеј

verum est in beer је имао/ла садржај са највише реакција!

5 Пратилаца

О verum est in beer

 • Ранг
  Инвентар форума

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

37655 посетилаца
 1. Ако мислиш на жртвовање сина? Ту си у праву, ови наши су буквално схватили, жртвују нас на сваком кораку. Макар се надам да ће жртва бити угодна Богу, када већ њима нисмо угодни. Јесу, дали су, али само зато што су у календар заборавили да ставе и ситну боранију, која је ништа мање била света.
 2. У праву си, да није њих оде Винча у ваздух. Бог држи прстиће на окидачу и само чека да се неки монах успава и буммммммм.
 3. Шта године индоктринације владика ураде од човека, почео си да личиш на њих Шалу на страну. Колико ми се чини, овде су спорне неке ствари. За школство СПЦ је надлежан Синод, а не патријарх, колико ја мислим. Тако да је мимо правила патријарх ово урадио. Јесте он члан Синода, али је сада деловао сам. Друго, неки професори нису његови клирици, тако да не може да им забрани деловање по медијима. Ово није никако споља наметнут проблем, већ изнутра. О овој њиховој петицији се већ сутрадан заборавило, али онда су неки архијереји на Сабору покренули то питање и од миша, направили сло
 4. Ајде реци ми брате, да ли патријарх може то писмо да напише професорима са било ког факултета? Наравно да не може. Ово је директно мешање у БУ, пошто су кажњени при истом. То не да нема права, него је и против нашег закона. Друга је ствар што он може да их казни због тога, пошто су они и клирици СПЦ, али је опет то подло и против правно и у световном и у црквеном смислу.
 5. Не знам, нисам паметан, поготово што нисам у кожи људи који су сваки дан на КиМ и који најбоље знају шта је добро чинити. Али мислим да је то осетљиво питање и мислим да је бољи потез да за почетак поставе 2 викарна епископа, један који би био викар рашкопризренском, а да буде задужен за Рашку, а други, који би био патријархов викар у Пећи, са тим да патријарх долази макар 2x месечно у Пећ.
 6. Знам брате, намерно сам ставио њега. Био је заиста велики човек оног доба, али исто тако гарантујем да сигурно 90% народа није чуло за њега. То је апропо приче о нашим црквеним првацима и њиховим одабиром светитеља. Опет смо видели и ситуацију да цивиле стављају у групе, а црквене прваке појединачно. Зашто онда нису ставили и св архијереји или свештеници мученици који пострадаше од комуниста, нациста, бугара... Па да их лепо исто тако све заједно ставе у мученике. Нека стављају они кога год хоће, али некако ми се чини да раде доста тога мимо народа, а у ствари би народ ту требало д
 7. Ово мислим да је нечија љубомора, пошто неки нису ништа радили, а неки су радили, по питању браће цигана. А исто тако, урадили су то, само зато што су браћа цигани у питању, пошто они немају неки глас и нису ратоборни. Зато са друге стране НП и Бујановац и околина бујају.
 8. Од ових светитеља, највише ми се свиђа под број 4, јер пиво весели сердце человјека. Шалу на страну, нека их Господ све усели у Царство Небеско, али... Ето, ја бих предложио међу многима и еп. Доситеја (Васића). И искрено, а неко је већ и поменуо, за многе не бих ни чуо, а и народ их некако није "примио за свете". Занимљиво је да међу светима имамо веома, веома мало световних људи. Нису ваљда само црквени прваци свети. Или можда рачунају св. мученике јасеновачке, али по броју, па су онда мирни. Исто ме растужује вест да су дозволили за резервно седиште Нови Пазар. Некак
 9. verum est in beer

  Tribina o Darvinu

  Много сте неозбиљни. Овде човек не може уопште да излаже своје теорије. Можда се сутра нека теорија назове по мени, никада се не зна. Час нека никне, као црква у Бајчетини, што би рекао наш народ.
 10. verum est in beer

  Tribina o Darvinu

  Изгледа да се нисмо разумели, јер када би прочитао нашу штампу, ревнитеље и остале честите Сербе, схватио би да еволуција не пије воду, нема никаквог развитка још од амеба, тако да нам остаје једино вера у Бога да ће се нешто променити и еволуирати.
 11. verum est in beer

  Tribina o Darvinu

  Зашто? То су доказане науке. Чак сам за физику 100% сигуран, пошто је стално користим када упаљачем отварам пиво
 12. verum est in beer

  ЖРУ двоћошак

  Свака част, невероватно како сте добро одговарале. Баш сте супер, милина вас је читати. Надам се да ћете наставити тако. Две даме које су разбиле у двоћошку. Лепота ће спасити свет. ... да ли је довољно?
 13. verum est in beer

  Tribina o Darvinu

  И створи Бог мајмуна. Видео да је мајмун сам, па му створи и мајмуницу. Изродише они децу, брат уби брата бананом. Био потоп, Бог рече мајмуну да стави пар о свих животиња у барку. Прође пар година и у барци се десила еволуција и изашли Сим, Хам и Јафет и од њих настали белци, жутаћи и црнци. Да ли је Бог творио мајмуне или је чекао да еволуирају, па им се онда представио? Неки чудан Бог. Мени сада нису јасне неке ствари. Да ли су потписници са ПБФ бранили слободу говора и мисли или теорију еволуције? Ако је прво у питању, слажем се у потпуности, али
 14. Остаје упражњена епархија у Хрватској? Да ли по њима вл. Фотије није добро радио свој посао? Ако је добро радио, поготово у таквој осетљивој епархији, зашто је онда премештен? И после толико времена за размишљање, нису могли да изаберу још неке кандидате за хиротонију и да попуне упражњене епархије? Народ тих епархија испашта годинама. Ово са рокадама ми личи чисто да се народу презентује да се као нешто ради. Штета, а народ их је толико жељан и толико чека њихове праве потезе. Ту се види колико народ има хришћанске љубави, када им све опрашта и када их толико чек
×
×
 • Креирај ново...