Jump to content

Виктор Станојевић

Члан
 • Број садржаја

  29
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Виктор Станојевић

 1. http://srbin.info/2014/12/13/tajna-misteriozne-srpske-princeze-teodora-izgubljena-cerka-cara-dusana/ Оче Саво, како Ви гледате на овај текст?
 2. Многопоштовани у Христу Богу оче и брате Саво, свако добро Вама и Вашој братији од Васкрслог Господа и спаса нашег Исуса Христа! Оче Саво, Како да данас човек стекне мир? Знам да је питање "опште" и Вама вероватно често постављано али волео бих да прочитам како је то код монаха.
 3. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Многопоштовани у Христу Богу оче Саво, помаже Бог и благословите! Какав би савет дали о борби са помислима? Постоји ли начин да се одреде добре и оне мање добре мисли и како да се према њима управљамо? Упућујем најлепше молитвене жеље Вама и свој Вашој братији!
 4. Није ствар у томе да ли је коментар дугачак или кратак, али стил писање и оно што је написано утичу на то да ли нешто можеш да читаш или не. Негде у свакодневној комуникацији одговори се своде на "да", "не" у већини случајева а овде када се пише опет треба да се мало и појасни јер скоро да је монолог Некад се људи превише труде и у томе "изгоре" да напишу и/или изгледају "мало" другачије (читај мудрије) па онда само закомпликују :-)
 5. Као у оној песми: "Ја не волим речима већ срцем..." :-)
 6. "Они који жестоко суде друге, обично су попустљиви према својим личним слабостима и ревновањем против грехова и заблуда других прикривају пред собом и другима сопствену несигурност и духовну раслабљеност." Сваки коментар је сувишан
 7. Као и обично - генијално тумачење оца Саве! Од Бога Вам оче Саво свако добро!
 8. Многопоштовани у Христу Богу оче Саво, помаже Бог! Пре него кренем са писањем желим Вама, Дечанској братији а и свима онима који ово читају свако добро од Бога и Господа нашег Исуса Христа. Велика је радост за све оне који читају речи писане овде и који траже за себе да саберу још који духовни бисер и који хоће себе да још више духовно надограде. Велика је част писати Вама и са Вама. Како смо сада у периоду када је Божићни пост у току, хтео бих да Вас питам око начина поста, тачније око хране - да ли је на води, на уљу...када може а када не да се приступи Причешћу (ако се на то гледа по храни - да ли се постило на води...) Наиме читајући по интернету налазим корисне, али можда понекад и уопштене одговоре. Да ли и мирјани посте на начин који је прописан? И да, можда делује питање помало чудно, али шта се подразумева под храном која је спремљена на уљу (да ли је то она која се пржи у уљу, да ли је то она која има додатак уља у себи....) а шта под храном која се спрема на води...која је разлика између сухоједења и поста на води? Какав савет би Ви дали мирјанима по питању молитви (неке молитве да препоручите).... Још једном, желим Вам свако добро од Бога!
 9. Имаш много лепо објашњено у књизи блаженопочивњег Патријарха Павла за сваки чин који је рукопроизводи (чтец, појац, ипођакон...) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogosluzbeni/PitanjaCtecu/pitanja_ctecu.pdf
 10. Занима ме какав је став цркве поводом ове теме...било да је то лото, бинго, спортска прогноза...
 11. Када је интерес народа битнији од "интереса" народа! Како је добро, када неко, ко за себе сматра да треба да заступа интересе свог народа, стварно то и ради, а не иде на штету и себе и људи око себе зарад пролазних и / или личних интереса... Шта рећи сем - браво брате Путине!
 12. Владика Григорије: "Више него икада, свима нам је данас потребна истина, и требало би да нам је она дража од најљепше лажи на свијету. Ја сам изабрао. Свакоме на савјест остављам да изабере."

 13. Koji je to bezobrazluk, napadaju nedužan narod i civile. A gde im je sada ta evropska unija kojoj toliko hrle Bruka i sramota
 14. Што би рекао Владика Григорије: "Више него икада, свима нам је данас потребна истина, и требало би да нам је она дража од најљепше лажи на свијету. Ја сам изабрао. Свакоме на савјест остављам да изабере."
 15. Jeste lepo kada i verni narod ucestvuje u sluzbi, ali opet je, rekao bih, prisustvo nekog "bogoslovski skolovanog" za pevnicom neophodno. Najlepse je kada se narod spontano i onako od srca ukljuci u sluzbu
 16. Jeste lepo kada i verni narod ucestvuje u sluzbi, ali opet je, rekao bih, prisustvo nekog "bogoslovski skolovanog" za pevnicom neophodno. Najlepse je kada se narod spontano i onako od srca ukljuci u sluzbu
 17. Зашто су га и звали ако му већ не дозвољавају да каже што је наумио
 18. "ПЕСМА 1 (глас 8): Ирмос: Прешавши воду као копно, и побегавши од египатскога зла Израиљац клицаше: Избавитељу и Богу нашем појмо! Припев: Свети, благоверни краљу Стефане, моли Бога за нас! Многима напастима опседнути, к теби прибегавамо, славни, о Христов војине Стефане, од дошавших нас невоља сачувај. Припев: Свети, благоверни краљу Стефане, моли Бога за нас! Бура велика и метеж, врага злозачетнога, на нас, Свети, подиже се, но имајући слободу као великоименит, његова низложи нападања. Слава Оцу и Сину и Светоме Духу. На цркву твоју и стадо, што их ти сазда и сабра , као лавови ричући, напасти устремише се, које ти посрами до краја. И сада и увек и у векове векова. Амин. Једнога од Тројице, родивши мати Дјево, њега умоли Владичице, црквама да дарује мир и народу опроштај." МОЛЕБНИ КАНОН СВЕТОМ И БЛАГОВЕРНОМ КРАЉУ СТЕФАНУ ДЕЧАНСКОМ
 19. Помаже Бог драга браћо и сестре у Христу, Покушавам сада да преузмем аудио запис Свете Литургије Јована Златоустог по Мокрањчевом нотном запису али пријављује да је линк недоступан. Да ли неко има и да ли може поново да постави?
×
×
 • Креирај ново...