Jump to content

Виктор Станојевић

Члан
 • Број садржаја

  29
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Виктор Станојевић

 • Рођендан 05/04/1988

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Београд

Скорашњи посетиоци профила

2133 посетилаца

Виктор Станојевић's Achievements

 1. http://srbin.info/2014/12/13/tajna-misteriozne-srpske-princeze-teodora-izgubljena-cerka-cara-dusana/ Оче Саво, како Ви гледате на овај текст?
 2. Многопоштовани у Христу Богу оче и брате Саво, свако добро Вама и Вашој братији од Васкрслог Господа и спаса нашег Исуса Христа! Оче Саво, Како да данас човек стекне мир? Знам да је питање "опште" и Вама вероватно често постављано али волео бих да прочитам како је то код монаха.
 3. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Многопоштовани у Христу Богу оче Саво, помаже Бог и благословите! Какав би савет дали о борби са помислима? Постоји ли начин да се одреде добре и оне мање добре мисли и како да се према њима управљамо? Упућујем најлепше молитвене жеље Вама и свој Вашој братији!
 4. Није ствар у томе да ли је коментар дугачак или кратак, али стил писање и оно што је написано утичу на то да ли нешто можеш да читаш или не. Негде у свакодневној комуникацији одговори се своде на "да", "не" у већини случајева а овде када се пише опет треба да се мало и појасни јер скоро да је монолог Некад се људи превише труде и у томе "изгоре" да напишу и/или изгледају "мало" другачије (читај мудрије) па онда само закомпликују :-)
 5. Као у оној песми: "Ја не волим речима већ срцем..." :-)
 6. "Они који жестоко суде друге, обично су попустљиви према својим личним слабостима и ревновањем против грехова и заблуда других прикривају пред собом и другима сопствену несигурност и духовну раслабљеност." Сваки коментар је сувишан
 7. Као и обично - генијално тумачење оца Саве! Од Бога Вам оче Саво свако добро!
 8. Многопоштовани у Христу Богу оче Саво, помаже Бог! Пре него кренем са писањем желим Вама, Дечанској братији а и свима онима који ово читају свако добро од Бога и Господа нашег Исуса Христа. Велика је радост за све оне који читају речи писане овде и који траже за себе да саберу још који духовни бисер и који хоће себе да још више духовно надограде. Велика је част писати Вама и са Вама. Како смо сада у периоду када је Божићни пост у току, хтео бих да Вас питам око начина поста, тачније око хране - да ли је на води, на уљу...када може а када не да се приступи Причешћу (ако се на то гледа по храни - да ли се постило на води...) Наиме читајући по интернету налазим корисне, али можда понекад и уопштене одговоре. Да ли и мирјани посте на начин који је прописан? И да, можда делује питање помало чудно, али шта се подразумева под храном која је спремљена на уљу (да ли је то она која се пржи у уљу, да ли је то она која има додатак уља у себи....) а шта под храном која се спрема на води...која је разлика између сухоједења и поста на води? Какав савет би Ви дали мирјанима по питању молитви (неке молитве да препоручите).... Још једном, желим Вам свако добро од Бога!
 9. Имаш много лепо објашњено у књизи блаженопочивњег Патријарха Павла за сваки чин који је рукопроизводи (чтец, појац, ипођакон...) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogosluzbeni/PitanjaCtecu/pitanja_ctecu.pdf
 10. Занима ме какав је став цркве поводом ове теме...било да је то лото, бинго, спортска прогноза...
×
×
 • Креирај ново...