Jump to content

Иван Дабижљевић

Члан
 • Број садржаја

  323
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

3164 посетилаца

Иван Дабижљевић's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

359

Форумска репутација

 1. Da se pronadje raba bozija Kristina Gospodu se pomolimo.. Poslato sa LG-M200 koristeći Pouke.org mobilnu aplikaciju
 2. Zato sto u ovom svetu ima i satane. Ne budite naivni.. Sent from my LG-M200 using Pouke.org mobile app
 3. Оче, шта се подразумева под благоразумним подвигом? Како се задобија смиреноумље и како га сачувати? Хвала на свему. Поздрав. Ваше грешно чедо, Иван.
 4. Како какав? Објаснио је Христос. :-) А има га сваки ко верује у Њега, у мери колико и у зависности како верује.
 5. Шта ће вам антидепресив фотографије поред антидепресив живота? Чисто онако питам.
 6. Драга Ђеси! Све лепо, осим моје кривице у вези давања савета младих, где сам погрешно поставио питање. Исправљам: Да ли доликује младима да о животу саветују друге људе, поготово старије од себе? Да ли је исправније дати "први савет који некоме падне на памет" или је боље најпре размислити у који правац би савет посаветованог могао одвести и како би могао на њега деловати?
 7. У ова задња времена можемо наићи на безброј саветодаваца. Међутим, да ли и колико су саветодавци добри или лоши, због незнања свога многи нисмо у стању правилно да расудимо. Можда би у овој теми могли оци написати нешто о томе како разликовати "вука у овчијем оделу" од добронамерног саветодавца, да ли и зашто су нам савети уопште потребни и да ли је у ово време уопште могуће избећи лоше савете. Поготово треба испоставити у ово време популарно саветовање од стране младих људи путем друштвених мрежа,које је скоро немогуће избећи? Да ли пуно "лајкова" значи и да је лајковано нешто добро? Да ли би требало томе придавати значај и да ли младим људима уопште доликује давање савета? И кога треба питати за савет?
 8. Морам те разочарати да не располажем смирењем и да је ироничност о неким мојим правилима неоснована. Прота Зоран је вероватно сасвим ваљан, не и дотично писаније, које је превише самооправдавајуће. Само сам на то указао, а нека Господ то реши преко надлежних својих слугу по својој светој вољи и ако му је по вољи.
 9. Дивно, и шта сад би требало да му аплаудирам и не мислим својом главом? Видим да нема смисла говорити, јер се и не трудите да разумете. Само да знате да свештеницима највише штете наносите улизивајући се њима.
 10. Брате Милане, зар је битно којем проти? Такви текстови једноставно не би смели да се појављују у јавности. Најлакше је кукати над својом судбином и изговарати се на туђе слабости. Треба бити храбар, што значи сагледавати своје грехе и смиравати се пред Богом и људима, онда ће се и други око нас спасавати, видећи наше преобраћење.
 11. Невероватно шта пише један свештеник Православне Цркве! Дакле кад Христос дође да суди, да кажемо "па, они нису били верни и онај тамо ме је чудно гледао и смејали су ми се итд."? Нек је Бог на помоћи том проти, а и свима нама...
 12. Upravo si naveo glavnu razliku izmedju pravoslavlja i rimokatolicizma. Naime, dok je pravoslavlje vise bavljenje svojim sopstvenim gresima, rimokatolicizam, buduci samoobmana, iziskuje neku samopotvrdu i opravdanje. Otuda i manje pravoslavnih u svetu, jer smo ljudi na zalost zbog pada uvek skloniji biranjem laksih puteva. Medjutim, "kroz mnoge nevolje valja nam uci u Carstvo Nebesko".
×
×
 • Креирај ново...