Jump to content

Kolega2357

Члан
 • Број садржаја

  1992
 • На ЖРУ од

Репутација активности

 1. Волим
  Kolega2357 gave a reaction for a Странице, Русенски Неофит, нови бугарски патријарх   
  Митрополит Неофит рођен је 15. 10. 1945. године у Софији, духовну академију св. Климент Охридски завршио је у Софији, након чега је своје усавршавање наставио на Московској духовној академији, смјер црквено појање.
  Постриженик је Тројанског манастира, а бивши патријарх Максим га је рукоположио у јеромонашки чин.
  03. 04. 1994. године је устоличен за доростолског и червенског митрополита а по одлуци црквено – народног сабора 17. 12. 2001. године је епархија подјељена на доростолску и русенску митрополију а он је постављен за русенског митрополита.
  Свечана интронизација новог патријарха биће обављена у саборном храму св. Александра Невског у Софији.
  Извор: Епархија горњо-карловачка
 2. Волим
  Kolega2357 је реаговао/ла на Ромејац за a Странице, Помирење између Јерусалимске патријаршије и Румунске патријаршије (возрадујемсја и возвеселимсја)   
  Након разговора који је вођен у духу братства и обостраног разумијевања, постигнут је договор о румунском комплексу, који се сматра конаком за румунске полонике у Свету Земљу.
  Двије делегације су саставиле документ који су благословили Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофил и Његово Блаженство Патријарх румунски Данило, чиме је обновљено евхаристијско општење између двије Цркве.
  У име Патријарха Данила, делегација Румунске патријаршије је позвала Патријарха Теофила да у октобру 2013. посјети Румунију, што је Патријарх Теофил с радошћу прихватио.
  Извор
 3. Волим
×
×
 • Креирај ново...