Jump to content

јеромонах Виталије

Члан
 • Број садржаја

  24
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

2 Пратилаца

О јеромонах Виталије

 • Рођендан 06/14/1971

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Манастир Студеница

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kviziracija.net

Скорашњи посетиоци профила

3069 посетилаца

јеромонах Виталије's Achievements

 1. Екипе се могу пријавити до 1. марта 2014. преко сајта квизирације ОВДЕ Први део такмичења су квалификације. Све пријављене екипе ће у суботу 15. марта решавати исти тест састављен од 20 питања. Тестирање ће се обавити на више локација у зависности од броја пријављених екипа. Више о томе ће бити објављено када се заврши пријављивање екипа. Осам најуспешнијих екипа ће се такмичити у два полуфинална квиза, а победници из полуфинала такмичиће се у финалном квизу. Питања за квалификациони тест, као и за квиз такмичења биће састављена на основу припремних материјала који су објављени на сајту квизирације. (ПРИПРЕМНИ МАТЕРИЈАЛИ) Објављено је и неколико пробних тестова (ускоро још и више), који служе такмичарима да провере своје знање током припрема за такмичење. Решавање ових тестова наравно није обавезно за учешће на такмичењу, али може да буде корисно. Свако ко жели да провери своје знање слободан је да то учини и више пута. (ТЕСТОВИ) Ево снимака са прошлогодишњег финалног такмичења. Још није касно пријавите се! јеромонах Виталије Манастир Студеница
 2. У организацији Епархије жичке и ове године ће бити одржано такмичење у знању из веронауке за ученике основних школа (од V до VIII разреда). Такмичење не мора (и не треба) да буде ограничено само на ученике са територије Епархије жичке. Биће нам радост ако се пријаве екипе из осталих епархија. Такмичиће се екипе од по три ученика које се пријаве за учешће на такмичењу до 1. марта 2014. године. Такмичење се састоји из четири дела: квалификације прво полуфинале друго полуфинале финале Квалификације ће се одржати 15. марта на разним местима у зависности од пријављених екипа. О тачном распореду биће објављено накнадно обавештење (после 1. марта) када пристигну све пријаве. Све пријављене екипе решаваће исти тест састављен од 20 питања. Осам најуспешнијих екипа ће се пласирати у полуфинале. У полуфиналним такмичењима такмичиће се групе од по четири екипе у форми квиза који ће садржати више различитих игара. Победничке екипе из првог и другог полуфинала такмичиће се у финалном квизу. Детаљније о овом такмичењу можете наћи на сајту "Квизирација" http://www.kviziracija.net Екипе се могу пријавити на адреси http://www.kviziracija.net/prijava На сајту се може наћи и припремни материјал у виду питања и одговора, као и у виду исказних реченица на разне теме. Питања за квалификациони тест и полуфиналне квизове биће састављена на основу ових припремних материјала. Адреса: http://www.kviziracija.net/pitanja Такмичари током припрема за такмичење могу да проверавају своје знање решавањем пробних тестова на адреси: http://www.kviziracija.net/testovi (за сад има само један тест, али у припреми је више тестова)
 3. У манастиру Светог Николаја у Каблару, на дан преноса моштију светог Николаја.
 4. У манастиру Светог Николаја у Каблару, на дан преноса моштију светог Николаја.
 5. Звучни запис са трибине http://studio.manastirgradac.edu.rs/?p=99
 6. Читајући постове на овој теми нисам нашао да је ико одговорио на врло јасно и конкретно питање брата Оливера. Искуство ме је научило да је на многа питања најбољи одговор: НЕ ЗНАМ. Заиста на Оливерово питање не умем да дам бољи одговор, а истовремено сматрам да ни један од понуђених није задовољавајући. Једино што ми пада на ум је да је прота прекршио једну широко распрострањену и древну праксу да на горњем месту не седи нико други осим надлежног епископа. Чак ако и служи као гост епископ из друге епархије не седа на горње место. Постоји и друга једна ствар, а то је скромност и стидљивост. Насупрот скромности и стидљивости су дрскост и безочност. На тајној вечери Христос је указао на свог издајника као на онога ко ће заједно с њим умочити руку у зделу. Јуда тиме што је истовремено с Христом умочио у зделу (~Мк 14:20) није прекршио никакав догмат нити је самим тим учинио неки грех, али ипак то је био знак да у њему нема страхопоштовања према учитељу, нема стидљивости, нема скромности. Недостатак ових осећања је пак довео Јуду дотле да је решио да изда свог учитеља. На неки начин га је такво стање његове душе, стање дрскости и безочности, учинило га је слепим да види и препозна Бога у Христу, па чак ни врлинског и узвишеног учитеља. Јер да га је сматрао за нешто већег од себе свакако да би се стидео да истовремено посегне за зделом, него би скромно сачекао да се Христос послужи, па би онда узео сам. Овако такав поступак иако није сам по себи нешто грешно ипак је сигуран показатељ да нешто у његовој души није на свом месту. Слично би се могло рећи и за свештеника који се дрзне да седне на горње место. Сам поступак седања на горње место ја не умем да објасним зашто је забрањен и недопустив (тј да ли је то грех), али сам склон да поверујем да је показатељ неког недостатка у његовој души.
 7. Колико је мени познато уторком у 19 часова. Раније је било понедељком али како рекоше понедељком се од скоро организује и неко друго предавање па су ове духовне трибине у организацији храма Св Георгија на Бановом брду промениле дан у уторак.
 8. https://www.coursera.org/ На горњој адреси можете наћи одличне курсеве са видео предавањима и задацима за самосталан рад, а ту су и форуми око сваког курса где је могуће дискутовати и постављати питања на која одговарају некада колеге студенти, а не ретко и предавачи. Повезује више светских универзитета.
 9. Како то постижете? Ја сам покушао да убацим код за плејер који сам директно преузео са сервера и док сам писао поруку био је приказан плејер али када сам је послао остала је само порука If you can not see this chirbit, listen to it here http://chirb.it/f17hk3 [/CODE] а плејер је нестао.
 10. На жалост изгледа да сервер поука не дозвољава да се уметне директно плејер са ове странице.
 11. Објављени снимак можете послушати на следећој страници: If you can not see this chirbit, listen to it here http://chirb.it/f17hk3 Check this out on Chirbit
 12. У уторак 16. октобра у 19 часова у сали општине Вождовац, ако Бог да говорићу на тему "Трпљењем својим спасавајте душе своје" (Лк. 21:19) Улаз је слободан
 13. Покушао сам и са PyInstaller-ом и са још неколико алтернативних програма, али сам највећи успех постигао са NSIS-ом. Ипак све у свему нисам био задовољан постигнутим резултатима. Да бих био сигуран да инсталер добро ради морао бих да имам разне тест рачунаре а посебно ми је проблематично питање сигурности од вируса. Наиме десило ми се да ми је рачунар на коме сам програмирао некако био заражен и више нисам био сасвим сигуран да ли су инсталери које објављујем сасвим чисти од вируса. Сама чињеница да не могу бити 100% сигуран да ми је рачунар чист од вируса, што значи да не могу гарантовати ни да су верзије програма које објављујем сасвим чисте, подстакла ме је да свој рачунар пребацим на Ubuntu систем. Има већ неколико година од како сам избацио из употребе Windows. Но на моју велику жалост свестан сам и чињенице да највећи број корисника и даље користи Windows. Показало се да је најједноставније решење да научим и употребим неки од програмских језика који се преводе у bytecode који може да ради и на Linux и на Windows системима. Статистике показују да највећи проценат претраживача већ има све потребне додатке инсталиране тако да корисници могу да користе наше програме без додатних инсталација.
 14. Заправо првобитне верзије и квизирације и игматора писао сам у Python-y. То ми је омиљени програмски језик и сервер квизирације ради на том језику. Касније сам одустао од тих верзија због потешкоћа које су корисници имали са процесом инсталације. Да бих направио добар инсталер који ће радити на свим рачунарима потребно је да имам све варијанте виндоуза и рачунаре на којима нема ништа инсталирано од Python компоненти ради тестирања инсталера. Без таквих тест рачунара скоро увек нешто што ради на мом рачунару неће да се инсталира исправно на неки други рачунар. А како су наши вероучитељи углавном стидљиви да пријаве грешку показало се да јако мали број је био у стању да инсталира те прве верзије и да их користи. Због тога сам почетком 2011 преправио програм (или боље рећи изнова написао) у ActionScript3 који је нека мешавина Java и Javascript-а. Сада програм ради директно у претраживачу и то знатно олакшава новим корисницима да почну са коришћењем програма. ИГМатор сам из истог разлога почео да развијам у Scala програмском језику који кад се преведе је 100% компатибилан са Java програмима и може да се аутоматски инсталира и покрене из претраживача преко JNLP протокола. Има неких разлика у односу на Python, али има и доста сличности а знатно је бржи. Надам се да ћеш на основу документације коју сам писао и објавио о овим програмима моћи да се снађеш. У сваком случају за све недоумице стојим на располагању.Што се тиче графике и звука ја сам доста тога већ прикупио са интернета да бих имао са чим да развијам и тестирам програм. За почетак може да се то користи а ако пројекат заживи и буде више корисника надам се да ће се прикупити и неких оригиналних радова. Што се пак тиче рада на сценарију да ли си погледао ове документе: идеје за сценарио упутства за писање сценарија
×
×
 • Креирај ново...