Jump to content

Stanoje Stankovic

Члан
 • Број садржаја

  218
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

1 Пратилац

О Stanoje Stankovic

 • Ранг
  Интересује се

Скорашњи посетиоци профила

5077 посетилаца
 1. Ви очигледно имате доказе да ми шаљемо некога у гулаг? Лакше мало са тим пецкањем, нема потребе за тим, Вас нико не поткачиње. Мислим, можете то да радите, нико Вам не брани нити, искрено, кога боли уво за то, само никакав нормалан дијалог из тога неће изаћи. Ајд у здравље.
 2. Да, то сам и рекао, да на Порторику не постоји мисија РПЦ. Тренутно постоји само мисија Антиохијске патријаршије.
 3. Друже, чисто узми у обзир да код православних постоји другачије схватање Цркве па се ето, зато и схвата то озбиљно. Ако је некоме боравак у цркви 'изађем, прошетам, па се вратим' код православних није тако. Претпостављам да зато и изгледа, гледано са стране, да се драми.
 4. Колико нетачних информација у тако малом тексту. 1. Никаквих 527 000 католика није примљено у Православље. Једини масовни прелазак у Православље се одвио и сада се одвија у Гватемали, али то не из римокатолицизма већ из неканонске 'Православне цркве Гватемале' оца Андреса Жирона који се упокојио пре годину и више дана. Али у питању је максимално до 150 000 људи, никаквих пола милиона. Како људи воле да се бацају цифрама ... 2. Никаква паства није прешла са њима у ркц, чак он и о. Петар и дан данас крију од својих бивших парохијана да су католици и праве се да су и даље православни.
 5. Овај текст је коментар и одговор на жељу више православних хришћана који су се јавили, саблажњени чињеницом да је некада православни епископ Андреј Вујисић прешао у римокатолицизам. Шта се заиста догодило? http://www.svedokverni.org/kako-je-i-kada-bivsi-ep-andrej-presao-u-rimokatolicizam-komentar-na-vest-o-tome/
 6. Желимо да вам на празник рођења Цркве Христове, овог необоривог „стуба и тврђаве Истине“ (1. Тим. 3:15) поклонимо одличан филм посвећен феномену неопаганизма који је актуелан у умовима неких људи. Управо је на овај дан и кренула борба Истине и лажи која се и тада (а и сада) крила у свим облицима паганизма. Погледајте потресна сведочанства људи који су дуго били неопагани, који знају шта је ова идеологија изнутра, који не знају за њу само преко интернет форума или друштвених мрежа.
 7. Драга браћо и сестре, слава Богу, успели смо да помогнемо још једну од православних мисија широм света. Овог пута нас је Бог удостојио да помогнемо мисију Антиохијске патријаршије у Сан Герману на Порторику. Погледајте кратки извештај са фотографијама наше браће и сестара на Порторику! http://www.svedokverni.org/misija-je-ostvariva-pomogli-smo-bracu-i-sestre-u-portoriku/
 8. Предлажемо да погледате јако важан снимак о делатности једног од лидера псеудоправославних секти/раскола који збуњују и узнемирују православне хришћане у више Помесних Цркава. Тужно је и за бригу видети колико људи верује апсолутним бесмислицама које се чују из групе коју предводи овај човек, како се људи лако одлучују да прате разноразне самозване духовне ‘Старце’ и ауторитете. Видео анализа свештеника Георгија Максимова је важна јер детаљно и врло јасно показује сву обману и све јереси којима уче ови расколници.
 9. Друже мој, мени је заиста жао да неко ко је у Цркви, ко исповеда веру у Бога Сведржитеља бива толико опчињен и просто поклопљен причама о заверама. Да, јесте, разноразне завере постоје, има их колико год хоћеш, тајне службе, муслимани, хиндуси, масони, трилатерале, комитети, који год. И сви хоће да владају. И иза свих њих стоји непријатељ рода људског - ђаво. Е а ако се сећаш, та иста персона, ђаво, цвили и преклиње Господа да га не пошаље у пакао пре времена, слуша Христа боље него што га и ти ја слушамо (Мт. 8 гл.). И Антихрист од кога обично дрхте сви они који се боје завера, чипова, којече
 10. Желимо да честитамо свима осмогодишњицу мученичке смрти небеског заступника по коме наш мисионарски центар носи име. Свештеник Данил Сисојев је пре осам година прешао у вечност и придружио се великом и славном мноштву Христових Мученика који стоје близу Њега и моле се за нас. Тим поводом желимо да вам поклонимо и дирљиво и искрено сведочење оца Оливера Суботића о оцу Данилу Сисојеву.
 11. Од свег срца вам препоручујемо и желимо да погледате снимак о животу православних Филипинаца, наше нове браће и сестара који се искрено обраћају и улазе у Цркву. Погледајте плод великог труда мисионара Руске Православне Цркве на Филипинима, црквене мисије која тренутно може да се назове једним од најплоднијих њива за Христову житницу данас. Велика радост и част нам је што је и наш мисионарски центар принео своје две лепте у овај велики подухват који се тренутно одвија на Филипинима. Погледајте! http://www.svedokverni.org/o-zivotu-pravoslavnih-filipinaca-video/
 12. Апликација „Православни апологет“ у издању нашег мисионарског центра има за циљ да помогне испуњавању заповести које нам је оставио Господ преко Својих Апостола (Јак. 5:20; 1 Петр. 3:15). Сада сваки православни хришћанин има могућност да пружи достојан одговор на све оне савремене заблуде и питања која стају пред њега. Ако знамо да је аутор текстова који се налазе у апликацији свештеник Георгије Максимов, један од најистакнутијих мисионара Православне Цркве данас, можемо да будемо сигурни да ће одговор који ћемо моћи да пружимо бити потпуно у духу Писма и Предања наше Свете Цркве.
×
×
 • Креирај ново...