Jump to content
Претражи у
 • Још опција
Прикажи резултате који садрже
Прикажи резулте из

Рилски

Члан
 • Број садржаја

  1197
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

1 Пратилац

О Рилски

 • Ранг
  Дуго је са нама

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 • Локација :
  ту а тамо...

Скорашњи посетиоци профила

4461 посетилаца
 1. То је, па тек, универзална незнавеност /дебилизам - прим. аут.-/ и не могу да верујем да се неко ко озбиљно гази теолошке стазе (и богазе) позива на исту Шокантно ..(!)
 2. Па није ти ово тачно, брате оче.. Боље се немојмо вадити, јер не постоји реч која нема своје ''другачије'' тј. ласцивно значење.. (Тако ми Монти Пајтона, ако износим неистине..) Увек, као што Патријарх Павле ''ономад'' рече.. ''Свако види оно што му је на срцу'' ..
 3. Него, ред је да завршимо са лингвистичком поуком и расплетом на тему, толико помињаним и погрешним тумачењем израза ''карање'' која у србБбском сленгу има ласцивно значење.. Наиме, ова реч је позајмљеница из циганског језика, (кога последњих година, многи код нас зову ромски (док је, рецимо, такав назив у суседној, пријатељској и братско-православној Румунији(која је и чланица ЕУ(!), такав назив за овај језик, као и именица која означава припднике поменутог народа, којем је овај језик матерњи, забрањен законом)), у коме је реч ''кар'' назив за мушки полни орган, па је сходно томе настао поменути србБбски сленг, где би ''карање'' била ''радња која се превасходно врши тј. изводи помоћу ''кар''-а''. На крају и да потсетимо, да ово није и једини израз из поменутог језика, који се уселио у српски језик и ту се удомио. Слично је и са речима који означавају друге људске органе, било мушке или женске, али о овоме другом приликом, кад за то буде било потребе; до тада .. Хвала на пажњи .
 4. Mopaћеш, пре свега ти, да схватиш да бројке са Истином немају никакве везе. Ако не због нечега другог, онда због себе самог и кога другог, ако не Христа и његових еванђелских речи о ''Стаду малом''.. Додуше и ''Украјна'' ти показује то исто. А ''пројекат ПОА'' како ти то волиш да кажеш, је, пријатељу мој и брате, ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ МП и СП-Ц.. Само се МПЦ повукла у одсудном моменту, под ненормалним притиском Државе и њених служби, (иако су потписници недељама бранили Нишки договор, пре свих Петар ..који је то чинио пуних 20 дана, па Наум који је истрајао мање од 10 чак и Тимотеј који је први попустио одмах, истини за вољу после три дана). Да је то управо овако како кажем, и сами Архијереји МПЦ то потврђују усвајањем имена ПОА-МПЦ, додуше касније..али ипак усвајају то име. И н крају, не вреди се ни уједињавати ако се не забораве грешке са обе стране. Међутим, нечије подвиге, е то не би смео да се заборави нико - и то опет важи за обе старне. Наравно да ту пре свега мислим на Архиепископа Јована и његову , како ти кажеш, малу али (ја додајем), састрадалну и веома Црквено-свесну екипу, на којој би му позавидели и Пастири са неупоредиво бројнијом паством.
 5. Многокоји ће морати, на даље па и у будуће, да се замисле када Слободу поистовећују са Богом. П.С. Љубав је намерно изостављена из побројеног низа..
 6. Ко што рекох.. Тенденција ''америчке''(дал' и европске?) стране је јасна. Дизање галаме - типа: ,, држте зарђалог и скоро па, сенилног старца''; иако је нажалост, та стратегија имала велике успехе код најрођенијих, у старту је и ''про'' и 'с правом, ''пре'' зрена.
×
×
 • Креирај ново...