Jump to content
Претражи у
 • Још опција
Прикажи резултате који садрже
Прикажи резулте из

Pontifex Emeritus

Члан
 • Број садржаја

  3609
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  2

Последњи трофеј

Pontifex Emeritus је имао/ла садржај са највише реакција!

О Pontifex Emeritus

 • Ранг
  catholicus

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Sancta Sedes

Скорашњи посетиоци профила

7246 посетилаца
 1. Наравно да имате много тога заједничког. Али његова изјава има поруку и сврху- он поручује да сте етнички један исти народ, који је несрећно раздвојен у две државе. А то није тачно.
 2. Просторно. Покривала је простор Самуилове Бугарске, која је обухватала и Србију. Та Самуилова Бугарска није етнички простор бугарског народа, него политички простор бугарске државе. Простирала се и на многе чисто грчке крајеве. Као и Душаново царство. Оно је српско само по свом државноправном садржају и политичкој елити. Није српско по становништву.
 3. Па наравно да нисмо. Али смо етнички хомогенији од вас доле. Од Бугара да не говорим. Али то све није важно, јер нација је политичка заједница, а не етничка. И то је поента, која теби и Неофиту не иде у главу.
 4. @MKD bez 13 Ти разумеш шта ја говорим? Ја кажем да је Неофит извалио глупост. Ви и Бугари нисте никаква браћа по крви. Нити су Бугари сами унутар себе, као нација, некаква крвно (родствено, етнички) хомогена заједница. Државе и нације су искључиво политички ентитети. Разумеш? Самуило је био Бугарин по титули, не по етничком пореклу. По етничком пореклу је био Јерменин. Као што су и многи грчки (ромејски) цареви били Јермени. И о каквој крви ви говорите? У време обнове бугарске државе (Друго царство) Скопљем и околином управљали су Срби. Један Србин одатле постао је и бугарски цар (Константин Асен Тих). Код вас су пола значајнијих историјских личности били Цинцари. Цео Охрид је био цинцарски. И ви причате о некаквој “једнокрвности”?!
 5. Ја само указујем на глупост коју је изјавио бугарски Патријарх- да су Бугари и Македонци једнокрвна браћа. Ви сте браћа по вери, донекле по језику, по култури делимично, али не и по крви. Јер какве крвне везе имају илинденски устаници (Аромани/Цинцари) на југозападу Македоније, са Бугарима у Тракији? Никакве. Дакле, лупетања и фантазије, које треба глупави народ да прогута. Пази да неће. Самуило је бугарски цар по титули. По пореклу је Армен (Јерменин). Многи бугарски владари су били Кумани, неки Власи, један и Србин. И они су сви некаква “браћа по крви”?! Каквој крви?
 6. Не знам да ли се може назвати стихом, али је нешто најлепше написано једној жени- натпис на храму у Абу Симбелу, који је Рамзес II посветио својој вољеној Нефертари: Оној због које сунце свако јутро излази.
 7. @MKD bez 13 Ја не разумем шта ти хоћеш да кажеш? Као, дошло је време да се ослободите српске хегемоније? Па ви од ‘45. немате никакве везе са Србима. И ко вам ускраћује истину? Какву истину? Истину да су крушевски Цинцари Бугари? Да је Москопољ језгро бугарског језика и културе? Да сте једнокрвна браћа са Татарима? Брате, што се мене тиче, будите браћа и са Банту црнцима, ништа ми не смета.
 8. Не постоји договор којим ће неко пристати да га друга страна потпуно лиши имовине, и доведе у завистан и подређен положај. Да од власника постане закупац или корисник, таква будала не постоји.
 9. А видиш да се братко нада да Македонце преведе у Бугаре. А то што је илинденско Крушево потпуно цинцарско, то нема везе се је то една крв.
 10. Овим режим поручује да нема ништа од договора и повлачења закона. Мило гура до краја.
 11. Па наравно, шта могу из Софије да поруче Македонцима него да су Македонци уствари Бугари. А видим, ти тврдиш да имате план како и Македонце у то да убедите. Па, са срећом вам
 12. С тим што је Беч све мање и мање град. Остаје нам Истамбул, фала султан-Ердогану.
 13. Ја се плашим, оче, да ћеш ти, ако те не изаберу за професора на ПБФ, да пишеш свакакве ствари и против владика Давида и Порфирија. Јер нема владике коме се ти ниси “осветио”, на овај или онај начин. Чим је оно смеће од Експреса (како се беше зове) објавило измишљену изјаву владике Иринеја, да ти се спрема рашчињење, ти си одмах запретио Београду. Ниси стигао вест ни да провериш, а већ си Иринеју одапео стрелу. Тако ћеш и томе чији сад портрет сликаш.
 14. Драга Ајла, и Маркс је био правник
×
×
 • Креирај ново...