Jump to content

Рисбо

Члан
 • Број садржаја

  212
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Репутација активности

 1. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Вилер Текс у Протести у Београду, јул 2020   
  А да, ово по томе подсећа на 5.окотобар јер је незадовољство опште па се ту и појавио несрећни Драган, који је хронично незадовољан. У сваком случају не можемо рећи да је ово протест расколника (не знам у ком је статусу човек, можда је само рашчињен) и слично само зато што је ту био и овај човек, који је наравно слажемо се у дебелом офсајду, нажалост.
 2. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Вилер Текс у Протести у Београду, јул 2020   
  Ако ћемо истину да причамо, морамо рећи да на изборе није изашло више од 50% људи и да је закон направљен неправедно, тј да проценат изалзности уопште није битан а битан је јако. Јер ако изађе 50% и мање а неко освоји 80% гласова, свакако то није већина. А народ не излази јер је смрвљен. Ја сам лично изашао.  Сукоб народа и полиције је испорвоциран јако лошим односом власти према народу а кулминирао је погрешним управљањем кризом. И ту одговорност сноси власт а не народ тј власт у већој мери.
 3. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Вилер Текс у Протести у Београду, јул 2020   
  Добро.
   "Ko i uvek predstavimo svetu da smo stoka... To i hoće neprijatelj.."
  Објашњење си додала касније, нисам видео. Само ми опет није јасно до краја. 
 4. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Вилер Текс у Протести у Београду, јул 2020   
  Мислим да не разумеш поенту. Поента је : доста више са том флоскулом "какву ћемо слику послати свету" и "шта ће странци рећи". То може код Живке министарке.
 5. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Вилер Текс у Протести у Београду, јул 2020   
  Постоји она поучна прича Свету се не може угодити из првог или другог разреда основне. Мислим да треба да нас баш брига шта свет мисли, јер нису они ништа бољи од нас. У неким стварима су и много гори. 
 6. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Zayron у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Lakše malo sa tim javljanjima, ne stižem odgovoriti svima zainteresovanima.   
  Zaboravih još reći kako će se zvati forum (na slovačkom):
  Ekumenické spoločenstvo - diskusné forum "Poučenia Božia"  - Lessons from God
  Slično kao ovo:
  http://ekumenake.rimkat.sk/
  Ekumenické spoločenstvo cirkví na území mesta Košice
  EKUMENAKE.RIMKAT.SK  
 7. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Milan Nikolic у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Колико сам разумео, а логично је, Поукама је потребно пар радника који ће примати плату. Неко ко ће пар сати дневно одржавати и водити ред, треба добити дневницу неких 500 дин, то је 15.000,оо дин месечно.
  Ваљало би да се то организује. Што је до мене, један брат и ја који ништа не тражимо за узврат, ни повластице ни бонове ни гледање кроз прсте, даваћемо 24.000,оо динара годишње, тј. по 1000дин месечно. Надам се да ће нам се још неко придружити али толико је за сада.
 8. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на WiseMan у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Драго ми је да смо се дружили на форуму. Била ми је част да упознам дивне људе на овом форуму. Одржавање Поуке.орг, Црква.нет и Кана пројеката су ми помогли да даље напредујем у својој каријери. Ја лично никада нисам имао проблема ни са ким на форуму, али сам приметио да су често избијале свађе због глупости. Неки људи се међусобно не познају уживо а спремни су да вређају и нападају друге, не размишљајући какве то последице проузрокује код другог корисника форума. Ја сам Ивану рекао да ја заиста све мање и мање времена имам да одржавам Поуке.орг, Црква.нет и Кану просто из разлога што природа мог посла је таква да никада не знам када ћу радити мање а када више. Нисам утицао на његову одлуку да угаси све интернет пројекте које је започео, али разумем га и подржавам његову одлуку да угаси све интернет пројекте које је основао јер се човек заиста уморио од свега.

  Још једном, драго ми је да смо на овом форуму упознао дивне људе, као и да сам доста тога научио од вас. Хвала вам и живи били.

  У здравље!
 9. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Срђан(Православац) у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Слажем се са тобом брате Дејане.Овде сам присутан шест година,у почетку сам писао и глупости и паметне ствари,касније сам само пратио,посматрао и радио на себи.Постојале су ствари које су ме саблазниле,но сам доцније увидео да је то ипак донело неку велику корист.Кад сагледам сада овај форум видим га као један непроцењив споменар и ризницу многих изречених мудрости,за које би било штета да нестану.
 10. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Дејан у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Gospodine Rodoljube, ja sam toliko zaljubljen u sebe da nema šanse da mogu da budem Avin ili bilo čiji fan. Od vas sam štitio i mnoge druge. Prosto je nemoguće da neko zbog hostinga piše šta hoće. 
  Prosto dajete pogrešan utisak o sajtu, uredništvu i to nije u redu.
  Ja i dalje poštujem Avu, ava je mnogo obrazovan i harizmatičan ali mu nismo mogli tolerisati odredjene stavove ovde tako da i sami vidite da retko piše.
 11. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Иван Ц. у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Отац Оливер о многим стварима на интернету има негативне ставове. Шта је ту проблем? Онда ни фејсбук, ни инстаграм, ни било који вид разговора и комуникације није добар... време баш ништа није показало. Само свако може да тумачи како хоће.
  једнострано гледање..
  И ја се мало разумем у ову проблематику, што као директан учесник, што и по образовању.
  А о. Оливера заиста веома ценим. Његове сугестије, критике, разговори са њим су ми од велике користи биле. Он уоште није одушевљен гашењем Поука, чисто да се зна.
 12. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Aleksandra_A у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  e pa hvala na razjasnjenju, ja sam bila ubedjena da jesu vec dugo dugo..cak sam i dalje ubedjena da sam procitala neku vest o tome, ali ko zna sta sam iskonstruisala
 13. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Zoran Đurović у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Суботић је био пешадинац који је извео гашење Поука. Ја сам га био проклео када је отишао у Аустралију да тезгари, па да се тамо заглави. И бих услишен. Корона га блокнула, једва се докопао Србије после не знам колико времена.
 14. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Zoran Đurović у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Овај је лишен елементарне светлости разума. Када би било тако, не бисмо имали данас хиљаде секти.
 15. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Mogu sa sigurnoscu da tvrdim Kako je na ovom forumu spaseno na desetine dusa.
  Mozda ih o.Subotic spasava vise pa my ovo Malo.
 16. Волим
 17. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Zoran Đurović у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ти си човек коцкастог духа, за тебе нема наде. Безнадежан случај. 
  Ђуровић се овде потрудио као скоро нико да легну паре, јер сам сматрао да пројекат вреди, да има мисионарског смисла. Нажалост. постоје отужни ликови као што си ти, који стално пишу петиције против Патријарха и Синода, јер си ревнитељ без разума, а на крају се придружио и Митрополит, иако је овај сајт био највећи, у квалитативном, а богме и квантитативном смислу, промотер МЦП.
  Због Амфилохијеве интервенције се гледало да ми се усече језик у грлу - ово што ти кажеш да се сајт постави на здраве ноге - и ја сам престао да пишем. Није Иван усамљен у мишљењу, да са мојим повлачењем, нема више живота. Ти и слични сте поклоници култа смрти, не ширите јеванђељску радост, јер немате Духа. То је једноставна ствар. Ја сам овде написао да ће се Поуке угасити, и то се десило, а ти си био главни ругач мом пророчком духу. Зашто Амфилохије не да паре за Поуке, а он је тврдио да су Поуке орган Синода? Ивану сам писао да кад је пригрлио ту лажну тезу да су Поуке уснуле на Јелисејским пољима. 
  Никада Поуке нису биле Ђуровићев сајт, што се на крају и показало, нити сам ја имао живе паре да то финансирам, али сам помагао овај вредни пројекат који је одиграо велику улогу у СПЦ, иако неинституционализован. 
  Иван је добро у памет, јер је тешко било издржавати све ове ненормалне притиске. Ти си из твоје зилотске фотеље ситно прдуцкао, као што и данас настављаш, али ничим ниси допринео да се нешто изгради. Ја први не бих издржао ово што је Иван издржавао, а у многим стварима смо на супротним позицијама, иако се поштујемо. И мени није било жао што су паре ишле за овај сајт, јер је он скуп. Да смо ја и Иван били "паметни", односно лупежи, делили бисмо прилоге и представљали лажне рачуне. Ја за све ове године нисам узео ни 1 динар од овог сајта. А написао сам море текстова и студија, на које ти можеш само да се ругаш, јер боље не знаш. Добијање новца за сајт преко мене је био знак, свакој нормалној особи, али не и теби, да они дају прилоге из поверења и имају жеље да пројекат иде даље. 
  Званична СПЦ нема осећаја да ово треба да се настави, ја немам снаге ни са ким да се убеђујем, од Ивана да неко тражи да излуди, то би било нехумано. И овај крај Поука је само још једно од добрих Ђедових дела са којим може да се похвали на следећем Сабору, а прозвао сам га другде и за друга добра дела.    
 18. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Иван Ц. у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ако гасимо, могли бисмо то да учинимо и достојанствено и часно.. боље је ваљда да замолимо једни друге за опроштај... јелте
 19. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Justin Waters у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ti ne možeš da se ne dotakneš @Zoran Đurović ni onda kada nije tema ni o njemu ni o tome šta je pisao. To samo pokazuje da djeluje na tebe kao krst na đavola. 
  Sajt je cijelu jednu godinu živio na uplati Seke Aleksić koji se dogodio upravo posredništvom Đurovića, kasnije opet preko nekih drugih donatora koje je on namakeo. Imao je pravo makar po tom pitanju da bude tolerisan u onome što piše, tj načinom na koji piše, koji se ne sviđa nekima. S druge strane koliko je doprineo samom kvalitetu i sadržaju foruma daleko prevazilazi njegovne navodne "grijehe", a tome šta će biti i kako će biti o čemu je pisao tek će da se čuje i vidi nažalost kad ovog foruma ne bude više.
 20. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Isusovo magare у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ajde molim vas pa ne gase se ni ovi sto bi se trebali ugasiti..
 21. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Blaža Željko у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Malo je reći da sam užasnut! Ne za ime Božije! I onomad sam predlagao da se na neki način članovi (kojih ima dosta) obavežu na neku mesečnu donaciju koja bi, po ovom broju ljudi na sajtu, bila pozamašna i da je 200 dinara mesečno po prijavljenom članu. To nije teško organizovati jednim cirkularnim mailom ili ovde internom porukom. Na kraju, ako ima onih koji ne žele da podrže sajt .. ima dovoljno i onih kojima ne bi bilo teško da se odreknu dve kutije cigara (500 din) mesečno i da sajt ostane ovakav kakav je bio do sada. Ako je takvih od ovolikog broja ljudi bar 500 do 1000 eto uspeha! Ja se, evo, prvi javljam da uđem na taj spisak i da svakog prvog u mesecu odvojim upravo 500 a može i 1000 dinara u tu svrhu ...i to kažem, evo, pred krstom koji mi je tu na dohvat ruke. Ne znam kako bih se drugačije obavezao ali to smatram veoma dovoljnim. Razglasite oče ovo prijavljivanje i verujem da će biti veliki broj voljnih za podršku ovoj značajnoj Crkvenoj stranici! Sve samo ne da se sajt ugasi!
  Veliki pozdrav
 22. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Иван Ц. у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Данас сам заиста много потрешен, није ми добро како се осећам...
  Малочас дођох из шетње са мојим пријатељем о. Ненадом, разговарамо о свему... о овде постигнутим резултатима, о свему што се за кратко време издешавало, неке надреалне сцене... Каже читао данас ово што сам написао, читао коментаре људи...
  Мене данас звало, ни сам не знам колико људи, који се овде и не појављују као писци, али као они који читају-то чине свакодневно!
  Уопште не желим да причам о томе шта је све учинио овај сајт, које је све ствари изродио... игумане, свештенике, професоре... ма ко зна кога све... бракове, дружења, хуманитарне акције итд...
   
  Ево, ова тема за један дан скоро 6000 читања... колико и одговора, колико приватних коментара...
  Заиста не знам шта нам је радити. Жртвујем много тога зарад овог места, свесни сте тога, надам се... Знам да је гашење Поука радост многима који се не радују мисији Цркве.
  Малочас гледам како изгледа нови апдејт за сајт, који нисам урадио, јер треба да се купи лиценца и још штошта... изгледа толико добро да сам се у секунди заљубио... ја сам велики "залуђеник" у софтвере.. али испред свега, свих тих добрих опција итд... ово место је место за људе...
  Ух, касно је... одох да мало одморим, испред нас је доста времена... 5 недеља још...
 23. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Зосима у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Собзиром да сам присутан на православним форумима од првог "БСН",преко "Верујем" до "Поука",могу рећи да је гашење долазило,пре свега што су главни организатори због других интересовања,засићености,немања времена и стицају разних других животних околности,просто одлучили да батале ову причу...
  Дакле ,ако  ова прича треба да се наставити,треба нових младих људи,богослова,ентузијаста,вољни за овај начин мисионарења,као што је некоћ то био о Иван ,коме се захваљујем на уложеном труду и далеко најдужем трајању једног црквеног портала-форума...
 24. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Jestira. у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Herceg Novi prelep grad...
 25. Волим
  Рисбо је реаговао/ла на Ђорђе Р у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Ја сам овде од новембра 2009.е. Испаде од самог почетка. Утисак је да форум траје много дуже.
  За мене је ово био наставак форума Верујем. Што се тиче теолошких тема и расправа, мој је утисак да ЖРУ никада није достигао квалитет форума Верујем. Квалитет форума чине људи који своје време улажу у њега, а тад су били активни многи дивни људи, који касније нису имали времена и енергије да наставе своју активност овде. Овде су се и они преселили, ал су се ретко оглашавали.
  Да се вратим на ЖРУ. Остаће ми у памћењу по топлини, и разноликости тема и области. Наравно и одлично место за информисање о црквеним темама.
  Чини ми се да је форум као медиј и форма полако превазиђена. Некада је то био редак социјални медиј, где си могао да изнесеш мишљење и став, пре фејсбука, твитера...  Раније сам пратио више различитих форума, а већ годинама само ЖРУ. Ја волим форум и недостајаће ми...

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...