Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation since 02/21/19 in all areas

 1. 20 points
  Моја супруга Јелена је родила једно женскиње!
 2. 20 points
  Zoran Đurović

  Зоран Ђуровић: Како сањамо светост

  Зоран Ђуровић: Како сањамо светост Палермо је Ави место чуда. Више пута забележих догађаје, а сада бих испричао за о. Андреја и мог кумића Јефрема, кога сам венчао. Јефрем је био чтец при цркви Св. Марка Ефеског у Палерму, али је био и код Руса, па је у овом смутном времену и дефинитивно тамо прешао. Руски парох је био о. Андреј, који је поболео од рака. Знао сам га годинама. Но, кад је оболео, нисам видео у молитви да ће остати овде. Скоро ме позва и Гаетано[1] и замоли да се помолим за њега, али сам се обратио Господу да га у миру пресели. У Палерму, Андеј први с' десна. Јефрем објави да се упокојио Андреј. Позовем га, и он ми исприча: Падре, дан пре сам га сањао како смо сви скупљени у цркви, обучени у бело, ту си и ти, падре Еуђенио, сви... Андреј је предводио службу, сви смо били весели. А та црква на стени у мору! Ја се пробудим и зовем да питам за Андреја. Кажу да је добро. Следећу ноћ га сањам, он насмејан, каже: Види, Јефреме, спаковао сам кофер, идем па се видимо. Лепо се поздравимо, срећни... Ујутро ми јавише да је умро. Јефрем Андреју: Grazie per tutto caro padre! Riposa sereno nella Pace del Signore! Eterna sia la tua memoria! Наравоученије или морал: Постоји неко лепо и тајанствено ткање између људи који се воле. И Дух Свети је тај који нас повезује и држи у неком светом простору. Као што оприсутњује Христа на литургији, тако и нас ван ње повезује. Само треба да ослушкујемо... Рим, 14. март 2019 [1] Salve padre Zoran ... una preghiera forte per Padre Andrei , che in questi giorni sta poco bene; grazie mille anticipatamente da Silvano!
 3. 16 points
  Nikola Stojanovic

  Слике форумаша

  Its me, Super Mario ! But my princes now is in another castle !
 4. 16 points
  Nedelja Pravoslavlja u Balamand, Liban
 5. 16 points
  Smaragdni kamičak

  Слике форумаша

 6. 15 points
  Bokisd

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Malko' (vise) me muci neka bolest, ... pomenite kada se setite... (od o.Zokija, (( @Zoran Đurović )) vec imam molitvenu podrsku, misli na mene, hvala Bogu malo je bolje,... )
 7. 15 points
  Иван Недић

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Моја супруга Јелена се порађа!
 8. 15 points
  WiseMan

  Слике форумаша

  Došlo vrijeme da se ošišam, da budem svojoj majci lijep!
 9. 15 points
 10. 14 points
 11. 14 points
 12. 13 points
  Иван Недић

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Моја супруга Јелена је родила једно женскиње!
 13. 13 points
  Malo druženje našeg "Kluba čitatelja" u knjižnici
 14. 13 points
  Данас, у цркви Св. Марка...
 15. 13 points
  Danijela

  Слике форумаша

  Na 18 spratu https://www.facebook.com/soviennaofficial/
 16. 13 points
 17. 12 points
  AnaLaz

  Слике форумаша

  У рецепту пише одлежати пола сата.
 18. 12 points
  Наша гугуткица свако јутро долази по свој оброк ...
 19. 12 points
 20. 12 points
 21. 12 points
 22. 11 points
 23. 11 points
  АлександраВ

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  О, свеопевана Мати, Помоћнице у рађању, Која си родила светију од светих, Најсветију Реч, Надо духовног нашег пробуђења и у свему благога напретка, у рађању телесном, Благодатна, женама православним – Утехо, Царства Небеснога наследницима учини све, који верно вапију Богу: Алилуја! Радуј се, Помоћнице у рађању, Која чеда Своја Цару Славе приводиш!
 24. 11 points
  Пре једно годину дана било на сајту неколико људи, углавном млађих, који су поствљали анти-муслиманске мимове, качили као највећу зајебанцију ове Remove kebab форе, и генерално ширили отров по сајту. Није се ту радило само о муслиманима, ту је после дошло до тога да се вређају друге расе као инфериорне, друге културе као инфериорне, па је онда прешло и по нацијама. Свако ко је пробао макар да одговори на те глупости које су постављали је био аутоматски означен као SJW или називан разним другим погрдним именима и вређан најгоре. Сваки модератор који је пробао да заустави ширење тих њихових глупости је био тиранин који "гуши слободарску мисао". Свако ко је пробао да укаже да је величање једне културе или цивилизације насупрот другима дебилизам, и да се тиме никако не разликују од оних "са друге стране" је био социјалиста, комуњара, левичар... Знају сви који су били, да не ширим причу. И те приче се онда редовно завршавају аутошовинизмом. Хвала Богу, такве појаве су очишћене са Поука и сад трују ко зна где. Шта је поента овога? Далеко од тога да је група напаљених ликова који се претерано ложе на мимове крива за било шта што је један болесник у стању да уради. Нису криви чак ни они који су песми "Караџићу, брани Србе своје" дали планетарну популарност у тој субкултури. Али одговорност за изговорено увек имамо. И одговорност нам је далеко већа него што можемо и да замислимо. Јер у сваком тренутку неко може да дође на православни форум, гледа болештине које се ту постављају и помисли да то стварно има било какве везе са хришћанством генерално, а камо ли са православљем. Нема. Болештина је болештина, па дал то био спот неког муслиманског дегенерика у којима се прети неверницима или претња неког хришћанског дегенерика у коме се кроз "зезање" прети муслиманима да ће да буду почишћени и слично. Што је најгоре од свега, опет су Срби, ни криви ни дужни, увучени у причу да се неки болесник повезује са нама, и опет ће да дају повода појединцима да нас гледају кроз овакве дегенерике. Да Бог да жртвама овог лудака мир на оном свету, њему шта је заслужио, а да ми остали извучемо поуке из овога што се десило, како бисмо макар својим понашањем допринели да се такве ствари не понављају. Или да им макар ми сами ничим не допринесемо.
 25. 11 points
  Predragmoratic

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  молим вас, драгој особи је дијагностикован тумор, операција је заказана за средину априла. Зове се Весна. хвала
 26. 11 points
  Smaragdni kamičak

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Pomenite Jelenu, teško je bolesna.
 27. 11 points
  Ne videh još po internetu lepše i dublje teologije od ovih par rečenica: ''Svako koga sretnete bije neku bitku o kojoj vi ne znate ništa. Budite ljubazni. Uvek.'' Marinko Madžgalj.
 28. 11 points
 29. 11 points
  Flojd

  Упознајемо форумаше

  Драги моји форумаши, да не би само форумашили и дружили се онлине, одлучих да је добро и да се упознамо и дружимо уживо. Па ето, упознах пар добрих и пријатних људи са форума и надам се да ће их бити још.
 30. 11 points
  Flojd

  Упознајемо форумаше

  @Maja Pavlovic Међу првим форумашима сам упознао и Мају и њеног синчића. Провели смо један пријатан дан у шетњи и упознавању њеног града.
 31. 11 points
  Јелена М.

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Молим вас да поменете у својим молитвама мог брата Душана. Пролази кроз тежак и мучан период у животу, много пати и то предуго траје. Хвала свима вама! Хвала и слава Богу!
 32. 11 points
  Gogić

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Zamolila bih vas , da molite za ozdravljenje moje sestre Bozane.
 33. 11 points
 34. 11 points
  Adelaida

  Слике форумаша

  Adelaida u sagreseniju...pusim, pijem, radujem se...
 35. 11 points
 36. 10 points
  Tavita

  Тема јасна из прве поруке

 37. 10 points
  Ау, какво поређење правиш. Какве претпоставке качиш форумашима. Управо приказујеш код себе оно што овом поруком спочитаваш другима. Да, људи шиканирају, вређају и повређују једни друге. Људи забадају своје ставове у другог и мање-више стварају такву атмосферу где су очекивани вербални афективни испади, а нарочито када се саговорници осећају на било који начин угроженим, или су у дужем временском периоду на неки начин повређивани, вређани и омаловажавани. Све што читамо на друштвеним мрежама добар је показатељ колико смо дубоко повређени, сви ми, и као појединци и укупно као друштво. Колико смо заправо уморни. И различито реагујемо - страхом, псовком, свађом, самообманом, негацијом, преувеличавањем, очајом, агресијом, пренаглашеним хумором,... Али оно што је некако одлика готово целокупног комуникативног друштвеног бића Србије, и ових и оних и познатих и непознатих и старих и младих је - недостатак дијалога. Ми не умемо више да разговарамо. Не умемо да саслушамо. Ми имамо једну крњу, егоцентричну, афективну, агресивну комуникацију. То је наша реалност. Таква комуникација, као модел, намеће нам се годинама од стране људи који су се угурали на медије, "естраду", који опстају на политичкој сцени и који се смењују на власти, а нарочито овог актуелног председника који на овакав начин разговара са свима, и својим најближим сарадницима, и медијима, и у току обраћања свима нама, грађанима, без обзира да ли смо на "овој" или "оној" страни. То је модел који смо усвојили. То је модел који се савршено запатио на тлу општег сиромаштва, медијског спиновања, сталног адреналинског "напумпавања" сулудим, измишљеним или пренаглашеним (полу)вестима и текстовима најгорег могућег садржаја који нема више апсолутно никакав информативни квалитет. Живимо у дроњцима, емотивним, друштвеним, социјалним, политичким, економским дроњцима. Покушавамо да преживимо и останемо нормални. Живимо у сталном подгреваном страху. Политичари раде свој посао, а ми покушавамо све то да преживимо. Испољавамо оно што нас мучи, на начин како свако од нас у датом тренутку испољи. И то разумем. И у оваквој општој бедној атмосфери у којој живимо, ни ми (хришћани) нисмо остали имуни. Опрости, али због чега читаву једну групу људи (и деце) који имају овај неуролошки проблем користиш за приказивање нечега што је лоше, примитивно? Немој то да радиш, није лепо. Друго, веома је дискутабилно ко је овде на теми испољио глупост и проблематично понашање. Не, то није испољио припадник ових или оних, већ одређена особа, појединац, и као појединац треба да буде санкционисан (ако уредништво то тако одлучи). Маните се више етикетирања и генерализовања, то нас је и упропастило.
 38. 10 points
 39. 10 points
 40. 10 points
 41. 10 points
  Milica Bajic

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Молим вас да поменете сестру Данијелу, пролази кроз ужасна искушења.
 42. 10 points
  Помаже Бог, браћо и сестре, Користим прилику да, пре него што ступимо у арену врлина Великог Поста, затражим од свих чланова Поука опроштај, уколико сам неког речима или виртуелним поступцима ожалостио или увредио. Свети Јован Лествичник упозорава: “Ко у разговору с другим људима упорно настоји да наметне своје мишљење, макар било и тачно, треба да схвати да болује од болести ђавола!“ Уз ниски поклон, молим за опроштај! Повлачећи се, колико је то у нашим околностима могуће, уз радостотворни плач покајања у тиховање и великопосне службе, од срца вам желим благословено начало свете Четрдесетнице, уз жеље да од ноћи јутрењује дух сваког члана овог сајта, Њему, Богу нашем, јер су заповести Његове светлост на земљи. “Започнимо светло време поста, и предајмо духовном подвигу, очистимо душе, очистимо тела, постећи од сваке страсти као и од јела, уживајмо у духовним врлинама које са љубављу чинимо, да се сви удостојимо видети свето страдање Христа Бога, и свету Пасху у духовној радости!“ o. Мирољуб
 43. 10 points
  Пролећно "кречење" одрађено!
 44. 10 points
  Nikola Stojanovic

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Upokojio se Deka od mog najboljeg druga, Jovan Jovanovic se zove. Pomenite. <3
 45. 10 points
  Flojd

  Упознајемо форумаше

  @crisbo88 i @Милена КШ Милену и Бориса, моје веселе Крушевљане сам упозноао после акатиста С.Ксенији. Једна сјајна екипица.
 46. 10 points
  Flojd

  Упознајемо форумаше

  @Иван Ц. Касније сам упознао и О. Ивана.
 47. 10 points
 48. 10 points
 49. 10 points
 50. 10 points
  goranger

  Слике форумаша

×
×
 • Create New...