Jump to content

Најбољи чланови

 1. Ćiriličar

  Ćiriličar

  Члан


  • Points

   81

  • Број садржаја

   3687


 2. Вилер Текс

  • Points

   81

  • Број садржаја

   8866


 3. Milan Nikolic

  Milan Nikolic

  Члан


  • Points

   76

  • Број садржаја

   18026


 4. Вукашин

  Вукашин

  Члан


  • Points

   67

  • Број садржаја

   2326


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation since 12/23/21 in Posts

 1. У образложењу министра за поништење визе пре два дана (након што је првостепени суд поништио одлуку да му се не дозволи улазак у земљу) се нигде не помињу погрешно попуњени формулари или било шта слично, него то да има антивакцерске ставове, да његово присуство може да изазове немире ( ) и да га многи сматрају херојем антивакцинашког покрета ( ). Штавише, министар сам каже да је Ђоковићево присуство минимална претња по јавно здравље. Да су погрешни папири били разлог, вероватно не би ни било било каквих суђења или апела, послали би га назад првим летом. Према томе овде је све јасно. Тоталитарни режим који хоће за пример да казни некога ко не поштује њихова идеолошка правила А Новак јесте крив што је дозволио тај пропуст код попуњавања образаца. И чињеница да ови то нису ни покушали да искористе као некакав формални разлог за одбијање, него су одмах директно рекли о чему се ради, само још јасније показује о чему се ради.
  7 points
 2. Ево, ја сам вакцинисан 3хСпутњик. Могу ли бити пуноправни члан светске заједнице, путовати и радити БИЛО ГДЕ? Наведи 1 (ЈЕДНУ) студију која оправдава забрану уласка мене било где на западу. Можда онда и схватиш да то везе нема са искорењивањем болести. Толико просто...
  6 points
 3. Снежана

  Слике форумаша

  6 points
 4. 6 points
 5. Закон није био једнак за све јер Ђоковић није био једини са истом визом и истим изузећем. Да је имао проблем само око визе много брже би био рјешен случај, или да су му издали на лицу мјеста нову или да је у краћем времену одлучено да се мора депортовати. Виза није била проблем, него медицинско изузеће. Требало је много времена да потроше, да од једног исправног изузећа направе неисправно. Они су јасно рекли и Ђоковић је јасно све донио. Сигурно не би ишао да није имао гаранције, али су га аустралски политичари спремно изиграли и те приче како је неко из тима аплицирао за погрешну визу су идиотске и не заслужују никакав коментар.
  6 points
 6. Dobro je sve ovo. Odlicno. Da se konacno jasno vidi kakva totalitarna septicka jama je to drustvo, i sva njemu slicna.
  6 points
 7. Поједини епископи наступају веома ригидно, не хајући за слободу којом нас је Христос једном заувек ослободио, него, напротив, претећи санкцијама невакцинисаном свештенству и верујућем народу, премда већинском. Ипак, после разних ексцесних ситуација и екстремних позиција на обе стране, у Православним Црквама се искристалисао и преовлађује принцип добровољности и препорука уместо примене духовног насиља и наредбодавног, комесарског тона. „Одлучујемо и наређујемо" - то је природни начин изражавања војних власти у ванредним приликама, али му у Цркви нема места - ЕПИСКОП БАЧКИ ДР ИРИНЕЈ БУЛОВИЋ
  6 points
 8. 6 points
 9. Управо то је поента свега. Одбијен му је улазак са образложењем да је персона нон грата - да би његово присуство, популарност и ставови могли негативно утицати на политику вакцинације у Аустралији, да се многи из антиваксерског покрета угледају на њега, и да ако му дозволе боравак то може да изазове немире. Што онда повлачи са собом много просто питање - зашто су му уопште издали визу? Ако су то стварни разлози, они су све ово знали о њему и када су му обрађивали захтев за визу. Ко му је онда издао и зашто? Цела ствар стварно смрди на то да је све ово планирано од почетка. Да би се од њега направио пример шта чека оне који се не слажу са идеологијом режима.
  5 points
 10. На другом суђењу му није суђено због прекршаја на граници, него питања његовог карактера у свјетлу његових ставова о вакцинацији. Хок га није хтјео депортовати јер је неправилно попунио формулар него због тога јер је наводно опасан по аустралске душице са аспекта сигурности и здравља.
  5 points
 11. 5 points
 12. Ево шта каже наш Патријарх на ту тему (негде од 15. минута). Нисам га никад видео да се толико разљутио, као кад овде говори о лицемерима са запада. Цела беседа је антологијска.
  5 points
 13. ЊЕГОВА светост патријарх српски господин Порфирије Драги Ноле, Од невоља и искушења кроз која пролазиш на Божић, дан суште радости, сутра ће остати само бледа сенка. Бог је велики, а ти знаш ко си јер си растао уз звук звона са Немањићких задужбина. За тебе се, као и ти за нас, моле милиони православних Срба. Нека непролазна топлина и љубав витлејемске пећине греје и снажи твоје срце и душу. Мир божји - Христос се роди!
  5 points
 14. Вилер Текс

  Raskol se zahuktava

  Ово није тачно. Цариградска Патријаршија је изазвала овакво тужно стање. Пре тога су имали доста сличних потеза на штету РПЦ. Ја много волим Грчке Цркве али овде је Цариград у криву.
  5 points
 15. Алелуја!!! кад сам вас натерао да се опустите и спрдате и шалите! Ово себи рачунам у правду коју ће Бог препознати и наградити! Морам да признам да сам био маловеран, јер сам у једном моменту помислио да се шалите, али да од вас настану шалџије, признаћеш да је чудо Божије! Зато сам посумњао! Приметили смо ваше открављивање (нечастиве силе и највеће подвижнике могу да саблазне, зато будите опрезни!) кад си поменуо да ми фали "само" смирење и да се не хвалисам, па да када тога не би било, можда бих био подношљив. Видиш, када се особе мало боље упознају, прођу их предрасуде. Не виде само рогове код другог. Зато сам ти био рекао: Дођи и види. - Оно што видесмо и опипасмо, то сведочимо. Слагао бих када бих рекао да нисам веровао у молитву, али док сам био млађи, мислио сам да треба и доста других, пропратних радњи и труда. Ни сада не говорим супрото, него велим да је молитва чудо. Посебно сам одушевљен што стојим ту код св. Петке и Пантелејмона и са њима се молим за људе. Јесте бреме велико, али га не осећам, јер сам у мом свету. Треба да видиш те сузе, страхове, радости и благодарења. И кад се особа преобрати за минут. И после је држи то. Што је описано у Јеванђељу да је Исус исцељивао моментално, то је тачно. Неки су хтели да кажу да је плацебо у питању, или да су ђавоимани само били са психичким сметњама, али ја то одбијам. Јер сам видео превише таквих ствари које се чине у име Исусово. - Господ нас је учинио царевима, иако ништа нисмо заслужили. Дао нам је да будемо његови сатрудници. Шта би пожелео више?
  5 points
 16. Вукашин

  Raskol se zahuktava

  Сећам се гласова да ми као СПЦ треба да гледамо "своја посла" и да се не мешамо у сукоб Грка и Руса, али то је сада практично немогуће. Није добро.
  5 points
 17. Zoran Đurović

  Raskol se zahuktava

  Само је моја смиреност писала у овом смислу и отворено, па су ме разапињали. Као и за друге расколе. Да не бих био анатемисанод Барта због мојих критичких ставова морао сам да напустим тај патријархат. Нашијенци су ме пљували иако су на устима говорили да су против мешања Фанара у Московска посла. Све је то лицемерно, али шта да радиш. Уредно су ме наше владике друкали код Васељенског. Срећа да је то мањина.
  5 points
 18. Danijela

  Слике форумаша

  5 points
 19. Мој побратиме, то ти је тешка секта. Преваранти обични, знам из прве руке јер сам се и сам бавио овом врстом рада. Постоји и изобиље документованих лажи и превара које су направили, али је тема хуманитарне помоћи јако шкакљива и није ником у интересу да избију сад ту скандали. Довољно ти је да знаш да и наше свештенство и монаштво на КиМ зна о коме и чему је реч и ограђује се од истих, а све више је и народ упознат са тиме. Функционишу по тој секташкој агресивној шеми и највише побрсте људе по дијаспори који ем имају новаца ем воле да помогну кад виде тако нешто. И онда бомбастичан наслов милион евра помоћи за народ КиМ, а онда одеш доле и ко шерлок холмс тражиш па добро где заврши тих милион евра рођаче, а они испоручили неке дотрајале инсталације полуфункционалне у некој смешној вредности. Ма то је јад и чемер Божији о каквом је профилу људи реч, и да се на теми туђе несреће богате. Притом они друге хуманитарне организације посматрају као конкуренцију, еј бре као да је у питању рат коропорација, а не помоћ нашем народу. Ево на прву лопту неке здраве приче, срби за србе, свизакосмет, фондација делије између осталих нормалних. То су све људи који су нон стоп доле са народом и монаштвом који су изградили толике куће потребитима, обнављали манастире, лично носили намирнице, и просто само буду доле са тим људима да им се нађу макар и само присуством. И на сајту можеш да уђеш да испратиш сваки динар прихода и расхода годинама уназад, то су људи који немају шта да крију и кога да лажу. А 28. јун, бежи што даље од њих, а за оно што раде нека им суди савест њихова.
  5 points
 20. Ово је поента свега. И да је само до обичног света то би тако и било.
  5 points
 21. 5 points
 22. Pokusavace oni i dalje, brate, na razne nacine, a vec koliko sutra. Ekoloski problemi su vec najavljeni kao sledeci, a Bog zna kakve jos sorte virusa mozda spremaju. Cilje je i dalje i uvek i oduvek isti: da se svi strpaju pod jednu globalnu kontrolu. Za sad, naravno, to ne prolazi, ali necastivi sigurno nece da odustane od svojih zlotvorenja.
  4 points
 23. А шта ћемо да радимо са мисама за Павелића диљем Хрватске? Како иде оно "прво почистимо у свом дворишту". Не знам зашто би занимало католичке бискупе какве фреске ми имамо у нашим храмовима.
  4 points
 24. Не знам брате/оче. Ја се нисам одрекао ни вакцинисаних ни невакцинксаних. Мало ми је та реторика "антиваксери ваксери" страна за Цркву.
  4 points
 25. интересантно је, како Новак може да буде опасност за људе у Аустралији. здрав је, налази се већ неко време код њих, може да направи пцр-тест. нема корону. само може да се зарази у аустралији као сваки други. не ради се о корони или ризику. томић је с короном играо квалификације. није тестиран пред игру! ово је борба против човека који неће да се вакцинише, који као јавна личност не подржава њихову идеологију.
  4 points
 26. Ако је овај документ (који је у прилогу) веродостојан, онда се види да је у Аустралију само у децембру ушло 4760 људи са разноразним изузећима, а у току целе 2021. године је ушло преко 88000. Само 1 од тих људи је изазвао пажњу и гнев јавности. Мени изгледа да је ово оркестрирана хајка управо на тог једног човека. monthly-travel-exemptions-report-1.pdf
  4 points
 27. View full Странице
  4 points
 28. ПРЕМИЈЕ за Аустралиан опен у 2019. години износиле су 38 300 000 евра. Да мало укљуимо вијуге и калкулатор. Дакле: -Један "обични" турнирчић, где се гања лоптица преко мреже (ниј ени олимпијада, ни светско првенство, локални турнир) има фонд од 38 300 000 евра -Једна боља (не)просечена плата на западу је (бруто) 3500 евра - Један боље плаћен радник на западу би требао да ради 10 942 месеца за те паре. Или скоро ДЕСЕТ СТОЛЕЋА, тачније 912 година. -Треба рећи да причамо о бруто плати. А да не говримо да би неко у Бангладешу или Вијетнаму у текстилној фабрици требао радити једно 30 векова! Сада се дигла фрка око Нолета - јер је "антиваксер", и као познат тиме је опасан проагатор против планова светских моћника. То није спорно, и нико не осуђује Ђоковића. Питање је где је хришћанска свест људи који граде себи идоле, и сматрају неким херојством, успехом, или кој ечим бити модерни гладијатор у једној прљавој машинерији у коју се упумпавају паре пуне крви, превара, страдања, неправди и којечега. Аустралиан опен је прљав! А је ли (вам) добар? Пљескали сте, скакали, вришатли кад лоптица удари на линију...а сада вам не ваља? Е па, сада се показује само атом онога што Аустралиен опен јесте, и сви ти опени. Неко треба да ради ДЕСЕТ ВЕКОВА за једну параду лицемерја, надриусеха, лажи, рекламирања великих фирми и ко зна чијег и кавог прања ко зна како крваво зарађених пара и пољаћканих по свету - то су норме света у којем живимо. Ја ничим, никада не осуђујем Ђоковића -а ли свим и свачим осуђујем такве НАДРИнорме, тих турнира, тих модерних гладијаторских арена де неко зарађује/пере прљаве паре. Шта ће Ђоковић ту, то је његов проблем...али то што је он (можда) добра човек н еможе да "опере" те прљаве норме света у којем се он бори. То је прљави "бизнис ас јужуал", и то много прљав...а ово сада само је атомчић какав је то свет. И сад ваља вам кад се беру титуле, а не ваља вам кад би Нолета нарадије збрисали са лица земље...па то је опасан свет. Тако, та парада гањања лоптице кошта овај свет, једног радника да ради 10 векова! 1000 година муке и труда! Ако се дивите том свету, ако му кличете, ето вам га.
  4 points
 29. Христос се роди!
  4 points
 30. Срећан празник рођења Христовог. Нека Богомладенац дарује изобиље мира и радости. МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!
  4 points
 31. Брате, бесмислено је бранити лицемере који се иживљавају над народом. Сада је то иживљавање још приметније јер је Ђоковић жртва. Ово је мешавина два фактора: здравственичког терора, мржње према Ђоковићу ( православац доминира у западњачком спорту). И ту је наравно лицемерје, јер човек има медицинско изузеће које му нисам ја писао. Има још тенисера са изузећем па су их пустили. А Ђоковић је слао паре у Аустралију кад су имали пожаре.
  4 points
 32. Легендо, да те нема, ваљало би те измислити! Тако ми улепшаш дан. Сам не знам где сам и то ме чини срећним, поготово кад од вас чујем где сам и ко сам. Знам само да сам духовник у Ружици на Кемегдану. Читам људима молитве и поучавам их. То ми је посао. Остало...
  4 points
 33. Па...пошто сми сви ми верници глупи, неуки и обична руља, а Синод "заблудео"...имамо тебе! Имаш кад Св. Софроније пише једном калуђеру о томе, каже како ће бити расправа и опадања, подела...и, вели, не играјте се главом да се држите патријаршијских црква (=саборних) него питајте Милоша. Не би те ја открив'о, али ето...тешка су времена, немој више да се сакривш...потребан си...
  4 points
 34. Треба да се молимо за наше владике, посебно оне чија мишљења се разликују од Синода...проблем је што ни ми сами не верујемо да можемо молитвом нешто да променимо/помогнемо...а можемо много...
  4 points
 35. Тачније 28.новембра, већ 30 нису могли да изађу. Кажу још...да је код нас благостање и невиђена слобода али у односу на Канаду у којој је буквално фашизам на делу. Од вакцине у понуди су само фајзер и модерна. Човек који је већ 19 год. у Канади је буквално преко ноћи морао све да распрода и задњим могућим летом као невакцинасан да пребегне за Србију.
  4 points
 36. obi-wan

  Linux

  A Mint (= nana) je najzdraviji.
  4 points
 37. Бесмисао рађа нови бесмисао... Тако је. Слажем се. Јуче у једном тржном центру затворени кафићи у осам сати, али на другом спрату где се седи док се једе у Мек Доналдсу препуно људи... Јасно је да немамо до краја визију како да ово победимо. Оно што свакако ми као хришћани треба да урадимо, па шта год то мислили да јесте, да урадимо све што је до нас и да не ниподаштавамо једни друге. Ко се вакцинисао - да му је на здравље, а ко се није - исто да му буде на здравље. Оставимо се више тог међусобног вређања и ниподаштавања. То је недопустиво.
  4 points
 38. Нит сам им аплаудирао нит их сатанизујем. Ја говорим о људима који пацијента видел нису и који уводе бесмислене мере. Еј приведоше човека јер је у парку скинуо маску да запали цигару...Сцена из Аустралије. Достављачу у Словенији казна јер је скинуо маску да на степницама удаљен од свих бар 10 метара поједе бурек. Медицина 1/1.
  4 points
 39. А где је ти негирам медицину? Колико се мени чини света крава Струка негира медицину ускачући сама себи у реч. Ту су и медији који шире страх и панику. То су и власти које врше реперсију без потребе. Тући и хапсити људе јер на улици не носе маску, или ке скину да запале цигару или поједу бурек.... Јиргени Клопови који причају свашта итд. Ја сам крив за корону изгледа...
  4 points
 40. Живим две године поприлично изолован, у кругу породице мање више. Чиним шта могу. Молим се Богу. А сматрам да би био прилично наиван када бих негирао манипулације са овом болешћу којима се људима укида слобода. И мора се схватити да су људи пукли од свете краве зване Струка.
  4 points
 41. Уз сво дужно поштовање, нису ни многи који би да затварају народ, они који хапсе и туку људе који на улици не носе маске (Аустралија)... вирусолози. Има и разних вирусолога, не говоре сви исто. Зар не? Бринем се за оне који мисле да се овде ради о медицинском проблему и ничем више.
  4 points
 42. Ја драга Сања од почетка овде разговарах и са авокадом и са фса чини ми се на пристојан начин и рекох против вакцина нисам. Нити сам икоме икад рекао да се не вакцинише, ако неко приупита могу да кажем шта мислим ако не па ваљда је свако као икона Бога живога слободан да мисли по своме а не по налогу. Оно против чега сам био од почетка је оно што су ми говорили да се десити никад неће, а што се сад дешава у Аустралији, Аустрији, не знам да ли и колико и код тебе у Словенији. То је тотално склизавање људске цивилизације у пут сеграгације без повратка. Али баш да младић који с вирусологијом и епидемиологијом нема везе никакве и који не верује у ефикасност руске и кинеске вакцине већ само британске и америчке буде параметар објективности, па баш и не иде.
  4 points
 43. Занимљив момак, можда некад и постане озбиљан научник. До тад, има овде материјала на теми са озбиљним научницима позваним да говоре у области своје струке. И са једне и са друге стране, па бирајте људи и мислите слобода у Христу вам је дата. Иначе млади докторанд неуронауке стручно излаже о вакцинама као и многи пре њега - фајзер, модерна или астразенека - свака политичка конотација је сасвим случајна будите уверени.
  4 points
×
×
 • Креирај ново...