Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation since 03/24/18 in Најновије објаве

 1. 20 points
  Моја супруга Јелена је родила једно женскиње!
 2. 14 points
  Поуке.орг инфо

  Наш нови уредник сајта

  Наш нови уредник сајта
 3. 13 points
  На данашњи дан, заправо вече пре њеног празника, света Ксенија Петроградска ми је буквално спасила живот. Имала сам удес у коме сам могла главу да изгубим, али прошла сам много безболније и убеђена сам да је то њена интервенција...А и ја сам учинила добро дело. Нисам тог момка тужила, јер бих му уништила снове, тек је уписао факс за државну безбедност и сигурно би био избачен, преклињао ме само да то не радим. Надам се да се мало дозвао памети и да није више толико јурцао по граду. Памтим и благодарим, моја света Ксенијице.
 4. 13 points
  Juče je Katerina stala sa nama za pojnicu. Katerina je Grkinja rođena i odrasla u Njemačkoj. Trudna drugi put. U 6. mjesecu. Pored nje dvogodišnji sinčić - Hrisovalantis. Katerina ne zna Srpski. Mi ne znamo Grčki. Pjevamo Heruviku. Katerina pjeva “ž”, “š”, “č” gdje “ž”, “š” i “č” dolaze. Govorimo “Oče naš”. Mi na Srpskom. Katerina na Grčkom. Katerina ne zna Srpski. Mi ne znamo Grčki. Govorimo istim jezikom - jezikom srca.
 5. 12 points
  Molim vas, braćo i sestre, da se pomolite za mene, da 1. me Bog izleči bolesti koja me zahvatila verovatno zbog cigara i pušenja istih, nadam se da je nešto prolazno i ništa trajno, onda 2. pošto sam prestao da pušim - morao sam, ne da sam hteo, mada sam želeo i molio Boga da jednoga dana prestanem sa pušenjem - i da izdržim u tome i nikad se više ne vratim cigarama i pušenju, i 3. naravno da me prođe depresija koja me prati od kako sam prestao da pušim. Svi smo toliko pametni dok nam ništa ne fali, zar ne... kao da sam ja nešto posebno i imam jedno zasebno pravo da me mimoiđu problemi. Sada ću ja da se pomolim za vas i da vam Bog pomogne, i da vam dadne snage tamo gde vam je potrebno! Amin. Najviše bih želeo da vam je svima super, da ste srećni i apsolutno zadovoljni svemu, ali plašim se da tako ne ide... I hvala i pozdrav Milanu
 6. 11 points
  Ne videh još po internetu lepše i dublje teologije od ovih par rečenica: ''Svako koga sretnete bije neku bitku o kojoj vi ne znate ništa. Budite ljubazni. Uvek.'' Marinko Madžgalj.
 7. 10 points
  Е драги људи, улепшасте ми дружењем на овој виртуелној агори један усрани дан. И зато су Поуке нешто најбоље што се "нуди" на српском интермечном небу... Одо да спавам... Распуст је, деца у селу, жена и ја к`о момак и девојка...
 8. 10 points
  Бог је дао да проживим 26 година са вољеним човеком у љубави и срећи. Удовица сам од 2011. године и мајка две одрасле кћерке. После дугог периода борбе са тугом, где се живот сводио само на функционисање и преживљавање, недавно сам осетила промену, схватила и прихватила да могу да кренем даље. Желим поново да се дружим, да укључим нове људе у свој живот. Веома ми се допао овај форум, ни сама не знам како налетех на њега. Прихватам Божe вољу Твоју. Слава Теби и хвала на свему!
 9. 10 points
  Сутра око поднева имам један врло непријатан и суштински бесмислен посао да обавим, и тотално сам анксиозан око тога. Па, ето, помените
 10. 10 points
  Dragi svi! Slava Bogu, ukazala mi se prilika, idem Svetom Nektariju, na Eginu. Do 26. saljite na pp imena za pominjanje.
 11. 9 points
  Чудо у Хиландару 2018 Отац довео сина који је глувонем, да му отац Кирило прочита молитву. Пошто нису стигли због гужве да прочитају молитву рече отац Кирило: „Дођи следеће године и прочитаћемо и син ће ти бити излечен“. Дође човек следеће године ал' отац Кирило се упокојио. Човек тужан седе на клупу, замисло се. Кад после два минута примети да му нема сина. Сви почеше да траже дете, кад у једном тренутку близу морa после двадесет минута угледа отац дете потрча ка њему, а дете викну: „ТАТА“. Дете које је било глувонемо скроз се исцелило. Кад су га питали где је био, дете каже да је био са једним ниским монахом који га је помиловао по глави. Показавши слику оца Кирила дете је радосно почело да виче: „ Да то је он“. Оче Кирило моли бога за нас.
 12. 9 points
  Први дан у пензији! Пресвета Богородице, дај ми вјере и снаге да у времену које је предамном будем на корист својој породици, свом народу и својој Цркви.
 13. 8 points
  Kad nakon nekoliko mjeseci upadneš u forum osjećaš se k’o na dočeku Nove: žurka sa nepoznatima, al’ je raspoloženje na nivou
 14. 8 points
  Када овако после пола године уђем на форум, осећам се као она три медведа неко је јео моју кашу, неко је спавао у мом кревету...
 15. 8 points
  Многи људи благостање виде у неком од политичких уређења, у друштвеним структурама и добротворним организацијама. Али политичке и друштвене формације долазиле су и одлазиле, настајале и нестајале, а људи су и даље остајали несрећни као што су и били. Зло и неправда нису се умањили на земљи. Ако се неке промене код људи и могу приметити током историје, онда је то свакако све већа морална ентропија, све присутнији материјализам и душевна обољења која су у наше време попримила карактер епидемије. Све друштвене утопије су пропадале делимично и зато што нису узимале у обзир тако очигледну и универзалну чињеницу као што је исквареност човекове природе, као тежња ка греху, као демонски импулс који живи у дубинама човековог срца. Aрхимандрит Рафаил (Карелин)
 16. 8 points
  Весна, ако случајно читаш опрости... Сваког Божића се сетим моје пријатељице Весне и њеног (не)сналажљивог поздрава колеги муслиману на Бајрам: Бајро се роди! 😂😂😂 Хтела је само да буде учтива, а није знала како се каже...
 17. 8 points
  ,,Ми живимо у времену техничких открића без преседана,која воде све потпунијем овладавању силама природе и неутралисању времена и простора.Али овај развој,иако доприноси нашем комфору,удобности и сигурности живота,не иде у правцу истинске културе и просветљења.Сасвим супротно,он је деструктиван за идеале...Стварни узрок пропасти народа је неспособност човечанства да реши социјалне,моралне и духовне проблеме.Све док је борба за егзистенцију таква да само најприлагођенији могу да преживе,постоји здрав развој владавине индивидуализма.Када се механизми реакција елиминишу из индивидуе,оригинални напор и иницијатива сузбију,а креативне способности наруше,раса постепено тоне у дивљаштво и нестаје.Сличан крај прети нашој данашњој цивилизацији." НИКОЛА ТЕСЛА
 18. 8 points
  Када се молиш за било шта Господу, или Пресветој Богородици, или Анђелима и Светима – молећи њихово заступништво за себе или за друге пред Богом, тада речи, које изражавају твоју молбу, твоје потребе, сматрај за саме предмете, за саму стварност коју ти молиш од Господа. И веруј, да ти већ имаш верни залог за добијање предмета твојих молби у самим речима, којима се означава тај предмет. На пример, ти се молиш за своје здравље или за здравље неког другог: реч - здравље - узми за саму стварност. Веруј, да га ти већ имаш по милости и свемогућству Божијем, јер сама реч, назив, у трену код Господа може да постане дело. И обавезно ћеш добити тражено ради своје непоколебиве вере. СВЕТИ ЈОВАН КРОНШТАТСКИ
 19. 8 points
  Заиста нашем Творцу припада свака слава и част. Тако је све премудро створено.
 20. 8 points
  Помените у молитвама моју супругу Мару, трудна је, имала је неке лошије резултате па је задржана у болници... Хвала.
 21. 7 points
  А Његово Царство трајаће заувек! И доћи ће Дан када ће љубављу својом обрисати сваку сузу из очију наших, када ће у мору радости растопити сваку жалост земаљску, када ће Светлошћу Вечности Своје обасјати свет који је створио. Радујмо се свитању тог Дана!
 22. 7 points
  Biro. Kišovito podne. Zvoni telefon. Javlja se šef, čovjek početkom svojih sedamdesetih: - Hallo. (prelazak na Engleski sa njemačkim akcentom) Hallo..? HALLO?!... No, you are not calling from Microsoft. You are liar. Do not call anymore! (sklapanje slušalice) Und das alles ohne Terminator gesehen zu haben! (I to bez da sam gledao Terminatora)
 23. 7 points
  Јуче на дан Светог Саве , мироточиле су мошти Владике Николаја у манастиру Лелић. Слава Богу !!!
 24. 7 points
  Сања Т.

  Druzi mi se sa forumasima...

  Druzi mi se sa forumasima...
 25. 7 points
  Snimano jos 2012. Ali uvek vredno za potsetiti se. Moj sjajni drugar Lazar Stanivuk osnovao je grupu sa decom i ljudima sa smetnjama u razvoju. Prvu takavu u nasoj zemlji.
 26. 7 points
  Драги приљатељу, браћо, сестре, Желим да Вам честитам Нову годину, да у њој имате много среће, успеха на сваком пољу и пре свега здравље и душевног мира. Нек нам ова нова година помогне да превазиђемо све проблеме и да у њој с лакоћом живимо ! С поштовањем, Марко !
 27. 7 points
  Zaustavio policajac trojicu na motoru i pita ih: Dal' ste normalni, trojica na motoru?Okrenu se prvi i reče: Jaoo ispao nam Zoki!
 28. 7 points
  Vladeta Jerotic je dao sve od sebe za nas. Doslo je vreme da ode na pocinak.Usnuo je u Gospodu nas veliki Vladeta. Hvala mu za svaku rec i slovo. U prvom momentu sam se rastuzila, vec u sledecem se setila Hrista. Useli ga Gospode u carstvo tvoje.
 29. 7 points
  Danas sam bio kod pulmologa, lekara za pluća, veli: Uhvatio sam poslednji voz. Da sam dalje kao onomad ne bi dobro bilo... Svakako, funkcionalnost pluća mi je povećana od 53 % početkom jula na 62 % danas - iskreno, nadao sam se višemu ali bolje išta nego ništa - a ovo inače bez lekova (ostavio pre dve nedelje), samo postom, molitvom i šetnjom, i naravno bez cigara. Reče pulmolog da lekove odnosno onaj sprej (spiolto respimat) ne uzimam nego da vidimo kako će dalje da se razvije, a sledeći termin onda imam u decembru gde ću ponovo da vas molim i gnjavim da se molite za mene ;) A vala pomolite se i sad za mene da Bog dozvoli da mi bolje krene :)
 30. 7 points
  Старац Пајсије једном упита окупљене у дворишту његове келије: - Знате ли ко је највећи непријатељ православља? Људи почеше свашта да говоре: масони, секте.. Он поћута па каза: - Највећи непријатељ православља сте ви сами. Да смо истински православни хришћани променили би сваког човека на свету, читав свет би поверовао у Христа. Старац Пајсије Светогорац
 31. 7 points
  Враћам се из града и сретнем на степеништу старијег комшију и он ме замоли да му бацим ђубре у контејнер, узмем ја тако ту кесу и кренем ка контејнерима ( има их укупно три) . Пошто волим неки пут да центрирам ( када имам тежу кесу бацим са неколико метара па вежбам своје кошаркашке способности ) тако и сада, бацим ја ту кесу погодим контејнер окренем се и кренем када зачујем глас иза себе " КОМШИЈА МОГАО СИ ДА МЕ УБИЈЕШ" ја сам пребледео шта је сада??? Кад оно излази моја комшика из контејнера или ( са стране нисам сигуран ) сва расчупана као у филмовима... Ја је питам шта радите ту,она тражим кључеве...
 32. 7 points
  АНЂЕЛА МИРА.. Данас сам се срео и разговарао са неколико људи, различитих занимања и карактера, наизглед тотално различитих, али повезивало их је то, да су се код свих примећивали немир и хаос, који су се код неких развили у забринутост и страх , а код неких у гнев и осуђивање других, или система, уствари код сваког у правцу коме је личност те особе најсклонија. Сви ти људи имају мање или више добре послове,стабилне породице,без неких видних и великих проблема. О чему се ради? О врло важној ствари у животу озбиљног Православног Хришћанина- О ВЕРИ КАО ОСНОВИ СВЕГА, И ПАЖЕЊУ НА ПОМИСЛИ! Од Вере и квалитета помисли зависи и наше унутрашње стање,које се пројављује у спољашњем понашању. Први од ових људи са којима сам разговарао, је видевши да му посао тренутно и не иде како је замислио, почео да води унутрашњи дијалог,да разговара са помислима, очајнички покушавајући да нађе решење у својој глави, и будући да је то на тај начин немогуће, почео је бивати све забринутији и депресивнији, што се видело на Његовом лицу. Затим је наставио са осуђивањем оних који не раде а имају, и коначно осудом система и државе, а све то уз растући немир који води ка хаосу. Други човек, има много посла, телефон стално звони,сви нешто хоће, данас за јуче. Човек депримиран,пита се "какво је ово време дошло?" ,Када смо били мали,у време наших родитеља,знало се од 7-15, па си после био слободан,ово нема смисла, шта ће нам живот, када само радимо, кућа- посо,посо- кућа. На фирми радно време, Понедељак-Недеља од 9-18 сати. Сваки дан исти, лудило у круг,без конца и краја, као када мачка јури свој реп, вртећи се у круг! Сам себи наметнуо темпо који Га је самлео. Питам, зашто радите недељом, што се не одморите? Он одговара да мора због муштерија,ако не буде радио, људи ће отићи код другога. Драги наши пријатељи, љубљена браћо и сестре, Када Вам у животу не иде како треба,ако нешто стане и неће да даље, а сами не можете ништа покренути, ако Вам се живот убрза због посла и обавеза и прети да Вас прегази и самеље, и у оба случаја прети да Вам унесе немир, и направи хаос?! Не бојте се, не заплићите се у мисаоне заврзламе покушавајући да решите ствар, пошто ћете се још више упетљати и довести себе у безизлаз, немир и хаос. Господ је увек близу, стоји код наших срца и чека да му отворимо,да уђе и унесе мир и радост и да решење проблема. Када осетимо немир и страх који прете да нас одведу у хаос, призовимо Га и Он ће нас умирити и охрабрити и све уредити на добро. Имајмо чисте и добре помисли,не осуђујмо никога и непрестано призивајмо име Христово, и имаћемо мир и са собом и са другима. ..ВЕРНОГ ЧУВАРА ДУША И ТЕЛА НАШИХ,ОД ГОСПОДА МОЛИМО!
 33. 7 points
  Verovatno su neki čuli već za ovog teologa ... ja na moju bruku nisam. Samo mogu da kažem: Bravo Stevane!! Nisam ništa lepše slušao poslednjih ne znam ni sam koliko godina! Neizostavno štivo za svakog
 34. 6 points
  Поуке, поново правите исту грешку којом одбијате старе и лојалне учеснике. Теме политичког профила или треба модерисати стално или их и не отварати, не можемо просто гасити теме кад по њој тролују нови/ини чланови који не доприносе квалитету форума а који су ту само да би то радили. Цените чланове а не ботове.
 35. 6 points
  „Nemoj se bojati budućnosti! Doživećeš je ako ti je suđeno, pa ćeš sve razborito urediti kao što si znao razumno postupiti u sadašnjosti.“ Marko Aurelije
 36. 6 points
  Predlozi za božićne darove: neprijatelju, oproštaj. Protivniku, toleranciju. Prijatelju, srce. Klijentu, uslugu. Svima, milosrđe. Svakom detetu, dobar primer. Sebi - poštovanje. Oren Arnold
 37. 6 points
  "Нека ваше речи буду благе, а аргументи јаки." Свети Павле Српски моли Бога за све нас...
 38. 6 points
  Pomaze Bog. Pomenite u molitvama svojim rabu Boziju Jasminu, radi njenog zdravlja i zdravlja njenog ploda u toku trudnoce i duhovnog spasenja. Hvala
 39. 6 points
  Поуке.орг инфо

  Део будућег сајта "КАНА"

  Део будућег сајта "КАНА"
 40. 6 points
  Радуј се, Посреднице пред Богом за цео православни свет! Радуј се, свеблага Дародавко сваковрсних блага! Радуј се, Обрадована, Ти нас у успенију Свом не остављаш
 41. 6 points
  Брже стигне онај који пада и диже се, од оног који се равном линијом креће.
 42. 6 points
  Smaragdni kamičak

 43. 6 points
  "Ko nije plovio, ko nije brodio, ko se od orkanskih talasa skrivao, taj kao da se upola rodio i kao da je upola živeo". M.Mika Antić
 44. 6 points
  Онај осећај кад форумаш живи две куће од тебе, а ти то не знаш! Иначе, здраво људи! Можда ћу мало да се вратим
 45. 6 points
  Дијана.

  Добар дан, добри људи!

  Добар дан, добри људи!
 46. 6 points
  Свој хришћанској браћи и сестрама са Форума, који Васкрс славе по западној пасхалији желим срећан и благословен празник. Христос Васкрсе!
 47. 6 points
  "Љубав је једино што не смемо да захтевамо. Можемо плакати када је нема, и радовати се када је има. Људи греше када траже љубав." Свети Јован Шангајски
 48. 6 points
  Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Св.Никон Оптински.
 49. 6 points
  Juče sam na liturgiji konstantno bio u iskušenju da pevam Gospodi poDiluj ! Plus to sam imao unutrašnje napade smeha zbog istog. Bože me prosti.
×
×
 • Create New...