Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation since 08/25/11 in Најновије објаве

 1. 20 points
  Моја супруга Јелена је родила једно женскиње!
 2. 18 points
  Поштовани чланови, драги пријатељи и поштоваоци рада сајта Поуке Вечерас ћу се обратити свим посетиоцима сајта са једним кратким обавештењем. Од сада па на даље, ја преузимам место уредника сајта са којег сам отишао 2012. године. Многе ствари ће морати да се исправе и доведу у ред, а све вас молим да ме у томе подржите да се оформи тим који ће, као што је то одувек и било пазити на овај наш сајт који је многима био на велику корист. Никакве гадости, прљавштине, скарадности, сексизма, расизма, псовке, оговарања неће бити дозвољено! Наш сајт није ни ријалити ни политика. Ја нећу, због своје савести и љубави према свима вама да дозволим да сајт оде на место које му не припада. Поуке мора да блистају и тако ће бити. Ово је место сусрета и добре воље и добрих речи. Хвала свима вама који сте од почетка ту.
 3. 16 points
  Многи се понадаху и порадоваху крају Поука... Опет гаје илузије...
 4. 16 points
  djordje.pesic

  I, ozeni se Vukota, ovaj Djordje

  I, ozeni se Vukota, ovaj Djordje
 5. 16 points
  Хајмо лајк, сви који су пукли али се добро држе.
 6. 15 points
  Naš brat u Hristu Đorđe Pešić je danas postao otac malenog dečkića Dimitrija na mnogaja ljeta čestitam od srca
 7. 15 points
  Помолите се за нашу сестру Јелену (Јелена011), која је јуче родила девојчицу. Грешком лекара, на порођају су обе биле животно угрожене. Јелена је боље, а за бебу још није извесно.
 8. 15 points
  Danas je termin za porodjaj moje supruge. Očekujemo nadam se zdravu devojčicu koju ćemo sa kumovim blagoslovom a na želju mojih sinova Miloša i Lazara, nazvati Maša. Dakle ja VSB postajem Meda i već sam uveliko nasmejavao sinove kako će ubuduće izgledati naša kuća, koja će nadasve ličiti uveliko na kolibu iz poznatog i preslatkog crtanog filma Maša i Meda. Molim vas setite nas se u vašim jutarnjim i dnevnim molitvama i pomozite mi da umolimo Sina Božjeg da Maša prodiše Svetim Duhom i pridruži nam se svima u nadasve zanimljivom i neponovljivom Životu u kojem imamo privilegiju i dar da učestvujemo. Gospode Isuse Hriste Sine Božji pomiluj nas grešne i pomozi nam da se što pre radujemo liku jedne tvoje i naše Maše.
 9. 14 points
  Поуке.орг инфо

  Наш нови уредник сајта

  Наш нови уредник сајта
 10. 14 points
  Извињавам се свима вама које сам на било који начин увредила, повредила, онерасположила, ставила у незгодан положај, сморила, изнервирала или нешто друго. Жао ми је. Није ми била намера.
 11. 14 points
  Grizzly Adams

  Како леп дан... Хвала Богу!

  Како леп дан... Хвала Богу!
 12. 14 points
  Sretna sam... baš sam sretna Kako divan osjećaj. Ljepši i od ukusa maminih šnenokli, i od najljepšeg citata, i od onih leptirića u stomaku, i od vedre julske noći....jednako lijep kao miris kose moje djece. ...baš, baš, baš...
 13. 14 points
  Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља! Богомладенац да се роди и у нашим срцима!
 14. 14 points
  Поздрав свима. Ја сам Ивана и живим у Крушевцу. Дипломирани сам фармацеут, у слободно време слушам музику и проучавам филозофију и психологију. Овде сам да бих стекла нова познанства јер је већина мојих пријателја са факултета остала у Београду, а ја сам решила да се вратим у свој родни Крушевац и будем уз своју породицу, а овде ми није остало много пријатеља. А с обзиром да не излазим у кафане и сл. немам прилике да никога упознам.
 15. 13 points
  На данашњи дан, заправо вече пре њеног празника, света Ксенија Петроградска ми је буквално спасила живот. Имала сам удес у коме сам могла главу да изгубим, али прошла сам много безболније и убеђена сам да је то њена интервенција...А и ја сам учинила добро дело. Нисам тог момка тужила, јер бих му уништила снове, тек је уписао факс за државну безбедност и сигурно би био избачен, преклињао ме само да то не радим. Надам се да се мало дозвао памети и да није више толико јурцао по граду. Памтим и благодарим, моја света Ксенијице.
 16. 13 points
  Juče je Katerina stala sa nama za pojnicu. Katerina je Grkinja rođena i odrasla u Njemačkoj. Trudna drugi put. U 6. mjesecu. Pored nje dvogodišnji sinčić - Hrisovalantis. Katerina ne zna Srpski. Mi ne znamo Grčki. Pjevamo Heruviku. Katerina pjeva “ž”, “š”, “č” gdje “ž”, “š” i “č” dolaze. Govorimo “Oče naš”. Mi na Srpskom. Katerina na Grčkom. Katerina ne zna Srpski. Mi ne znamo Grčki. Govorimo istim jezikom - jezikom srca.
 17. 13 points
  Ух, малопре сам, потпуно изненада, добила озбиљну, добру понуду за посао, тј. промену посла Потпуна промена. И обрадовала сам се а мало и упрпила, морам признати. Веома креативан, самосталан, одличан посао, да не кажем функционерско место Боље плаћен. Приватни сектор. Ново окружење, људи, све... Нисам паметна. Искрено, тако нешто сам и прижељкивала, али сада када сам то и чула, нисам паметна... Ко може и жели, да ме помене у молитвама.
 18. 13 points
  Имали су ЧАСТ као имовину... И јуначко СРЦЕ! Слава херојима Југословенског краљевског ваздухопловства!
 19. 13 points
  Излазим из Храма Св. Саве, а са леве и десне стране баба и деда просе. Неки момак пре него што ће да уђе унутра, пребира по џеповима и пошто не нађе ништа од пара, он стави чоколадицу деди у капу којом проси и рече: " немам пара ево ти ово". Какав цар :).
 20. 12 points
  Milica Bajic

  Svima srećni praznici ♥️

  Svima srećni praznici ♥️
 21. 12 points
  Molim vas, braćo i sestre, da se pomolite za mene, da 1. me Bog izleči bolesti koja me zahvatila verovatno zbog cigara i pušenja istih, nadam se da je nešto prolazno i ništa trajno, onda 2. pošto sam prestao da pušim - morao sam, ne da sam hteo, mada sam želeo i molio Boga da jednoga dana prestanem sa pušenjem - i da izdržim u tome i nikad se više ne vratim cigarama i pušenju, i 3. naravno da me prođe depresija koja me prati od kako sam prestao da pušim. Svi smo toliko pametni dok nam ništa ne fali, zar ne... kao da sam ja nešto posebno i imam jedno zasebno pravo da me mimoiđu problemi. Sada ću ja da se pomolim za vas i da vam Bog pomogne, i da vam dadne snage tamo gde vam je potrebno! Amin. Najviše bih želeo da vam je svima super, da ste srećni i apsolutno zadovoljni svemu, ali plašim se da tako ne ide... I hvala i pozdrav Milanu
 22. 12 points
  ШТА СВЕ ТРЕБА ДЕТЕТУ СА ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ. Када неко ко се није до сада сусрео са дететом са потешкоћама било које врсте, први пут сусретне такво дете, не зна како би се понашао, па најчешће своје осећаје изражава са: "Јадно дете и јадна мама." Ми маме из дубине душе мрзимо ту реч. Зашто? Јер реч "јадан" нама не доноси ама баш ништа осим негативне енергије која тера сунце из наших живота. Нико ту није јадан. Дете се родило са потешкоћама и најчешће није свесно да их има, а мајка воли своје дете и та реч јој само даје до знања да се дете одмах на први поглед дискриминира као нешто што је само вредно нечијег жаљења. Та реч боли, не даје достојанство ни мајци ни детету, одаје знак неинформираности и незнања, недостатак жеље да се приђе ближе и схвати. Прогласиш некога јадним и мислиш како си добар јер ти је ето жао, кажеш то на глас да чују и мајка и дете а ниси свестан да си заправо нанео бол некоме ко се сваки Божји дан бори управо за прихваћање и разумевање. Ако кажеш некоме у очи да је јадан, ти ниси разумео. Ти не разумеш. Маме више воле питања од жаљења. Радо ће објаснити ако останеш мало дуже. Шта мама и дете имају од тога да им кажеш да су јадни, тужно затресеш главом и одеш? Њима само остаје туга што их се не разуме. Шта треба детету са потешкоћама у развоју? Треба му да га неко прихвати и заволи таквог какав јесте. Треба му неко ко жели провести неко време са њим, осим маме и тате. Треба му неко да се са њим шали и игра. Да га неко изненади посетом у коју је дошао само ради њега. Треба му осећај важности и сврхе. Требају му пријатељи који ће се са њим играти и делити. Неко ко ће сести крај њега и објашњавати животне ситуације ако дете може довољно разумети, јер онда жели и знати. Ако не може довољно разумети, онда му треба што више разлога за смех, неко ко ће га забављати да се што више смеје. Познато? Наравно да је. Јер све то исто треба ама баш свакоме детету на свету. Ако дете има некога ко га неизмерно воли, онда то није "јадно" дете, то је сретно дете. Са потешкоћама или без њих. Јер има и здраве деце која немају никога ко би им дао топлине па постану емоционални инвалиди када одрасту. Вољено дете је дете које има све што му треба да одрасте. <3
 23. 12 points
  Pomaze Bog Urednici Pouka! Ovom prilikom zelim da Vam se iskreno zahvalim na postavljanju web stranice, Sveto Pismo sa prevodima I uporednim mestima! Zaista jedinstveni I zrtveni podvig koji zasluzuje svaku pohvalu! Konacno na nasem jeziku (a I ostalim izvorima), kompijuterska kompilacija koja ce Boze zdravlja biti na korist Crkvi! Cestitam svesrdno!
 24. 12 points
  Kako li su nesrećni oni koji nemaju strpljenja. Koja je to rana zarasla odjednom. Mislim da je stranac rekao ovo.
 25. 12 points
  У часу очајања знајте да не оставља вас Господ, него да ви остављате Господа. Ево, како вам, у Име Бога, налажем да живите када сте сами: макар вам то било и мучно, ма за то и не били вољни, свагда у мислима срцем призивајте Господа Исуса, Који живи у вашој души. Оптински Старци
 26. 12 points
  Благодарити? - Благодарити. За бол? - За бол. То је најважније. Опростити починиоцу? - Опростити. Он је слаб. И у страху. Ти си јачи. Прихватити жаљење? - Прихватити. Сву његову тугу и анксиозност. Подићи падајућег? - Подићи. Он је твој брат. Један од многих. Благословити? - Благословити. И клеветнике? - И њих. Волети окрутни свет? - Волети. Њега да спасе Може само Љубав.
 27. 12 points
  Draletu, Dzesi, meni i nasim supruznicima,iliti bracnim drugaricima, cestitam godisnjicu braka.
 28. 12 points
  Имам дваесједну иљаду и седамсто и преко амина. ДЕ СИ БИЛА КАД САМ БИО НИКО?!!
 29. 11 points
  Ne videh još po internetu lepše i dublje teologije od ovih par rečenica: ''Svako koga sretnete bije neku bitku o kojoj vi ne znate ništa. Budite ljubazni. Uvek.'' Marinko Madžgalj.
 30. 11 points
  Драги моји.....е , сада ми треба неки смајли који исказује пуно срце и пуну душу. ....шаљем свима вама по мало љубави и радости...па када већ има и претиче, да поделимо!
 31. 11 points
  Дал` сте примјетили како је наш Бог ненаметљив, а колико је спреман да нам послужи?
 32. 11 points
  Ljudi, Hristos vaskrse, Bog vas sve blagoslovio! Zaboravih da vam čestitam
 33. 11 points
  Јелена011

  Konacno za kompjuterom posle dosta vremena eto i mene jopet

  Konacno za kompjuterom posle dosta vremena eto i mene jopet
 34. 11 points
  Одбацивши таштину овога света,узела си на себе крст бездомног боготражитељства.Ниси се плашила дубоког бола и немаштине, нити оних што ти се ругаше,јер си познала љубав Христову.И сада наслађујући се овом љубављу на небесима,Ксенија Блажена и божански мудра,моли за спасење душа наших.
 35. 11 points
  ines

  Sveta blažena mati Ksenija, moli Boga za nas nezaposlene!

  Sveta blažena mati Ksenija, moli Boga za nas nezaposlene!
 36. 11 points
  Feniks.

  Е... да частим - 6000

  Е... да частим - 6000
 37. 11 points
  ines

  Mir Božji! Hristos se rodi!

  Mir Božji! Hristos se rodi!
 38. 11 points
  Draga braco i sestre u Hristu, izvolite folder sa kniigama.svako dobro,Bog sa nama. https://drive.google.com/drive/folders/0B77QZLOTYOnTeGdMdE9LT0ZoS0U
 39. 11 points
  Уз Дан ослобођења Београда... Слава јунацима!!!
 40. 10 points
  Е драги људи, улепшасте ми дружењем на овој виртуелној агори један усрани дан. И зато су Поуке нешто најбоље што се "нуди" на српском интермечном небу... Одо да спавам... Распуст је, деца у селу, жена и ја к`о момак и девојка...
 41. 10 points
  Сутра око поднева имам један врло непријатан и суштински бесмислен посао да обавим, и тотално сам анксиозан око тога. Па, ето, помените
 42. 10 points
  Evo i izvestaj sa koncerta u dnevniku ORF-a, od 13.12 min pocinje prilog. Bas sam ponosna mama http://tvthek.orf.at/profile/Tirol-heute/70023/Tirol-heute/13964226/HeranTasten/14234452
 43. 10 points
  Данче*

  Razbijanje iluzije donosi 7 godina sreće.

  Razbijanje iluzije donosi 7 godina sreće.
 44. 10 points
  Царе небески, Утешитељу, Душе Истине, који си свуда присутан и све испуњаваш, Ризнице добара и Даваоче живота, дођи и усели се у нас и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше.
 45. 10 points
  Постите колико можете, вршите метаније колико можете, уживајте у свеноћним бдењима колико желите, али у свему будите радосни. Имајте у себи радост Христову. То је радост која траје вечно, која у себи садржи вечну радост. То је радост Господа нашега. Она пружа сигурно спокојство, спокојно задовољство и свесладосно блаженство. То је сверадосна радост која превазилази сваку радост. Христос жели да се људи радују. Штавише, ужива у томе да шири радост, да вернике своје обогаћује радошћу; жели „да радост наша буде потпуна” Свети Порфирије Кавсокаливит
 46. 10 points
  Онај осећај, када у скромности, схватиш да се гордиш јер си хтео да будеш скроман , а онда прихватиш похвалу, јер тера управо изазвану гордост...па одмах затим повлачиш кочницу, да се сад не уздигнеш у заслугама, које ипак нису сасвим твоје ... То ја зовем - "духовне вратоломије"
 47. 10 points
  Покори се вољи Божијој и не испитуј сувише судове Божије, јер можеш с ума сићи. Јер су судови Божији безбројни и недокучни." Свети Николај Србски
 48. 10 points
  Кратос

  Hristos se rodi braćo i sestre!

  Hristos se rodi braćo i sestre!
 49. 10 points
  Муке моје нико не зна. И ја се правим да их не познајем.
 50. 10 points
  Милан Ракић

  Касне @PredragVId и @Рапсоди

  Касне @PredragVId и @Рапсоди
×
×
 • Креирај ново...