Jump to content

Најбољи чланови

 1. АлександраВ

  • Points

   1263

  • Број садржаја

   7112


 2. JESSY

  JESSY

  ГЛОБАЛНИ МОДЕРАТОР


  • Points

   1263

  • Број садржаја

   47997


 3. Данче*

  Данче*

  Члан


  • Points

   971

  • Број садржаја

   12556


 4. PredragVId

  PredragVId

  Члан


  • Points

   863

  • Број садржаја

   4041


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation since 08/25/11 in Најновије објаве

 1. Моја супруга Јелена је родила једно женскиње!
  20 points
 2. Поштовани чланови, драги пријатељи и поштоваоци рада сајта Поуке Вечерас ћу се обратити свим посетиоцима сајта са једним кратким обавештењем. Од сада па на даље, ја преузимам место уредника сајта са којег сам отишао 2012. године. Многе ствари ће морати да се исправе и доведу у ред, а све вас молим да ме у томе подржите да се оформи тим који ће, као што је то одувек и било пазити на овај наш сајт који је многима био на велику корист. Никакве гадости, прљавштине, скарадности, сексизма, расизма, псовке, оговарања неће бити дозвољено! Наш сајт није ни ријалити ни политика. Ја нећу, због своје савести и љубави према свима вама да дозволим да сајт оде на место које му не припада. Поуке мора да блистају и тако ће бити. Ово је место сусрета и добре воље и добрих речи. Хвала свима вама који сте од почетка ту.
  18 points
 3. Многи се понадаху и порадоваху крају Поука... Опет гаје илузије...
  16 points
 4. djordje.pesic

  I, ozeni se Vukota, ovaj Djordje

  I, ozeni se Vukota, ovaj Djordje
  16 points
 5. Хајмо лајк, сви који су пукли али се добро држе.
  16 points
 6. Naš brat u Hristu Đorđe Pešić je danas postao otac malenog dečkića Dimitrija na mnogaja ljeta čestitam od srca
  15 points
 7. Помолите се за нашу сестру Јелену (Јелена011), која је јуче родила девојчицу. Грешком лекара, на порођају су обе биле животно угрожене. Јелена је боље, а за бебу још није извесно.
  15 points
 8. Danas je termin za porodjaj moje supruge. Očekujemo nadam se zdravu devojčicu koju ćemo sa kumovim blagoslovom a na želju mojih sinova Miloša i Lazara, nazvati Maša. Dakle ja VSB postajem Meda i već sam uveliko nasmejavao sinove kako će ubuduće izgledati naša kuća, koja će nadasve ličiti uveliko na kolibu iz poznatog i preslatkog crtanog filma Maša i Meda. Molim vas setite nas se u vašim jutarnjim i dnevnim molitvama i pomozite mi da umolimo Sina Božjeg da Maša prodiše Svetim Duhom i pridruži nam se svima u nadasve zanimljivom i neponovljivom Životu u kojem imamo privilegiju i dar da učestvujemo. Gospode Isuse Hriste Sine Božji pomiluj nas grešne i pomozi nam da se što pre radujemo liku jedne tvoje i naše Maše.
  15 points
 9. Поуке.орг инфо

  Наш нови уредник сајта

  Наш нови уредник сајта
  14 points
 10. Извињавам се свима вама које сам на било који начин увредила, повредила, онерасположила, ставила у незгодан положај, сморила, изнервирала или нешто друго. Жао ми је. Није ми била намера.
  14 points
 11. Grizzly Adams

  Како леп дан... Хвала Богу!

  Како леп дан... Хвала Богу!
  14 points
 12. Sretna sam... baš sam sretna Kako divan osjećaj. Ljepši i od ukusa maminih šnenokli, i od najljepšeg citata, i od onih leptirića u stomaku, i od vedre julske noći....jednako lijep kao miris kose moje djece. ...baš, baš, baš...
  14 points
 13. Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља! Богомладенац да се роди и у нашим срцима!
  14 points
 14. Поздрав свима. Ја сам Ивана и живим у Крушевцу. Дипломирани сам фармацеут, у слободно време слушам музику и проучавам филозофију и психологију. Овде сам да бих стекла нова познанства јер је већина мојих пријателја са факултета остала у Београду, а ја сам решила да се вратим у свој родни Крушевац и будем уз своју породицу, а овде ми није остало много пријатеља. А с обзиром да не излазим у кафане и сл. немам прилике да никога упознам.
  14 points
 15. На данашњи дан, заправо вече пре њеног празника, света Ксенија Петроградска ми је буквално спасила живот. Имала сам удес у коме сам могла главу да изгубим, али прошла сам много безболније и убеђена сам да је то њена интервенција...А и ја сам учинила добро дело. Нисам тог момка тужила, јер бих му уништила снове, тек је уписао факс за државну безбедност и сигурно би био избачен, преклињао ме само да то не радим. Надам се да се мало дозвао памети и да није више толико јурцао по граду. Памтим и благодарим, моја света Ксенијице.
  13 points
 16. Juče je Katerina stala sa nama za pojnicu. Katerina je Grkinja rođena i odrasla u Njemačkoj. Trudna drugi put. U 6. mjesecu. Pored nje dvogodišnji sinčić - Hrisovalantis. Katerina ne zna Srpski. Mi ne znamo Grčki. Pjevamo Heruviku. Katerina pjeva “ž”, “š”, “č” gdje “ž”, “š” i “č” dolaze. Govorimo “Oče naš”. Mi na Srpskom. Katerina na Grčkom. Katerina ne zna Srpski. Mi ne znamo Grčki. Govorimo istim jezikom - jezikom srca.
  13 points
 17. Ух, малопре сам, потпуно изненада, добила озбиљну, добру понуду за посао, тј. промену посла Потпуна промена. И обрадовала сам се а мало и упрпила, морам признати. Веома креативан, самосталан, одличан посао, да не кажем функционерско место Боље плаћен. Приватни сектор. Ново окружење, људи, све... Нисам паметна. Искрено, тако нешто сам и прижељкивала, али сада када сам то и чула, нисам паметна... Ко може и жели, да ме помене у молитвама.
  13 points
 18. Имали су ЧАСТ као имовину... И јуначко СРЦЕ! Слава херојима Југословенског краљевског ваздухопловства!
  13 points
 19. Излазим из Храма Св. Саве, а са леве и десне стране баба и деда просе. Неки момак пре него што ће да уђе унутра, пребира по џеповима и пошто не нађе ништа од пара, он стави чоколадицу деди у капу којом проси и рече: " немам пара ево ти ово". Какав цар :).
  13 points
 20. Milica Bajic

  Svima srećni praznici ♥️

  Svima srećni praznici ♥️
  12 points
 21. Molim vas, braćo i sestre, da se pomolite za mene, da 1. me Bog izleči bolesti koja me zahvatila verovatno zbog cigara i pušenja istih, nadam se da je nešto prolazno i ništa trajno, onda 2. pošto sam prestao da pušim - morao sam, ne da sam hteo, mada sam želeo i molio Boga da jednoga dana prestanem sa pušenjem - i da izdržim u tome i nikad se više ne vratim cigarama i pušenju, i 3. naravno da me prođe depresija koja me prati od kako sam prestao da pušim. Svi smo toliko pametni dok nam ništa ne fali, zar ne... kao da sam ja nešto posebno i imam jedno zasebno pravo da me mimoiđu problemi. Sada ću ja da se pomolim za vas i da vam Bog pomogne, i da vam dadne snage tamo gde vam je potrebno! Amin. Najviše bih želeo da vam je svima super, da ste srećni i apsolutno zadovoljni svemu, ali plašim se da tako ne ide... I hvala i pozdrav Milanu
  12 points
 22. ШТА СВЕ ТРЕБА ДЕТЕТУ СА ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ. Када неко ко се није до сада сусрео са дететом са потешкоћама било које врсте, први пут сусретне такво дете, не зна како би се понашао, па најчешће своје осећаје изражава са: "Јадно дете и јадна мама." Ми маме из дубине душе мрзимо ту реч. Зашто? Јер реч "јадан" нама не доноси ама баш ништа осим негативне енергије која тера сунце из наших живота. Нико ту није јадан. Дете се родило са потешкоћама и најчешће није свесно да их има, а мајка воли своје дете и та реч јој само даје до знања да се дете одмах на први поглед дискриминира као нешто што је само вредно нечијег жаљења. Та реч боли, не даје достојанство ни мајци ни детету, одаје знак неинформираности и незнања, недостатак жеље да се приђе ближе и схвати. Прогласиш некога јадним и мислиш како си добар јер ти је ето жао, кажеш то на глас да чују и мајка и дете а ниси свестан да си заправо нанео бол некоме ко се сваки Божји дан бори управо за прихваћање и разумевање. Ако кажеш некоме у очи да је јадан, ти ниси разумео. Ти не разумеш. Маме више воле питања од жаљења. Радо ће објаснити ако останеш мало дуже. Шта мама и дете имају од тога да им кажеш да су јадни, тужно затресеш главом и одеш? Њима само остаје туга што их се не разуме. Шта треба детету са потешкоћама у развоју? Треба му да га неко прихвати и заволи таквог какав јесте. Треба му неко ко жели провести неко време са њим, осим маме и тате. Треба му неко да се са њим шали и игра. Да га неко изненади посетом у коју је дошао само ради њега. Треба му осећај важности и сврхе. Требају му пријатељи који ће се са њим играти и делити. Неко ко ће сести крај њега и објашњавати животне ситуације ако дете може довољно разумети, јер онда жели и знати. Ако не може довољно разумети, онда му треба што више разлога за смех, неко ко ће га забављати да се што више смеје. Познато? Наравно да је. Јер све то исто треба ама баш свакоме детету на свету. Ако дете има некога ко га неизмерно воли, онда то није "јадно" дете, то је сретно дете. Са потешкоћама или без њих. Јер има и здраве деце која немају никога ко би им дао топлине па постану емоционални инвалиди када одрасту. Вољено дете је дете које има све што му треба да одрасте. <3
  12 points
 23. Pomaze Bog Urednici Pouka! Ovom prilikom zelim da Vam se iskreno zahvalim na postavljanju web stranice, Sveto Pismo sa prevodima I uporednim mestima! Zaista jedinstveni I zrtveni podvig koji zasluzuje svaku pohvalu! Konacno na nasem jeziku (a I ostalim izvorima), kompijuterska kompilacija koja ce Boze zdravlja biti na korist Crkvi! Cestitam svesrdno!
  12 points
 24. Kako li su nesrećni oni koji nemaju strpljenja. Koja je to rana zarasla odjednom. Mislim da je stranac rekao ovo.
  12 points
 25. У часу очајања знајте да не оставља вас Господ, него да ви остављате Господа. Ево, како вам, у Име Бога, налажем да живите када сте сами: макар вам то било и мучно, ма за то и не били вољни, свагда у мислима срцем призивајте Господа Исуса, Који живи у вашој души. Оптински Старци
  12 points
 26. Благодарити? - Благодарити. За бол? - За бол. То је најважније. Опростити починиоцу? - Опростити. Он је слаб. И у страху. Ти си јачи. Прихватити жаљење? - Прихватити. Сву његову тугу и анксиозност. Подићи падајућег? - Подићи. Он је твој брат. Један од многих. Благословити? - Благословити. И клеветнике? - И њих. Волети окрутни свет? - Волети. Њега да спасе Може само Љубав.
  12 points
 27. Draletu, Dzesi, meni i nasim supruznicima,iliti bracnim drugaricima, cestitam godisnjicu braka.
  12 points
 28. Имам дваесједну иљаду и седамсто и преко амина. ДЕ СИ БИЛА КАД САМ БИО НИКО?!!
  12 points
 29. Ne videh još po internetu lepše i dublje teologije od ovih par rečenica: ''Svako koga sretnete bije neku bitku o kojoj vi ne znate ništa. Budite ljubazni. Uvek.'' Marinko Madžgalj.
  11 points
 30. Драги моји.....е , сада ми треба неки смајли који исказује пуно срце и пуну душу. ....шаљем свима вама по мало љубави и радости...па када већ има и претиче, да поделимо!
  11 points
 31. Дал` сте примјетили како је наш Бог ненаметљив, а колико је спреман да нам послужи?
  11 points
 32. Ljudi, Hristos vaskrse, Bog vas sve blagoslovio! Zaboravih da vam čestitam
  11 points
 33. Јелена011

  Konacno za kompjuterom posle dosta vremena eto i mene jopet

  Konacno za kompjuterom posle dosta vremena eto i mene jopet
  11 points
 34. Одбацивши таштину овога света,узела си на себе крст бездомног боготражитељства.Ниси се плашила дубоког бола и немаштине, нити оних што ти се ругаше,јер си познала љубав Христову.И сада наслађујући се овом љубављу на небесима,Ксенија Блажена и божански мудра,моли за спасење душа наших.
  11 points
 35. ines

  Sveta blažena mati Ksenija, moli Boga za nas nezaposlene!

  Sveta blažena mati Ksenija, moli Boga za nas nezaposlene!
  11 points
 36. Sanja Т.

  Е... да частим - 6000

  Е... да частим - 6000
  11 points
 37. ines

  Mir Božji! Hristos se rodi!

  Mir Božji! Hristos se rodi!
  11 points
 38. Draga braco i sestre u Hristu, izvolite folder sa kniigama.svako dobro,Bog sa nama. https://drive.google.com/drive/folders/0B77QZLOTYOnTeGdMdE9LT0ZoS0U
  11 points
 39. Уз Дан ослобођења Београда... Слава јунацима!!!
  11 points
 40. "Bog ima tri odgovora na molitvu: da, ne još, imam za tebe nešto bolje"
  10 points
 41. Е драги људи, улепшасте ми дружењем на овој виртуелној агори један усрани дан. И зато су Поуке нешто најбоље што се "нуди" на српском интермечном небу... Одо да спавам... Распуст је, деца у селу, жена и ја к`о момак и девојка...
  10 points
 42. Срећан празник породице, љубави и брачне верности... свети Петре и Февронија, молите Бога за нас...
  10 points
 43. Dosada, to je stanje kojeg bi se trebali stidjeti više nego fizičke obnaženosti međ' mnoštvom ljudi !
  10 points
 44. О, свеблажени и свети великомучениче Георгије, прими ово наше слављеничко појање, и избави нас од свакога зла Твојим топлим посредовањем пред Богом, да бисмо с Тобом клицали: Алилуја!
  10 points
 45. Теби, војвоткињи, поборнику нашем, ми слуге твоје, Богородице, узносимо победничке песме и захвалност за избављење од зала. А ти, пошто имаш непобедиву моћ ослободи нас од свих опасности, да ти кличемо: Радуј се, невесто неневесна!
  10 points
 46. Pričaju dve babe u autobusu: - Ženi mi se unuk - Oklen mu je cura - Iz nekog fejsbuka, ja ne znam đe je to mesto.
  10 points
 47. Ко су добри људи? Истина је да смо сви добри људи, због тога што свако од нас има доброту у себи. Међутим, постоји нешто много дубље од доброте, а то је солидарност, емпатија, наша помоћ другима, колико смо спремни да доброту из себе поклонимо другом, када је у невољи.
  10 points
 48. Кратос

  Hristos se rodi braćo i sestre!

  Hristos se rodi braćo i sestre!
  10 points
 49. Муке моје нико не зна. И ја се правим да их не познајем.
  10 points
 50. Били атеиста, твитераш, блогер и поукаш Не знам како је виц даље ишао али поукаш их је све сморио....сви су на крају а) дошли на Литургију б) гласали за ...... ц) побегли главом без обзира
  10 points
×
×
 • Креирај ново...