Jump to content

Најбољи чланови

 1. Јанко

  Јанко

  Члан


  • Points

   2

  • Број садржаја

   4723


 2. w.a.mozart

  w.a.mozart

  Члан


  • Points

   1

  • Број садржаја

   21629


 3. Драшко

  Драшко

  Члан


  • Points

   1

  • Број садржаја

   9525


 4. Hadzi Vladimir Petrovic

  • Points

   1

  • Број садржаја

   1925


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation since 07/29/20 in Коментари

 1. Јанко

  Kušam li Hrista pričešćem u doba zaraze?

  И можда, као сведочанство времена, да остане забележено: Ево, у децембру, сведочим да у нашој заједници ми, који смо се причешћивали једном кашичицом не видесмо за све ове дане да се болест причешћем икоме пренела. Неки од нас су се разболели на друге начине, на другим местима, али су Црква и Причешће све време заразе били и остали оаза мира и сигурно склониште.
  2 points
 2. w.a.mozart

  Mozart

  haha meni je ovo jedini koji sam slušao
  1 point
 3. Драшко

  Mozart

  Nisam slušao Ne mogu vise masterklasovi da slušam Mada je ona super i ubo sam ovde na jednu rečenicu gde mi se sviđa šta zbori Hvala svakako:)
  1 point
 4. mirko1929

  Mozart

  1 point
 5. Scepa

  Nikoljdan

  Najtuznije je bilo sto zbog pandemije nismo mogli ni da slavimo
  1 point
 6. Hadzi Vladimir Petrovic

  Harmonija Crkve i države? (manje dopune)

  Ако се отклоне барем крупна искушња као што су етатизам - побожна државност -жбирство, и "институционалност" Цркве у којој она постаје апарат, односно сливање и преливање онда је остварива, јер Црква "производи" савјесне људе, добре службенике... често се данас мисли да се реформом режима може нешто промјенити, али ко хоће да краде, крашће и у социјализму и у капитализму и у краљевини, јер није одолио искушењу. Са друге стране и држава може на много начина да помогне и обезбједи Цркву, не мора она бити изложена вуцима на изволите. Негативних и коруптивних примјера је много, "Црква" покорава, амортизује, врши политички утицај за неку страну... држава се воли као да има ипостас, њене ингеренције се простиру на осјећања, мисли... Али ипак по дифолту православна Црква, нација и држава (демократија) су уклопиве. На западу се већ нација и демократија потиру и битно је другачија ситуација. Империјална свијест и империјална држава не могу са Црквом. То у Пољској је жесток трип, и сад ми освојимо дио Пољске и отели смо је од Христа, а они ако нас освоје присаједини су нас Христу, лудорија и злоупотреба. И ми имамо тога, државне институције славе славе, као да су чланови или организационе јединице Цркве, па и фирме. Нико паметан да томе стане у крај, нити да да неку ваљану апологијиу те праксе која не води у патолошко сливање које је непријатељ симфоније, дакле штети и Цркви и држави.
  1 point
 7. Desiderius Erasmus

  Kušam li Hrista pričešćem u doba zaraze?

  Naravno, da sledovanje Hristovom uputstvu "priđite i uzmite" nije iskušavanje Gospoda. Ovde je samo pitanje da li treba modifikovati način pričešćivanja. Ali, drago mi je što se pri kraju ovog teksta ostavlja mogućnost da se to obavi na "alternativni" način.
  1 point
 8. .............

  Čovekov svet je "vegetativan" u odnosu na Božiju volju (ispravke)

  Мени је ово импресивно за неког ко није завршавао теолошке школе!! Боље размишљаш од неких много учених теолога! Колико је важан дух, чист разум и љубав према Богу! Блажо, братски савет... Блог треба да буде краћи... Из искуства знам да људи не читају текстове дуже од 2 странице. И сам сам овај текст прочитао на рате. Одличан текст, свеже идеје, али за овај формат мора сажетије да би дошло до више људи... Још једном свака част.
  1 point
×
×
 • Креирај ново...