Jump to content

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation on 05/31/20 in all areas

 1. 5 points
  Драшко

  Да се чујемо. :)

  onokad ne znas da pevas https://voca.ro/907kpG7ch88
 2. 4 points
  JESSY

  Stihovi iz Psaltira kojima se uvek vraćam...

  4. *За једно само молим Господа, само то иштем, да живим у дому Господњем све дане живота својега, да гледам красоту Господњу, и раним у цркву његову. *Псал. 26, 8.
 3. 4 points
  БанеЛ

  Да се чујемо. :)

  https://voca.ro/4gQraYYIaYg Ево још нешто од мене, док се они смисле. Нешто сецка у другом делу снимка.
 4. 4 points
  Лапис Лазули

  Да се чујемо. :)

  Nit sam vezbala nit raspevana... 'naci na sopstvenu odgovornost slusate 😁 Muzicari stop! https://voca.ro/ot29gmjziaa
 5. 4 points
  Манастир Рибница. Улаз у Рибничку пећину. Ако погледате на слици две јако мале силуете испред улаза онда вам је јасно колико је заправо ова пећина огромна (на самом улазу). Али ако вам не бих рекао, мислили би "о Боже, па ово је нека огромна пећина". Међутим, није баш тако. Дубока је свега 30-ак метара. Испред пећине протиче река Рибница, а у првом плану је моја лепша половина.
 6. 3 points
  Биљана, два

  Stihovi iz Psaltira kojima se uvek vraćam...

  18 Јер неће свагда бити заборављен убоги, и нада невољницима неће нигда погинути. (Пс. 9) 5 Утврди стопе моје на стазама својим да не залазе кораци моји. (Пс.17) 23 Бих Му вјеран, и чувах се безакоња својега. (Пс. 18)
 7. 3 points
  Лапис Лазули

  Да се чујемо. :)

  Dosta si odmorio vracaj se na binu! @banel Kad smo kod srče , ocu da narucim i ovu!
 8. 3 points
  JESSY

  Stihovi iz Psaltira kojima se uvek vraćam...

  11. *Јер анђелима својим заповиједа за тебе да те чувају по свиjeм путовима твојим. *Мат. 4, 6. 12. На руке ће те узети да гдје не запнеш за камен ногом својом. * 14. „Кад ме љуби, избавићу га; заклонићу га, кад је познао име моје. 15. Зазваће ме, и услишићу га; с њим ћу бити у невољи, избавићу га и прославићу га. 16. Дуга живота наситићу га, и показаћу му спасење своје."
 9. 3 points
  obi-wan

  Migranti upali na liturgiju, pa opljačkali vernike

  Za takve i slicne stvari prosto motka ima da radi, i to je to.
 10. 3 points
  БанеЛ

  Да се чујемо. :)

  https://voca.ro/mFrV5DYc1mE А пошто волим фрајлице и фрајле: https://voca.ro/ksfdQK1iOCk Спрем'те сира за уши!!!
 11. 3 points
  grigorije22

  Да се чујемо. :)

  Evo ako neko voli domaći hevi metal. Vocaroo | Online voice recorder VOCAROO.COM Vocaroo is a quick and easy way to share voice messages over the interwebs.
 12. 3 points
  Ayla

  Да се чујемо. :)

  Predivno, Biljana... naslijedila sluh od mame. Da se pohvalim i ja svojom djevojčicom. Moja Ksenija pjeva. Nisam stigla još da ostavim novije. Ovdje je bila još djevojčica malena.
 13. 2 points
  Rašo

  Stihovi iz Psaltira kojima se uvek vraćam...

  Псалам 62 Боже, Боже мој, к Теби јутрењујем. Ожедне Тебе душа моја, колико пута Теби чезне тело моје, у земљи пустој и непроходној и безводној. Тако се у светињи јавих Теби, да видим силу Твоју и славу Твоју. Јер је боља милост Твоја од живота многих; уста моја похваљиваће Те.
 14. 2 points
  Vesna Milovic

  Да се чујемо. :)

  Neće da snima Ali, evo starog snimka sa jedne probe... kad sam počinjala sa pevanjem Vesna_-_For_Sentimental_Reasons.mp3
 15. 2 points
  gavrosaurus

  Да се чујемо. :)

  Па ај да и ја нешто додам. vocaroo
 16. 2 points
  obi-wan

  SpaceX vesti

  ... Srbija do Saturna!
 17. 2 points
  gavrosaurus

  Ko su bili boemi i da li ih još uvek ima?

  Ко су били боеми? Ови. Уклети песници, жице и сломљене ствари.
 18. 2 points
  Juanito

  SpaceX vesti

  Марс на Дрину?
 19. 2 points
  Лапис Лазули

  Да се чујемо. :)

  :pare bacam na binu: :flaša o glavu: :da sam musko pobila bi se s bilo kim ko oce, nista licno, iz gušta: A izjutra(sto mu pada prekosutra dok se otreznim) bozezdravlja u crkvu ko svaki wannabe bekrija!
 20. 2 points
  БанеЛ

  Да се чујемо. :)

  https://voca.ro/9z94H3jorjH
 21. 2 points
  Поет

  Да се чујемо. :)

  @БанеЛ Где ми је певач? Mоже ли једна преко реда, не питам пошто коштаааааааааа
 22. 2 points
  Лапис Лазули

  Да се чујемо. :)

  Leeeeleeee!!! De me nadje!!! Srčaaaaa!
 23. 2 points
  БанеЛ

  Да се чујемо. :)

  https://voca.ro/kKioF5B0UmS Само за тебе рођо! Од мене доста, претерао.
 24. 2 points
  Драшко

  Да се чујемо. :)

  LEle ko Staniša Stošić iz mladjih dana
 25. 2 points
  Лапис Лазули

  Да се чујемо. :)

  mJetal posredi nas! Saosecam bro!
 26. 2 points
  Broken

  Да се чујемо. :)

  Идем ћерки да сушим косу. Враћам се брзо.
 27. 2 points
  Лапис Лазули

  Да се чујемо. :)

  Ne sumnjam ...ko i sa onom bugarkom "Keeen liiiiiii ....."
 28. 2 points
  Лапис Лазули

  Шта ЈА тренутно слушам...

  think twice!
 29. 2 points
  Драшко

  Да се чујемо. :)

  osladio sam se ovim zezam te JEco odlicno je!!!!
 30. 2 points
  obi-wan

  SpaceX vesti

 31. 2 points
  Moje kumce (mama) pokazuje cerki od 6 god. (takodje moje kumce) ikonu koju sam ikonopisala i pita: "Jel znas ko je to naslikao?"(zeleci da kaze da sam ja. A malo kumce odgovara bez ikakve dileme i razmisljanja : "Bog." Nas dve, samo se pogledamo...i nasmejemo... htele mi da joj objasnimo ko je, a dete nepogresivo vec zna. Naravoucenije : Deca su hodajuca svetinja! Tako ih cuvajte! ❤❤
 32. 2 points
  JESSY

  Stihovi iz Psaltira kojima se uvek vraćam...

  12. Па ето, ови безбожници срећни на свијету умножавају богатство. 13. Зар дакле узалуд чистим срце своје, и умивам безазленошћу руке своје, 14. Допадам рана сваки дан, и муке свако јутро? 15. Кад бих казао: говорићу као и они, изневјерио бих род синова твојих. 16. И тако стадох размишљати да бих ово разумио; али то бјеше тешко у очима мојима. 17. Док најпослије уђох у светињу Божију, и дознах крај њихов. (Пс.73)
 33. 2 points
  Ayla

  Да се чујемо. :)

  ... i sad bih te zagrlila
 34. 2 points
 35. 2 points
  JESSY

  Шта ЈА тренутно слушам...

 36. 2 points
  Ono kad ti kapne boja na pantalone... nemas kud nego da nastavis da slikas
 37. 2 points
  JESSY

  Starac Jefrem (filotejski i arizonski) očinske pouke (izbor iz pisama i beseda)

  Када се нешто догоди и ђаво види да то узнемирује човека, његова вештина се састоји у томе да увећа мноштво помисли које су тобоже оправдане, да би на тај начин завео убогог човека у олују и удавио .Како каже изрека, лисица воли пометњу.Када пак олуја прође, човек види да је био у опасности да се удави у чашици воде. Ђаво је посредством очајања повукао небројено мноштво људи у паклене дубине. Немојте се бавити ничим другим осим самим собом. Постаните глупи да бисте постали оштроумни, постаните неуки да би вам Господ открио своју собствену премудрост. Без Божије помоћи не можемо да учинимо ништа .Према томе, потребно нам је много смирења да би душе нашле мир. Чедо моје, бори се са љубављу, трпљењем и смирењем да уз Божију помоћ онеспособиш замке ђаволске. Немој се жалостити због рата који водиш. Не плаши се, него буди храбар. Демони немају власт да ти нашкоде. То је од руке Божије, и кроз то ће ти отворити душевне очи, и бићес постављен на прави пут. Исцељење страсти захтева изузетно горке лекове. Смири се, чедо моје .То је једини лек који ће те спасти. Јос више љуби Бога, јер ти је Он послао лек за твоју болест, односно, трпљење и храброст.Стога се побрини да тај лек узмеш. Било да је будан или да спава, грешник непрестано мисли о злу. Бори се и бди над својим помислима. Чврсто се држи наде, јер то показује да је твоја кућа саграђена на чврстој стени, а стена је наш Христос. Клеветање је велико зло. Као сто мало кормило управља брод куд год хоће, исто тако и језик води човека, или према злу или према добру. Праведне душе кроз добре олује не само да се спасавају него се у усавршавају. Напор сваке борбе пролази, али победа остаје.Уколико током искушења не окусиш пакао "На кашичицу" нећеш видети ни благодат Божију. Зло захтева да се ишчупа из корена а тај корен је гордост и егоизам, упорност самовоља, гнев итд. Све се ово мозе излечити једним јединим леком: пребацивањем бремена погрешака и искушења на самог себе. Увек кажи: "То је моја грешка". Ја сам узрок. Патим због својих страсти. Узрок многих зала није нико други него ја сам, троструки несретник. (Старац Јефрем Филотејски-Аризонски
 38. 2 points
  JESSY

  Starac Jefrem (filotejski i arizonski) očinske pouke (izbor iz pisama i beseda)

  Зашто си ти који ходаш путем Божјим тужан и суморан? Нека тугују и не осећају радост они који су заборавили Бога, који немају никакву над у живи и непресушни извор Божји. Али ми, који верујемо у живога Бога и полажемо у Њега све своје наде, морамо се радовати, јер на Небу имамо таквог Оца, који нас воли више од свих очева и мајки и показује безграничну бригу о томе да нас учини достојним Себе . Старац Јефрем Филотејски
 39. 2 points
  Налазимо се данас, овог другог дана Успења Пресвете Богородице, молитвено сабрани у храму Св. Саве у Крњеву, и овде око гроба његовог надалеко познатог неимара брата Драгослава Живановића, пресељеног „из смрти у живот“ пре 40 година – управо на овај дан. Налазимо се око гроба човека, свецело утемељеног и узиданог у овај видљиви храм славе Божије. Узиданог и својим знојем и својом молитвом, и својом душом и својим телом. Налазимо се у храму који је, не само видљиви синоним Цркве Бога Живога, већ и вечни сведок и путоказ томе, како се изграђује Црква Христова у нама самима. А брат Драги је управо такву, Живу Цркву, изграђивао, и у сeби и у свима око себе. Заједно са растом сводова овога храма, и он сам је узрастао: „у човека савршена, у меру раста висине Христове“, по речима Св. апостола Павла. Јер, пре свега и изнад свега, брат Драги је био – неимар душа људских, Јеванђелски Неимар – како је Владика Атанасије насловио књигу о њему. Сведок и проповедник Христа Спаситеља – Распетог и Васкрслог, победника греха и смрти; и то проповедник попут самих апостола светих, по свој земљи и свим крајевима српским и несрпским. Није познато (бар не мени лично), да је икад у нашем народу, у историји Српске Цркве, било већег путујућег мисионара од брата Драгослава, који је тако делатно сведочио Христа у сваком тренутку свога живота, свуда и на сваком месту. Нити пак, ко је више од њега саборизовао „једну, свету, саборну и апостолску Цркву“ у српском народу. Црква у Крњеву Свуда је стизао и сви су му долазили, и заједно са њим саборовали и љубвеобилно заједничарили у литургијским и молитвеним сабрањима око Христа и са Христом, у љубави Бога Оца и заједници Св. Духа. Јер Драги је био, како је неко запазио, прави уметник у приређивању радости. Зато је за њим и ос тало толико благодатног мириса у нашем народу, па и широм православља. Јер је истински и све цело, душом и телом својим, управо и у зидао себе пре свега у Цркву Бога Живога, у тело Христа васкрслога. У оно, што никада не може бити уништено, као што је неуништиво дело и тело Св. Саве – макар спаљено, а на кога се брат Драги у свему угледао, и за исто дело и сам „сагорео“. Стога, заиста не знам не ког већег православног „народњака“, лаика богомољца, нерукоположеног свештеника, односно човека из крштеног народа Божијег (лаоса, које Свето Писмо и Света Литургија називају „светима“, „родом изабраним и царским свештенством“), да је тако свецело био у служби Цркве и свога народа. Да је са толиком вером и љубављу делотворном, изграђивао у себи и у сви ма око себе Живу Цркву Божију, одушевљени храм Духа Светога, обитавалиште Божије и престо Христа Спаситеља. О свему томе је спољна. видљива слика, управо овај велелепни храм покрај аутопута на брежуљку између Шумадије и Поморавља, у кога је Драги у потпуности себе узидао.Реч је о храму који ће бити вечно сведочанство дела брата Драгослава и светог и светлог лика његовог. Али и печат, и вечни показатељ управо тога, каква је заправо улога лаичког (народног) апостолата у Цркви, а што је управо био Богомољачки покрет у Србији. Покрет, коме је брат Драги свим срцем припадао, и исти називао покајничким покретом, духовним устанком против греха у самом себи, покретом покајања и преображаја духовног, покретом васкрса и саваскрсења са Христом, покретом – у коме је Христос центар живота и смисао свега. Био је то заиста, покрет подмлађивања и оживљавања нашег „парализованог осећања православности“ – како се о њему изразио Ава Јустин Ћелијски. Захваљујући коме је – по Божијем промислу, СПЦ преживела време комунизма и атеизације овог народа. Јер, у том тешком комунистичком времену, управо је из овог покрета регрутовано свештенство за наше парохије, и монаштво за наше манастире. Каква је то била Божија промисао!... И нема сумње, овај храм – који већ обележава педесет година своје изградње – остаће у историји као вечни Спомен-храм самог Богомољачког покрета у српском народу, печат делатне вере и љубави богомољачке, који су своје христољубље претварали у братољубље. Јер из свих српских крајева богомољци су учествовали у изградњи овог храма тог „лаичког апостолата“ у Српској Цркви. Стога, никако се не сме заборавити да је у наредној, 2020-ој години, управо стогодишњица првог свесрпског Богомољачког сабора, одржаног управо овде у Крњеву на дан Св. Илије – горе код старе цркве, која – хвала Богу и даље постоји. Јер, управо је на том Сабору Свети Владика Николај Српски, као изасланик Патријарха Димитрија, „по први пут дошао у додир са многобројном богомољачком војском“, кажу записи. И управо је тај Сабор био полазна тачка организације овог великог препородилачког покрета, духовног устанка за чи јег су человођу и духовника сами богомољци изабрали Светог Владику Николаја. Брат Драгослав ће придавати велики значај овом првом оснивачком Богомољачком сабору, као двадесет година касније и другом таквом Сабору – такође овде у Крњеву; а нарочито овом доласку Владике Николаја у његово родно село и његовом учешћу на тим саборима. И управо је то оно, што ће Драги и узети за основну смерницу свог животног пута, свог богомољачког и мисионарског подвига – односно делања, и то највише међу децом и омладином, а на равно и старијима. За Владику Николаја, Драги ће доживотно бити везан, и управо ће њему, тада још увек званично неканонизованом, односно Свим Српским Светитељима (у које сада можемо и самог Драгослава убројати), посветити мањи десни олтар у овој цркви. Наравно, као и све друго, и то је Драги учинио по сагласности и садејству достојног вечног помена проте крњевског Богољуба Момировића (хапшеног због изградње ове цркве), а касније и сахрањеног поред гроба Драговог; а пре све га чинио је то по благослову, исто тако достојног вечног помена светог и богомудрог Епископа браничевског Хризостома, тихог гласа ове епархије, који је душом и срцем стајао иза Богомољачког покрета у својој епархији, а брата Драгослава неизмерно волео. Укратко, Господ наш Исус Христос, Свети Сава, Владика Николај и богомољство, за брата Драгог су били једно исто богочовечанско јединство у саборној пуноћи Цркве Божије. И управо је Драги био најверодостојнији пример тог светосавског, односно јеванђељског и николајевског богомољства. Јеванђељски покајник и подвижник, посник, задужбинар, мисионар, неимар, и све друго... Упознао сам се са њим још као студент, сусревши га на Светој Гори далеке 1971. године, и већ тада (а касније још више), схватио о каквом великом човеку је реч. Стидео сам се своје недостојности познанства са њим. И ми слим да ће се житељи села Крњева вековима поносити како Светим Савом и Светим Владиком Николајем, тако и својим братом Драгославом, истинским човеком Божијим, светосавским подвижником и Јеванђелским Неимаром видљиве и невидљиве Цркве Христове. Али, не само поносити, већ и угледати се на њега заједно са свима нама, како бисмо и сви ми били истински хришћани у својој делатној вери и љубави, у покајању и препороду духовноме, у живом сведочењу Христа, у саборовању са Њим и свима око себе у Чаши Тела и Крви Христове, у пуноћи самог јединства са Христом и свима светима... Вечан Ти спомен брате Драгославе, радуј се у Царству Божијем, и моли Бога за нас! Беседа на четрдесетогодишњем помену Јеванђелског Неимара брата Драгослава Протојереј-ставрофор Милосав Радојевић Објављено у ПРАВОСЛАВНОМ МИСИОНАРУ View full Странице
 40. 2 points
  Биљана

  Да се чујемо. :)

  Дијете у мене
 41. 1 point
  Broken

  Да се чујемо. :)

  Подсетимо се...
 42. 1 point
  Milan Nikolic

  SpaceX vesti

  Гледао сам и ја лансирање, било је мало напето због наоблачења али све је протекло глатко.
 43. 1 point
  JESSY

  Stihovi iz Psaltira kojima se uvek vraćam...

  88. Господе Боже, спаситељу мој дању вичем и ноћу пред тобом. 2. Нек изађе преда те молитва моја, пригни ухо своје к јауку мојему; 3. Јер је душа моја пуна јада, и живот се мој примаче паклу. 4. Изједначих се с онима који у гроб одлазе, постадох као човјек без силе, 5. Као међу мртве бачен, као убијени, који леже у гробу, којих се више не сјећаш, и који су од руке твоје далеко.
 44. 1 point
  Ayla

  Да се чујемо. :)

  12g I snimak je kućna varijanta... prazna prostorija u kojoj su tada vježbali.
 45. 1 point
  Pриредбa посвећенa нашим светитељима, из 2018.г. коју су припремили васпитачи Јованка Вукасовић и Биљана Мајсторовић, уз клавирску пратњу васпитача приправника Марије Лазић.
 46. 1 point
  Натан

  Избори 2020 (21. Јун)

 47. 1 point
  Препрослављен јеси Христе Боже наш, као светиљке на Земљи утврдио си оце наше, и њима као истином вере све нас учиш: Многомилостиви слава Теби. Катихета Бранислав Илић: Радујте се Свети Оци, похвале Никејске! Спомен Светих 318. Отаца Првог Васељенског Сабора Свети владика Николај: Еванђеље о молитви Господа Спаситеља за нас Преподобни Јустин ћелијски: Беседа у недељу Светих Отаца првог Васељенског Сабора Презвитер Велимир Врућинић: Беседа у недељу Светих Отаца Првог Васељенског Сабора Протођакон Радомир Перчевић: Свјатих Отцев лик... Радио Беседа: Недеља Светих Отаца првог Васељенског Сабора Свети Теофан затворник: Мисли за сваки дан - Недеља Светих Отаца Првог Васељенског Сабора Арије је почео да пориче Божанску природу Сина Божијег и Његову једносуш(т)ност са Богом Оцем. И на њега се одмах подигла сва Црква, са свих страна света, једним устима исповедајући да је Господ Исус Христос – Син Божији јединородни, Бог од Бога, рођен, не створен, јединосуш(т)ан Оцу. Неко би могао да помисли да се ради о случајном одушевљењу за једномисленост. Међутим, та вера је потом прошла кроз огњено испитивање када се на страну аријанаца преклонила власт и сила. Ни огањ, ни мач, ни гоњења нису могли да је истребе. Она се одмах свагде пројавила, чим је престао притисак спољашње силе. То значи да она саставља срце Цркве и суштину њеног исповедања. Слава Господу који у нама чува ту веру! Јер, док је ње, ми смо још Хришћани, макар и рђаво живели. Нестане ли она – и Хришћанству је крај. Извор: Ризница литургијског богословља и живота
 48. 1 point
 49. 1 point
  Milan Nikolic

  Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

  Време је везано за метерију. Али мислим да анђели као нематеријални нису безвремени на исти начин као сам Бог.
 50. 1 point

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...