Jump to content

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation on 10/10/19 in all areas

 1. 26 points
  Милан Ракић

  Слике форумаша

  Мени и жени 20 лета брака данас...
 2. 12 points
 3. 8 points
  Лидија Миленковић

  Слике форумаша

 4. 7 points
  Milica Bajic

  Слике форумаша

  #свесмомиМица:)
 5. 6 points
 6. 6 points
 7. 6 points
  Драшко

  Слике форумаша

  Svi ste lepi, to mi je najbitnije <3
 8. 5 points
  Милан Ракић

  Слике форумаша

  Хвала друже, па ако Бог да, за двајес година `вако
 9. 5 points
  Оче, уз дужно поштовање, држава је ту очигледно оманула и очигледно је неспособна да помогне свим људима у невољи. Исти важи и за органе локалне самоуправе, по правилу. Према томе, на њих нити можемо да утичемо, нити од њих ишта очекујемо. А од Цркве, која проповеда и заповеда и од нас тражи милосрђе, очекујемо много! Прича ове жене је толико тешка и мучна, да само камен не би осетио ту страхоту. И када се већ јављају људи са свих страна да јој помогну колико ко може, што да не "прозивамо" и њену Епархију да јој помогне? Значи не свештенике, лично из свог џепа да јој помогну, него Епархију, са свим њеним службама и могућностима. Ако то није једна од дужности Цркве, ја не знам шта је.
 10. 5 points
  Ludilo treba to sankcionisati, nisam cuo nista slicno mada jesam za masiranja ledja zenama koje imaju problema sa kicmom i to na licu mjesta, ali ovo sto si ti ispricao je ipak ludilo. Treba ga udaljiti iz manastira sto prije.
 11. 5 points
  Имаш једнак дефицит пажње у читању као и Боки... Поновићу и за тебе: Прочитај поново кога сам све прозвао. Можеш и 4-5 пута да прочиташ ту реченицу, реч по реч. Слободно... Јао да! Хвала ти што си ме подсетио шта пише у Јеванђељу, ја заборавио... Ево га то место: "Тада ће му одговорити праведници говорећи: Господе, када те видјесмо гладна, и нахранисмо? Или жедна, и напојисмо? Кад ли те видјесмо странца, и примисмо? Или нага, и одјенусмо? Кад ли те видјесмо болесна или у тамници, и дођосмо ти? И одговарајући Цар, рећи ће им: Заиста вам кажем: кад посласте једног од ове моје најмање браће у социјалну службу, мене посласте."
 12. 5 points
  Дуња

  Слике форумаша

 13. 4 points
  Na pitanje na osnovu kojih kriterijuma je Vujanoviću dodijeljen orden, koordinator Pravnog savjeta MCP protojerej-stavrofor Velibor Džomić kazao je da je Sveti arhijerejski sinod povodom jubileja Milanskog edikta donio odluku da više državnika, a posebno državnici iz Crne Gore i Srbije, s obzirom na to da su se u Nišu i Podgorici održavale svečanosti, odlikuju visokim crkvenim odlikovanjem. “Riječ je o staroj i više puta primjenjivanoj praksi da se o velikim prigodama i datumima odlikuju šefovi država određenim crkvenim odlikovanjima. Pri tom, treba uzeti u obzir da to jeste crkveni orden, ali da je riječ o prvom hrišćanskom vladaru(Konstatin), koji je objavio slobodu hrišćanstva i da se na taj način ukazuje poštovanje ne samo njima kao ličnostima, već i državama na čijem su čelu. To je praksa u svim hrošćanskim crkvama. U tome što je predsjednik Vujanović dobio orden zajedno sa predsjednikom Nikolićem, nema nikakvog izuzetka ili spektakularsnosti”, kazao je Džomić. Vujanović prećutao orden SPC WWW.VIJESTI.ME Predsjednik Crne Gore jedan od 78 nagrađenih od patrijarha Irineja prilikom obilježavanja 17. vjekova Milanskog edikta --------------- Iz pisma patrijarhu: Уз то саборску расправу потребује и најновија синодска одлука да се први пут у осмовековној историји наше Цркве, и то баш на ову свечаност, додели орден Светог Саве првог степена једном председнику Србије. Potpuno suprotno od rečenog za Vujanovića, a da ne govorimo da blage veze nama....kojh osam vekova je Srbija imala predsednika? Prvi predsednik od Sv. Save do naših vremena je Milošević! Em što se govori suprotne stvari u suprotnim prilikama, em što se formulišu bezveyno...Srbija je bila ili monarhija, ili utopljena u Jugoslaviju Titinu...kojih 800 godina istorije predsednika? Ajde da rekoše "vladaru"....i kad je Vujanoviću orden onda jeste i državi Crnoj Gori orden, kad je Vućiću onda je izdajniku a nije Srbiji državi orden...pa bre, nemojte nam toliko izvrtati.
 14. 4 points
 15. 4 points
  За народ који не зна, ил заборавља, једно лично сведочење. Када сам 2009е први пут ишао на Косово и Метохију, био сам веома узбуђен. Једва сам чекао да пређемо административни прелаз. Кад рекоше да смо стигли, Косовска Митровица. Ја у чуду, како стигли, свуда српске заставе, зар нису прошле године прогласили независност, зар 1999е није Косово фактички, на терену “изгубљено”? Те 2009е никаквих препрека (граница) није било да се дође на Косово и Метохију. 2012. је уведена граница, управо кад је Вучић дошао на власт, са програмом да спречи успостављање границе. Не само да није радио на спречавању постављања границе, него је радио управо супротно, укидањем институција државе Србије које су постојале на КиМ, до његовог доласка на власт, и Бриселског споразума.
 16. 4 points
  Anika

  Шта ЈА тренутно слушам...

 17. 4 points
 18. 4 points
 19. 4 points
  Косово и Метохија су у саставу Р. Србије и тако ће остати...
 20. 4 points
  Naravno ali svakim danom ih ima sve manje i manje. Ja još nisam prodao dedovinu i očevinu, nemam ništa osim vere a taj novac od prodaje bi mi dobro došao da izvedem ovo moje troje mališana na samostalni put. Eto koliko pridajem pažnju mojim prioritetima.
 21. 4 points
  @Милан Ракић А да промениш наслов, уместо " када призна" да буде "ако призна"? Ја мислим да чак ни Вучићу се неће дати да је призна. А Србија је неће признати.
 22. 4 points
 23. 4 points
  Не знам Оче зашто си се ухватио само веронауке као да не постоји ништа друго у Епархији ? Шабац , Лозница не браним никога стање је катастрофално у целој Епархији . Али Лаврентије је остарио и не може више да се бори са тим изазовима . Ја се искрено надам да ће следећи Епископ Шабачки бити способан да реши све проблеме који су сегодинама нагомилали . Ако си искрен и не држиш страну некоме онда и сам добро знаш о којим проблемима мислим . Нећу овде да износим прљав веш ионако противници Цркве једва чекају да пљују по Поповима, Владикама али знаш као и многи други где све “шкрипи” .
 24. 4 points
  @Vladan :::. Не бих у ту полемику Владо...а видео сам да си писао о некој жени из Шапца, потресло те...нека оци опросте....генерално рад српских а уопште православних свештеника на том пољу је раван нули! Али то је системски проблем..као што су католици постали социјална слуђба, наши су у другој крајности...не чине скоро ништа. Сад ће оци скочити....знам ја да њима није лако, ни мало....али да се не лажемо Црква је сатерана у храмове, а клиру то и не смета много. Теби Владане капа доле, за ту бригу, јер видим да пишеш из жала не да попујеш поповима...
 25. 4 points
  ako je tačno što si video i što pričaš, a mogu samo dapretpostavim, trebalo bi da zašritiš te bolesne žene, a ne tamo nekog igumana, popa ili vladiku.
 26. 4 points
  Владимир Миливојевић

  Вучићу Орден Светог Саве

  Дали су велике паре Цркви, наше, не своје, од наших пореза и добили ордење. Од тих пара саградисмо и саградићемо лепе и велике храмове да има Дух Свети где да сиђе. Само ако буде имао на кога.
 27. 4 points
  Sasa2000

  Слике форумаша

  Fotografije, septembar 2019. godine (malopre sam pogresio datum ) ...
 28. 3 points
 29. 3 points
  Прекјучерашња канонада увреда на рачун Његове Светости подсјетила ме је на давно изречену истину у којој стоји да говорећи о другима заправо причамо искључиво о себи самима. Рјечником који не приличи ни кафанском амбијенту, један народни посланик и један министар спустили су комуникацијску љествицу на само дно непристојности, најгрубље вријеђајући Његову Светост, а тиме и цјелокупно светосавско биће наше Свете Цркве, коју наш патријарх представља, како пред нама Србима, тако и пред цијелом свијетом. Да подсјетим: Његова Светост је монах пуних шездесет година, архијереј 45 година, а патријарх српски готово десет година. Ако такав животни пут није за поштовање, онда заиста не знам шта јесте?! У времену глобализације, када се настоји срушити сваки ауторитет, господа Вукановић и Мектић, у маниру највећих богоотпадника, показали су својим ријечима одсуство елементарне културе, а као Срби, јер се таквима сматрају, одсуство било каквог поштовања према Српској Православној Цркви и њеном предстојатељу, нарочито у данима великог јубилеја – 800 година аутокефалности. Још је жалосније што се борба у политичкој арени покушава пренијети на живот Српске Цркве, која је старија од већине нама познатих држава, а нарочито политичких партија. Са ставовима и изјавама Његове Светости можемо бити сагласни или не, али наше је да поштујемо одлуке донесене већином гласова, како у Сабору, тако и у Синоду, те да поштујемо Српску Православну Цркву, тако што ћемо поштовати онога ко се налази на њеном челу. Став већине, свиђао нам се или не, треба да буде и наш став, јер тиме показујемо да смо јединство ставили испред личне сујете, а љубав према браћи изнад гордости. Очекујући да ће господа Вукановић и Мектић изразити жаљење због својих несмотрених ријечи, српску јавност у Босни и Херцеговини позивам на одмјерност, како наша вербална несмотреност не би повриједила ниједно људско биће. Епископ бихаћко-петровачки Сергије (Карановић) Извор: Епархија бихаћко-петровачка
 30. 3 points
  Ma to! Samo tako! Glavni I odgovorni urednik: episkop Backi, Irinej Scenario: jerej Zoran Djurovic Producent: Aleksandar Vucic
 31. 3 points
  Milica Bajic

  Шта ЈА тренутно слушам...

 32. 3 points
  Nikola Stojanovic

  Шта тренутно читате?

  Peteeeeeeeer Haaaaandkeeeeeeeeeeeeeeeee !
 33. 3 points
  Vladan :::.

  Епархија шабачка

  Ево, мислим да овде неће бити спам ако се разговара о хуманитарној ситуацији у Шапцу. Наставићу нит теме коју сам (на затвореној теми) започео овом поруком: "Хвала! Сад ми неко рече на пп да има укупно 32 свештеника и ђакона. Има, дакле, у Шапцу једна жена Рада Симић (https://twitter.com/rada_simic) која, колико знам, без икога, сама, са тешким болестима, једва покретна, "живи" у самоћи, немаштини, дуговима, глади и чека зиму. Е сад ако у Цркви у Шапцу све одлично функционише занима ме следеће: Како је могуће да 32 клирика, плус епархија која је у истом граду, плус остали верски службеници, одбори итд. итд. не могу да збрину једну жену? И то је жена верујућа, причешћује се када позове свештеника, моли се и "живи" пред вратима богате Цркве у Шапцу."
 34. 3 points
  Ne, to ostavljamo za Milana Nikolica da mu uruci, a Cirilicar mu je internet duhovnik, pa se ne brinemo za AV.
 35. 3 points
  Али ће ипак на крају сви Богу на истину... а онда ће историја да памти неке по добру, неке по издајству Кнеза Лазара, а неке ће заборавити...
 36. 3 points
  Не верујем да ме ишта више може изненадити, ал ајд да пробам: Вучић, патријарх?
 37. 3 points
  ako imas veru, nema sta da brines, Bog ce ti pomoci da ih izvedes na pravi put, novac jeste neophodan, ali nije garancija da ce od njih napraviti ljude
 38. 3 points
  Phoebe

  Đorđe Balašević, pro et contra

  Сустајем, одустајем, притиска ме као пегла, Јави се, појави се, додај свету мало вергла
 39. 3 points
  Хеј, када се без најаве и образложења обрише тема - да ли се и даље рачунају лајкови дати на њој? Питам за другара.
 40. 3 points
  Pišonja a onaj drugi je Žuga
 41. 3 points
  Иначе БЗВ не напада Ђуровића и има дил с њим
 42. 3 points
  Свака част свима за све што су помогли, на било који начин. Да би се овој жени помогло, треба исплатити неплаћене рачуне за комуналије (45.000), треба јој платити негу (15.000 на месечном нивоу) за још месец или два, да би стала на ноге, и треба јој неки динар да би имала шта да једе. Захваљујући Божијем промислу и људима добре воље, део ових трошкова је покривен. А оно што није, верујем да је за Епархију ситница. Рада има стан, и када, ако Бог да, прездрави, верујем да би јој редовна месечна помоћ од 10.000 - 20.000 била довољна, за оно најосновније наравно. Зар Епархија не би могла то да обезбеди? Зар не би могла, у крајњој линији, ако је "каса" празна, да нађе 20 људи који ће плаћати 1.000 динара месчно? Није проблем, сви ћемо се обавезати и укључити као и до сада, али хајде да видимо неку иницијативу од Радине матичне Епархије и парохије. Није био никакав проблем док се за њен случај није знало, сад кад је на њега указано, никаквог оправдања за пасивност нема. Причам о Епархији, не о Вама лично, таман посла, наравно. Извињавам се на спамовању теме свима, о Ради постоји посебна тема, кога занима може да погледа, нећу више о томе овде.
 43. 3 points
  Владане, очигледно да ти имаш проблем пажње, јер пишеш двије узастопне поруке. Не браним браћу у Шапцу, знам да су током ових година ,многим невољнима помогли и помажу, али да би се овој жени помогло, треба ријешити њен проблем на дуже стазе, а то не може Епархија. Скоро је била полемика о општинским становима који су празни као и о новцу из буџета који се троши на разне намјене, па би се могло наћи мјеста и за њу. Да не говоримо колико клубови плаћају играче, колико су припреме, па шта је проблем спортистима који су популарни да покрену акцију помоћи. Кад већ цитираш Св.писмо, сјети се и оне Христове ријечи да ћемо сиромахе вазда имати са собом. Прича ми једна парохијанин који живи у Цириху, да и тамо има људи који су на улици поред све бриге државе и разних хуманитарних организација. Што се тиче вјеронауке, не може се свима угодити. Знам за људе који су добили да предају , па нису редовно држали часове или су се немарно понашали према колективу и кад су изгубили службу сви су им криви , само они не. Листа је јавна, нема ни по бабу ни по стричевима и мој син је чекао ред да предаје. Свака част људима у Канцеларији који су уложили своје вријеме и труд и који су стално доступни за сва питања. Нигдје није идеално, али ако свако од нас посебно буде бољи, да максимум у своме послу, биће свима око њега боље. Нисам надлежан за о.Исаију, нисмо чак ни исто намјесништво, тако да нисам упућен у његов рад. Знам да људи стално долазе у манастир, јер неки стану код цркве да питају за пут. Ко је незадовољан има црквени и грађански суд, па нека тужи. Никоме не говорим да иде или да не иде, свакоме је дао Господ очи и разум.
 44. 3 points
  Амери имају обичај да кажу: If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck...
 45. 3 points
  Пријатељу, очигледно је да се ти одлично разумијеш у материју, па те молим да помогнеш. Ја кроз ту епархију само понекад пролетим, па не познајем стање, али умијем да читам вијести и знакове поред пута. Ја сам причао о систему који не функционише, а пошто је о. Неша нагласио како је у шабачкој стање фантастично, узео сам као примјер нешто што сам чуо: ђакон са троје дјеце је остављен без посла, иако му је то био једини извор прихода. Ти, изгледа, знаш подробније детаље па те молим да изнесеш ко је све и због чега остао без посла, ко је дошао на њихово мјесто и на какав начин (постоји ваљда нека ранг листа кандидата и вјероватно су на врху поповски синови) и колико још вјероучитеља има у шабачкој епархији са истим квалификацијама као и ови отпуштени, са мање радног стажа и мање резултата, али су наставили да раде. Кажеш да је неко противно канонима обукао мантију!? И мене питаш како је неко рукоположен без назначења!? Јесам ли ја владика који га је рукоположио? Ово је Лаврентију још један минус, значи: рукополаже противно канонима. А ако је неко неканонски рукоположен, сљедује рашчињење и за њега и за онога ко га је рукоположио. Очигледно је да у тој епархији нешто не штима, чим се тако здушно браните. Очигледно је да владика не управља епархијом. А тек кад високо постављени поп из ваше епархије ангажује познато ђубре од адвоката Душка Томића да га заступа, тада је све јасно. Дакле, брате, предуго сам ја у овом послу да би ми било ко просипао ту демагогију да је "све по закону". То ти причај неком ко не познаје наше владике и њихове подгузне муве, како се долази до постављења у нашој цркви и какве све везе раде. Шабачка је по томе при врху топ листе.
 46. 3 points
 47. 3 points
 48. 3 points
  Danijela

  Слике форумаша

 49. 2 points
  Рекао бих да је најболнија тачка пет, јер за некога најскупље кошта. Оно што је писао брат Ведран, не да није наивно, него допире до самих небеса. Ово сада пренемагање и набијање Вучића свакоме у нос, више је него дегутантно. Зато није чудна толика хистерија око Вучића. Човек чини невероватне потезе. Срби почињу да осећају да су једно те исто, без обзира на то где станују, а м.Амфилохије се показао какав је. Што се тиче умировљеног еп.Атанасија, као што је рекао да за њега није патријарх Иринеј, тако бих могао и ја рећи да за мене он није владика. Али за сада је све ОК. Он је на потезу. Показује се, нажалост, да неке владике чине правду и говоре истину само привидно, попут жене која тако ,,чињаше много дана''. Сада нам остаје да видимо шта ће учинити непријатељи СПЦ, пошто нестаде ,,нада њиховог добитка''.
 50. 2 points
  хахха ??? пустио сам га, није да ми није пао на ум паприкаш ал ми беше жао... ?

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...