Jump to content

Најбољи чланови

 1. Trifke

  Trifke

  Члан


  • Points

   61

  • Број садржаја

   7718


 2. Vladan :::.

  Vladan :::.

  Члан


  • Points

   52

  • Број садржаја

   7823


 3. Zoran Đurović

  Zoran Đurović

  Свештеник


  • Points

   47

  • Број садржаја

   14270


 4. Александар Милојков

  • Points

   37

  • Број садржаја

   18855


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation on 08/06/19 in Posts

 1. @Александар Милојков Ево што пише чтец Ведран Галић: Неки људи у наивности "француске собарице" се не могу чудом начудити зашто у СПЦ постоје, како они кажу, потреси и препирања због Цариграда и Москве. Собарице ваља подсетити на следеће: 1. У СПЦ нису постојали потреси и препирања него је СПЦ изрекла САБОРНО и ЈЕДНОГЛАСНО свој став о надолазећем "томосу" пре него је потписан, и о истоме након што је потписан. 2. У СПЦ су почели потреси и препирања када је владика Максим дао свој чувени интервју у јануару ове године. 3. У СПЦ су настављени потреси и препирања након шт
  10 points
 2. Е видиш а све ове теме (од јесенас када су Бартови егзарси најављени за Украјину) које се баве расколом су примарно везане за црквене ставове, Барта, јединство у Цркви, борбу против нео-папизма. Политички ставови су секундарни. Осим када је реч о директној подржци црквеним статовима или њиховим супротностима, рецимо, Порошенко који је као политички пројекат спровео аутокефалију у Украјини, отворена подршка НАТО диполоматије Барту и сателитима, репресија државних органа на канонску цркву итд. Ван тога политички ставови актера су секундарни. Нико нормалан у СПЦ не подржава гоњење наше
  8 points
 3. Ја не доживљавам тренутну подршку АВ неким епископима или Цркви као нужно лошу на црквеном плану (око Барта) нити црквене потезе Амфилохија гледам кроз критику или "критику" Мила или критику АВ итд. О црквеним ставовима дајем црквени став а о политичким политички. Како ће и да ли ће неки еп. или Мило и АВ да се обрне или окрене у будућности не знам, али знам да слагање са фанариотима води тамо где би нас одвеле и САД ко год од политичара тамо вукао јавно или тајно.
  6 points
 4. Ja ne znam da li su mogli bučnije da reaguju od prekida euharistiske zajednice sa Fanarima.
  6 points
 5. U SPC je žučno od kako sam počeo da se bavim verom. Još davnih 70tih je bilo velikih neslaganja vladika oko svega i svačega ali nikada ne ovakvih i ne sa ovakvom pozadinom . Niko nije ni razmišljao o podršci glupostima koje pravi vaseljenski dok se nije pojavio Maksimov članak koji objašnjava Rusima da treba da budu srećni što je vaseljenski napravio to što je napravio. ŽALOSNO ACO! JAKO ŽALOSNO!
  6 points
 6. Предстојећи Сусрет са Делегацијом са Фанара https://sozercanje.wordpress.com/2019/08/06/предстојећи-сусрет-са-делегацијом-са/ У интервјуу за лист Данас од 3. августа 2019. г. Његово Преосвештенство Епископ бачки Г. Иринеј, потврдио је гласине о предстојећој посети делегације из Цариграда Његовој Светости Патријарху и Светом Архијерејском Синоду Српске Православне Цркве.[1] Делегацију ће предводити митрополит пергамски Јован (Зизјулас). А претпоставља се да ће у њој бити и митрополит галски Еманул (Адамакис). Ова посета је веома значајна јер је готово јасно, иако не и потв
  5 points
 7. Вечнаја памјат и да ужива у архитектури Новог Јерусалима.
  5 points
 8. Баш чудно! Људи мирно разговарају на ову тему. пу,пу, да се не окрене јопет на сваџу
  5 points
 9. Не знам. Чуо сам да сам добио канонски за Порфирогенита, али ме нико није обавестио. Сада сам тренутно на одмору и служим код васељенаца и даље. Кад и код кога ћу бити и у чијој патријаршији, знаће се ускоро. Ја сам јако бирократски настројен кад су црквене ствари у питању. Не припадам индијанцима који дигну сидро. Са овим људима сам се лепо договорио. Овде сам помагао 3 заједнице. Ниједна није изгубљена, а једну сам из старокалендарства привео Цркви. Тако да не треба да се секирате за Аву. Не знам само како ће преживети они који су ми прорицали рашчињење. Дакле, не слушај никога к
  5 points
 10. Juanito

  Жена блудница. А он?

  Мислим да сам добро схватио. ОК, најпре да напоменим да лично уопште не делим жене на блуднице и честите и да сам свашта видео што одудара од тих предрасуда (у оба табора), ал да прихватимо терминологију зарад приче. Мушкарци обраћају пажњу на ”блуднице” зато што у њима виде нешто за шта смо биолошки натемпирани, а биолошки смо тамперани на то нешто што видимо у блудницама јер је то (некад било) неопходно за одржање врсте. Просто и једноставно. То нешто се (из неког разлога) не види (одмах, на прву лопту) у ”честитим женама”, ваљда јер га оне свесно ил несвесно потискују. Осим ако не
  5 points
 11. То је мој резиме свих његових реакција када се помене Максим још од зимус, нема везе са твојим паралелама око АВ и осталог. За ово већ рекох на некој ранијој теми: може неко да има исправан политички а погрешан црквени став и обрнуто. Теби је то немогуће, ОК, време ће показати је ли јесте или није немогуће и теби и мени.
  5 points
 12. Da li je Jovan Krstitelj trebao da ćuti u slučaju Irodovom. Šta ga je bilo briga? Ako zlo radi za sebe radi. Ja nisam protiv Grka ni za Ruse već na strani pravde a pravda je na Ruskoj strani. Maksim je time što se uvllačio vaseljenskom stao na stranu nepravde.
  5 points
 13. Jeste bruka. I nisam ja neki protivnik m. Amfilohija. Tezak je njegov krst, nije mu lako. Kod njega mi se ne svidja preterano bavljenje politickim temema u Srbiji. Ne treba on iz CG da se macuje sa Vucicem, ili bili kim ko je na vlasti, nebito.
  5 points
 14. Pa i Artemije je po tome imao "drugačije fokuse" i Arije i Makedonije i Nestorije i td itd itd. Podržava čovek raskol a i vrlo moguće jeres i to su tebi drugačiji fokusi. Zadivljuje me da možeš i dalje da govoriš o nekakvoj "ostrašćenosti" kod nekoga. Šta je onda ovo tvoje? Nedodirjivi Sv Maksim!
  5 points
 15. Dokaži molim te suprotno od makar jedne njegove tvrdnje , npr ove: 2. У СПЦ су почели потреси и препирања када је владика Максим дао свој чувени интервју у јануару ове године. Pošto su to , kako ti kažeš, samo taksativne tvrdnje biće ti još lakše da ih pobiješ. Žalosno Aco, jako žalosno od tebe!
  5 points
 16. Архијереји других помесних цркава се “толико не препиру” јер немају Косово и Метохију, Македонију, Црну Гору, Републику Српску, као ни комплексне ситуације у епархијама ван матице у земљама где се политичко-стратегијски пендулум њише тамо-амо и узрочно-последично утиче на црквено устројство и свакодневницу православних уопште. Сем Русије, слободног дела Украјине, донекле Грузије и Сирије, њихове епархије су у земљама које су, нажалост, протекторати тренутних белосветских моћника.
  5 points
 17. Чини ми се кад бих наставио да читам Ћириличара да бих био као куглица у флиперу.
  5 points
 18. Пази стварно, написах СПСихијатар ? Ћути, добро да није напредњак. Замисли да нас лечи психијатар са њиховим дипломама? Има једна анегдота, каже долази човек да се учлани у СНС и питају га: Чиме си се бавио до сада? Каже човек: Па, чувао сам овце и свирао фрулу. Тек ће ти овај што га је питао: Пиши - завршио пољопривредни факултет и музичку академију!
  4 points
 19. Упокојио се вероватно највећи савремени српски црквени архитекта Пеђа Ристић. Предраг Ристић: Зидање Храма је отварање врата Царства небеског BY СТАЊЕ СТВАРИ on 22. МАРТА 2018. • ( 2 ) Испунили бисте ми велику жељу ако би овај разговор био израз захвалности архитекти Јовану Поповићу, грађевинском инжењеру Милки Ђуки и професору др Светиславу Поповићу, каже протонеимар односно Жиждитељ др Предраг Ристић у разговору са нашим Александром Живковићем за подгоричку „Слободу“ Др Предраг Ристић (Фото: М. Анђела/Новости) „Пратим Слободу и чудно ми је како
  4 points
 20. Ех, драги професоре, одосте Ви? Умели сте да кажете да кад неко драг умре Вас то наљути уместо да Вас растужи: "Оде, а није се јавио!" Ето, наљутили сте ме! ...и растужили! (Иначе, аватар који имам осмислио је и нацртао управо проф. др Предраг Ристић, alias "Пеђа Исус" илуструјући геометрију сахрањивања у Лепенском виру)
  4 points
 21. Bog da ga primi u svoje nebesko Narucje...
  4 points
 22. Nebih se osvrtao da me nisi pomenula ali pošto jesi, mogu samo da ti izrazim žaljenje za neobičnu mržnju koju imaš prema o Zoranu. Ja se ne slažem sa svim što on piše. No to tvoje lupetanje je potpuna besmislica. Ne reče za džabe Solomon: Prov 27:15 Neprestano kapanje kad je velik dažd, i žena svadljiva, jedno su; Prov 19:13 Bezuman je sin muka ocu svom, i svadljivost ženina neprestano prokisivanje.
  4 points
 23. Да ли је АВ признао независно Косово? - Није. Да ли је Ломи признао независно Косово? - Јесте. Лохи држи опело АВ али не Ломију. Питање: Да ли си ти нормална? - Ниси.
  4 points
 24. Па прати Максима, како од толике светлости да види оноличну Русију... немогуће...
  4 points
 25. Jeste, najbolje bi bilo da svi ćutimo kada nekome padne napamet da lupeta i podržava javno zlo i još kaže da smo nelegalni. Da li bi to bilo dobro? Reakcije su došle pošto je dete počelo da pali kuću u kojoj se živi. Pa nema nloga da ukori dete čak i kada prijatelji pozivaju na to. Pravimo se mutavi.
  4 points
 26. @Александар Милојков Kao da je doktorirao kod svog imenjaka, a ne kod ep. Maksima. Spinujes brate. Govorimo o napadima na sinod preko medija. To je blagosloveno valjda, ako nije upereno protiv ep. Maksima? Lazi, klevete, podmetanja...broja im nema. Lepo ep. David kaze da stalno proverava i razmislja da li Crkvi sluzi, ili se crkvom sluzi. Tu se lako pada.
  4 points
 27. Od tebe očekujem da kao što se trudiš da se argumentovano govori o Maksimu da sada argumentovano dokažeš da ovo što Vedran piše je ostrašćeno i klanovski.
  4 points
 28. Postoji kampanja po medijima i traje odavno, ali se od majskog zasedanja zahuktala. Ja nisam upucen ko to radi, ali radi protiv Crkve. Ko radi protiv naseg sinoda, radi protiv Crkve. U nasaj pomesnoj crkvi je punota blagodati, drugu nemamo za spasavanje.
  4 points
 29. Ja sam šokiran kad čitam komentara maksimovog učenika, doktora. Budi Bog s nami. Najmanje 50 miliona, alo miliona mučenika u Rusiji za jdno stoleće...pa prva tri veka progona je mala maca. U raskoši, a Moskva je raskošna i lepa, verujem ni jedna evropska metropola nije takva, ugledaš hram bez krsta...setiš se i osetiš krv tih mučenika od krnika Trokog, Lenjina, Staljina...ljudi tamburaju na gitari, i ono tip: a stose vi uzrujavate...i to ljdi istog duha koji kažu da je pravljenje raskola ljubav. To ide u granice najcrnjeg licemerja ili nacrnje prelest...strašno. Sad zamisli koliko je usojeno Z
  4 points
 30. obi-wan

  Prvi prototip hoverboard-a

  "There will be a Chinese version on market next year, and cost $19.99..."
  3 points
 31. Мене дотични Зоран већ годинаам на фејсу држи на блоку,у теологију се не разумем,ал овде је изнео пар чињеница које су необриве,око људи коју у у Атанасије Григорије Амфилојије лобију. и то је чињеница,њихово деловање у националном ткиву је у најмању руку дискутабилно а констано деловање на политичкој стабилности Србије је разарајуће
  3 points
 32. Снежана

  Жена блудница. А он?

  наравно да не, јер тако нешто не постоји, параноични жено... ако је сингл, онда се то зове, способан мушкарац, ако је ожењен, онда је "Микица", срце мало, несхваћено и невољено, а код куће гаји вероватно караконџулу, уместо жене...
  3 points
 33. Sem ljubljenog nam vladike Maksima!
  3 points
 34. ма не браниш,јок бре, само нон стоп браниш оне који бране
  3 points
 35. Богољуб 1

  Жена блудница. А он?

  Нема проблема. Ево онда шећер на крају за нови почетак, корисно и за мушкарце, без шале. Наравно, ситуација данас није иста, као кад су жене биле само домаћице и сл. Али, разумеће ко хоће. Немој да се неко љути, мало стадох под паљбе разноразне да се људи растерете. Свети Јован Златоуст – ПОУКА ЖЕНАМА Господ вам заповеда да избегавате бучна и немирна места, да би се молиле у тишини свога дома, јер је пребивање у самоћи и далеко од друштва злих људи веома корисно. Брод који није изложен бури, плови мирно. Тако се и душа која није заузета друштвеним пословима налази у пристаништу.
  3 points
 36. исправио сам поруку па каже: на црквеном плану а ту подразумевам причу око цариграда а не на унутрашњем црквеном плану за који не мислим да је добро одрађен то су они сами одрадили што ћутањем што чудним соло потезима око барта и максима то не подржавам то није до мене, ја само констатујем какве неко има ставове, да ли су црквено или политички исправни или не (из моје перспективе) па није тренутна, има томе 100-ак година, разне су фазе биле и сад имамо ову несрећу слободно, само напред
  3 points
 37. На теми о Макисму ти упорно трпаш све друго осим онога што је тема због своје политичке острашћености. Иди бре шетај по вароши лупај у шерпе,дувај у пиштаљку . а овде се држи теме а не политикантске пропаганде твоје паријашке секте
  3 points
 38. Није, него не пратиш.
  3 points
 39. 1) Милојков разборито говори око Барта и неопапизма. 2) Неко помене Максима. 3) Милојков кочи, окреће се за 180, даје гас и одеееееее у спинове....
  3 points
 40. Колко се сећам, ти си говорио да нема никакве фрке, да се све расправља у молитвама светих отаца... Тада си помињао да ли треба веровати у Авине визије и сл. Зато ти је боље да не верујеш себи него у оно што Ава говори.
  3 points
 41. И многи су гледали плач и састрадавање бившег Артемија. То није никакав аргумент.
  3 points
 42. Снежана

  Жена блудница. А он?

  жене на овим просторима су много тога преко својих леђа претуриле не задњих деценија, него столећима уназад, и у генетском коду им је урезано да буду способне, сналажљиве, да одрже и кућу и породицу током ратова и послератне беде. Дошлоје време када могу да буду и способне пословне жене, као што су и добре мајке и домаћице, у чему је квака? Мушкарац овде да би остао на "власти" окреће женепротив жена, јер је на жалост он током година остао заглављен, срозан и д`извинете неспособан. Овде се мушкарцима опрашта и непоштење и лов у мутном и да крадуцка и да варуцка, и то називамо "спосовним" мушка
  3 points
 43. Невиђено извртање теза, какво само комуноид (=мутирана комуњара) Вулин и може да направи. Јасне су позиције издајника и мафијаша Ђукановића. Али и ово што говори о борби АВ за "рушење целовитог и независног Косова" иза тога не стоји идеја поштовања нашег Устава - очувања нашег КиМ у саставу Србије, већ стоди идеја поделе КиМ. Е против те поделе су и митрополит Амфилохије, и владике Атанасије и Теодосије и онда им се то спочитава као залагање за целовито независно Косово. Гнусне лажи и подметачине политичке врхушке која је направила амбијент да постоје само две идеје: 1) Косово као целовита нез
  3 points
 44. Проогањају душмани, све у Калифорнију - у врућину, па још се и на чамцима бежати мора, а југовина ударила коса се русе распршила очи искапа...страдање, страдање је пута праведник. Свири 'армонико кучко...свири, прсти свирца....
  3 points
 45. Rusku udaraju jer je najveća a nas jer smo na granici katoličanstva i to je to....
  3 points
 46. Богољуб 1

  Iskustva "dece" alkoholičara

  То сам и ја приметио, слава Богу. Да постоји игра увлачења у сазависност, неправа присност и да се нешто као даје, а да би се заробило. Зависност о моћи над неким. Однос контролор - контролирани. У бити контролиран си емоцијама, сентиментима, негативним реакцијама. Ако не "милом", осећајима, храном, новцем, онда силом, да будеш увучен у конфликт и да кажеш нешто и сл. Провоцирање негативне реакције, игре моћи, замка, грешка, сагрешење, кривња... у недоглед. Али није то свесни људски пројекат. Има ту још некога... У бити дете зависника зависник доживљава психолошки као продужетак себе, део
  3 points
 47. @Александар Милојков У Грчкој је исто ово тема зато што многима смета деловање Фанара . Али прети нам највећи раскол од 1054 тако да није наивна ствар и добро је да се чује наш глас .
  3 points
 48. Зосима

  Da li većina ide u Pakao ili ne ?

  Ја имам проблем,што више волим Ејси,него Цепелине...
  3 points
 49. па да, није ни чудо што је одлепио... ко би остао нормалан од тога...
  3 points
×
×
 • Креирај ново...