Jump to content

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation on 01/02/19 in all areas

 1. 8 points
  Alegzandar

  Слике форумаша

 2. 7 points
  Милан Ракић

  Слике форумаша

  Живи и здрави били!
 3. 5 points
  Лидија Миленковић

  Слике форумаша

 4. 5 points
  BEOGRAD, 2. januar 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je noćas oko 1:30 Irenu Kokir i Petra Stevanovića, prvi par koji je napravio bebu u 2019. godini. Vučić im je tom prilikom poželeo da trudnoća protekne bez problema i istakao da mu je žao zato što zbog obaveza nije mogao da prisustvuje samom činu začeća. Irena i Petar su istakli da ih je poseta predsednika prilično iznenadila. – Samo što smo završili sa odnosom neko je pozvonio. Petar je otišao da vidi ko je u pitanju, pošto nismo nikoga očekivali, i zaprepastila sam se kada se vratio sa nasmejanim predsednikom države. Vučić mi je prišao, čestitao, rekao da ću za devet meseci postati majka i da je to sjajna vest za Srbiju – ispričala je šokirana Irena. https://www.njuz.net/vucic-obisao-prvi-par-koji-je-napravio-bebu-u-2019-godini/
 5. 5 points
 6. 4 points
  Сања Т.

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Daj Bože da se izvuku. Presveta Bogorodice uzmi ih pod svoj pokrov i zaštiti. Sveti Nektarije, pomozi doktorima da ih izleče.
 7. 4 points
  Црква је, у својој историји, била и без Рима и без Цариграда, па је опет постојала...
 8. 4 points
  @Вилер Текс @ana čarnojević Људи на сликама "воде" протесте тако што усмеравају колону. То је све од њих. Био сам све суботе и био сам у 2. реду и икс пута их све видео. Ја не бих никад ишао за њима, нити идем; верујем да тако мисли и највећа маса оних људи који тамо протестују, њих нико не гледа. Могу колико хоће да се гурају по новинана и сликама, али они су минорни ликови. Људи долазе да виде леђа Вучићу и то је то - гомила људи једноставно не жели да дише исти ваздух са њим и његовом камарилом. Мене такође не занима ни опозиција, ни захтеви 1 од 5 милиона, ни крваве кошуље, ни остала политичка багра, ни ништа осим да Александра Вучића видим што пре у затвору, заједно са врхом СНС и целом садашњом владом! Дођите у следећу суботу да видите колико они воде и остало! Ето, нећу даље да вас убеђујем, дођите и сами видите.
 9. 4 points
 10. 3 points
  текст на линку https://www.24sata.hr/news/papa-porucio-neka-licemjerni-krscani-radije-zive-kao-ateisti-607297
 11. 3 points
  Биљана, два

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Ти, који све испуњаваш, ојачај срца наша, опрости и помилуј. Помените тета Лепосаву. Брине око црквене порте више од 30 година. Сада има 87, и онемоћала је. Пре сваке Литургије се пољубимо. Каже : - Радујем се што сам ту, у храму. Дозволио ми Господ. Њена вера је некако старинска, са трепетом.
 12. 3 points
  Мене лично боли уво ко ће бити, докле год није СНС, СПС и СРС. Ми нормалну алтернативу немамо, јер је никад нисмо ни створили. Али било ко је у овом тренутку мање зло од ових. А да бисмо видели шта после, то "после" прво треба да постоји. Што подразумева хитно склањање ових штеточина и психопата.
 13. 3 points
  Ето како је, тако је. Лепо каже м.Амфилохије: ,,Ја се чудим, морам да вам кажем искрено да, велики теолог православни, Митрополит пергамски Јован Зизјулас, да је он у последње време оптерећен - ја разумем њега као јелина и везаног за Цариград -, оптерећен је местом првога, Цариградом. То се види у његовим написима, чак и у његовом теолошком приступу првога које је утемељено на Светој Тројици. Пориче историју, наводно не може се на основу историје дати права слика устројства Цркве, него морамо да се вратимо на теологију, на Свету Тројицу. Катастрофално. Зато и не прихвата сабор исихастички 1351. године; Света Тројица и унутарња тајна Свете Тројице је ван домашаја, а Света Тројица која се открива свету, преко логосâ и преко енергија, то је Света Тројица на којој почива устројство и света и устројство Цркве. Не можеш ти бежати из историје да би могао (решити питање првенства). Пре свега, постављање питања првога је веома дискутабилно...'' Од 120. минута.
 14. 3 points
  GeniusAtWork

  Тема јасна из прве поруке

 15. 3 points
  Anika

  Потребна ми је ваша молитвена подршка...

  Ако можете да се помолите за мог школског друга Михаила. Погинуо је јуче у саобраћајној несрећи после дочека.
 16. 3 points
  JESSY

  Šta znači nositi svoj krst?

  u stvari, tacnije receno , u zavisnosti od trenutne faze u kojoj se nalazimo...na raznim duhovnim nivoima prolazimo kroz razne faze i iskusenja koja nam se dogadjaju uz Bozije dopustenje a kako bi izasle na duhovnu korist...tako da je dobro da znamo da je sve to normalno, da se svima nama to desava...mislim da je tu vazno naci pravu meru, ne ocajavati i ne siliti se, ali nikako ne odustati u borbi...da nista ne mozemo sami, ali da je Gospod uvek tu kada ga potrazimo...
 17. 3 points
  Flojd

  Мудрости оца Јовице

  "Oce, jel to znaci da mi ne trebamo da pazimo na svoj fizicki izgled?" "Brate, Bog nam je dao i dusu i telo na usavrsavanje. Naravno da trebamo da vezbamo i duhovno i telesno. Ali je bitna nasa namera zasto to radimo. Da li to radimo iz svog zadovoljstva ili iz potrebe da se svidimo drugima i privucemo paznju. Isto ti je i sa oblacenjem, da li zelimo da istaknemo svoj izgled da bi bili primeceni i dominirali ili se lepo osecamo u tome sto nosimo. Tako ti je brate u zivotu. Sve je stvar nase namere, zasto nesto radimo." "Oce, pominjali ste "repove"." "To su povredjene emocije kod drugih osoba. Povredili ih mi svesno ili nesvesno one su tu. I one znaju da da prave teret. One znaju da nam budu blokada, i zbog toga znamo da budemo nesrecni. Drugarstvom se takve stvari neutralisu. Pa cak i ako se jave emocije kod druge strane a kod vas se ne jave, pomolite se za tu osobu. Ali ste cisti, vase namere su bile ciste." O.. Jovica.
 18. 2 points
  Milica Bajic

  Да ли сте знали? (разне занимљивости)

  Да ли сте знали да Францускиње, као стимулацију, после рађања четвртог детета имају могућност да уграде силиконе у груди ако желе, о трошку социјалног? Између осталог, у зависности од броја деце, сваке недеље имају могућност да узму бесплатно пелене ( таман колико треба за недељу дана), млеко, влажне марамице и плус храну у вредности од рецимо око 50 Еура. То независно од новчаног износа који свакако примају и помоћи која се даје за плаћање станарине..........
 19. 2 points
 20. 2 points
  Ako mislite na onaj 28. kanon kalcedonskog Sabora njega Rim nije potvrdio, proglasio ga je invalidnim, nekanonskim jer je u suprotnosti sa Svetim Pismom i cijelom hrišćanskom dotadašnjom tradicijom, o tom smo već govorili. Tada su se rješavali primati a ne tim 34. pravilom, to se odnosi na pomjesnu hijerarhiju i njihovu organizaciju. Patrijaršije imaju svoja pravila.
 21. 2 points
 22. 2 points
  Постоје историјски докази, када се римски епископ први пут назвао папом, и од када га зову папом, постоји документиван развитак примата римског папе, који се кардинално разликује од оног пре и након Великог раскола... итд... Итд... Међутим, Римска ЦРКВА се тако организовала, не кажем, чак и нешто пре Велике шизме, тако, папоцентрично. Источна Црква је исто тако прошла РАЗНЕ фазе организованости... Сада би један њен део хтео по принципу источног папизма, па ОК! Ми тј. остали део, можемо се организовати и по устројству времена пре Петрархије, ако нужда натера, а може и Москва бити трећи Рим, све је то ствар организације... Наш народ каже, у сваком злу неко добро. По мојем неком предвиђању, УТИСКУ, интуицији... све ово може привести велики број људи запада Православљу, прихватњу православне традиције,примања Православне вере и уласка у Цариградску Цркву, јер као и у Јужној Америци, тако и у Европи многима је Православље аутентичније и души њиховој ближе, разочарани многи у РКЦ, а сада се прави и отклон од ЊИМА омражених Руса... Све је то, кажем, нажалост, али у сваком злу, јел, неко добро...
 23. 2 points
  Сада када би и Ватикан признао Цариград као првога и прихватио да Римска Црква буде једна од помесних православних Цркава, ништа не би вредело за успостављање јединства Цркве, јер је Цариград применио нову јерес за наметање свог примата. Дакле, овде није више реч само о канонским питањима територија, него је постало питање и саме вере.
 24. 2 points
  Лубеница

  Слике форумаша

  Какаав лепотаааан ?
 25. 2 points
  Ana B.

  Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)

  Mozda si los u seksu, al ne verujem posto si trol
 26. 2 points
  Dole rezim AV, ziveli protesti i sve to, ali mene od ove ekipe nekako podilazi jezica. Ne mogu da uticem na to. Kao neka americka serija o pederima i sad se glumci slikali. A ova narandzasta je kao neka komsinica koja radi PHD iz neceg mnogo komplikovanog na Harvardu i te fore. A ovaj sa šalom je glavni i smuvao se sa ovim gore. Izvinjavam se ali morala sam.
 27. 2 points
  Flojd

  Мудрости оца Јовице

  "Vi momci mislite da muskarac treba da bude lovac. To je pogresno. Lovac juri trofeje da bi mogao sa njima da se dici i pokazuje. Kada lovac lovi, on bira najbolje primerke da bi se hvalio svojim vestinama, i pokazao se kao najbolji. Tako i vi, jurite fizicki najbolje primerke. Danasnje devojke, povedene tim ubedjenjima veliku paznju polazu na svoju spoljasnjost, pa se trude da budu sto bolji trofeji i ne dozvoljavaju muskarcima da ih zaista upoznaju jer je akcenat bacen na lepotu. To rade kako bi se dopale momcima koji vezbaju razne taktike zavodjenja u nadi da ce osvoiti bas nju, jer se ona oseca kao trofej. Devojke se osecaju kao trofej. A one ne shvataju da je trofej mrtav, trofej nije ziv. Lovac kad ulovi on zivotinju preparira i ta zivotinja je fizicki prisutna, ona nema zivot, njena unutrasnjost ne postoji, postoji samo spoljasnjiost, tako je sa devojkama koje polazu sve na svoju spoljasnjost a trude se da ih momci upoznaju iznutra. A kako ce kada su one iznutra preparirane. Kada se nadje bolji trofej on zameni stari i tako u krug. Zato momci, nemojte se ostrascivati zeleci zenino telo, nemojte je loviti. Ne ucite taktike zavodjenja. Ucite da je volite. Ucite da joj budete prijatelji, da znate njene zelje, njene potebe, sta je veseli a sta rastuzuje, sta je cini srecnom a sta tuznom, ucite da joj budete podrska u teskim trenucima, ali ne samo zeni koja je najbolja za vas, nego svakoj ( majci, sestri, prijateljici) tako sticete blagost. Ucite momci da volite njenu dusu. Lepota prijateljstva je u tome sto je vas pristup drugarici drugaciji od pristupa devojci koja vam se svidja. Devojka koja vas privuce telesno, budi u vama strast koju mesate sa ljubavlju i zaljubeljenoscu. I ta se strast vremenom gasi, nestaje. Prena drugarici ne osecate strast i vas je odnos sa njom drugaciji, iskreniji, prirodniji. Kada se ljudi druze oni se ne kriju, ne stavljaju sebi lazne maske kao na prvom susretu, tako da kasnije nema razocarenja kada ljudi krenu da se bolje upoznaju. Gledajte u zeni univerzum koji trebate da istrazite, univerzum zelja, potreba, osecanja ne gledajte u njima trofeje i prestanite da ih lovite. Prestanite da vezbate kako da pricate sa nom i kako da je zavodite vec ucite da je volite. A ako ona pozeli da budete samo prijatelji, nemojte se razaloscavati. Druzite se i dalje sa njom, naucite da je volite kao prijatelja jer kada se pojavi ona najbolja za vas znacete kako da je volite. A sto se tice "odnosa" u braku, ne mojte se brinuti. Kada zavolite zenu u braku ce vam sastajanje sa njom biti neizmerna radost. I ne bojte se kada trazite najbolju za vas, Bog ce to imati u vidu. Dace vam po srcu, bice ona i fizicki i duhovno onakvu kakvu zelite i upoznace te je kada je najbolje vreme. Ali ne zaboravitte da naucite da volite zenu, jer necete biti spremni za onu najbolju kada se pojavi. Naucite prvo da trazite njeno dusu a ne teli. Isto vazi i za devojke, ne ucite da se " igrate" sa momcima, ne ucite da ih zavodite, trudite se da vam najbolji adut ne bude vas izgled. Jer ce u suprotnom momci steci pogresan utisak o vama. Ako istaknete vase telo kako mozete od njega iskati da voli vasu dusu? Kako mozete traziti da vidi u vama dobro i citu devojku? Bice zaslepljen strastima prema vasem telu. Ucite da volite muskarca a ne on da voli vas. Iskajte njegovu dusu a ne telo. Obasipajte ga paznjom, a ne da trazite samo da on obasipa vas. I pazite, paznja je uzajamna. Ako ste lepa devojka, vama je mnogo lakse, uvek se nadje novi udvarac pa mozete da birate, ali tako mozete propustiti sanse. Cesto se desava da su devojke nesrecne i ne mogu da nadju srecuu i pavu ljubav jer vuku "repove" iz kontakata ili veza. Ako zelite srecu i momci i devojke, ne ostavljajte " repove". I na kraju draga braco i sestre, prvo iskajte da se druzite pa onda razmisljate o braku. " O. Jovica
 28. 2 points
  Predsednik Vučić je naveo da postoji mnogo ljudi iz SNS-a na lokalu čijim radom nije zadovoljan. „Oni nisu razumeli da su u stvari isti kao ovi moji omiljeni opozicionari. Dovoljno je da su neke zamenili na vlasti u svojim lokalnim sredinama i onda mogu da se ponašaju bahato i nasilno. Na ulazu u 2019. godinu među nekim članovima SNS, pošto znaju da je ove godine Kongres stranke, vlada panika“, ocenio je Vučić. https://www.danas.rs/politika/vucic-medju-nekim-clanovima-sns-vlada-panika/
 29. 2 points
  ana čarnojević

  Gajba Avokada

 30. 2 points
  Вучић је велеиздајник који је узурпирао место Премијера са позиције Председника Републике, тиме прекршивши Устав, који бар колико ја знам не познаје институцију Фирера. СНС свакодневно крши законе земље коју воде. А резултат његове економске политика је највећи јавни дуг у историји Србије. Социјална политика му се састоји од противзаконитог смањивања плата и пензија (које су и пре тога биле међу најнижима у Европи), а национална од уплаћивања пар милиона долара у фондацију Клинтон, узимања Блера за саветника и хваљења како спава на поду у Бриселу док трају преговори са Приштином. А крајњи циљ му је наравно да призна Косово, то су ваљда и птице на грани до сада сконтале. Опозиција су смрадови, то је сваком нормалном јасно, али прво треба склонити ову хунту док потпуно не уништи земљу да би се видело шта и како даље.
 31. 2 points
  Има. Пошто ће Александру Вучићу и његовој србомрзачкој криминалној организацији СНС ионако судити револуционарни суд, било која странка која после тога дође на власт мораће три пута да размисли пре него што крене странпутицом претходника. Знаће шта их чека. Доста за почетак.
 32. 2 points
  Flojd

  Шта ЈА тренутно слушам...

  Zahvali se brate i na tome. Pa ce stici radost. ? Evo ja se radujem. Evo da te malo razveselim. Ustvari los odabir pesme ne mogu da je obrisem. ? Moram da nadjem neku drugu.
 33. 2 points
  Nije evolucija završena, promjenićemo se ne u nekog "malog zelenog" (to bi bila još i neka bolja solucija) već u malog ćelavog okruglog debelog s nekolikacentimetrovim reliktnim izraštajima na mjestima gdje su nekad bile ruke i noge a najvjerovatnije ćemo se kretati kotrljajući se (ili nećemo nikako, vozićemo se na nekim rošulama):
 34. 2 points
 35. 2 points
  Natasenka

  Житије свете мученице Злате Мегленске

 36. 2 points
  Natasenka

  Текстови духовних песама

  Света мученица Ираида Ираида, чедна дева, пође на воду Не врати се мајци више – оде Господу. Драговољно Ираида муке потражи, Јер јој Христос Господ беше од мајке дражи. Пуна лађа мученика тек да се крене, Ираида хитро рече: „примте и мене!" Христова сам раба и ја Христос ми је све, И ја желим струна бити Његове песме, Песме муке и страдања ради истине, О примите Ираиду нека погине. Па погибе Ираида за Бога свога, И живота наследница поста вечнога. Молитвама сада својим и нас спасава, Ираиди светој хвала а Богу слава!
 37. 2 points
  Natasenka

  Православна духовна музика

 38. 2 points
  Nikola Stojanovic

  Новогодишња тема, издање 2018/2019.

  @Жичанин ,,Што виси капија? Где вам је ограда? Што је цреп крив? Докле је ваше? Има ли ишта ваше? Што је подрум празан? Што су бурад сува? Што је паучина на икони? Што није окречено? Где ми је слика са заната? Где је очева слика из армије? Где вам је кућно дрво? Кад га пре одсекосте? Где је чуваркућа? Где је љуљашка? Ко је затрпао бунар? Што хлеб не печете? Што се не изувате кад улазите? Што вам мишеви трче по тавану? Што шурујете са онима, да им име не помињем? Јесте ли заборавили шта су нам учинили? Да идете на гробље не би заборавили! Што до касно спавате? Како уопште спавате кад сте такви? Где вам деца спавају? Да л' вам деца гладна спавају? Знате ли род бар до трећег колена? Знате ли где смо пушке закопали? Што се не крстите пре вечере? Где је она моја јабука? Што сте се омусили и само ћутите? Одговарајте! Али деда, ти си јуче умро. Врати се и лези. Смеје нам се свет." ...
 39. 2 points
  Smaragdni kamičak

  Ташнице, машнице и тако редом...

 40. 2 points
  Све у свему: да ови оду, а да се они не врате (али да не дођу ни они који су ову паролу смислили). Врло просто...
 41. 2 points
  GeniusAtWork

  Тема јасна из прве поруке

 42. 2 points
 43. 2 points
  С нама нема шале. Шалим се. Која је тврдња од наведених тачна? Одговор достојан дубинског мудровања
 44. 2 points
  Flojd

  Мудрости оца Јовице

  Otac Jovica je resio da napravi hleb da se posluzimo. Evo kako je to ispalo. ? I bio je vrlo ukusan.
 45. 2 points
  Драги приљатељу, браћо, сестре, Желим да Вам честитам Нову годину, да у њој имате много среће, успеха на сваком пољу и пре свега здравље и душевног мира. Нек нам ова нова година помогне да превазиђемо све проблеме и да у њој с лакоћом живимо ! С поштовањем, Марко !
 46. 2 points
  Ко је будан, помените моју супругу Јелену и дете које носи
 47. 2 points
  Сања Т.

  Слике форумаша

  Odrešila se deca.... a za mamu---rogićiiii
 48. 2 points
  Natasenka

  Текстови духовних песама

  Песма Светом Харитону Новомученику Косовском Црна Река слави Христова војника Харитона Светог славног мученика Што за Христа страда и крв своју проли Па на небу сада за нас Бога моли И када ми душа у невољи тоне Помози, помози Свети Харитоне Оче Харитоне Богом изабрани Мучениче Свети Богом овенчани У очима мојим твоја жртва блиста Своју крв си дао за Бога и Христа Тих и крепке воље ватрени ревнитељ Без страха од смрти подвига љубитељ Богољубним срцем обдарен си био Зато си за Христа радо крв пролио Духом испод земља чопор одмерени Жедан српске крви беше побеснели Хтео је и Христа крвљу да излије Ал безумни не зна да крв душу мије Ти ликујеш сада с хором мученика Док ја битку бијем снагом самртника Да одолим бури, овом лудом свету Зато ми помози, помози детету Да очувам веру, Свето Православље Од царева Српских обитељи славне Покајањем топлим душу да омијем Да Небеско Царство вером задобијем Мучениче Свети молим ти се, молим Помози да свакој напасти одолим Па кад Крстом злобну аждају победим Да са тобом Христа Цара нашег гледим И када ми душа у невољи тоне Помози, помози Свети Харитоне
 49. 1 point
  obi-wan

  Да ли сте знали? (разне занимљивости)

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...