Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation on 11/03/17 in all areas

 1. 11 points
  εργασία

  Слике форумаша

  Синоћ сам гледао ваше фотке, па не би било фер да ја знам ко сте ви, а да ви не знате ко сам ја. Овај десно јесте моја маленкост, новембар 2016. Овај мали није мој, него синчић мог брата од тетке, октобар 2017.
 2. 10 points
  PredragVId

  Слике форумаша

 3. 10 points
  GeniusAtWork

  Шаљива презимена форумаша

  Има ли шансе да се макар једна шаљива тема намењена за зезање не издефецира свађама и стандардним причама чији је већи...и старији?
 4. 9 points
  Данче*

  Шаљива презимена форумаша

  Сад мало македонска презимена Снежана Модераторска Јуан Хуанитоски Рајлах Администраторски Милан Зрахопловоски Жељко Мађароски Ајла Тетовироска Геније Атворовски Авокадо Врловски Лејди Годиовска Муармаса Дизачтеговски Наташа Искреновска Драгана Драгановска Гоку Бањалуковски Ћирилићар Азбуковски Џуманџи Џуманоска Рапсоди Зеленосмајловска Предраг Рапсодивидовски Драшко Клавироски Војвода Подмачбатовски Клаудинг Доскоробановски Неша Твртко Материјалоски Млађони Ваздабановски Марина Скороудатовска ...итд
 5. 8 points
  Рапсоди

  Шаљива презимена форумаша

  О Македонцима све најлепше, муж мој драги је македонче по мами имла прилику овог лета да их упознам директно у Македонији. Немам речи колико су добри, позитивни, весели... И уосталом сви смо ми од Адама и Еве ...
 6. 8 points
  Кратос

  Шаљива презимена форумаша

  Goku sudoku
 7. 7 points
  Goku

  Шаљива презимена форумаша

  А јел може нако и мене да спомене? #самопитам #foreveralone #havenofriends #justwannatalkwithsomebody, #заштонећетедаседружитесамном #јанисамлузеронапротив
 8. 7 points
 9. 6 points
  Давно сам вам био навео Св. Јована Златоустог. „Верујте стога да је чак и данас то та иста Вечера, за којом седи Он Сам. Јер ова вечера ни у ком смислу није различита од оне прве“ (In Matt., hom. 50, 3). „Он који је тада учинио оне ствари за том Вечером чини их и данас. Ми имамо улогу служитеља. Он који их је освећивао и претварао је исти. Ова трпеза је иста као и она трпеза, и ни по чему није мања и неважнија. Ствар није у томе да је Христос чинио оно онда, а да човек чини ово данас, већ Христос дела такође и ово данашње. To је та горња одаја, у којој су они тада били“ (Ibid., hom. 82, 5). Горња одаја је есхатон. Зато је он увек исти у евхаристији, па по коме обреду се она вршила.
 10. 6 points
  Рапсоди

  Шаљива презимена форумаша

  Љутић Кваритемић Имезапетљановић
 11. 6 points
  Чини ми се да си прозван за шлихтање, па ти види... А то ти је још горе од комунизма. :Д
 12. 6 points
  Марина Савковић

  Венчања, свадбе

  Ужице, свадба, 1930. године Праштајте нам, преци!
 13. 5 points
  Volim_Sina_Bozjeg

  Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

  Ponavljajmo ovu rečenicu do eshatona.
 14. 5 points
  Ведран*

  Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

  Pa ako nije atmporalno kako može da se nazove Carstvom Božjim vanvremenim večnim? počela je večnost? По њима је вечност и почела (апсурд) и завршила (апсурд) јер кад све ово сложиш у логички след не може се никако другачије протумачити. Али немам воље да то таксативно демонстрирам, јер мислим да не вреди.
 15. 5 points
  Самоубијаш се из незнања. Само показујеш своју неверу да примамо реално тело Хр. Ти би га прогласио симболом, као што су га иконоборци прогласили иконом у евхаристији. Евхаристијски Хр није никаква ни икона ни симбол.
 16. 5 points
  За твоје богољубије! Dogmatika_Pravoslavne_crkve-tom_III.doc
 17. 5 points
  Данче*

  Шаљива презимена форумаша

  Kratos Barba Georgiev
 18. 5 points
  Рапсоди

  Шаљива презимена форумаша

  Ромејац Једнотемић
 19. 5 points
  Кратос

  Шаљива презимена форумаша

  Grizli Mizoginčić Pardoksologija Pivopivčić
 20. 5 points
  Кратос

  Шаљива презимена форумаша

  Ma i oni su Srbi,pelagzi..sve je to objasnio Dr srpskog anenerbe odeljenja....
 21. 5 points
  како то мислиш нема потребе да се шлихташ!?!
 22. 5 points
  RYLAH

  Шаљива презимена форумаша

  Овде, видим, супер атмосфера и добро се проводите. Немојте. Престаните.
 23. 5 points
  RYLAH

  Шаљива презимена форумаша

  То ти је ко Лајонел Хац да те заступа. Боље да мени одма уплатиш паре, да макар не губимо време. @Avocado је жена, није служио војску и верује у природно право и равну Земљу.
 24. 5 points
  RYLAH

  Шаљива презимена форумаша

  Ја бих молио да ме нико не помиње са овим презименима, да се не тужимо за џабе, да вам узимам паре. Греота. А те слике где форумсшице метанишу по манастирима оћу и ја да видим. Хвала.
 25. 5 points
  Снежана

  Шаљива презимена форумаша

  ма пустите лопте... где су слике!?!?
 26. 4 points
 27. 4 points
  Него кад је Он претворио дарове, је ли то онда било два Христа на тајној вечери? И то један есхатолошки (васкрсли) у чаши а други за трпезом још у времену?
 28. 4 points
 29. 4 points
  Каква збрка? Да се нисте напили слаткога вина.....
 30. 4 points
  Hvala brate Vedrane.
 31. 4 points
  Oduzeti državljanstvo i proterati iz Srbije monumentalno.
 32. 4 points
  Кратос

  Шаљива презимена форумаша

  Prvo mora da se dobro zarati,posle se najviše razmnožavamo...to je istorija pokazala...znači udri...
 33. 4 points
  Бог реко да се слави? ....а ја мислила Свети Сава У Босни јесте обичај да се остави сину. Мој свекар није хтео да узме део од две сестре које нису удате, а узео од једне која јесте. Каже, ове две нема ко да обезбеди Зато када је мој син питао шта ће да добије кад порасте, ја му рекла - лопату. Шалим се, рекла сам - исто што и сестре, али тек по мојој и татиној смрти.
 34. 4 points
  Евхаристија јесте атемпоралан догађај, у то немој никад да сумњаш. она је и у времену и у вечности. једна иста, једна једина, јединствена и непоновљива Жртва. и баш зато што је атемпорална, може да се прославља безброј пута у времену, а да не буде друга или нешто друго од оног што јесте. као што и Христос јесте.
 35. 4 points
  Natasa.

  Шаљива презимена форумаша

  Srbia do Tokia Širim pravoslavlje gde god mogu...na finjaka. Ja mu bre dođem dalekoistočni misionar .
 36. 4 points
  JESSY

  Тема јасна из прве поруке

 37. 4 points
  Лапис Лазули

  Шаљива презимена форумаша

  Kratos Drvosek
 38. 4 points
  JESSY

  Тема јасна из прве поруке

 39. 4 points
  Данче*

  Шаљива презимена форумаша

  Reci lebati još koju dobru za makedonke, pa da se i ja udam, da nekome život usr...ups, ulepšam.
 40. 4 points
  Данче*

  Шаљива презимена форумаша

  Нисам бивша, ја себе сматрам за Српкињу. Чак шта више могу рећи, да сам већа Српкиња, од сви који су отишли из Србије и бусају се у груди за отаџбину.
 41. 4 points
  Misliš koje nisu black (ili death?) metal? Da, ceo album "The Ways of Yore" je odličan. Ovu bih takođe izdvojio:
 42. 4 points
  Кратос

  Шаљива презимена форумаша

  Sofija Četnik Lapis Lizarazu Danče Statusović VSB Eshatolović
 43. 4 points
  Немам чега да се одрекнем, јер ништа ми и не припада, пошто ништа нисам родитељима ни стекла, него сам само узимала током школовања и незапослености. Ако којим несрећним случајем (неке лоботомије или тако нечег што разум одузима, не дај Боже) родитељи буду нешто преписали на мене, одмах ћу то све брату проследити да види шта ће са тим да уради. Он има 22 године, жену и сина, са којима је остао да живи у родитељској кући. Ја сам отишла одавно. Нормално је да је то тамо све његово, и шуме и њиве. И не да је његово, него ћу и да му помажем да реновира све што треба, да купи још земље, ако треба, да прошири, да умножи... Тиме ћу враћати родитељима за њихово давање мени, јер ћу помагати брату да сачува све што су отац и мајка својим (не мојим) радом створили. И и даље ће све бити његово и нека му је на корист и славу. Е, да, и поносим се мојим братом што је остао на имању, да продужи за још једну генерацију светлост огња. Због тога му се (с)клањам, јер већи крст носи од мене. Замисли, ја отишла и још да се вратим да узмем и опет да одем. Па требало би ме спалити да не постојим кад бих то урадила, не дај Боже.
 44. 4 points
 45. 4 points
  Брате, па тако и Адам пре пада невероваше, а Бог је у њему и пред Њиме стално, око њега у свом живом свету, али заиста свуда. Видећи Га, не верује, а сав свет Њиме Живи! Зашто :-( Читање за данас: ПЕТАК Да ли ће се онима који не примају Господа и на оном свету снисходити, као што им се снисходило овде на земљи? Не, неће. Шаљући седамдесеторицу на проповед, Господ је заповедио да на раскрсницама [места] где их не приме говоре: И прах што нам је прионуо од града вашег за ноге наше, отресамо вам. Али ово знајте да вам се приближило Царство Божије (Лк.10,11). Другим речима: "Ништа нам ваше није потребно. Ми вам не проповедамо из користољубља, већ ради објављивања мира и Царства Божијег. Нећете да прихватите благо? Како хоћете! Ми идемо даље". Тако је заповеђено за садашње време. А шта за будуће? Содому ћe бити лакше у дан онај неголи граду томе (Лк.10,12)! Ради се, дакле, о томе да они који не верују, немају ради чега да се надају снисхођењу Господњем. Док су овде на земљи, остављено им је на вољу. Међутим, кад дође смрт, сва ће се грозота "гнева" Божијег обрушити на њих. Велика је несрећа наћи се међу неверницима! Ни на земљи им није пријатно, будући да без Бога и Господа Исуса Христа, Спаситеља и Искупитеља, све изгледа мрачно и неутешно. А тамо? Њихово стање се ни речју не може описати, нити се уобразиљом може замислити. Утешније би било уништење, али ни оно неће бити омогућено. Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију
 46. 4 points
  Не знам да овде ико исповеда веру другачије од учења отаца и цркве, и то на свакој литургији а и молитвеном правилу ако га има. Сви ми исповедамо символ вере и говоримо ,, чекам васкрсење мртвих и живот будућег века,, и личност господњу онако како говори халкидонски орос. За нас је спасење и васксење неизвесност, ми још увек корачамо путем ка пуноћи царства али нам је сапутник онај који је био Луки и Клеопи. Када говоримо о оваплоћеном,васкрслом и вазнетом Господу не можемо говорити осим као о ванвременском јер је то његова реалност а на тој реалности као крајеугаоном камену стоји црква. Не напуштајући оквире исповедања отаца живећи светотајинским животом у цркви (литургији) кроз богослужења и празновања нама се Божија благодат открива и даје. У овом богочовечанском реализму и стварном сједињењу са оваплоћеним Логосом а на основу проживљеног духовног искуства предукуса Царства Божијег можемо развијати богословље и говорити о есхатолошкој реалности колико нам то омогућује разум и способност језика и говора. Овакав приступ Цркви као тајни Христовој почевши са апостолом Павлом можеш наћи скоро код свих светих отаца. Када ти нпр. Григорије Богослов каже ,, попни се заједно са мном на гору ... да ступиш у созерцање примрака Божијег,, (парафразирам), он мисли с тиме да се успнеш созерцањем и умом иако ти тело остаје у времену и простору у коме се налазиш, али ти доживевши са Григоријем искуство Боговиђења можеш рећи да си био са њиме на гори Божијој. Тако и наш ум сједињујући се са васкрслим Христом успиње се ка вечности созерцавајући у предукусу Царство Божије и после доживљено икуство кроз богословље развијајући, што су сви свети оци и радили, и њихова дела нису ништа друго до покушај преношења духовног искуства заједнице са Духом Светим на језик овога времена. Или ти можда верујеш да је благодат која нам се сада даје у икони одређена временом а извори вечности да су затворени за будући век? Али неће се сложити оци са тобом а ни Јустин који кажу да је исто тело које нам се даје сада и које седи са десне стране Оца, него га ми сада примамо по нашим моћима и то свако понаособ по својој мери(о томе пише Максим) а тамо ћемо будући лишени овакве природе као покривала созерцавати лицем ка лицу. Ако је есхатону стално успињање ка Богу зашто га овде у времену задржаваш где је промена лака и све је колебљиво и непостојано.? Ако постоји духовни напредак шта би он требало да значи ако не кретање ка Христу и освећење. Велики Игњатије антиохијски иако види Цркву као икону Царства Небеског кроз литургију која црпи идентитет из вечности не престаје напомињати о могућности пада кроз прелест кнеза овога века, он савршено хода између две реалности ове временске и оне вечноистоветне небеске, док има времена можемо да паднемо и да устанемо тј. да се кајемо јер нам оно омогућава промену, зато и ти престани да супротстављаш него покушавај да синхронизујеш а користи онај приступ који је најприкладнији датим околностима. И ја заиста не знам шта може бити јасније од овога нити којим би другим речима ово изразио.
 47. 4 points
  Lady Godiva

  Шаљива презимена форумаша

  Rylah Ajrntronoviću, nećeš nas zastrašiti. Uzećemo Avocado Guevara da nas zastupa. VLR!
 48. 4 points
  Мени је фасцинантно то што је превод филма постао синоним за празник. И то сад нема шансе да се раздвоји, неки преводилац са краја '70-их треба дефинитивно да добије медаљу
 49. 4 points
  εργασία

  Шаљива презимена форумаша

  Ja reko taman da vidim haltere!!!
 50. 4 points
  Данче*

  Слике форумаша

  Slika govori više od hiljadu reči.
×
×
 • Create New...