Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing content with the highest reputation on 08/26/16 in all areas

 1. 9 points
  RYLAH

  Одговори Предрагу Стојадиновићу

  Такво правило не постоји у нашем језику, лупа онај ко је то рекао. ко бих морао да погађам, ради се или о германизованом изразу који је као такав једноставно преписан у нашем језику, од неког незнавеног "интелектуалца", или је неко приликом спајања речи користио правило немачког језика приликом спајања две грчке речи и тако је безвучно "С" прешло у звучно "З" (што није немогуће ако је то радио неко из Војводине или остатка аустроугарске школе после Првог св. рата). Све у свему, израз филоЗофија нити је у духу нашег језика, нити је граматички правилно користити ту грчку сложеницу на овај начин, ал ај ти то објасни некоме кога не интересују ни философија ни лексика ни било каква друга наука, ко би само да прави неке сомнабулне Јутјуб клипове (као некад они скрибомани из "Писма читалаца" које су пуштали да блате политичке неистомишљенике). Заиста мислим да је најбоље овакве појаве једноставно игнорисати, јер је то једини лек за њих. Све док им се придаје пажња, посебно када се са њима уђе у аргументоване дебате, мисле да су иоле битни и онда се понесу као голуб који игра шах, дизвинете. Долазили су и Пеђа и Марко овде на форум, први је долазио да би га избацили одмах, а други је пробао да глуми интелектуалца па му није прошло, и од тад могу само да пљују са своје ФБ странице, пошто су им сајт и форум умрли.
 2. 8 points
  grigorije22

  Слике форумаша

 3. 8 points
  Драшко

  Црква народно препорођена

  Poziv ljudima da se pričešćuju češće, da se razbije priča o postu preko posta, da se voda ulje i riba (ako treba) ujedine, to jest da se dozvoli ljudima da poste po svojim moćima, mogućnostima, da ne bude destilovani post pred Pričešće pa da ne može čovek ni da radi ni da se raduje Teranje da se ljudi smeju na liturgiji, smrknute face munuti u butinu...a one mnogo smrknute u obe butine
 4. 7 points
 5. 7 points
  Александар Милојков

  Одговори Предрагу Стојадиновићу

  А стављање под наводнике нечијег звања и занимања ("теолог" и "вероучитељ") има само једну улогу - унижење и ниподаштавање. То не говори ништа о мени, мом образовању и интелекту, јер ја ЈЕСАМ и теолог и вероучитељ (и то један од најбољих у Београду, некадашњи студент генерације и ускоро доктор наука) већ о интелекту и карактеру оног ко наводнике ставља. Како год, језик унижавања другог може да доказује само једно - интелектуалну и сваку другу немоћ онога који унижава. Таква слабост сведочи да као саговорника немате интелектуалца и аргументе већ простака и идеологију. А са простацима и идеолозима се не дебатује. Ето, зато нећу на дебату.
 6. 6 points
  Драшко

  Čestitke želje pozdravi Za curicu

  Čestitke želje pozdravi Za curicu
 7. 6 points
  АлександраВ

  моје село

  моје село
 8. 6 points
  Драшко

  Црква народно препорођена

  Možda početi sa ljubljenjem ili bar grljenjem kad "ljubimo jedni druge" a ne da prolazimo ko pored Šiptara koga nismo ni upoznali
 9. 5 points
  Дејан

  Ateista tužio bolnicu jer je u toku operacije video Boga

  Ateista tužio bolnicu jer je u toku operacije video Boga
 10. 5 points
  RYLAH

  Одговори Предрагу Стојадиновићу

  Разлика између филоСофије и филоЗофије је у томе што је једно љубав према мудрости, а друго љубав према мраку (тај старогрчки облик поред "мрак" има значење и "мрачњаштво", а негде и "пакао"). Овај други облик је прихваћен гласовним променама које су, супротно свим језичким правилима, примењене на страну реч у време комуниситчких "интелектуалаца". Чак ни Англосаксонци у тоталу, који су познати по англицизацији страних речи, нису променили ни писање ни изговор тог слова "С" које значи целу разлику између љубави према мудрости и љубави према мраку, које даље прави темељ за обликовање целог једног друштва, у чијим коренима стоји философија која то друштво води. Или филозофија, зависно од друштва. Дакле, разлика је за образованог човека и суштинска. Ал очекивати образовану дебату у Предрага С. је као очекивати да крава игра балет. Теоретски је могуће, ал нико то још никад до сад није видео.
 11. 5 points
 12. 5 points
 13. 5 points
  Прелепе окице, боје лешника
 14. 5 points
  Ћириличар

  Одговори Предрагу Стојадиновићу

  *grabs popcorn*
 15. 5 points
  Ћириличар

  Црква народно препорођена

  Већа друштвена ангажваност свештенства - више помоћи сиромашнима, обезбјеђивање стипендија за талентовану и даровиту дјецу која би да се школују а немају средстава, спровођење великог броја добротворних акција, концерата, приредби, организовање предавања о основним стварима из хришћанства ( а не неке дубоке теолошке расправе које обичан народ не слуша ) и још доста тога. Свашта се може са положајем ,богатством и снагом коју СПЦ има. Само се неће.
 16. 4 points
  Биљана

 17. 4 points
 18. 4 points
 19. 4 points
  Ignjatije

  Одговори Предрагу Стојадиновићу

  Докон антитеиста и клипове прави. Можда сниме неку представу "ФилоСоф" са Пеђом у главној улози.
 20. 4 points
  Zayron

  Срећан рођендан!

  Srećan rodjendan Dvrvcetu (Stromečku) sa Morave!
 21. 4 points
  Човек Жоја

  Одговори Предрагу Стојадиновићу

  @Александар Милојков, а што се ти трзаш тол'ко на Стојадина? То бре стара колица, превазиђена, данас му дођу скоро па ко таљиге. Што реко владика Атанасије, "нек' иде с милим Богом".
 22. 4 points
  Драшко

  Шта осећате?

  potrebu da od sad govorim istinu o tome šta osećam i mislim, što će povući smanjenje broja bližnjih a možda i ne mada uvrediće ih sigurno ali mene to ne interesuje
 23. 4 points
  У вези првог видео, одговорићу на две ствари. Изтаз философија и позив на дебату. Пеђа каже да ја не знам да се на српском каже филозофија а не философија. Прво, философија није српкса већ грчка реч, туђица у нашем језику. Изворно, састоји се од две речи филиа (љубав) и софиа (мудрост) и значи љубав према мудрости или НА СРПСКОМ мудрољубље. У правопису пише да се пише филозофија због тога што се с чита као з између самогласника. Међутим, пише и да се у стручној литератури среће и онај други израз. То каже правопис, дакле не оспорава употребу другог израза. Ко је само и прошао поред стручне философске литературе зна да је израз философија присутан. Људи који изговарају философија желе да остану верни њеном изворном изговору. Катедра за философију Учитељског факултета Универзитета у Београду:
 24. 3 points
  Toma

  Црква народно препорођена

  Na Agapama, skupi se 20-40 ljudi, i ja, umesto da svaki put potegnem razgovor o tome šta smo doživeli 7 minuta pre toga ili šta je čitano iz Jevandjelja a šta iz Apostola, ili šta je Bog prethodnih dana uradio u našem životu, ili .... ja trtljam svašta, pijem kafu i rakiju i ... eto....
 25. 3 points
  GeniusAtWork

  Одговори Предрагу Стојадиновићу

  Си видео ово? Можда и играни филм о теби сниме
×