Jump to content
 • Добро дошли на Живе Речи Утехе!

  Ако желиш да учествујеш у разговорима са осталим члановима и да добијеш додатне опције и могућности, да имаш приступ затвореним форумима

  молимо да се региструјеш или пријавиш
 • Руска Црква рашчинила схиигумана Сергија који пориче пандемију корона вируса

  Sign in to follow this  

  Духовник и оснивач Средњеуралског женског манастира, схиигуман Сергиј, нашао се у центру пажње након тврдњи да је Ковид-19 – „псеудопандемија“

  shiiguman-sergij.jpg?w=700

  Схиигуман Сергиј (Фото: РИА Новости)

   

  (РИА Новости, 3. 7. 2020)

  Схиигуман Сергиј (Николај Романов) изјавио је да не намерава да напусти Средњеуралски женски манастир, чији је он оснивач, након што га је црквени суд рашчинио.

  „Молим све православне да устану у одбрану манастира. Ја нећу напустити манастир“, – рекао је свештеник у видео – обраћању које је објавио на Јутјубу.

  Како је раније рекао новинарима председник Одељења за односе Цркве за друштвом и медијима Екатеринбургшке епархије протојереј Максим Мињајло, Средњеуралски манастир ће бити враћен под управу монахиње Варваре, настојатељице обитељи која је напустила манастир. Сам Сергиј, који се налази у Средњеуралском манастиру, крши акт надлежног епископа да без писаног благослова не напушта територију Јовано-Богословског манастира, што је, између осталог, послужило као повод и предмет поступка против њега и његовог рашчињења.

  Духовник и оснивач Средњеуралског женског манастира, схиигуман Сергиј, нашао се у центру пажње након својих тврдњи да је Ковид-19 – „псеудопандемија“, која има за циљ да се Руси ставе у „сатанини електронски логор“, „безаконо натерају на самоизолацију“ и да их лише „слободе и рада“. Епархија га је лишила права да проповеда, али овај клирик то није послушао и наставио је да у проповедима позива паству да изађе на улице и протестује. Црквени суд га је због тога рашчинио.

  Настојатељица манастира, монахиња Варвара, напустила је манастир скупа са сестринством, јер није делила позицију оца Сергија.

  Наслов и опрема: Стање ствари

  Sign in to follow this  


  Повратне информације корисника

  Recommended Comments  " Как отец Сергий суд победил ." Брифинг и разбор полётов №46 от Эдуарда Ходоса . 

  00:05 Разные голоса из одной волчьей стаи в России и Украине .
  06:45 Бюрократический барьер и бумажная волокита в связи с моим участием в церковном суде в качестве свидетеля .
  11:11 Мои материалы для закрытого церковного суда ( документы и видео ).
  23:21 Иезуитский ответ ( казуистика ) Екатеренбургской Епархии относительно моего участия в церковном суде .
  24:55 Попытки запугивания соратников отца Сергия по телефону . Константин Эрнст и " BBC " как инструменты давления на отца Сергия .
  28:38 Отец Сергий о том кто правит Россией и шокирующие кадры только для церковного суда .
  33:15 Символический подарок победителю .

  " Как отец Сергий суд победил ." Брифинг и разбор полётов №46 от Эдуарда Ходоса .

  Материал доступен для свободного распространения, но при перепосте или использовании данного видео ссылка на оригинал обязательна ! 
  Ссылка на это видео : https://youtu.be/WrASNWrmhmU

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима
  пре 10 часа, Justin Waters рече

  Kakva poderotina od čovjeka. 

  Sigurno tim nisi mislio valjda na ovo? Vi pravoslavni imate baš vrlo rijetko, da ne kažem šuplje  sito tj. filter kada odlučujete koga će te prihvatiti kao kandidata dostojnog djakonskog ili svešteničkog čina i posvetiti ga. Kod nas bivši ubica ne može postati sveštenik pa i kad se pokajao. Može biti monah ali nikada jeromonah. Mislim da su o tom i neki od Vaseljenskih kanona da se k svešteničkom činu ne mogu pripustiti ubice. Vrlo me začudilo da ga je neki episkop prihvatio kao kandidata za svešteni čin. Kod nas npr. ni profesionalni vojnici koji su npr. bili u nekakvim vojnim intervencijama i tamo ubili ljude, druge vojnike nedopustivši se pri tom ratnih zločina (naravno da zbog toga nisu išli u zatvor jer to im je profesija), kod nas ni takvi ne mogu postati sveštenici, to je prema našem kanonskom pravu ozbiljna prepreka k posvećivanju i takvi se potom odbiju od svveštenog čina. Npr. neki vojnik bio u Avganistanu, tamo zlikvidovao nekoliko Avganistanskih talibana, poslije 10 godina po završetku karijere u vojsci se odluči na svešteni poziv, ni takvim se to ne omogućuje. A o pravim osudjenim ubicama da i ne spominjem. Mislim da postoji neki Vaseljenski kanon koji izričito i strogo zabranjuje posvećivanje takvih osoba. Lijepo je što se pokajao ali maksimalno što bi mu kod nas bilo onogućeno je da postane običan monah bez sveštenog čina, dakle ni djakon ni sveštenik, nikada jeromonah ili mirski sveštenik. Kod nas bi maksimalno mogao ostati kao monah-pokajnik do kraja života a bez sveštenog čina. Ovdje je taj članak o tim uslovima koje kandidat za svećenje treba ispuniti i prepreke koje pri tom ne smije imati.  Bivše ubice se ne posvećuju.

  http://olesnice.katolik.cz/serialy/pravo/sluzba_2.php

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима

   

  Старец Рафаил поддержал схиигумена Сергия Романова
  ВАЖНО! ОТЦЫ-АФОНИТЫ: Кто Господень, - ко мне! (ВИДЕО)

  3RM.INFO

  Прим.Ред. - Дорогие во Христе братья и сестры! Мы просим вас внимательно просматривать публикации наших...

   

  3RM.INFO

  Прим.Ред. - Дорогие во Христе братья и сестры! Мы просим вас внимательно просматривать публикации наших...

   

   

   

   

  ЗНАК ВРЕМЕНА: ПУТИН И КИРИЛО ПОДИГЛИ ХРАМ АНТИХРИСТА 
  Aрхимандрит др Никодим Богосављевић је 09. 07. 2018. г. објавио прекид помињања и општења са својим епископом Г. Милутином и Патријархом Г. Иринејом, због њихове проповеди и ширења јереси екуменизма, сергијанизма и неообновљенства.   ОВЕ ГОДИНЕ У КРУШЕВЦУ!  У овом видеу о. Никодим говори о новој потврди апостасије екумениста: о храму антихриста, који су у Москви подигли Путин и Шојгу, а освештао Патр. Кирило.  

   

   

  Cтарец Сергий пошёл вразнос 
  Уральский монах, проклинавший патриарха и роспотребнадзор за закрытие храмов призвал "офицеров и солдат на борьбу с сатанинским режимом"  

   

  Митрополит о скандале со схиигуменом Сергием: надо покаяться либо порвать с РПЦ
  Скандальный схиигумен Сергий на этой неделе призвал священников открыть храмы, а людей выйти на улицы. Он также заявил, что путинская коалиция должна сложить с себя полномочия и покинуть пределы страны. Митрополит Кирилл в ответ запретил священнику служить. Схиигумену грозит Епархиальный суд. Сегодня Митрополит Екатеринбургский и Верхотурский Кирилл после службы в храме дал оценку происходящему..
  Полный текст -

  NEWDAYNEWS.RU

  Опасения верующих, что сторонники опального схиигумена Сергия (Романова) могут сегодня устроить провокации...

   

  https://www.youtube.com/results?search_query=отец+сергий+проклял+путина+

  https://www.youtube.com/results?sp=mAEB&search_query=отец+сергий+проклял 

  https://www.youtube.com/results?search_query=отец+сергий+Путин  

  Священик проклял Путина и призвал выдворить его в Биробиджан 
  Главные новости в мире, бизнес, здоровье, наука и техника, развлечения и спорт.  Настоятель Среднеуральского женского монастыря Схиигумен Сергий (Николай Романов) проклял и предложил выселить в Биробиджан придумавших режим самоизоляции.

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима

  Схиигумен Сергий о конфликте с митрополитом
  Ситуация вокруг Среднеуральского монастыря и его духовника схиигумена Сергия уже несколько дней остается в информационной повестке. Отец Сергий, которому митрополит запретил служить и читать проповеди, считает себя пострадавшим за правдивые речи, категорически отказывается покидать монастырь и не пустил туда нового духовника.
  Полный текст -

  NEWDAYNEWS.RU

  Ситуация вокруг Среднеуральского монастыря и его духовника схиигумена Сергия уже несколько дней остается...

   

   

  Скандального схиигумена Сергия лишили церковного сана 
  Захватившего монастырь отца Сергия признали виновным в нарушении священнической присяги и монашеских обетов. В своих проповедях Схиигумен Сергий (Романов), ранее известный как духовник Натальи Поклонской,  отрицал реальность коронавируса и  проклял тех, кто закрывает храмы во время пандемии. В мае из-за радикальных взглядов отца Сергия запретили в службе. Затем он захватил Среднеуральский женский монастырь . В июне туда приехала Ксения Собчак для съемок документального фильма о случаях насилия над подростками-послушниками. На нее и съемочную группы напали. Журналистка намеревалась подать в суд. 

  Церковный суд лишил схиигумена Сергия сана. Его сторонники в гневе
  Завершилось очередное заседание епархиального суда по делу схиигумена Сергия, по итогам которого руководитель отдела по взаимоотношениям Церкви с обществом и СМИ протоиерей Максим Миняйло сделал заявление для прессы. Отец Максим рассказал, что суд признал схиигумена Сергея виновным в нарушении священнической присяги, монашеских обетов и ряда священных канонов и принял решение извергнуть его из священного сана. Согласно положению о церковном суде РПЦ митрополит Кирилл должен обратиться с соответствующим ходатайством к Патриарху Московскому и Всея Руси Кириллу. Сторонники Сергия возмущены. Полный текст -  https://newdaynews.ru/ekaterinburg/69...Все видео РИА NDNews - http://newdaynews.ru/video/Whatsapp для ваших новостей: +7 (901) 454-34-42 Подпишись на наши паблики: https://www.facebook.com/ndnewsekb/

  VK.COM

  Самое интересное за сегодня

   

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима

  Ко зна руски, може много тога да прочита о њему и животу у манастиру под његовом управом.

  Овде су исповести људи који су живели у манастиру:

  https://esquire.ru/articles/190013-tebya-besy-krutyat-byvshie-poslushniki-sredneuralskogo-monastyrya-rasskazali-o-shiigumene-sergii-perezhitom-nasilii-i-totalnom-kontrole/#part1

  https://esquire.ru/articles/190013-tebya-besy-krutyat-byvshie-poslushniki-sredneuralskogo-monastyrya-rasskazali-o-shiigumene-sergii-perezhitom-nasilii-i-totalnom-kontrole/#part2

  А овде разговор са о. Серафимом, који је такође живео у његовом манастиру:

  https://www.e1.ru/news/spool/news_id-69345445.html

  https://www.e1.ru/news/spool/news_id-69345295.html

  Човек је пре уласка у Цркву 13 година био на робији због крађе државне имовине и убиства. То је прећутао, тј. сакрио, да би могао бити рукоположен. Већ то је довољно да се стекне слика о коме је реч. 

  А овај клип са "изгоњењем демона" је потпуна катастофа. Очигледно је колико му је стало да буде у центру пажње, да буде "баја". Около стоји јадна публика и посматра представу...а врхунац је кад ставља оној јадној девојци микрофон да би се боље чуло шта ђаво говори. 

  Занимљиво је мишљење Александра Дворкина, сектолога:

  «Независимо от того, что он говорит или делает, эти люди ему преданы полностью, поддерживают во всём, даже когда он говорит очевидную чушь. И это абсолютное повиновение людей очень страшно, поскольку неизвестно, на что дальше Романов их толкнёт», — комментирует RT исследователь современного сектантства, президент Центра религиоведческих исследований во имя Иринея Лионского профессор Александр Дворкин.

  "Шта год он говори или ради, ти људи су му у потпуности одани, подржавају га у свему, чак и када прича очигледне будалаштине."

  По свему, он је на путу да направи секту, ако то већ није учинио.

   

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима

  Схиигумен Сергий нашел защитника на церковном суде

  WWW.E1.RU

  Основатель Среднеуральского женского монастыря схиигумен Сергий (Романов) обратился к Екатеринбургской...

  Сергий (Романов)

  https://ru.wikipedia.org/wiki/Сергий_(Романов)

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима

  🧨 Схиигумен Сергий Романов - Хабад - дорога в ад / Эдуард Ходос / Патриарх Кирилл и Папа Римский 

  Схиигумен Сергий Романов - Хабад - дорога в ад / Среднеуральский женский монастырь в честь иконы Божией Матери "Спорительница хлебов"

  #отецсергий #схиигуменсергий #спорительницахлебов #православие #христианство #среднеуральскиймонастырь #хабад #среднеуральскийженскиймонастырь

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима
  On 7.7.2020. at 0:04, Zayron рече

  Sigurno tim nisi mislio valjda na ovo? Vi pravoslavni imate baš vrlo rijetko, da ne kažem šuplje  sito tj. filter kada odlučujete koga će te prihvatiti kao kandidata dostojnog djakonskog ili svešteničkog čina i posvetiti ga. Kod nas bivši ubica ne može postati sveštenik pa i kad se pokajao. Može biti monah ali nikada jeromonah. Mislim da su o tom i neki od Vaseljenskih kanona da se k svešteničkom činu ne mogu pripustiti ubice. Vrlo me začudilo da ga je neki episkop prihvatio kao kandidata za svešteni čin. Kod nas npr. ni profesionalni vojnici koji su npr. bili u nekakvim vojnim intervencijama i tamo ubili ljude, druge vojnike nedopustivši se pri tom ratnih zločina (naravno da zbog toga nisu išli u zatvor jer to im je profesija), kod nas ni takvi ne mogu postati sveštenici, to je prema našem kanonskom pravu ozbiljna prepreka k posvećivanju i takvi se potom odbiju od svveštenog čina. Npr. neki vojnik bio u Avganistanu, tamo zlikvidovao nekoliko Avganistanskih talibana, poslije 10 godina po završetku karijere u vojsci se odluči na svešteni poziv, ni takvim se to ne omogućuje. A o pravim osudjenim ubicama da i ne spominjem. Mislim da postoji neki Vaseljenski kanon koji izričito i strogo zabranjuje posvećivanje takvih osoba. Lijepo je što se pokajao ali maksimalno što bi mu kod nas bilo onogućeno je da postane običan monah bez sveštenog čina, dakle ni djakon ni sveštenik, nikada jeromonah ili mirski sveštenik. Kod nas bi maksimalno mogao ostati kao monah-pokajnik do kraja života a bez sveštenog čina. Ovdje je taj članak o tim uslovima koje kandidat za svećenje treba ispuniti i prepreke koje pri tom ne smije imati.  Bivše ubice se ne posvećuju.

   

  Bivši ubica (razbojnik sa desne strane) prvi ušao u raj. :mahmah:

   

  NO, elem mi smo popustljivi. Mekog srca, šta ćeš.

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима
  пре 39 минута, sanja84 рече

  Bivši ubica (razbojnik sa desne strane) prvi ušao u raj. :mahmah:

  NO, elem mi smo popustljivi. Mekog srca, šta ćeš.

  U tom je ta najveća razlika, bivši ubica može u Raj ali ne u sveštenički čin jer je Raj gotova stvar i ako ga je vrijedan tamo će se naći. No, svešteni poziv je iskušenje na kojem ne bi morao opstati, to svakako nije Raj ni šetnja baštom punom ruža a u svakom slučaju je to Pakao za nepozvane!

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима
  пре 7 минута, Zayron рече

  U tom je ta najveća razlika, bivši ubica može u Raj ali ne u sveštenički čin jer je Raj gotova stvar i ako ga je vrijedan tamo će se naći. No, svešteni poziv je iskušenje na kojem ne bi mogao opstati, to svakako nije Raj ni šetnja baštom punom ruža a u svakom slučaju je to Pakao za nepozvane!

  joj, sad će da me banuju posle ove izjave.

  Nekad su za uslove za sveštenika bili postavljani uslovi, tipa da je nevin, papadija da je nevina...da su roditelji venčani u crkvi..trista čuda....

   

  po meni to je glupo

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима
  пре 26 минута, sanja84 рече

  joj, sad će da me banuju posle ove izjave.

  Nekad su za uslove za sveštenika bili postavljani uslovi, tipa da je nevin, papadija da je nevina...da su roditelji venčani u crkvi..trista čuda....

  po meni to je glupo

  Kod starih Slovena je to bilo obrnuto, nevina ženska bila je ruglo svijetu, svako se sklanjao od takvih. Nevina u tridesetoj, to je bilo ravno kao da si rekao "vještica, baba roga" Zato jre svaka ispravna slovenska djevojka žurila da što prije izgubi svoj vjenčić nevinosti jer mladići o takve nisu imali imali ni najmanje interesovanje, da šta valja ne bi ostala nevina. Kakvih su se sve muka nagledali Sveti Ćiril i Metodije i sveti Prokop Sazavski  ovdje na Moravi dok im nisu to sve uspjeli obrnut na hrišćanske standarde.  A o orgijama na Ivana-Kupala da i ne spominjem, to je upravo sad u ovo ljetnje doba. Muško ne može biti nevino, može biti samo glupo, lijeno, pijano i smradlavo ili prljavo. :D  

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Подели на овим сајтовима  Придружите се разговору

  Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

  Guest
  Додај коментар...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Вести са званичног сајта Српске Православне ЦрквеСве поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...