Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

 • Добро дошли на Живе Речи Утехе

   Желимо Вам пријатне тренутке на сајту Поуке.орг и форуму Живе Речи Утехе. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
  молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

 • Милан Ракић
  Милан Ракић

  Сарајево: Божићно-новогодишњи пријем у Митрополији

   Поводом великих празника Рођења и Обрезања Господа Исуса Христа Његово Високопреосвештенство митрополит дабро-босански г.г. Хризостом приредио је, у уторак, 16. јанауара 2018. године пријем за Државне, Ентитетске и градско-општинске функционере, за Дипломатски Кор, за представнике Цркава и вјерских заједнице, Академске заједнце и др.

  x6Uq8bWTYKS6g2r3J_90sUODCO_v6oAJkBzqgPOq

  На радост и задовољство домаћина позиву су се одазвали Њихове еминеције Реис Кавазовић, кардинал Пуљић, Господин Финци испред Јеврејске заједнице, Њихове Екселенције чланови Предсједништва БиХ-не г. Бакир Изетбеговић и г. Младен Иванић, Предсједавајући Вијећа министара БиХ-не г. Звиздић са  неколико министара, Предсједник Федерације БиХ-не Господин Чавара са потпредсједником Господином Дуновићем, Предсједник НС РС Господин Н. Чубриловић, Предсједници Влада Р. Српске Ђоспођа Цвијановић и Федерације БиХ-не Господин Новалић, те многобројни министри, народни посланици, градоначелници и начелници општина, одборници о др.

  AzUQRTmvYtlFKiDf3gIcEgpqY5T6GzWvAuJGV5qI

  Из Дипломатског Кора пријему су између осталих присуствовали: Његова екселенција надбискуп Пецуто, Нунције Свете столеце, Високи преставник УН-а г. Инцко, Њена Екселенција Амбасадор  САД-ва Госпођа Кормак, Њихове екселенције амбасадори Република: Француске, Аустрије, Турске, Бугарске, Мађарске, БЈР Македоније, Грчке, Србије, Румуније, Словеније, Хрватске, Египта,  Краљевине Холандије, Државе Палестине и др., те изасланици амбасадора Руске федерације и др.

  Zj9p5uyGJ23USgh1jcLntqESt073n8ygyUwH6keJ

  Пријему су присутвовали Ректор Сарајевског униврезитета проф. др. Рифат Шкријељ, проректор проф. др. Александра Николић и други чланови акаденске заједнице Универзитета у Сарајеву и Универзитета у Источном Сарајеву, Академици АНУБиХ и АНУРС-а и многи еминенти чланови академске заједнице.

  vcyiLAL2YNcUsh-tKCnMXYOhCq-sjsMCJ5dFgWfG
  Након дочека гостију Високопреосвећени Господин Митрополит г. Хризостом поздравио је све бесједом:

  Ваше Екселенције, Ваше Еминенције,
  Даме и Господо, Браћо и сестре,

              Изражавамо велико задовоство што можемо свима Вама пожељети добродошлицу под сводовима ове наше древне митрополије, а поводом овог Божићно-новогодишњег пријема у вашу част.  
  Поздрављамо Вас поздравом радости и весеља које би цијеломе свијету и желимо да се осјећате пријатно као своји код свога.
  У озрачју наших Великих божићњих празника и Нове 2018. године наша молитва јесте да се сви заједно нађемо и осјетимо као пријатељи Божији, али и пријатељи међусобно.
  Изражавамо посебно задовоство присуством Његове Еминенције Господина Реиса Кавазовића којег срдачно поздрављамо, као и његову пратњу.  
  Једнако тако срдачно поздрављамо Његову Узоритост Господна Кардинала Винка Пуљића, надбискупа врхбосанског и његову пратњу.
  Са истом усрдношћу поздрављамо нама драгог по Богу отаца наших Аврама, Исака и Јакова брата Господина Јакуба Финција и његову пратњу.

  73K77QnILcbgW4K_43rjqHmltHgumH_Xqbb2A7D8

  Најсрдачније поздрављамо:1) чланове Пресједништва Босне и Херцеговине њихове Екселенције Господина Бакира Изетбеговића и Господна  Младена Иванића и изасланика Предсједавајућег Господина Човића;  2) УВАЖЕНОГ Високог преставника Уједињених нација у Босни и Херцеговини Господина Инцка; 3) СВЕ ВАС, Ваше екселенције Господо Амбасадори - чланови Дипломатског кора; Комаданта ЕУФОР-а, шефа ОСЦЕ-а и све друге преставнике међународних организација ангажованих у БиХ-ни. 
  Поздрављамо Предсједавајућег Вијећа министара БиХ-не Господина Звиздића и присутне министре - чланове Вијећа министара БиХ-не, њихове замјенике и помоћнике; Посебно поздрављамо Предсједника Народне скупштине Републике Српске Господина Чубриловића, те  предсједнике  Влада - Рапублике Српске Госпођу Жељку Цвијановић и Федерације Босне и Херцеговине Господина  Фадила Новалића и уважене присутне министре;
  Са дубоким поштовањем и великим уважавањем поздрављамо Њихове екселенције Господу Академике из Академија наука и умјетности БиХ-не и Републике Сепске, те чланове Академске заједнице - ректоре, декане, професоре, наставнике.

  f3NeMZ5DryeGSILrg7s_0EGI49SXc0SpHqqlA4RV

  Поздрављамо присутне: 1) НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ   Парламентерне скупштине БиХ-не, Ентитеских, кантоналних парламената и одборнике општинских скупштина; 2) присутне  Градоначелнике и начелнике општина; 3) сво високопречасно и часно свештенство и све вас браћо и сестре и драги гости. 
  ------------------------------------------------------------------------------
  Стари римљани су говорили: ДОБАР ПОЧЕТАК - ПОЛА ЈЕ ПОСЛА СВРШЕНО!
  Управо тако,  и ми свима нама сабраним данас  и овдје желимо ДОБАР ПОЧЕТАК  Нове 2018.  године, као и свим људима наше отаџбине и читавог свијета.
  Осим што су Срећа и Успјех задате библијске категорије оне су потреба и молитва свих људи свих времена, без разлике на религије, културе и цивилизација. Ми СРЕЋУ и УСПЈЕХ можемо постићи и имати их благословом божијим, те одговорним радом и заједништвом. Срећа и успјех нису у себичном задовољству и саможивости,   већ у Заједници љубави, прво, са Богом дародавцем свих добара, а затим и са ближњима својима и са свим људима.  
  Пожелимо у овој години, која ће засигурно бити и бурна и изазовна, Мир и Добру вољу међу људимаПремудри Соломон каже: ''Кад се умножавају праведници, весели се народ!'' ...... и додаје '' Цар ПРАВДОМ подиже земљу'' (Прич.Сол. 29, 2 и 4) Човјек и Народ  су ДОБРА због којих се сам Бог унизио и постао ЧОВЈЕК да би спасио ЧОВЈЕКА и НАРОД. Мир и Добра воља морају се оствривати у конкретној Држави, међу ЉУДИМА и НАРОДИМА. Нека ова година буде та у којој ће се ПРАВДОМ подићи ова земља, а народ бити весео, срећан и задовољан.

   

  i93u-cLSnpq94aOZ0fPnhX_IqJXtnhtnViZcqkoz

  Афирмишимо у овој години ДОБРО које као да је протјерано са ових простора, ДОБРО које хиљаде наших суграђана траже широм свијета. 
  Афирмишимо у овој години ЧОВЈЕКА који је у сваком погледу јако поврјеђен. 
  Афирмишимо праве и изворне демократске вриједности друштва и државе и учинимо и Себе-саме и ову Државу достојном поштовања у свијету.             Управо, зато нам је потребна добра воља међу људима. 
  То је и благослов самога Бога, који нека нас благослови и оснажи да увијек можемо бити и добри људи и добри вјерници, и да нам дјела свједоче нашу вјеру.
  Са овим и оваквим вапајима и молитвама желимо срећну и благословену Нову 2018. годину!
  Подижемо ову чашу у здравље свих Вас и желимо Вам многаја и благаја љета. Живјели!

  +Митрополит   Х Р И З О С Т О М, с.р.

  Сарајево, 16. 01. 2018.    

  dabar.jpg
  Повратне информације корисника

  Recommended Comments

  Нема коментара за приказ.  Креирај налог или се пријави да даш коментар

  Потребно је да будеш члан ЖРУ-а да би оставио коментар

  Креирај налог

  Пријавите се за нови налог на ЖРУ заједници. Једноставно је!

  Региструј нови налог

  Пријави се

  Већ имаш налог? Пријави се овде

  Пријави се одмах

 • Вести са званичних сајтова Српске Православне Цркве×